Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıllık emekliyim. Sürekli raporuma rağmen SGK kontrol muayenesi istedi!?

Derbeder25

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bugün ssk arandım ve kontrol için araştırma hastenesi gitmemi söylediler 21 yıldan sonra tuhaf değilmi arkadaşlar engelim %40 sağ el kalıcı sekel..[SUB][/SUB]

2013 yılında özür oranlarına göre oranına bakman lazım.
2019 yılında özür oranları değişiklik yapıldı.
2013-2019 yılları hastalık oranınız büyük ihtmalle düşürecekler.
EMEKLİLİK 2019 OLDUNUZ

2019 yılında yaşlılık aylığı bağlandı..
İş kazasında verilen rapor %40..raporda Düşürme söz konusu olması için hastalığın İyileşme gösterme yapması gerekir.. Sağ el tüm parmaklarım koptu sonra dikildi. Hareket yok kavrama yok. 20 yıl sonra enteresan taki emekli olunca çağırıyorlar

Emekliliği 2019 onay vermemesi lazımdı.
2019 şubat özürlü yönetmeliğini incele

Yani şimdi 20 yıldır kalıcı sekel engelli raporunu düşürme söz konusu olabilir diyorsun

Vergi indirm ne zaman aldın
emeklilik 2019 tarih nedir

Vergi indirimi 2004 yılı ssk onu kabul etmiyor diğer 2000 yılında olan rapor da %40 ikisinde aynı hastaneden alındı

Derbeder kardeş 2019 şubat özürlü ölçüt rapor incelemeni tavsiye ederim.orda herşey yazyor
kazanılmış hak elden gitmez mahkeme kararları var rahat ol
iyi günler

tekrar %40 alamazsanız geçmiş olsun hemen maaşı keserler. doktorlarla görüşün en azından 35 38 gibi rakamlar ile bırakmasınlar

Derbeder25 senden istenen süre içerisinde kontrol muayenesi sürecini tamamlaman gerekir.Eğer alacağın oran %40 altında kalırsa maaşını keseceklerdir.Özür oran cetvelini incelersen aşağı yukarı ne kadar oran alabileceğini görebilirsin.Eğer oran %40 altında kalırsa itiraz için 1 ay süren olacak.Kontrol muayenesine daha sonradan oluşmuş rahatsızlıklarınıda ekleyebilirsin diye biliyorum.Forum içinde bu konuda da gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

Aynen arkadaşlar bakalım uğraşacaz.
SSK 2000 yılında aldığım %40 raporu kabul ediyor ve bu rapor ile sürekli iş göremezlik geliri veriyor..
2004 yılında vergi indirimi için aldığım aynı hastaneden raporu kabul etmiyor..

Son düzenleme:
şimdi bu özür oran hangi cetvelden yapılacak..malum iş kazasından dolayı olmuştu ..farklı cetvel diyo duydum

ESAS NO : 2016/3007
KARAR NO : 2017/6902
YARGITAY 10.Hukuk Dairesi
Esas Karar: 2016/ 3007 2017/6902
Mahkemesi : Ordu İş Mahkemesi
Tarihi : 19.11.2015
No : 2010/132-2015/582
Davacı : Orhan Keskin adına Av. Arslan Torunoğlu
Davalı : Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı adına Av. Hakkı Yılmaz
Dava, sakatlık indirimine dayalı olarak 506 sayılı Kanunun 60/C-b maddesi uyarınca
davacıya bağlanan yaşlılık aylığının başlangıçtan itibaren iptaline dair Kurum
işleminin iptali ile ödenmeyen aylıklarının yasal faizleriyle birlikte ödenmesi istemine
ilişkindir.
Karar burada

Teşekkürler @Engelli52..
Bugun aldığım bilgi 15 gün içinde bulunduğum ilde 120 kişiyi süreli ve sürekli vede vergi indirimden emekli olanlar hepsini hastaneye sevki yapılmış

@Gsusa Yok hocam dilekçede başka hastalık katmadan rapordaki hastalıktan oran verilsin yazmışlar

Ben olayı anlamadım 2004 yılın da vergi indirimi aldınız 2019 da emekli oldunuz degilmi 2021 de kontrol mü istedi

Ben de 2002 de verdi indirmi aldım 2012 de emekli oldum 2020 de kontrol istediler sürekli raporum vardı kontrol sonrası oran düşük çıktı emekli aylığımı kestiler 16 ay oldu mahkemeye verdim ilk dava Kasım 2021 de

Geçmiş olsun kartal7474 rahatsızlık neydi. Birde maaşı geriye dönük talep ettiler mi

Teşekkür ederim Derbeder25 ortopedik engelliyim sol ve sağ kolda kısalık var sol önkol 25 cm sağ ön kol 10 cm kısa ayaklarda da problem var ama yeni cetvele göre sağlamsın dedi doktor bey % 55 aldığım ilk rapor yenisi &8 çıktı geriye dönük bişey istemediler şimdilik aradan 16 ay geçti istemezler herhalde artık mahvettiler gerçek engellilerin hayatını sen yandaşlara ver raporu yok fetöcü alsın sonra olan bize oldu işte adam çift maaş ile 100 milyar götürüyor bizim 2 bin tl ye göz dikti devletimiz haram yok yalan yok hile yok raporda 2002 şartlarında devletin hastahanesinden almışım raporumu hayatımı mahvettiler

(Gölge) aynen 2004 yılında vergi indirimi aldım şimdi kontrol istiyor.

Sürekli onaylı Ankara maliyeden 3.derece %40 dereceden

sürekli süreli bakmıyorlar kontrolden 40 ın altında oran aldın mı iş bitti

Yani beni kontrole çağırdılar ise vay kardeşlerim bu durum baya sıkıntılı..
İş kazasında sağ el 5 parmak mp ekleminden ampute. Parmaklar dikildi ama hareket his kavrama hiçbişey yok. 5 ameliyat geçirdim

Derbeder25

Kontrolde rapor oranınız düşmez gibi yeni raporda istemeyebilirler.çünkü ortopedik engeliniz var. tetkiklere dayalı bir durum olsa fark edebilirdi.
Bu şekilde çağrılan çok kişi var sanırım.

Üst Alt