Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıllık emekliyim. Sürekli raporuma rağmen SGK kontrol muayenesi istedi!?

açın davanızı korkmayın aksi bir durum olursa ...

@Nurtan hanım inanılmaz kontrol var bu aralar. Gidenlerin oranları düşen.komple kesilen.. Usulsüzlük hepsi var Dedikleri müfettiş incelemesiymiş. Ama sanki kurunun yanında yaş da yanacak gibi geliyor bana......
hanifeaydin hanım evet aksi durumda hukuki yol elbette kaçınılmaz.. Nette arkadaşlar paylaştı yargıtay kararı emsal.. İnşallah o duruma düşmeyiz..

Aynı sıkıntı bendede var 2012 yılında %40 rapor aldım 2013 emekli oldum rapor oranım göz 32 kalan kısım bel fıtığı toplam %40 dı 25 haziranda kurula girdim oran %33düştü ne yapacağım bilmiyorum bilgisi tecrübesi olan 0532 498 9237 numaradan bilgi verirse memnun olurum.

İtiraz edip tekrar heyete gircen çünkü iyileşme var diye düşürmüş ler oranını sürekli verip sonra düşürmeye çalışıyorlar

Randevuyu aldık bakalım hayırlısı artık

KAS-İSKELET SİSTEMİ
Tablo 4.2.b- Her iki üst ekstremite bozuklukları.
Her İki Üst Ekstremite
Bozukluğu
Engel Oranı

1-Hafif
Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım, kavrama ve tutmada
kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor %20

2-Hafif Orta
Kişi her iki ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor,
eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri
yok %40

3-Ağır Orta
Kişi her iki ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım
aktivitelerinde zorlanıyor %80

4-Ağır
Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde
kullanamıyor %90

İnşallah %40 dan aşağı düşmez de uğraşmayız usta

Derbeder25

Abi sen yinede kendini hazırla vallahi ben aylardır uğraşıyorum nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Kanımca doktorların üzerinde bir baskı var gibi.

İnşallah usta. Yalnız merak ettiğim bir şey var.Ortapedik sürekli raporu olup kontrole çağrılan arkadaşlar var mı acaba..

Artık şaşırmıyorum gülüyorum hak yerini elbet bulacak ama asla unutulmayacak yazıklar olsun….

Derbeder25 bu hastaneden sonra seni bir sefer daha hakem hastaneye sevk edecekler.Yani 40 ve üzeri alsanda sürecin bitmiyor.

İyide benim anlamadığım arkadaş o dönemdeki yönetmelik ile almış raporuda vergi indiriminide,puanlar değişmiş bile olsa hukuksuzluk olur bu...burada bir avukat arkadaş vardi eski paylaşımlarda kartvizitide var ,buna benzer bir olay için emeklililiginiz iptal edilse bile yürütmeyi durdurma davasi açılır kazanırız diyordu.yani önceki yönetmelik ile alinan raporda sonraki yönetmeliğin bağlayıcılığı yok diyordu,avukatin ismi Hüseyin ilik diyebkalmis aklımda ama yanlış hatırlıyor olabilirim..forumu bi taratin,yada oturanboga biliyordur...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cetvelde değişiklik ve farlı durumlar var arkadaşlar dolayıısyla artık geçmişte aldığınız oranı almanız mümkün değil bu bağlamda iş mahkemesinde kurum işlemi iptali istemli dava açmanız gerekli bizler bunu eski mevzuata göre hak etmişiz ve usulüne uygun almışsız geri iade edilecektir ancak ne yazık ki dava açmadan zor arada zaman ve yaşatılan mağduriyet olacak başka bişiy değil böyle bir ülkedeyiz yazık....

OturanBoğa abicim açıklamalarına ben her türlü katılıyorum lakin söyle Bi sorun var...
Ankara merkez sağlık kurulu raporu onaylıyor sonra SGK kontrole yolluyor,sonrası oranlar düşüyor Arkadaşlarımız mağdur oluyor. Sonrası mahkeme yolu gözüküyor. Burda bir çelişki var.Bu işin erbabı avukatlar mahkemede Kazanılmış hak var onay var kurum var vs.uzayan süreç 1yı l 2 yıl.. Demek istediğim bu işin toplu halde birlik beraberlik içinde bir noktaya varabilirmiyiz..

Derbeder25

Tabii ki haklısın, ama aslında bu bir çelişki değil! Vatandaşın emdiği sütü burnundan getirmek SGK'nın öncelikli işi. Dolayısıyla anlamsız, zamansız, haksız kontrol muayenesi talebi de bu işe gayet uygun.
Ne yapılabilir?
Bence yapılabilecek şeyler şunlar:

1- Öncelikle bu tür bir haksızlığa uğrayan herkes Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurmalı. Bu kuruma ne kadar çok mağdur başvurusu olursa, kurumun diğer kurumlara baskını da o kadar çok olur.
2- Buradan olumsuz yanıt alan herkes konuyu mahkemeye taşımalı.
3- Sivil toplum örgütleri her fırsatta engellilerin önemli sorunları arasında bu kontrol mauenesi belasını dillendirmeli (ben kendi adıma her fırsatta bunu ifade ediyorum).

Ha, gelin toplanalım eylem yapalım derseniz, ben o yollardan çok geçtim, lafa geldiğinde esenler iş icraata geldi mi kayboluyor. Herkes sadece kendi kuyruğuna basılınca bağırıyor maalesef. Ben sakat camiasından artık bu tür bir direniş beklemiyorum. Kimse de bana "hadi önden yürü" demesin. Buna ne takatim ne niyetim var. Üzgünüm. Önce başkasına yapılan haksızlıklarda ona omuz vereceksiniz, ondan sonra başkalarından size omuz vermesini bekleyeceksiniz. (Bu eleştiriyi ortaya yaptım, bu başlığa özel bir şey değil)

OturanBoğa
Aynen ben de aynı düşüyorum teşekkür ediyorum...
Kamu denetleyici kurumuna bastıralım ondan sonraki süreç hukuki.. İnşallah yolu açar ve sıkıntılı arkadaşlara yolu açmış oluruz...
Saygılarımla...

OturanBoğa

İlginize ve alakanıza çok teşekkür ediyorum.
Ben çalışan bir engelli olarak şu anda sizlere destek vermek için buradayımn Bülent Bey tamamen düşüncesinde haklı bende engelli birisi olarak engelli arkadaşlara karşı duyarlı hem duyarlı olmam gerektiğine inanıyorum Bu konuda AK parti engelliler koordinasyon merkezi telefondan arayarak mail atarak Bir de engelliler koordinasyon merkezi başkanı Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir arayabiliriz Buradan herkese sesleniyorum kimse benim başıma gelmez demesin empati yapalım arkadaşlarımıza sahip çıkalım Google'da yazarsanız bu dedim yerler ulaşabilirsiniz

Engelli52

AKP kim abicim, AKP kim? Bu ülke hala hukuk ve kurumlar ülkesidir. Muhatabımız da kurumlar ve mahkemelerdir. Birilerinin insafına ya da ilgisine muhtaç değiliz. Haklarımızı arıyoruz ve hukuk peşindeyiz. Herhangi br partideki osuruktan üç-beş kişinin inisiyatifi umurumda bile değil. Gerçekten çözüm olacaksa kurumlar, bürokratlar ve memurlarla olacak. Onlar öğrenecek doğru yolu ve halka hizmeti...

Gerekli düzenlemeyi yapacak olan iktidar partisidir yani hükümettir.
Sonuçta sandıkta hesabı veren iktidardır
Siz bile kaç kişinin demesine rağmen size hitaben yazmama rağmen her geçengün mağduriyetler artmasına rağmen sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olup tekrar kontrol muayenesini çağırarak emekliliği iptal edilenler hakkında formun başıns sabitleyelim dedik ona bile cevap yazmadınız madem gel biz size eğlence falan demiyorum forma sabitleyebilirsiniz

Şu anki mevcut uygulamaları yapan engellileri mağdur eden. 2019 yılında engelli yönetmeliğini değiştiren .2008 yılında 5510 sayılı kanunu çıkartıp milyonlarca engelli ve engelsiz emekli olan ve ileride emekli olacak insanları mağdur eden ,başka hükümet mi?

Okuyun araştırın biraz.

Arkadaşlar inşallah hakkımızı hukuki olarak kazanacağız ve burda hep beraber sevinçlerimizi paylaşacağız..

Arkadaşlar sgk kontrol süresi bugün neticelendi dediğim gibi 21 yıllık olan Sürekli raporum için 2 yıl süreli verildi.araştırma yaptım sürekli de olsa 2-3 yılda bir kontrole çağırırlar diyorlar

Allahu Teâlâ acil şifalar versin . Öyle yada böyle o kontrol muanesi yapılacak. Başka rahatsızlığınız varsa onları da eklemeyi unutmayın.

Öncelikle geçmiş olsun@derbeder25 kardeşim. Benim anlamadığım olay sgk tüm vergi indiriminden emekli olanlarımı çağırıyor yoksa farklı bi durumdamı çağırıyor ben burayı anlayamıyorum. Kimi neye göre veya belirli rahatsızlığı olanlarımı çağırıyor anlamadım.

Derbeder25 ve diğer arkadaşlar, sürekli raporla emekli olduktan sonra mevzuatta yapılan değişiklikler emekliliğinizi asla ETKİLEMEZ. Yapılan mevzuat yönetmelik vs. değişikliği emekliliği iptal edemez. Öyle olsa yaşla ilgili düzenlemelerden sonra önceki yaşa göre emekli olan herkesin emekliliğini iptal ederlerdi. Bu ilkeye müktesep hak denir ve her durumda korunur. Eğer kurum buna aykırı bir şey yaparsa mahkemeye başvurmaktan çekinmeyin, olumlu sonuç alacağınıza emin olabilirsiniz.

Sayın Av. Hüseyin bey çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için....zaten Sgk kontrole gönderme yetkisi elinde ve hukuki.kontrole gitmez isek 3 ay içinde maaşı kesiyor.. Raporun düşük verilse kesiliyor...2 kez daha hastaneye yolluyorlar aldın aldın yoksa dediğiniz gibi mahkeme yolu gözüküyor ve insanlar da ne huzur nede psikoloji kalıyor...bu olay daha çok torpille rapor alanların yüzünden oldu..sgk ya sorduğumuzda müfettiş soruşturması falan filan...inşallah Adalet tecelli eder....

Üst Alt