Derbeder25
Tabii ki haklısın, ama aslında bu bir çelişki değil! Vatandaşın emdiği sütü burnundan getirmek SGK'nın öncelikli işi. Dolayısıyla anlamsız, zamansız, haksız kontrol muayenesi talebi de bu işe gayet uygun.
Ne yapılabilir?
Bence yapılabilecek şeyler şunlar:
1- Öncelikle bu tür bir haksızlığa uğrayan herkes
Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurmalı. Bu kuruma ne kadar çok mağdur başvurusu olursa, kurumun diğer kurumlara baskını da o kadar çok olur.
2- Buradan olumsuz yanıt alan herkes konuyu mahkemeye taşımalı.
3- Sivil toplum örgütleri her fırsatta engellilerin önemli sorunları arasında bu kontrol mauenesi belasını dillendirmeli (ben kendi adıma her fırsatta bunu ifade ediyorum).
Ha, gelin toplanalım eylem yapalım derseniz, ben o yollardan çok geçtim, lafa geldiğinde esenler iş icraata geldi mi kayboluyor. Herkes sadece kendi kuyruğuna basılınca bağırıyor maalesef. Ben sakat camiasından artık bu tür bir direniş beklemiyorum. Kimse de bana "hadi önden yürü" demesin. Buna ne takatim ne niyetim var. Üzgünüm. Önce başkasına yapılan haksızlıklarda ona omuz vereceksiniz, ondan sonra başkalarından size omuz vermesini bekleyeceksiniz. (Bu eleştiriyi ortaya yaptım, bu başlığa özel bir şey değil)