Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
21 yıllık hizmetim var, şu an çalışmıyorum. Nasıl emekli olurum?
Selam sorum cözemedim yardımcı olurmusunuz? devlet memurluğundan önce 770 gün ssk prim var askerlik ödemesiyle birlikte 16.03.1998 tarihinde göreve başladım toplam 21 yıllık hizmetim var şimdi ben 2017 ocak işi bıraktım şimdi çalışmıyorum devlet memuru degilim benim hastalıgım psikolojik psikiyatrilik ayrıca beyin kanaması geçirdim saol tarafımda uyuşuyor fazla ayakta duramıyorum 1 hafta sonra heyete girecegim ama normal emekliğime 3,5 senem var birde yaşı bekleme var çalışırken vergi indirime başvurumadım şimdi vergi indirimden emekli olabilirmiyim ayrıca malulen emekli olabilirmiyim nasıl bir yol izlemem gerekiyor bizim burda kimse bişey bilmiyor yardımcı olun lütfen tşkler.
turkuaz06 özür durumundan 21 yıl üzerinden emekli olucagımda nereye nasıl başvuru yapacagım? vergi dairesine gittim vergi indirimi emekli olmak için öyle bişey yok diyorlar il sgk kurumuna gittim sordum allah aşkına kimse bişey bilmiyorki emekli sandıgı ilgi kimse bilmiyor ordan oraya gönderiyorlar malulen nasıl olur diye soruyorum yine ankara bilir tammda bilirlerde yönlendirme yapmaları gerekmezmi nasıl nereye başvuru yapacagım şuan çalışmıyorum ankara emekli sandıgını aradım vergi indirimi emekli nasıl olunur onlarda öyle bişey yok diyorlar maluleni sordum şartları agırmış cok varmış şartları ? tam kesin öğrenemedim sizlerden öneri istiyorum kafayı yiyecem
Memurların vergi indirim hakkı almasına gerek yoktur.
Burayı arayın size yardımcı olacaklardır.
MİTHAT PAŞA CAD. NO: 7 / SIHHIYE
ÇANKAYA / ANKARA
Şirket Adı : KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI
Telefon numarası : (0312) 458 70 17
Faks numarası :
E-posta adresi : rt.vog.kgs @ kililkemeumak
İnternet sitesi : T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu
officer pardon orayı zaten aradım ben vergi indirimden emekli olamak istiyorum eski emekli sandığım işten çıkarıldım ve gün sayımı söyledim ordaki ankara verdiginiz numara ordaki görevli memurdur galiba verdiği cevap öyle bişey yok diyor malulen nasıl olur dedim şartları cokmuş ağır diyorlar ben çalışmıyorum memuriyetten ayrıldım vergi indirm emekli nasıl olurum?
turkuaz06 bimere yazdım 1 aydır ordanda cevap bekliyorum hemen hemen heryeri aradım sordum kesin cevap veren yok çalışmıyorum memurdum cıkarıldım vergi indirimi çalışırken almadım şuan vergi indirimden nasıl emekli olurum
Yapacağınız en basit yol şudur SSK lı bir işe gireceksin SSK ya girişin yapılınca yani hemen üçüncü gün vergi dairesine vergi indirim belgesi için basvuracaksin vergi dairesi seni heyet Hastanesi'ne sevk edecektir hastaneden yüzde 40 ve üzeri Rapor alabilirsen ki kırk dahi yeterlidir senin için Ankara maliye bakanlığı da onaylarsa emekli olursunuz en kısa ve kestirme yol bu bundan daha iyi yolunu bilen varsa paylaşsın
SSK dan yani 4 A dan emekli olması için en son 1260 prim gününün 4A dan olması gerekir 4C den değil, SSK dan emekli olamaz. Siz KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ile görüşmelisiniz emeklilik hakkınız varsa bir tek orası emekli edebilir sizi... Eğer orası sizi nasıl emekli edeceğini bilmiyorsa BİMERE mürcat edip; KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ile görüştüğünüzü emekliliğim ile ilgili bu kurumdaki memurların işlem yapmadığını bildirin.
Ayrıca memurluktan çıkarılış biçimine göre emeklilik hakkınıda kaybetmiş olabilirsiniz.
Engelsizbiz kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına daha önce arayıp sormuştum durumumu kısa anlattım vergi indirimden emekli olmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerektiğini çalışmadıgı onlarda öyle bişey yok dediler çalışıyor olmam gerekiyormuş vergi dairesine sordum öyle dedilerde ben bimere yazıcağım yada mahocan55 dediği gibi yapılacak bilmiyorum hayırlısı artık peki engelsizbiz memurluktan çıkarıldım dogru haksızlıkğa ugradım iftira atıldı üstüme bende hakkımı arıyorum mahkeme idare yargıtay temyiz ettirdim 3,5 yılım var normal emekli olmama birde yaşı beklenir ssk işe girmek bu sırada çalışırken mahkeme sonuclarını beklemek engelli olarak çalırkende vergi indirimine başvuru yaparım siyasi fetö falan degil benim durumum. tşkler arkadaşlar benim durumum farklı.
Erdal10
ssk lı işe 1 gün için dahi olsun girme.. aynen bağkur kaydı da yapma.. denilen doğru ancak emekli sandığı seni emekli ederse eder. Ama muhtemelen onlar da 15 yıl 61 yaşında emekli olursun ancak diyecekler. Çünkü şu an onlarda kayıtlı çalışmadığın için..
artık sinirden gülmeye başladım herkes bişeyler söylüyor birisi ssk işe gir diğeri ssk işe girme turbo emekli sandığı zaten kesin bilgi vermiyor kafam iyice karıştı oturanboğa sizden bilgi alabilirmiyim yada tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilirim.
Sana tavsiyem Murat özdamar la iletişime gecmen bu kişi SSK müdürü her perşembe akşamı saat 21de akit Tv'de SGK ile ilgili bilgileri paylaşıyor fesbokk tan ara bulursun sorunu sor net bir cevap yazar sana ama memurluktan neden istifa ettiğini yani herseyini anlat ki alacağın cevap seni hedefine ulastirsin ben çok faydasını gördüm
Erdal10
ssklı olarak işe girersen 3.5 yıl çalışman gerekir ki vergi indiriminden emekli olmak için ve maaşın da 600-700 tl emekli sandıgına gore düşük olur. Son çalıştıgın kurum emekli sandığı olarak kalsın şimdilik.. 1 gün bile ssk bagkur kaydı yaptırma. Eger emekli sandığından emekli etmezlerse seni, o zaman ssk gbi secenekleri düşünürsün.. Benim bildiğim emekli sandığı hali hazırda kendilerinde çalışmayan kimseleri erken emekli etmiyor engeli veya raporu olsa da.. ama dava ile bu olur mu bunu araştırman lazım.. Bunun için de 1 gün dahi son çalıştıgın statün ssk yada bağkur olmamalı..aksi takdirde bu davayı kazanma şansın yok, gidip mecburen 3.5 yıl ssk lı olarak çalışıp ordan vergi indirimiyle emekli olman gerekir. Bu bilgi net bilgidir kardeşim.
Erdal10,
Sen vergi indirimi ile emekli olamazsın. Memurların verg indirim hakkı almasına gerek yoktur. (emeklilik için) İllaki ben vergi indirim hakkı alıp emekli olacağım diyor isen ssk lı bir işe girmen gerekli ve 3.5 yıl 1261 gün çalışmalısın ki ssk şartları ile emekli ol. Ayrıca diyelim ki ssk lı oldun vergi indirimi kazandın ve emekli oldun emekli maaşın çok düşer.
Senin için emeklilik şekli yukarıda da belirttiğim gibi KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI yapar..
officer anladım kamu görevliler emeklilik daire başkanlığı nasıl yapıcak. nasıl yaparlar orası belli degil tam kesin net cevap yok arıyorum orayı sürekli cevap veren yok zaten yada mahkemeler sonuclasıya kadar ssk işe girmek özürlü kadrosu ile çalışmak hayırlısıyla mahkemeler sonuclansın ozaman ben zaten kamuya dönecegim nezaman sonuclanır bilmiyorum temyiz de dosya emeklilik hayal oldu gibi boyle giderse kimsenin bişey bildigi yok kesin cvp veren yok adalet yok zaten bu türkiyede kafam bunaldı artık ordan oraya koşturma yine sonuc yok ya ssk işe girecegim mahkemelerden sonuc alasıya yada artık nasıl olur bilmiyorum emekli olmak kafam karıştı.
21 yıl çalışmışlığım var çalışmıyorum vergi indirimden emekli olmak istiyorum uğraşıyorum yok nasıl memleket. şöyle yaptım beni kimse hastaneye sevk etmiyor bende kendim gittim hastaneye %78 raporum var vergi indirimi diye yazdım. dilekçeye saglık kurumu bana vermedi raporu ee benim biyerde kayıtım yokki vergi dairesine kendileri gönderecekmiş la havle ben söyledim kendim geldim sevksiz diye alamadım yine:S ankara kamu görevliler emekli daire başkanlığına dilekçe yazıcağım ve çalışmadığımı rahatsızlığımla ilgili belgeleri ve almıış olduğum %78 rapor gönderceğim malul emekli degil vergi indirimi emekli olmak istiyorum dilekçeye nasıl yazmalıyım? bi ihtimal kamu emeklilik işlemleri emekli ederlerse nasıl hangi yönden emekli yaparlar. bilgisi olan varsa bilgi versin ve ayrıca bimere cimere yazdım hiç cevap veren yok en sonunda yine yazdım şikayet ettim allah aşkına bu türkiyede sgk ve kamu emeklilik işlemlerinde kimse bişey bilmezmi beni hala ordan oraya gönderiyorlar.
Erdal10,
Bakınız siz vergi indirimi ile emekli olamazsınız yok öyle bir şey vergi indirimi ile emeklilik sadece SSK lı çalışanlar için vardır. Siz 657 sayılı kanuna tabi memursunuz memurların vergi indirim hakkı almasına gerek yoktur.
officer tamm yok diyorsun öyle olsunda vergi indirimi emekli olan çok sayıda memur var çalışırken oldular birde vergi indirimi aldılar. bugun gittim vergi dairesine %78 raporumla memur anlattı nasıl oldugunu çalışmıyorsun vergiyi nerden kesiceğim diye ankara dilekçe yaz ordan onaylanırsa direk işlemleri başatalım dediler. 05.07.2017 cimer cumhurbaşkanlığına şikayet ile başvuru yaptımkamu emeklilik daire başkanlığına bugun bana e-mail ile cevap geldi şükür yoksa kafa gitti artık bana cevap verilen genel saglık durumunuzla ilgili belgeleri ve saglık kurulu raporu alarak dilekçele beraber gönderilmesi halinde incelenecek tarafıma cevap verileceğine yazıldı. hastane sevk falan yok ben şikayetimde vergi indirimi emekli olmak istiyorum diye yazmıstım 21 yıl çalıştım boşunamı çalıştım hizmetimi vergimi ödedim bana gelen cevap budur göndereceğimi belgeleri.ssk bi işe girsem bu seferde ssk üzerinde baz alıcak maaşı düşük olucak vede hizmet yılı 3.5 yıl çalışmam gerekiyormuş sgk kurumu söyledi.
İlker'in yazdığı gibi, emekliliğinizle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Eğer memurluğa başlarken ya da ondan önceki tarihli engelli raporunuz varsa, o rapora istinaden emeklilik isteyebilirsiniz. Yoksa, o zaman yeni rapor alıp kuruma vermeli ve 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği talep etmelisiniz.
@OturanBoğa geçen ay 13 tarihinde kamu emekliler ankaraya gönderdim
%78 rapor dilekçe ile bugun aradım malulen emekli servisinde memur damış sıraya göre bakıyorlarmış 8 ayı bulur dediler
birde ankara saglık kuruluna gelirsin dediler balıkesirde aldığım raporu dikkate almıyoruz diyorlar 8 ay uzun sure degilmi birde burdaki raporu neden dikkate almıyorlar ankara bana cok uzak malulen emeklilik böylemi şartları ağır diyorlar dilekçeye vergi indirimi yazdım onu dikkate almıyorlar
galiba zamanında vergi indirimi almadım bi emekli olucagız 8 ay 9 ay nedir birde 2 hastaneye ankara saglık kuruluna cagırıyorlar telefonda görüştüğüm kişi öyle diyor
Hadisin ordan canım, ne 8 ayıymış o! 2 ayda sonlanmalı. Raporunuzu da kabul ederler. Çok kritik bir değerlendirme yapar ve raporda eksik bulurlarsa, o eksikliğin giderilmesi için hastaneye sevk ederler o kadar.
@officer 2009 yılında %90 engelli oldum fakat ne iş yerime ne de vergi dairesine bildirmedim? Yarın başvuru yapsam vergi indirimi için bir sorun çıkar mı? Herhangi bir kaybım olur mu?
malulen olursun hakkın var ama engelli hakkıyla olamazsın engelli hakkıyla olabilmen için çalışıyor olman gerek biraz bilgi versene tek hastalıktanmı aldın raporu %78 i dilekceni nasıl yazdın malulen diyemi bilgi verirmisin
OturanBoğa tşkler bugun bimerden 04.08.2017 çalışmış oldugum kurumdan hizmet dökümü istendi bildiri geldi ve bügün aradım aynı hizmet dökümüzü kurumdan istedik şuan beklemedeyiz dediler yani rapor ve emekliliğim kabul edilmişmi oluyor. ben gönderdim hizmet dökümünü bekleyin diyorlar.
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM tek hastalıktan değil beyin kanaması sol tarafım sorunlu psikolojik tedavi görüyorum ve işten çıkarıldım hakkımıda arıyorum sadece beklemedeyim ne olucagı belirsiz oldugu için emekli olmayı istedim bildiğin gibi dilekçe yazdım vergi indirimi diye malulen diye yazmadım kısaca durumumu anlattım saglık raporumu dilekçeyi hizmet dökümünü gönderdim. okadar beklemedeyim.
@OturanBoğa henüz hiç bir sonuç yok 4 ay bekliyorum her aradığımda malülen maaş bağlama servisinde işlemler yapılıyor diyorlar müşteri temsilcileri ve ben dilekçeme vergi indirimi emekli istiyorum diye yazmıştım 04.10 2017 bana gelen yazıda 5510 kanunu anlatışmış devlet memurluğundan çıkartıldınız için söz konusu kanun maddesinden yarlanamazsınız.
yazıl geldi şimdi bu nedir benim ne yapmam lazım yeniden dilekçe malülen emekli için başvurumu yapmam lazım sürekli arıyorum serviste diyor tam kesin bir cevap yok OturanBoğa ne yapmalıyım :S sonuçsuz kalıyorum hep.
Şu son khk ile atılanlardansanız, maalesef kurum emeklilik işlemlerini hukuki de olmayan bir şekilde askıya almış durumda. Siz başvurularınızı yapın, red yanıtı geldiğinde vakit kaybetmeden dava açın. Elbette bir gün yeniden hukuk ülkesi olacağız. O zaman bugün işlettiğiniz yasal prosedür haklarınızı almanız için önemli bir delil sayılacak
@OturanBoğa hayır şu son dönemlerde khk ile atılanlardan değilim ama tammda ona denk geldi uff hakkımı arıyorum idare mahkemesi yargıtay benim dosyam şuan savcılık incelemesinde olay 2015 oldu bu ohal hal ve khk beni buldu ve yinede dilekçe yazıp gönderdim kamu emekliler daire başkanlığına henüz sonuç yok acaba benidemi etkiledi ?
sordum ordaki müşteri danışmanına emekli daire başkanlığına emekli olmanıza etkilemez sadece emekli ikramiyesini alamazsınız alırsanızda dava ile dediler.temmuz başvuru yapmıştım gecen hafta yeniden dilekçe yazıp gönderdim bimere cimere yazdım yanlız dilekçeme vergi indirimi istiyorum diye yazmıştım onun cevap geldi olumsuz iyide onu kabul etmiyorlar malulen emeklilik işlemlerim başlatılamazmı?
hiç bişey anlamadım belki inşallah yargıtay dan olumlu sonuc alırım işime geri dönerim iftira atıldı yerel mahkeme hakkımda yanlış karar verdi temyiz gönderdim şuan savcılık incelemesinde artık emekli olmazsa umut ediyorum haklı olduğum ortaya çıkar işime geri dönerim bilmiyorum sonuç ne olur emeklilik 4 ayda hiç sonuç çıkmazmı işim davalara kaldı yahu okadar dilekçe gönderiyorum bimere yazıyorum yine hiç bir cevap alamıyorum ankara gelip gitsem bukadar yorulmazdım!!!