Okumanın, bir diploma almanın ne denli önemli olduğunu, diplomanı alınca göreceksin.Sana çok şeyler kazandıracak.Ya gitmezsen ne olacak, ne kazanacaksın onu kendine, ve de ailene bir sor!! Bende senin gibi yaş çok geç diyerekten,üni. başlayıp, da bırakanlardanım.29 yaşında.Zonguldak Karaelmas Ün.Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmıştım. Okula gittim,yarım dönem okudum.O sırada açıköğretim işletme-3 de de okuyordum.Üniversiteler arası ikisinin de biribirinden haberi yoktu.Yasak olmasına rahmen ikisinde de kayıtım vardı.Biz ne yaptık.Örgün eğitimi dondurup, aöf ye devam ettik.Şimdi AÖF İŞLETME-4 deyim.
Diyorum ki KEŞKE ÖRGÜN EĞİTİMİ HİÇ BIRAKMASAYDIM DA DEVAM ETSEYDİM.Özel sektörde çalışıyorum, aöf nin bana hiç bir getirisi olmayacak.Ya örgün eğitimde devam etseydim, şimdi bizi sınıf öğretmenliğine ya da üçüncü sınıftan itibaren ingilizce de verecekleri için ingilizce öğretmenliğine atamamız olacaktı.Şimdi öğretmen arkadaşlara bakıyorum, kendi kendime kahrediyorum. Neden bıraktım diye.Bir öğretmen olarak çalışmak başka, birde muhasebe elemanı olarak çalışmak başka.Onun için SEN,SEN OL üni. kazan ve devam etmeye bak.Hiç bir şey için geç değil.Ailen de, bu konuda sana yeteri kadar desteği sağlamalılar.
Herşey istediğin gibi, ve gönlünce olsun.Sana bir arkadaş, abi, dost nasihati.....