Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ay içinde 2 kalp krizi geçirdim. Malüliyet raporu alabilir miyim?

kucuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 3ay içinde 2kalp kirizi geçirdim 2stent takıldı kronik hanter tanısı kondu EF/40/45 kallp yetmezlihide oluştu maluluk derecesi

SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmelisiniz ki 1800 prim ve 10 yıl sigortalılık süresi ile malulen emekli olabilesiniz.

5. Kalp yetersizliği

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) Ejeksiyon fraksiyonu %30 ve altında olan, kalp yetersizliği nedeniyle son bir yıl içinde en az bir kez hastanede yatarak tedavi görmüş olup maksimum medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 olan hastalar,
b) Maksimum medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 olan ve invaziv olarak ölçülmüş pulmoner kapiller kama basıncı veya sol ventrikül end diastolik basıncı 18 mmHg üzerinde olan kalp yetersizliği hastaları
c) Ventrikül destek cihazı kullanmakta olanlar veya Kalp Transplantasyonu yapılmış olanlar

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Maksimum medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 2-3 ve ejeksiyon fraksiyonu %25’in altında olan hastalar

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Maksimum medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 2-3 ve ejeksiyon fraksiyonu %25 ila 35’in arası olan hastalar,

Merhaba kalp krizi geçirdim anjiyo yaptılar.
3 damarda %40 ve %30 oranlarda daralma plak vardı sağlık kurulunda puan verirler mi acaba doktor mide koruyucu ve kan sulandırıcı raporlu ilaç yazdı

Teşekkür ederim pazartesi devlet hastanesinden sağlık kuruluna girecegim

@Tnygny,

Pardon ben kalp krizi ifadesini atlamışım. Sadece tıkanıklık sandım ki tıkanıklıklar önemli değil. Normalde bunlara bir şey yapılmaz. Ama sizin stent takıldı herhalde?

@kucuk,
Yüzde 40 Ef ile hafif iş gücü kaybı almanız bile mümkün değil. Malulen emekli zaten olamazsınız. Yukarıdaki açıklamada var...

Stend takılmadı %60 üzerine takiliyormus.
Acile gittim kalp krizi geçirdiğimi yapılan tetikler sonucunda zaman kaybetmeden anjiyo yaptılar kalpte %40 ve %30 oranda daralma ve plak olunca stent takmadilar raporlu ilaç yazdılar,aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım ve yüksek kolesterol den dolayı raporlu ilaç kullanıyorum

Bir Sakatlık Oranı Cetveli var. Onu bir türlü indiremedim ben. Belki kalp krizi geçirdiğiniz için bir oran verebilir sistem. Tam bilmiyorum. Tansiyon için yüzde 10 alırsınız. Herhalde kolesterolden de bir yüzde 10 verirler diye tahmin ediyorum...

@Tnygny,
Bir de siz kalp krizi geçirdim diyorsunuz ama tıkalı damarıniz yok. Nasıl kalp krizi geçirdiniz?

Devlet hastanesine sordum kolesterol den oran veriyorlarmış.daha önce %15 daimi ortopediden engelli raporum var. Karaciğer yaglanmasindan dolayı safra kesesi ameliyatı oldum sonrasında kolesterol, hipertansiyon ve en son kalp krizi geçirdim buarada 2019,2022,2023,2024 psikiyatriden raporlu ilaçlarda kullanıyorum gün geçtikçe hastalık fazlalaşır. Şimdi çalışamıyorum 23 yıl ve 5 bin küsur gün sayım var %40 ile mamulen değilde diğerinden engelli emekli olabilirmiyim düşünüyorum yani 25 puan gerekli

@Tnygny,
Gününüz ve priminiz her türlü Yeter. Olayın ağırlığına göre Psikiyatrik rahatsızlıginizdan ya da kalbinizden olabilirsiniz. Ama zor. Belki Yüzde 40 oran alıp ücretsiz ulaşımdan ve başka indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Emekli olurken tek hastalık gerekiyor. Yani tansiyon ve kolesterol yüzdeleri işe yaramaz. Yukarıda kalple alakalı Emeklilik şartları var. Bir bakın...

@gannicus,

Tıkalı damar var ama %40 ile kalp krizi geçirmek banada tuhaf geldi göğüs ağrısı ve sol elim parmağıma kadar ağrıyı hissettim daha sonra üniversite hastanesine gittim EKG ve kan tahlilleri trompolin servisi 530 civarına çıkmış doktor ona bakıyormuş EKG de yüksek çıktı beni kırmızı alana aldılar ve ultrason bakmaya başladılar tıkalı damarı göremediler anjiyo ile görülmesi gerektiğini söylediler bide aort damarı genişlemiş dediler muhtemelen tansiyondan dil altı verdiler bana

Üst Alt