Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 cm sol alt ekstremite kısalığına ÖTV muafiyeti alabilir miyim?

Werze

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar kolay gelsin herkese,

Sol alt ekstremite 3 cm kısalığım var. %44 rapor alacağım inşallah ( heyete girdim 20 gün sonra alırsınız dedilerde)

2 sorum olacak arkadaşlar,

Engelli raporuna başvururken sadece özür oranın hesaplanması için başvurmuştum. Öncelikli amacım EKPSS'ye girmek. İnşallah raporu aldıktan sonra önümüzde ki sene sınava gireceğim.

Bugün hastaneye gittim orada ki arkadaşlara ÖTV indiriminden yararlanabiliyor muyum diye sordum. Bana ÖTV indirimi başvurusunun paralı olduğunu söylediler. Raporu aldıktan sonra gelirsiniz tekrar başvuru yaparsınız biz kurula göndeririz raporunuzun arkasına yazarlar diye dediler. Galiba her doktor için bir miktar ücret ödeniyormuş net kadar bilmiyorum.

1. Sorum 3 cm kısalık için ÖTV indiriminden yararlanabiliyor muyum?
2. Aldığım aracı ağabeyim, yeğenim falan kullanabilir mi?

Bir kaç kişiye sordum. Herkes farklı cevap verdi. Kimi H ehliyet alman gerekiyor dedi. Kimi araba alırsan senden başkası kullanamaz dedi.

Beni aydınlatabilir misiniz lütfen.

Teşekkürler

Werze

1.ÖTV siz araç sahibi olursun.Öncelikle B sürücü belgesi sahibi olman gerek.Sürücü belgesi için ayrı rapor müracatı yapılacak.Bunun için müracat Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulunda heyete girecen ve nasıl sürücü olman gerektiği kodlar yazılacak raporuna.Eyer sürücü belgesi sahibiysen direk emniyete baş vurucan.Diyilsen sürücü kursuna baş vurulacak.

2-ÖTV siz araç için ayrı bir rapor gerekir.Yeni gelengeye göre sol ayak engelli olduğun için raporunda donanımsız araç kullanabilir ibaresi olması gerek yani yeni rapor çıkaracaksın.Doktor başı 50TL ödeyeceksin rapor odası seni yönlendiriyor.

3-ÖTV siz aldığın aracı herkes kullanabilir.

KÜREKÇİ

Ehliyetim yok, ehliyet olamadan kurula başvurabilir miyim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba

ben de bu ötv indirimi meselesi için, sağlık kurulu raporu alacaktım da. Bende de sol alt extremitede CP sekelden dolayı paretik teşhisi var.

Ehliyetimi il sağlık komisyonundan yeni değiştirdim. Kod 01.01 gözlük, 78 otomatik vites ve 102 resmi arac kullanamaz kodları yazılı.
Ötv için Sağlık kurulu raporuna " sadece otomatik vitesle araç kullanabilir ve ötv indiriminden yararlanabilir diye mi yazdırtmam gerekiyor?

Bir de emniyete ayrıca niye basvuruyoruz ehliyeti aldığımız halde?

Şİmdiden cevaplayacak arkadaşa teşekkürler.

Werze

Yazdığım gibi kurula giriyorsun nasıl sürücü olacağına karar verilip kodlar rapora işleniyor.Raporla sürücü kursuna baş vuruyorsun.
ousenmez

Oranlı Rapora engeliniz açıklamalı bir şekilde yazılacak ve sadece donanımsız araç kullanabilir ibaresi yazılacak başka bir ibare yazılmıyacak.

Emniyet araç alımında ruhsat alınırken işlem yaparken rapor ve ehliyetteki kodlar uyumlumu kontrol ediyor.

KÜREKÇİ

sagol cevabın için,şimdi kafamı karıştıran şu engelli raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazılabilir başka bir şey yazmayın demişler genelge de.

Şimdi bana donanımsız araç kullanabilir diye bir rapor verebilir mi hastane. Maliye bu özel tertibatlı arac kullanabilir yazısını görmek istemiyor mu?

Çünkü OturanBoğa nın yazdıklarından sol alt ekstremite rahatsızlığı yazıyorsa bu zaten otomatik vitesdir diye anladım. donanımsız aracı otomatik vites olarak nasıl anlayacaklar ?

[FONT=sans-serif]ehliyetimin kodları 10.02 ve 32.02 engelli sağlık kurulu raporumuda 10/08/2017 tarihinde aldım.teşhis:bilateral kalça protezlisi yazıyor. açıklamalar bölümünde :özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]benim her iki kalçadada protez var.kayseri maliye problem çıkarıyor. ben bu yeni aldığım taporu tekrar yeniletebilirmiyim ki. bigisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.veya bu rapor olurmu.
[/FONT]

ousenmez

Otomatik videsli araç kullanabilir yazdırırsanda olur.Yanlız tertibatlı yazdırırsan ehliyet TEK'i kodlara uymaz sıkıntı çıkabilir.En son genelgede hastanelere gitmiştir.

Sol ayak olduğun İÇİN donanımsız araç kullanabilir ibaresinden haberleri vardır ifade etmeye çalış ya ortapedisse yada fizikçiye.En son yayınlanan genelgede bu ibarelerin yazılması hususunda.

@KÜREKÇİ

Sağol söylerim donanımsız arac ve otomatik vites meselesini, tabii doktorlar konuşturursa. Başka engelli arkadaşların hikayelerini bilmiyorum ama defalarca ameliyet, fizik tedavi,röntgen zart zurt artık hastalığımı ezberledim.

Bunu sizi yeni gören ortopediste vs anlatıyorsunuz adamın cevap hazır bana mesleğimi öğretme, karışma benim işime. Ben girdiğim yanlış ameliyatla 2 ay kaybettim mesela giden hayatlarımız,günlerimiz nedense hiç dert değil.

Üst Alt