Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa hava değişimi aldım, geri dönmek istemiyorum. Ne yapabilirim?

merhaba abi 3 kez hava değişimi aldım 3 cü hava değişimim bitti heyete sağlık kuruluna sevkim verildi yarın heyete çıkacağım doktorum dediki askeriye bilgi istiyor dedim doktorum artık askerlikle ilişkin kalmadı heyette muaf olucaksın dedi sizce sonuç ne olur @OğuzHan112 abim

Abi selam aleyküm ben iki sefer hava değişime çiktim aylevi sorunlar yüzünden askerlik yapamıyorum benim hasta anem var ve bakıma muhtaç bakmak zorundayım onun için askerlik cehenem gibi geliyo ikinci hava değişimi almadan önce bana hava değişimi veren doktora demistimki kesin vericekseniz gidim yoksa gitmim bana dediki kesin ve komutanına bı kağit verdi hava değişimi bitiğinde fotoğraf anket formu gibi birşeylere sevkim verildi hastaneye binin sonucu ne olur sence

Siz şu an firar olarak aranılanlar listesine girdiniz değilmi

Bence raporlar ile gidin hastaneye sevk ederler oradan da belki Askerlik bile yaptırmazlat

Yani bana hava değişimi verne doktora kesin verirlermi diye sordum dedi evet kesin vericekler

Valah reyis aylevi sıkıntılar şuanda anem ayaği şeker yüzünden kesilme riski tasiyo evi geçindiriyorum anene bakıyorum benden baskaa bakicak kimsesi yok onun için değil askerlik normal hayat bile bana cehenem olmuş ne gece yatabiliyim ne gündüz babam vefat etmiş tüm yük üstümde dert sitres piskolojim darma Duman olmuş

Evet peki verirlermi çünki doktor kesin kesin konustu

Ama temelli yatmanız için alkol ve madde bagımlıları alırlar oraya başka alınmaz diye biliyorum çünkü sonuçta şurada az bir süren kalmış tekrardan sil baştan başlamayınız o yüzden birliğimize raporla gidiniz

Zaten bana bı kağit verdiklerinde birliğimde söylemistim alkol içtigimi o kağıda yazmisti

Alah razı olsun peki gider gitmez verirlermi sizce ve nasıl yapican onu bilmiyorumda komutanı söyliycez

Selam abi ben ikinci hava değişimine çiktim uyum bozukluğundan bu ikinci hava değişimini almadan hemen önce bana bu hava değişimini veren doktora sordum kesin çürük alabilirsem gidiyim diye dedi evvt sen askerlik yapamıyorum zaten git gel alırsın dedi sence verirlermi

@OğuzHan112

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şuan 2. Hava değişimindeyim 3. Alacağım ama psikolojik olarak hiç iyi değilim birliğimin adını ve bulunduğu şehrin adını duyunca bile içim yanıyor çok stres oluyorum uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum çok kötü hissediyorum birliğime hiç gitmeden herşeyi memleketimde halledebilirmiyim komutanlarımdan rica edip kıta kanaat raporuyla birlikte memleketimdeki sağlık kuruluna çıkabilir miyim lütfen yardımcı olun Asla gitmek istemiyorum birliğime çok kötü oluyorum

İşlemlerini birliğinden devam etmen işleri kolaylaştırır süreci kısaltır, 2 kez hava değişimi almışsınız 3 de muhtemelen elverişli değildir raporu verilecektir, sivilde belki tekrar bir hava değişimi verilip birliğine yollanırsın.

@Scoff,

bu askeriye de ne yapıyorlar sizi de böyle korkuyonuz

@Emrekvk,

Psikolojik baskı + vatan haini damgası yemek psikolojik sorunlarım olduğu için sevk istemiştim komutanım demediğini bırakmadı vatan hainisin dedi

@OğuzHan112,
Süreç nasıl işleyecek 3. Hava değişimi aldığım zaman direkt kurula mı yönlendirecekler yoksa hava değişiminin bitmesini mi bekleyecekler

Amirlerin yardımcı oluruz demişler,birliğine katıldığında kıta işlevsellik formaları ile hastane sevk edilirsiniz..2 kez hava değişimi almışsınız,tetaviniz devam ediyor.. çok büyük olasılıkla elverişli değildir raporu verilecektir.

@Scoff,

@OğuzHan112,
Abi bu süreç beni çok yordu artık evimdede uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum kafam çok doldu başka bişi düşünemiyorum kafayı yemek üzereyim bu süreçten kurtulamayacak gibi hissediyorum ilk hava değişimini Gülhane hastanesinden ikincisini Afyon devlet hastanesinden aldım şuan ikinci bitmek üzere 2 hava değişimi almış biri olarak çürük alabilir miyim çok bunaldım artık bu süreç çok yordu intihar düşüncelerim arttı bölük komutanına ve beni hastanede muayene edecek doktora neler söylemem gerek lütfen bana yardım et Allah rızası için çok yoruldum çok bunaldım

Sakin ve sabırlı olacksınız.. birliğinden kıta işlevsellik formları ile hastaneye sevk alacaksın.. bu sefer büyük olasılık elverişli değildir diyeceklerdir

@Scoff,

@OğuzHan112,

Komutanım yardımcı olacağız dedi askerlik yapamaz notunu özellikle yazacağız dedi
Kullandığım ilaçların dozu o kadar yüksek ki atmama rağmen bi işe yaramıyor
Hava değişiminde olsam bile ailemin yanında olsam bile aklımdaki o ses durmuypr sürekli olumsuz şeyleri düşünüyor uyuyamıyorum uyusamda 20 25 dk sürüyor uyanıyorum ağlama krizleri tutuyor yemek yiyemiyorum yesemde midem bulanıyor çoğunlukla kusuyorum askere 75kg gittim ilk hava değişimine geldiğimde 63 kiloya düşmüşüm başhekimin raporu var afyonda girdiğim sağlık kurulunun raporu var birliğimin sevk ettiği yerde girmem için bir sevk
Artık günlük hayatımı bile yerine getiremiyorum en basit iş bile bana çok zor geliyor ne olur sonum abi yarın birliğime dönüyorum kaç gün sürer bu işler artık çok yoruldum
Komutanım yarın gelince tüm belgelerini hazırlayacağız dedi yardımcı olacağız dedi hastaneye gitme günleri normalde pazartesi çarşamba cuma bölük komutanım izin verirse birlikten yanımızda bir astçavuş ile hastaneye gideceğiz abi ne olur bana bi yol göster bişi söyle artık çok yoruldum 80 gündür gözüme uyku girmiyor hayatta kalacak kadar yemek yiyorum nolur abi bana birşey söyle şuan 2. Hava değişimindeyim yârın birliğime teslim olacağım @OğuzHan112

Gereken her şeyi yazdım ben size,birliğine döndüğünde komutanların gerekli formlar ile sizi hastaneye sevk edeceklerdir.

Elverişli değildir raporu almanız için ellerimden geleni yapacaklarmış,yardımcı olacaklarmış.. elverişli değildir raporu alır dönersiniz.

@Scoff,

Üst Alt