Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimim ve 3085 SGK primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

yomaz

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
bende aynı durumdayım ilker bey 1999 ssk başlangıç bende 18 askerlik yaptım 3 derece vergiden muafım askerlik borçlansam faydası olurmu
2832 ssk pirimim var

Ömer bey,
Doğum tarihiniz ssk ilk işe giriş tarihi gün ay ve yıl olarak verebilirmisiniz..

1980 doğmlu tarihim 01.02.1999 ssk giriş tarihi toplam pirim 2835 var

benim ssk başlanğıç 01.02.1999 da başladı askere 20.08.2000 de gittim askerlik borçlanırsam faydası olurmu

Ömer,
Askere gitmeden ssk lı olduğun için, Askerlik borçlanması yaparsanız sadece prim ödemenizi arttırmış olursunuz.Bence askerlik borçlanması yapmayın.

teşekkür ederim ilker bey ama neden?askerlik borçlanması geriye dönük gitmiyormu
birde 3 derecede vergiden muafım belediyede çalışıyorum maaşıma ne kadar yansıma olur

ilker bey ben belediye 2006 tarihinde özürlü kadrosunda işe girdim 3 derece vergiden muafım büğün ki şartar emekli olsam ne kadar maaş alırım

yomaz,
Emekli maaşı için hesaplama çok karışık toplam kazancınızı bizim ile paylaşırsanız bir tahminde buluna biliriz...

2011 Yılı Genel Toplamı24014,871.92

Genel Toplam2.83595,927.41

yomaz,
Sizin emekli maaşı hesaplamamız inanın ki çok erken daha ama şuan emekli olsanız toplam priminize göre (Tahminim) 850-950 arası bir emekli maaşı alabilirsiniz..

teşekkür ederim ilker bey ben kamuda yani belediyede çalışıyorum ssk pirim yüksek yatıyor bunun faydası olurmu hesaplama geri dönük nasıl yapılıyor

Yomaz,
Siz 2006 yılında işe başlamışsınız önünüzde uzun bir çalışma hayatı var şuan emekli maaşı ile kafanızı bulandırmayın.Her hükumet yeni bir kanun çıkarıyor sizin emekli olma tarihinizde nasıl bir maaş hesaplama sistemi olur bilinmez.Ama kamu da çalıştığınız için emekli maaşınız da yüksek olur herhalde..

Ben kamuda çalışıyorum sgk başlangıcım 1999 3 derece de vergiden muafım pirim gün sayım 3085 ne zaman emekli olurum

2008_oncesi.PNG

Kamuda memur olarak çalışıyor iseniz 15 yıl hizmet sonunda emekli olabilirsiniz. 1999+15: 2014 yılında emekli olursunuz
İşçi statüsünde çalışıyor iseniz yukarıdaki tablodan ne zaman emekli olacağınızı bulabilirsiniz.

Slm ben bir şey öğrenmek istiyorum 2006 yılında özürlü kadrosunda belediye girdim şu anda geçici işçi olarak çalışıyorum benim ssk 5 ay 29 gün kamudan yani belediyede çalışıyor gösterliyorlar 5 ay 29 günde taşeron bir şirkette çalışıyor gösteriliyolar ben şimdi şunu öğrenmek i,stiyorum benim( 6 ay ssk 30 günlük yatan kazançın 1.053.47 tl taşeron şirketten yatıyor )(diğer bir 6 ay da 3,247.86tl kamudan yani belediyeden yatıyor )şimdi bu taşerondan yatan pirim asgari üçretten mi yatıyor yoksa yüksek mi yatıyor şimdi ben emekli olsam hanği pirimi değerlendirmeye alaçaklar ve ne kadar maaş alaçağım 3 DERCEDE VERGİDEN MUAFIM

asgariden yatıyo sayılır son5 sene ne ödedi isen o gecerli

Taşeron firmadan yatan ssk priminiz asgari ücretten biraz fazla ama kamuda yatan ssk priminiz de tavan dan yatmıyor.
2012/Aralık sonuna kadar tavan taban prim tutarları..
Taban prim tutarı: 940,50 tl
Tavan prim tutarı: 6113,40 tl
Emekli maaşı için şuan hesaplama yapmak çok mantıksız olur emekli olma sürenize daha çok var o zamanın şartları ne getirir bilinmez ??

Şunun yatırdığı ya da bunu yatırdığı değerlendirilir diye birşey yok.
Çalışma sürecinizde hangi işveren ne yatırmışsa hepsi prime esas toplam kazanç içinde yerini alacak.

ssk pirimi

Slm ben bir şey öğrenmek istiyorum 2006 yılında özürlü kadrosunda belediye girdim şu anda geçici işçi olarak çalışıyorum benim ssk 5 ay 29 gün kamudan yani belediyede çalışıyor gösterliyorlar 5 ay 29 günde taşeron bir şirkette çalışıyor gösteriliyolar ben şimdi şunu öğrenmek i,stiyorum benim( 6 ay ssk 30 günlük yatan kazançın 1.053.47 tl taşeron şirketten yatıyor )(diğer bir 6 ay da 3,247.86tl kamudan yani belediyeden yatıyor )şimdi bu taşerondan yatan pirim asgari üçretten mi yatıyor yoksa yüksek mi yatıyor şimdi ben emekli olsam hanği pirimi değerlendirmeye alaçaklar ve ne kadar maaş alaçağım 3 DERCEDE VERGİDEN MUAFIM

[FONT=Arial Narrow]Adı ve Soyadı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]ÖMER ATİK[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Doğum Tarihi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]20.01.1980 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]TC Kimlik No[/FONT]
[FONT=Arial Narrow][/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Kamu/Özel Kodu[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Kamu[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sicil No[/FONT]
[FONT=Arial Narrow][/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi?[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Evet[/FONT]

[FONT=Arial Black]27.08.2012 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : [/FONT]
[FONT=Arial Black]730.93[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]9475[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]11.188,80[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1.966,20[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]57,00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]37,00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]25,20[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Hizmet Kütüğü[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Diğer Günler[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]210[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1000 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1210[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1576[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1576[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1345[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1345[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]3131 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1000 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]4131 [/FONT]

Bana düşük gibi geldi bağlanan maaş. Bence yeniden hesaplanması için dilekçe verin sigorta müdürlüğüne

abi daha maaş bağlanmadı ben sadece hesaplama yaptım ssk sitesinden çıkan bu

maaş

[FONT=Arial Narrow]Adı ve Soyadı[/FONT][FONT=Arial Narrow]METİN [/FONT][FONT=Arial Narrow]Doğum Tarihi[/FONT][FONT=Arial Narrow]27.09.1971 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]TC Kimlik No[/FONT][FONT=Arial Narrow]Kamu/Özel Kodu[/FONT][FONT=Arial Narrow]Kamu[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sicil No[/FONT][FONT=Arial Narrow]Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi?[/FONT][FONT=Arial Narrow]Hayır[/FONT]

[FONT=Arial Black]09.09.2012 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : [/FONT][FONT=Arial Black]893.17[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT][FONT=Arial Narrow]9475[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]13.863,60[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]1.550,10[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT][FONT=Arial Narrow]61,00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT][FONT=Arial Narrow]45,00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT][FONT=Arial Narrow]30,22[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Hizmet Kütüğü[/FONT][FONT=Arial Narrow]Diğer Günler[/FONT][FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT][FONT=Arial Narrow]1634[/FONT][FONT=Arial Narrow]1800 [/FONT][FONT=Arial Narrow]3434[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT][FONT=Arial Narrow]617[/FONT][FONT=Arial Narrow]617[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT][FONT=Arial Narrow]1390[/FONT][FONT=Arial Narrow]1390[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT][FONT=Arial Narrow]3641 [/FONT][FONT=Arial Narrow]1800 [/FONT][FONT=Arial Narrow]5441 [/FONT]

ssk pirimleri tavan dan mı tabandan mı

ben 6 ay özel bir şirket te çalışıyorum bu özel şirket te benim ssk aylık 1.200tl pirim yatıyor
6 ayda kamuda çalışıyorum kamuda yatan pirim ise 3.200tl yatıyor
tam bu şekilde 6 yıldır çarışıyorum emekli olunca yüksek maaş alma ihtimalim varmı

Emekli maaşınız hesaplamalarınızdaki gibi çıkar net sonuç almak istiyor iseniz sgk ya müracaat ediniz.

değişik bir istihdam şekli:))

ortalama prim 2400 oluyor o zaman.

Vergi indirimi hakkı bir kez alındığında yeniden vergi indirimi için başvuru istenmez.. Süreli düzenlenen vergi indirimleri için kontrol muayenesine girmek gerekiyor. Sizinki süresiz olduğu için rahat olun, sorun çıkmaz..

slm arkadaşar ben kamuda özürlü çalışıyorum sgk pirimim 6 ay 3.188 tl den yatıyor 6 ayda şirketten 1.188 tl yatıyor emekli olunca yüksek maaş alırmıyım birde askerlik borçanmasını yatırsam emekli maaşımda faydası olurmu 2 yıl var emekli olmam

Üst Alt