Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. evre metastazlı nazofarenks ca ile emekli olacak düzeyde tanı alabilir miyim?

Defne2626

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar onkoloji yuzde 60 oranlı raporum var bugün sgk saglik kuruluna başvuruda bulundum fazlası ile prim ve yılım var problem cikartabilirlermi 3.evre metastazli nazofarenks ca

Endişelenmeyin göreceksiniz bir aksilik olmayacak.

@Defne2626, merhaba, geçmiş olsun. Başvurunuz sonuçlanınca buradan bildirirseniz memnun olurum. Oranınız %60 olduğuna göre hastalığınız ilk 5 yıl remisyonda diye tahmin ediyorum. Bazıları onkoloji hastaları için remisyonda olduğunda sgk çalışma gücü kaybı yok diyecek diyor, sgk hastalık listesinde kanserleri sadece ağır hastalık olarak tanımlamışlar. O da tedavisi devam eden ve sonuç alınamayan hastaları tarif ediyor gibi. Geçmişte metastatik olan ama aktif tümörü olmayan hastalar ne olacak belli değil. Sgk ek hastalık listesine remisyondaki hastaların durumu hafif veya orta olarak girmeli ama böyle bir düzenleme yaparlar mı bilemedim?

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
(Tüm kulak (iç, orta, dış), burun, paranasal sinüs, nazofarenks, larenks, dudak, yanak, dil, ağız tabanı, çene (tükrük bezleri ve tiroid bezi hariç))
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a)Antineoplastik tedaviyi takiben ilerleyen hastalık
b)Antineoplastik tedavi sonrasında rekurrens gösteren (gerçek vokal kordlarda olan rekürrens hariç) hastalık
c)Bölgesel lenf nodları dışındaki uzak organ veya uzak lenf nodları metastazı varlığı

Metastaz mevcut olduğunda kesinlikle sorun cikarmamalari lazım ama bunlardan da hersey bekliyorum. Tek hastalik ve bu rapor ve hastalık durumu ile emeklilik basvurusu Red çıkarsa daha da kimse uğraşmasın bence

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@Defne2626, benim çekindiğim konu metastaz şu anda aktif olarak var mı? Ya da tedavi sonrasında ortadan kalktı mı? Senin hastalığın metastatikmiş ama tedavi olmuşsun geçmiş deme ihtimalleri var. Yani sadece tedavi sürecinde %80 oran veriyorlardıya, onu ağır hastalık olarak kabul ediyorum diyebilirler. (İnşallah demezler ama korkutuyor bu durum beni)
Yani böyle derlerse eğer, alınan kemoterapilerin, radyoterapilerin, ilaçların vücuda hiçbir zararı olmadı, senin nüks riskinde yok, kanser geçirmişsin ama sana bişey olmaz demiş oluyorlar. Kim çalıştırır kanser hastası olan, nüks riski olan, sürekli takipte olan hastayı 60 yaşına kadar?
Keşke hiç hasta olmasak, böyle şeyleri de düşünmek zorunda kalmasak..

Üst Alt