Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. seferde emeklilik süresize döner mi?

sergennn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba , annem vergi indiriminden emekli,2 yıl süreli ,2 kere oldu ,şimdi önümüzdeki eylül de bir daha bitiyor ve ben haziran gibi tekrar başvuru yapıcam sgk ya gidip ,
sorum şu 3. kez olucak vergi indiriminden yine emekli bu kez süresiz donermi ankaradan bizim emeklilik ,süreli emeklilikte 3.kez son kez süreli oluyor sonra süresize dönüor diye hatırlıyorum ,doğru mudur ?

bana her sene 1 yıl veriyorlar 4.rapor için başvurdum 10 gün sonra heyete gireceğim alalım yine 1 yıllık raporumuzu

@OturanBoğa abicim birşey daha sorucam sımdı yıne annemın emeklılıgı surelı donerse ıkı sene sonra ,yıne aynı sekılde ugrasıcam ama soyle bır durumumuz var ,
annem 62 yasında (yası doldurdu 58 ) , 5000 bin primi var (4500prım doldu ) son olarak 25 yıllık sıgortalılık kalıyor onun ıcınde 01,10,2003 işe gırıslı oldugundan
25 yıllık sure de 01,10,2028 de dolmus oluyor dogrumu dusunuyorum , eger dogruysa ben o tarıhte annemı vergı ındırımınden emeklı degılde normal emklıye cevırmelımıyım yıne en dusuk maasdan devam eder bende saglık kurulu hastaneler ıle ugrasmam dıye dusunuyorum ne dersın abı ..

@sergennn,

Evet, kontrol zamanı geldiğinde sıradan emeklilik hakkı doğmuşsa, kontrole gitmeyip maaşın kesilmesini sağlayabilir, sonra da sıradan emeklilik için başvurabilirsiniz. Böylece kontrol belasından kurtulmuş olursunuz.

Şu anda alınan emekli maaşı kaç tl? Güncel formülle hesaplanacağı için yeni maaş düşük olur mu diye tereddüt ederim. Ama zaten en dip maaşsa, yeni hesaplama da fark yaratmaz

Merhaba benim de engelli raporum var

İlk aldığımda %52 verildi süreli 2 yıllık .
İki yılın sonunda raporumu yeniledim bu sefer % 64 verdiler süreli 2 yıllık iki yılın sonunda tekrar yenilendi bu sefer % 50 verildi süresiz.

Sgk ya itirazda bulundum hakem hastaneye yönlendirildim hakem hastane %74 verdi 2 yıllık süreli fakat sgk tekrar yönlendirdi beni başka hakem hast. Orası da %64 verdi 2 yıllık süreli

hastalığım onkoloji hemetoloji hastasıyım hoçking lenfoma tedavisi gördüm hastalığım remisyonda ayrıca itp kan hastalığımda var

asıl sorum şu: %64 en son aldığım raporumun süresi bitince acaba rapor yenileme sürecinde raporumu süresiz yaparlar mı ihtimal var mı

yardımcı olursanız sevinirim engelli vergi indirimden emekliğim

@netersinoo,

Bu o kadar bilinmez bir durum ki! Ama bunca raporun ardından artık süresiz vermeleri gerekir. Zerre akıl ve vicdan varsa tabii

Üst Alt