Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 tane ağır engelli kardeşim var. Bir araç almalıyız ama maaşlar kesilirmiş!?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yardımıza ihtiyacım var benim üç ağır engelli kardeşim var ötvsiz araç almak istiyorum fakat SYDV gittim araç alırsanız 2022 aylığınız kesilebilir dedi kişi başına düşen gelir aşılırsa ulaşım zor araç olmayınca ağır hasta ne yapsın mağdur durumdayız maaşımız kesilirse sıkıntı yaşarız arkadaş ne yapmam gerekir bir yol varmı Ankarayıda aradım aynı diyorlar böyle saçmalık olamaz engellilere tanınan ötvsiz araç alamıyorum 3 engellim var devletim duy sesimi maaş kesilirse nasıl geçiniriz raporlar yüzde 96 93 89 ağır engelli

abin,aynı hanede yaşamıyorsa ayrı ise adına alabilirsiniz.
araç sizde durması sizin kullanmanız maaş için sakınca yoktur.
ama abin sizinle yaşıyorsa aynı hanede gözüküyorsa sakıncalı maaş için.
amca veya teyze dayı yada güvenebileceğiniz her hangi biri adına araçınızı adına kayıt edip araç alabilirsiniz

Hane toplam geliri kaç para ebeveyn lerin emekli aylığı engelliler in özür oranları, siz çalışıyor musunuz, kusura bakmayın da kimse müneccim değil hesabı Bi dökün konuya vakıf Bi üye denk gelirse cevap verir

@Eserin79 3 tane 2022 ve 3 bakım aylığı alıyoruz evde toplam 7 kişiyiz ben çalışmıyorum rapor oranları 96 93 89 fakat ben durumumuzu vakfa bildirdim kesilir dedi çok riskli o yüzden ÖTV’niz araç alamadık ama başka şehirde ikametgah eden abim kendi adına araç alırsa maaşımız kesilir mi araç bizim evde kalacak

@HOŞCAKAL Abim başka şehirde ikametgah ediyor sadece aracı kendi adına alıp bize bırakacak

Bu gün 144 ü aradım heyet karar verir dedi sydv bildirin vede sosyal politikalar müdürlüğüne ben cimer arayıp bilgi alsam iyi olur mu acaba bilgi edinme bölümünden dilekçede yazabilirim hangisi iyi olur arkadaşlar maaşımızın kesilmesinden korkuyorum

Araç hanede yaşamayan abinizin adına olacağından herhangi bir sakıncası yok. Neden kessinler ki. Vakfı arayın, abim hastalarımız için aracını geçici olarak bize birakacak, kullanmanızda bir sakınca var mı diye sorun, içiniz rahat etsin.

3 tane bakım aylığı > 3x1.385=4.155
3 tane 2022 aylığı > 3x764=2.292
Toplam=6.447

Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
yani kanun dıo ki aracı normal yoldan aldınsa kasko değerının 120 de 1 i gelirine dahil edilir
ötv indirimli alırsan indirimli mıktarın 120 de 1 i gelire dahil edilir diyo

Serkan1436
4155 / 7 : 594
arkadaş 2022 leri 15 tl gibi az bi farkla alıyo.araç aldıgında 2022 maaşlarında kesılme olması kaçınılmaz yapacak bişi yok ya araç ya 2022 maaşları 2 sinden 1 ini seçecekler malesef

-mka Aracı abim alacak kendi adına yapacak bize bırakacak ÖTV’niz araç almak riskli böylece Abim kendi adına araç
alırsa kardeşlerimin 2022 maaşı ve bakım aylığı kesilir mi abim başka şehirde ikametgah ediyor çok zor durumdayız 3 tane ağır engelli hastalarım var ama devletim beni anlamıyor hastalarımı nasıl götüreyim hastaneye

eyde engelli bireyin üstüne aliniyor araç abiniz engelimi?

hemedanbestas

evliyse abin sıkıntı olmaz evi ayrı işi ayrı.aracını kardeşlerinin orda bırakmasının bi sakıncası olmaz

@Syusuf Hayır engelli olmayan abim kendi adına aracı alsa ve bize bıraksa bu durumda 2022 maaşımız ve bakım maaşımız kesilir mi abim başka şehirde ikametgah ediyor

-mka
Evet evli ayrı bizden ama yinede sosyal yardımlaşmanın sorun çıkaracağından şüphelerim var bu konuyu sosyal hizmetlere bildirmeliyim

benim fazla bilgim yok fakat bu araci alirken engellinin üstüne kayit ediliyor ve birinci derece yakınıda ruhsata işletiyorsunuz fakat bu araç engelliye ait oldu icin gelir sayilıyor die biliyorum sonucda 2022 maaşi alan kişin üstüne alınıyor

hemedanbestas
kardeşiniz evli ve başka şehirde ikamet ediyor.eğer kardeşiniz kendi parasıyla alıp sizin kullanımınıza sunarsa heç bişi olmaz çnkü aracın kullanımı hariç heç bişisi sizin değil.kardeşin araç alıp kardeşlerinin kullanımına sunması yardımcı olması kadar güzel bişi yok.
eğer aracın ücretinin siz ödeyip sadece göstermelik kardeşinizin üzerine olacaksa tavsiye etmem.dediğim paranın sizden çıkdıgını bilmedıkten sonra bişi edemezler .maddi yönü bu manevi yönden hileye girer ve bi ton kul hakkına gırersınız siz alıpda kardeşiniz almış gibi aracınızı kardeşinize ait gösterirseniz.anlıyorum sizi zor durumdasınız ihtiyacınız var ama genede ii düşünün.

7*1402=9814 evde bakım kriteri
7*702=4914 engelli maaş kriteri

evde bakım parasına bişe olmasada 2022 aylıklarını riske atarsın

Kalem Merhaba Melek abla nasılsınız tekrardan yardımınıza ihtiyacım var

Melek abla 3 ağır engelli kardeşim vardı birini iki hafta önce covidten kaybettim bir kaç gün önce sydv gittim ötvsiz araç için 2022 maaşımız kesilir mi kesilmez mi diye hesaplama yapmalarını istedim hiç yardımcı olmadılar cimere yazılı açıklamada bulundum arabaya çok ihtiyacımız var şuan nasıl bir yol izlemeliyiz
2 bakım aylığı ve 2 2022 maaşı alıyoruz
Diyelim ki en düşük limitli bir araç alırsak aldığımız 2022 maaşı kesilir mi şuan zaten 300 binden düşük araç yok ÖTV indirimiyle 200 bine gelir mi bilmiyorum ama çok para gerçekten ama devletin sunduğu yardımdan faydalanmak istiyoruz ama bunu yapalım derken 2022 aylığındanda olmak istemiyoruz araç bize gelir getirmeyecek zaten ne yapacağımı bilmiyorum evde şuan 6 kişiyiz
ama 5 kişi hesaplayabilir misin melek abla yarının garantisi yok annem babam yaşlı ve hastalar belki biz onlardan önce gideriz ama bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor

Bu arada araç raiç bedeli yılbaşında değişir mi 120/1 olan yoksa hep aynı mı kalacak çünkü araba fiyatları çok arttı ne yapacağımı bilmiyorum Melek abla maaş kesilecekse hiç bulaşmak istemiyorum ikinci el araç bakarım şimdiden çok teşekkür ederim abla

Birde araç alınırsa yeşil kartımız iptal olur mu

hemedanbestas
öncelikle başınız sağolsun
ebmde sıkıntı olmuo ama engellı adına ya da sizin adınıza aynıhanedeki biri adına araç alındıgında 2022ler kesiliyor ebmler kesilmıo.sitede benzer durumu yaşayan arkadaşlar var.size ya araç ya 2022 maaşları birinden biri seç diyorlar.yönetmelikte eylül 2021 de yürürlüğe girmiş öyle bi mesaj okumuştum sitede

hemedanbestas
Basınız sağolsun.araç işine hiç girmeyin ben yaşamış biri olarak söylüyorum.basvurulacak her yere başvurdum.sonuç aynı.ya araç ya maaş diyorlar.umarım bu haksızlığı en kısa sürede düzeltirler.aracı aldığınızda 2022 maaşınız kesiliyor,yeşil kart iptal oluyor,elektrik indirimi v.b.destekler iptal oluyor.üzgünüm ama durum bu.iyi düşünün derim....

Vay be araç alacak kadar paran var ve kaçamak yol istiyorsun.

hemedanbestas öncelikle başınız sağolsun syd sana 2022 maaşı kesilir demiş yani yetkili kurum burda ısrarla kesilip kesilmediğini soruyorsun sonuçta ötv siz araç alırsan 2022 maaşı kesilir evde bakım kesilmez diyelimki bu forumda 3kişi kesilmez dedi onları dinleyip devletin memuru syd yi dinlemicekmisin bu net hala ısrarla kesilmez deyipte almak istiyorsan yapacak bir şey yok

Vay be araç alacak kadar paran var ve kaçamak yol istiyorsun.
borca harca alacak bilemeyız.kaçamak yol istemıo .burda arkadaş durumunu çok güzel açıklamış.araç onlar için lüks değil acil ihtiyac.süreklı hast giden her vakıt nerden para bulup araç tutsun.gecenin bi vakti kime yalvarsın

.mka

Borç harç diyen ötv den muaf aramaz 300 bin diyor oku.

arkadasım sana baskasının üzerıne aldıyecem yanlıs olacak ıllakıde engellılerın üzerınden oluncada farklı sorunlarla karsılasacan ister istemez ve bunu bulundugun ilin valiligine müracat ettınmı valilik inanıyomkı bu konuda cok cok yardımcı olurlar özelılen 3 agır engelı dıyon gercek vy yanlıs bılmıyom valılıke cık durumunu anlat sana ordan olur yardım dıyom ben her konuda bizzat direk vali bey in kendısıyle bıre bır konusup derdımı anlatıyom ve ellerınden gelenı yaparlar inanıyomkı sanada yaparlar kolay gelsın umarım allah kolaylık verır işlerınde

Allah razı olsun sağolun çok ihtiyacımız ama maaşın kesilmesine yol açacaksa hiç bulaşmasak daha iyi olur

Kardeş bu nasıl cevap saygı çevresinde yorum yapabilirsin ama bu yaptığın yorumu doğru bulmuyorum öncelikle yaptığın yoruma dikkat et hem param var yada yok bu seni ilgilendiriyor mu mesele para meselesi değil hastamı kimseye muhtaç etmemek için araç almak istiyorum bu kanunu devlet bana sunmuşsa bende faydalanmak istiyorum ama doğru olan bir yolla gizli saklı değil engelli aylığıyla geçiniyoruz ve ben kardeşlerim için çalışmıyorum hasta siz hala paradan bahsediyorsunuz kardeş ben isterdim ki hiç gelirden bahsedilmeksizin herkes araç alsın ne yazık öyle değil siz çok yanlış düşüyorsunuz ve kimse kimsenin derdini bilmiyor çok yazık engelli hakkında böyle konuşmanız ben isterim ki herkesin parası olsun çünkü neden insan senin ve senin gibi düşünün birine muhtaç olmasın diye bu kimse kimsenin derdini bilmiyor engellinin bir haklı bu para olmasa kimse araba alamaz ki biraz böyle düşünün neyse Allah herşeyi daha iyi biliyor

İlçede yaşadığım için burda vali yok kaymakamla görüştüm sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürü ile de konuştum fayda etmede maaş kesilmesine neden olabilir dediler 3 kardeşimde durumu ağırdı kimse yardımcı olmadı doğru düzgün bir yardımda yapmıyorlar ben şunu anlamıyorum madem engelli vatandaşınların engelli maaşlarını kesilecekse neden araç veriliyor ben engelli kardeşlerimin aldığı engelli aylığı kesilmesin diye araç alamıyorum bu nasıl bir kanun devlet engelli vatandaşları çok zor durumda bırakıyor yada bir çözüm bulsunlar kimse kimsenin halinden anlamıyor en düşük arabaları versinler yeterki maaş kesilmesin hiç düşünmüyorlar maaş ve yeşil kartlar kesilirse bu insan ne yapacak nasıl Hastaneye gidecek araba alan zengin mi oluyor çok yazık gerçekten

(ben)

borç harç derken tamamını borçla değil biraz karşılıksız yardım olur vs vs.burda konu ihtiyaç sahiplerine ya maaş ya araç denmesı.
arkadaş ilçedeymiş kimbilir ilçenınde neresi gecenın bir vaktı he demeyle araçmı bulunacak

Zaten devlet yardım diye veriyor o parayı, eb var engelli kişiye evinde sağlık hizmetini veriyor başvursun.
Arabası olsa şöyle bir konu açar şimdi engelli kardeşim tatile gidemiyor bir karavan lazım bize.

(ben)

Kardeş engelli vatandaş ötvsiz araç almak istediği zaman neden zoruna gidiyor bunu anlamış değilim bu kanunu devlet engellilere tanımış lütfen artık yorum yapmayın boş yorumları görmek istemiyorum bizim kaç yıldır araca ihyacımızın olduğu biliyor musunuz hem nerden bilecen bilsende fayda etmez engellilerin parasına göz dikilir mi yazık gerçekten insanın sevinmesi lazımken sen tartışmaya gelmişsin buraya burda bir bilgi almak istedim karşılaştığım cevaba bak

Kötülüğün sebebi olmaz.Kötü kötüdür.Allah ıslah etsin halden anlayanlardan etsin.Başına gelmeyen bilemiyor maalesef.

hemedanbestas ne oldu cevap işine gelmedi, hiçmi tanıdık yok taksici ara birini.

Bırakalım bu ağızları engelliyiz diye her kapı açılsın diyoruz.

hemedanbestas
başın sağolsun kardeşim yerinde olsam aylıkları tehlikeye atmam gider temiz 2ci el bir araba alırım

Üst Alt