Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 tane ağır engelli kardeşim var. Bir araç almalıyız ama maaşlar kesilirmiş!?

(ben)

Kardeş sen anlamıyorsun galiba ben hastamı kendim Hastaneye götürmek istiyorum devlet bu hakkı vermiş niye senin zoruna gidiyor anlamış değilim şuan hangi engelli vatandaşın aracı olsa ben sevinirim zenginde olsa fakirde olsa sevinirim hepimiz insanız sonuçta bunlar bir ihtiyaç lütfen kötü yorumunuzu kendinize saklayın gerçekten çok yazık engelli haklarına saygısızlık yaptıcığınızın farkında bile değilsin son olarak buraya yorum yapmayın Allah size doğru yolu göstersin ben gösteremiyorum sana kalsa zaten engellileri aç bırakırsın

@@asidadaş

Allah razı olsun sizler sağolun aynen bencede en doğru 2. İnci el araç almak bende maaşları riske atmamak için yol arıyorum ama yok gibi çok saçma kanunlar var madem araç veriyorlar maaşları niye kesiyorlar maaş kesilse engelli zor durumda kalıyor bunu hiç mi düşünmüyorlar geçen gün sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gittim araç alırsak maaş kesilir mi diye ikisinden birini tercih edin dedi böyle bir cevap olur mu benim 3 tane ağır engelli kardeşim vardı görme bedensel ve zihinsel engelli olan birini covidten kaybettim annem babam yaşlı ve hastalar zaten araba şart ÖTVsiz veya ikinci el ama şimdiye kadar hep zorluk çıkardılar Allah’a havale ediyorum başka yolu yok

kutup yıldızı

Amin aynen kim ne yaparsa kendine yapar iyide kötüde ama burda engelli bir Yakını yada kardeşi olmasa burda ne işleri var anlamadım ne istiyorlar engellilerden zaten halleri kendine yetmiyor birde burda bunlarla uğraş Allah merhamet versin acıma duygusu yok bunlarda Allah ıslah etsin

Sorun engellinin üzerine olup olmaması değil arkadaşım.hanede aracın görünmesi.komşumuzdada iki engelli var araç onların üzerine değil ama evde bakımları kesilmedi maaşları kesildi ikisininde.benimki üzerimeydi benimkinde kesildi.başvurdugum yerlerden ve sydvden aldığım cvp hanede araç olmayacak.yani 2. el falan diyip riske atmayın derim ben.tabiki tercih sizlerin.

Son düzenleme:
lm_lm

Dur bi bakayım ım.

Vay be hastasını kendi götürecekmis yarın bir aracın yakıtı yok der ehliyet içinde ayrıcalık bekler

hastamı kendim Hastaneye götürmek istiyorum.
Benim bir fikrim var devlet arabayı versin bir şoför aylık devletten arabanın yıllık bakımı devletten başka koltuklar darbeye karşı korumalı sarsıntı yok

2.elde olsa aracı hanede göstermeyin.hanede yaşayan biri üzerinden almayın

kutup yıldızı

Aynen öyle yaparız ama şuan çok pahalı arabalar düşmüyorda yazık o kadar para etmez ama kimse bu pahalılığa dur demiyor

kutup yıldızını dinle .aracın2. 3. 5.eline bakmıolar araç varmı var konu orda bitio.maaş gidio.işiniz zor araç olmadımı gece vaktı kımı cağıracan ,geleceklermı .gelırken homur homurmu edecekelr koşa koşamı gelecekler.enazından benzınını almak için cebinde paran olacakmı o an nasıl olacak diyecek bişi bulamıom.arakdaşın biride bilir bilmez yazıo.
araç konusu istismar edıldıgı için senın gibi gerçek ihtiyaç sahıpleri zor durumda kalıo.düzenleme değiştirilebilir.ağır hastası olanlar uygulamadan ayrı tutulup aracı kullanacak kişinin hanedne biri olması şartı ile araç alımına izin verilebilir

.mka

VAllah çok zor durumdayız hastam çok düzenleme ne zaman gelir acaba hiç sanmıyorum ama İnşaAllah herkes yararlanır maaşı kimsenin kesilmeden

Kalem Melek abla bir hesaplama yapabilir misiniz evde 6 kişiyiz 2 bakım aylığı 2 2022 alıyoruz en düşük araç 250 bin bayiyi aradım bu araç 170 bine gelir dedi sydv 170 binin rayiç bedeli 120/1 ise 1417 TL yapıyor söyle hesaplama yapacak olursak 2 bakım aylığı 2300+2300+1417=6017 TL yapar 6017 aylık kişi başına 1002 TL düşüyor sydv da kişi başına düşen gelir 1417 TL olması geriyor bu arada araç alınca sydv 2022 aylığını dahil etmez önümüzdeki günler belli olur kişi başına düşen gelir ve maaşların ne kadar olduğu eğer doğru hesapla yapmışsam bu durumda kesilmemesi gerek tabi 6.ıncı ayda zam gelecek bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor bu durumda engelli aylığı kesilmemesi gerekiyor kişi başına düşen geliri geçmiyor bi hesaplayıp öyle karar verebilelim kesilmeme ihtimalide var ama her yıl gelir kriteri değiştiği için ne olacağı belli olmuyor riskli bir iş ne yapacağımı bilmiyorum birde oturduğumuz 1 katlı müstakil bir evimiz var bunun rayiç bedeli ne kadar bilmiyorum çok riskli bir durum hem 2022 maaşı kesiyorlar hemde yeşil kartı şuan 6 kişiyiz yarın birimiz gidebilir bu sefer 5 kişi hesaplarlar ama gerçekten böyle bir kanun çok saçma .mka

Her ihtimale karşı 5 kişi hesaplarsak 2300+2300+1417=6017 6017/5 1203 TL yapıyor ve yine kurtarıyor sydv a gittim hesap yapmasını istedim yapmadılar ikisinden birini seçeceksin dedi böyle bir saçmalık olabilir mi Melek abla cimeler şikayet ettim bişey çıkmadı onları savundu onları insafiyetine kalmış mükevelli heyeti ne derse o diyor şimdi benim ne yapmam gerekiyor abla sizden rica ediyorum bir yol gösterin bana

2022 yılında araç rayip bedelleri değişecek midir Melek abla kusura bakma çok uzun yazdım ama bunları bilmem gerekiyor yoksa bir adım atamam

@hemedanbestas
gardaş senın gelırn tutuyo ama gelıre bakmıolar artık araç varmı var şakadak kesılıo 2022 ler.ya araç ya 2022 maaşları.şimdilik uygulama böle.değişikliğe gidilip düzeltırlerse iyi.
araç konusunda engellıler çok istismar edildiği için 2022lilere artık engel koydular.ebmlilerde sıkıntı yok gibi

3 tane ağır engelli kardeşin varken enden 2 tane bakım maaşı alıonuz 3 bakım almanzı gerek sınırı geçemzse (gelirinizi bilmedıgm için diıom )3 tanede 2022 almanız gerekıo

.mka Evet 3 engelli kardeşim vardı birini yakın bir zamanda covidten kaybettim

madem durum böyleyse niye araç veriyorlar zaten çoğu engelli vatandaşlar engelli aylığı ve bakım maaşıyla geçiniyorlar bu durumdan benimde bilgim yoktu sydv gittim hesapla yapın araç alabilir miyim alamaz mıyım diye hesap yapmadı o oda ya araç yada maaş birini seçin dedi iyi de hesaplamada gelir geçmiyorsa neden böyle yapıyorlar kim bunlara bu kanunu getirdi böyle bir kanunu duymadım resmi bir açıklama varmı araç alanların 2022 maaşları kesilecek diye bu durum hakkında değişikliği kim çıkardı nasıl düzeltilecek nerden takip edeceğiz ve nerden öğreneceğiz

hemedanbestas

öncelıkle başınsağolsun.
araç alınca maaş kesılmesıni ilkbaharda öğrendım ama bir arkadaş paylaşmış 10.ayda yönetmelık değişimi olmuş ve o yönetmelıge göre ya araç ya maaş birini seçecen.ALLAH yardımcınız olsun sabır versin

.mka

Allah razı olsun sağolun yapacak birşey yok bu durumda artık 2.el bile çok pahalı hale gelmiş

.mka 144 ü aradım öyle birşey yok diyor ya araç yada 2022 engelli aylığı diye gelir hesaplanıp öylen karar veriliyormuş mükevveli heyetine bağlı birşey bu arada araç rayiç bedeli hep 120/1 olarak mı kalacak araba fayatları arttı bununda değişmesi lazım örneğin 200/1 yada 250/1 olması gerekiyor yoksa çoğu engelli vatandaşın engelli aylıklarının kesilmesine sebep olabilir

Siz anlamak istemiyor yada çıkar yol arıyor cevapları kaale almıyorsunuz sanırım.yazmayayım dedim duramadım.arkadaşım yasalar gereği tabiki madde olarak ya araba ya maaş denen bir madde yok.ama öyle demeye getiriyorlar.siz niye hala ısrardasınız.gidin alın yaşayın görün o zaman.tabikide yapılan bu haksızlık hakkımız yeniyor.adaletsizliğin dik alası.ama ortalığın durumuna baksanıza.adamlar yasamı takıyor.kendi bildiklerini okuyor.olmasa iyi ama durum bundan ibaret maalesef....

kutupyıldızı sizi çok iyi anlıyorum fakat gelir kriteri uyuyor evet hakkımı aramak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum maaşlar kesilecek diye zaten net bir cevap almadan da birşey yapmam o net cevabıda alamayacağımıda biliyorum kendi menfaatim için demiyorum tüm engelli vatandaşların haklarına giriyorlar sydv kimseye net bir cevap vermiyorlar zaten araçtan vazgeçtim çoktan fakat kanunları bilmediğim için yazdım ben asla çıkar peşindede değilim benim annem babam 76 77 yaşında ve hastalar 10 yıldır maaş almaları gerekiyordu ama annem engelli kardeşime bakıcı olduğu için alamıyor devlet şuan engellerin maaşlarını nasıl kesebiliriz diye uğraşıyor bu gün yaşlılık aylıları için başvurdum ama kanuna göremi hesaplama yapacaklar acaba şuan daha kişi başına düşen gelir daha belli olmadı eski yasa böyleydi annem bir ayılığı alıyor şuan 1800/2 900 otomatik kesiliyor zaten kişi başına düşen gelir 852 TL 2021 ama maaşları olmazsa bakıcı değişikliği yapmayı düşünüyorum bakıcı ben olmak istiyorum yazık annem bakıcı olduğu için yaşlılık aylığı alamıyor

Siz bilirsiniz 2 evde bakım ve 2 2022 alıyormuşsunuz.evdeki bugdaydanda olmayın.şu sıra hiç bir hamle yapmayın bence.

kutup yıldızı
Aynen gerçekten biliyorum ve inanıyorum bunu iyiliğim için böyle diyorsunuz ve bende aynı kanaatteyim ikinci elede razıyız daha öncede ikinci el araç almak istiyorduk tabi durum müsait değildi öyle kaldı şuanda ikinci el araçlarda çok pahalı ne yapacağımı bilmiyorum

hemedanbestas

hesaplama edilirken gelir krıteri var ve eve isterse 1 trilyon girsin o gelıre değil de yaşılık maaşına başvuranın ve eşinin gelirine bakıolar ayrıca sigortalar hrhangi bi yerden maaşları olmaması gerekıo.bakımı üstlenırsen 65 maaşı hem annenıze hemde babanıza bağlanabilir

.mka bu gün başvuru yaptımda eski kişi başına düşen gelirden mi hesaplama yapacaklar yoksa bu seneki yeni hesaplamalara göremi olacak daha yayınlanmadı galiba bakım ücreti ve 2022 aylığı belli oldumu

hemedanbestas
zaten maaş alıon neyı hesaplatacaksın
2022 de hane kişi başı gelır [FONT=sans-serif]1417,80 TL
ebm de hane kişi başı gelır 2835,6tl

65 yaşlılık için diosan annen ebm alıo kardeşinden dolayı sadece o ıse geliri gelır şartı tutuoda .bir yerden geliri maaşı olmaması gerekıo dıe biliom
bakıcı değişimi edip sen olursan annenın heç geliri olmaz ve 65 maaşı bağlanır
65 yaş da sadece ve sadece eşlerin gelirlerine bakıolar yanı maaşa başvuranların.isterse eve 1 trilyon gırsın anne ve babanızn gelırı tuttumu 65 yaş yaşlılık maaşını alırlar[/FONT]

.mka Annem babamın yaşlılık maaşı için başvuru yaptım bu yıla göremi hesaplama yapacaklar kişi başına düşen gelir tutar mı acaba yaşlılık maaşı daha belli olmadı galiba annem sadece 1 ebm alıyor maaş alması uygun mudur herhangi bir geliri yok başvuru yaptım eğer uygun görülmezse bakıcı değişikliği yapar kendi adıma alırım

hemedanbestas
gelir şartların verdiğin bilgilere göre tutuo.annen ebm aldıgı için geliri oldugu için belkı olumsuz yaklaşırlar.yaşlılık maaşında sadece anne ve babanın gelirine bakılır

.mka Evet gelir şartları tutuyor 2300/2=1150 TL yapar ama sydv insafiyetine kalmış bu arada araç rayiç bedeli değiştiş mi şuan 200/1 olması gerekir di bir bilgi paylaşıldımı

hemedanbestas

bak şimdi 65 yaşlılıkta sadece maaş baglanacak kişi ve eşinin gelirine bakılıo.evdekı diğer kişilerın gelırlerıne bakılmıo.ayrıca bu kişilerin sosyal güvencesi olmaması gerekıo yanı ssk bagkur gibi yerlerden
güzel kardeşim ya araba ya maaş birinden birini unutacaksın resmi olarak yazmasada uygulama öyle.değişmeden evvel uygulama şçle idi.indirimli alırsan 120/1 i,indirimsiz alırsanda kasko bedelının 120/1 i idi ama artık o uygulama tarıh oldu

Kalem abla ÖTV’niz araçlara yeni düzenleme gelmiş araç alınırsa 2022 maaşları kesilir mi evde 6 kişiyiz 2 bakım alıyoruz başka gelirimiz yok burdan bazı arkadaşlardan duydum araç alınırsa 2022 maaşları kesiliyormuş öyle birşey varmı 266 bin lik araç 166 bin yapıyor 166 binin kasko bedeli 1400 TL yapıyor 2 bakım aylığı 2300+2300=4600 4600+1400=6000 6000/6=1000 kişi başına 1000 TL düşüyor başka gelirimiz yok sadece oturduğumuz müstakil eski bir ev var oda gelirden sayılıyor mu bilmiyorum tabi bunu da düşünmek lazım evde hasta çok yarın ne olur belli olmaz 5 kişi hesaplama yapılırsa daha mantıklı olur rica etsem bir hesaplama yapabilir misin araç kasko rayiç bedelleri yeni bir düzenleme geldimi değiştimi yada değişecek mi 120/1 biri olan çünkü çok riskli bir iş oldu artık bu arada vakıf her senemi 166 bin tl kasko rayiç bedeli gelire dahil edecek mi örnek diyelim 2022 arabayı aldıktan sonra 2022 maaşı kestiler arabayı satarsak sattıktan sonra 2022 maaşı bağlanır mı .mka

Son düzenleme:
hemedanbestas

kardeş ebm hesabı yapılırken evde 1den fazla 2 3 gibi ağır engellı varsa +1 kişi fazlaymıs gibi işlem edılır.misal evde 3 kişi var 2si ağır engelli ise hane kişi hesabında 3 değil 4 kişiymiş gibi işlem edilir.
2022 de ise engellı sayısına bakılmaz hanedekı kişi engelli engellsiz kaç kişi ise sayı odur 3 ise 3 ,5 kişi ise 5 tir

oturdugnuz evden başka evınız yoksa o ev gerek ebm ve gerekse 2022 de işleme tabii tutulmaz
araç alınınca 2022ler kesliyo malesef.maaşı kesılenlerınde mesajı var.ya 2022 maaşından ya da araçtan vazgeçeceksınız .malesef uygulama böyle

.mka

5 sene önce raporla arac aldım iki hafta önce süresi doldu sattım 2022 engelli aylığım hiç kesilmedi

asidadaş

1 sattıgını gelırı bildirdin mi
2 yenisini almayı düşünüyonmu.eger alacaksan buraya yaz.alınca maaş kesılıomu kesılmıomu
3 bizzat sitede maaşı kesılenler var.artık araç alınca kesılıomus eylulde yönetmelık çıkmış
4 keşke kesılmese ve engellıler magdur edılmese
5 engellı adına araç alınıo dıe ailesi akrabası dostları faydalanmak isteyıp engellıyı zor durumda bırakıo İNŞALLAH onlarda engellıye tanına bu hakları kendı menfaatlerıne kullanmak istemeyı burakırlar veengellıyı zor durumda bırakmazlar

.mka

aracı evlen takas ettim arac almak artık benim için bir hayal yeni adrese taşındıktan sonra bildirmeyi düşünüyorum

asidadaş

yeni ev ile ev sayısı kaç oldu.ilk ev mi yoksa başka evınızde var mı

.mka

ilk evim başka evim yok bu evi almadan önce rahmetli babamdan kalma eski evde oturuyorduk

Üst Alt