Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıldır emekliyim. SGK yeniden rapor istedi..?

Gsusa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese selam.Ssk sürekli olan raporum için 3 ay sonraya tekrar gün vererek hastaneye sevketmiş.Raporum sol ayak tranmetatarsal amputasyon,koah ve şekerden oluşmuştu.O zamanlar bel fıtığım,boyun fıtığı ve varis sorunlarımı %40 aştığım için ekletmemiştim.Sol ayağım transmetarsal ampute ve bununla kalmayıp bileğimde hareket yok ayrıca baltazar formulune göre bacağımda kas kaybından dolayıda 3 cm incelme var.Koahın şu anda hangi seviyede olduğunuda bilmiyorum.Sorum şu neden tekrar rapor isteniyor(ssk yazısında sağlık kurulu raporunda tereddüt diyor)yüzde 40 ve üzeri rapor konusunda şüphem yok çünkü bu sefer özür oranlarını daha iyi biliyorum.Aksi bir durumda neler olabilir.Aynı hastanede hem biride ehliyet olmak üzere aynı tanılarla 2 sefer heyete girdim.Rapor oranları bir öncekine göre 1-2 puan düşerse ne olur yüzde 40 üzeri alsam bile.3 senedir de emekliyim.Herkese iyi günler

vergi indiriminden mi emekli olmuştunuz

Evet vergi indirimi ile emekli olmuş ve hala engelli kadrosunda masa başı bir işte çalışıyorum.

vergi indiriminizde süre veya sgk dan emekli olurken süre konmuşmuydu emekliliğinze

Mehmet bey SSK yazısında saflık kurulu raporunda tereddüt diyormuş şüpe üzerine herhalde

Hayır süre yoktu zaten en büyük sorunum ortepedş normade olması gereken(çünkü tüm dünya baltazar kullanıyor)sadece ayaktan 39.50 almam gerekiyor.(oda ayrı bir sorun çünkü heyete girdiğimde doktor sadece kesilen bölgeye verdi)Ama amerika üst mahkeme bacakta %70 demiş bununda ayak karşılığı tüm ayağın yüzde 99.50 kaybı demişti.Ancak tr de bunu dinleyecek doktorda bulamam sanırım.

Neden bizi bu kadar yoruyorlar anlamak mümkün değil.

Ben heyete girerken zaten almam gereken oranlarıda alamamıştım ve çokta umursamamıştım o zaman yüzde 40 yetiyor diye

sgk müfettişleri rutin kontrol olsun veya şüpheli gördükleri bir durum olduğunda kontrol isteyebiliyorlar emekli olduğunuzdaki rapor ile bugün alacağınız rapor arasında fark olmamalı aynı oranı alırsınız diye tahmin ediyorum ne yazık ki burası türkiye her an hersey olabilir umarım emekliliğiniz devam eder

Peki 1-2 puan olduya eksik verdi doktor çünkü kafasına göre takılıyorlar sonra ne olabilir

hastalık oranınız ne ise onu vermek zorundalar verilmez ise itiraz edebilirsiniz

Darıca farabiden almıştım.2 sefer 1 tanesi engelli raporu birisi ehliyet için(ehliyet da oran yok)

Peki 40 üstü alırsam(şu andaki 54)gerek varmı itiraz etmeye.Zaten bana 40 yeterli prim günümde kıdem yılımda yetiyor

Arkadaşım ilgin için teşekkürler çok rahatladım şimdi.

sizi çekemeyen birisinin şikayeti üzerine de olmuş olabilir. Dikkatli ol etrafındakilere. Evrakların tam ve eksizsiz ise yeniden sunarsın korkacak birşey yok. Bana da benzeri bir şey geldi ben ilçe sgk bürosuna vardım korktum haliyle ama oradaki memur güldü ve dedi ki sistem otomatik bildiri gönderirmiş adreslere arada gidip görünmek lazım sgk bürolarına evet burası türkiye ve bizlerde bu prosödürlerden nasibimizi alıyoruz git gel yaparak. Sağlamız ya hani onların gözünde

Hasta olmasına hastayızda oranlar sürekli degişiyor en son şubat 2019da degişti dikkatli olun bu tarihten önce rapor aldıysanız şimdide kontrol varsa hüsrana ugrayabilirsiniz dikkatli olun

mayıs 2019 da malulen emekli oldum bu hafta bana malulen emekli olduğuma dair yazı geldi alacağım para miktarı falan yazıyodu 2021 yılının mart ayına kadar kontrol muayenesi yaptırmam istendi

Raporun sürelimiydi malulen mi engelli indiriminden mi emekli oldun

bu nasıl bir sistem ya engelliye huzur ve mutluluğu reva görüyorlar
ulan zaten zor şartlarda çalışmışsın bir de üstüne rapor saçmalığıyla uğraştırıyorlar

Aynen öyle kardeşim.Öleyim kurtulayım artık.Hayattan bezdim.33 gün hastane,3 ameliyat,9 ay fizik tedavi zar zor yağa kalktım.Hep kendi gayretimle ayakta durmaya çalıştım.Artık dün karar verdim psikolojk destek alacağım.Ailemde al diyor çünkü yaşama sevincimi sağılığımla kaybettiğimi anladım.Doktorların verdiği hiç bir ilacı kullanmak istemiyorum artık.Ailemde korkmaya başladı psikolojiye randevu almışlar gideceğim bakalım.Yoksa toparlayamayacağım kendimi.

Gsusa

Rapora temel sakatlık hali aynen devam ettiği için kontrolde hiç bir sorun olmaz. Sıkmayın canınızı

Sağolun iyi insanların varlığını bilmek yetiyor bize

Bu kontrol amaç ne anlamıyorum. İnsanlar gün geçtikçe ömürden geçiyor... Ölüme her geçen gün yaklaşırken... Bir parça ekmek bir tabak çorba gelen emekli maaşı kesilince bu insanlar ne yapacak nasıl geçinecek, nasıl iş bulacak...
İnşallah bu yasa değişir...
Ankara'ya TBMM gittim. 40 yakın milletvekiline tüm partileri dolaştım, aile bakanlığına gittim bu konuyu değindim. Malasef bir adım yol alınmadı
Onca, sendika, engelli dernekleri ve vakıfları var isteseler yapmazlar mi,

Kimin vekili o zaman bunlar?Bizim değilmi?Hayatı her alanında zorlaştırıyorlar.

Raporda tereddütler var diye kontrol muayenesine çağırdılar!?

Bundan yaklaşık 1 ay önce evime sgk tarafından raporumda tereddütler olduğuna dair bir yazı geldi.Bu gün sgk ya gittim onlarda beni bağlı bulundukları hastaneden randevu almam için hastaneye gönderdiler.
Hastaneye gittiğimde bana eski raporumu sordular üzerimde olmadığı için veremedim. Onlarda sadece ilk rapor aldığım zamanki rahatsızlıklardan muayeneye gireceğimi söylediler. (aslında benim için sorun yok) ancak bana gönderilen evrakta 506 sayılı kanun 60, maddesinin C bendince engelli sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gereklidir yazıyor.
Bahsedilen kanun ve maddeye göre kendilerinin belirleyeceği bölümleri dolşacaksın diye bir madde yok.
Bu durumda sgk bir hukuksuzluk yapmıyor mu?
Benim 3 sene öncesine göre o zaman dikkate almadıkları ve oran alabileceğim sorunlarımda vardı ve şimdide var.Yarın eski raporumla gidip heyet için gün alacağım. Bunu yapmaya hakları var mı bu resmen hukuksuzluk değil mi.

Sayın @OturanBoğa konu hakkında bir bilginiz veya görüşünüz varmı?Bu şekilde bir uygulama ile bir çok insanın emekliliğini iptal edeceklerini düşünüyorum.

bu hamur daha çok su götürür durmayacaklar rahat yok

Gsusa

bu devlet işleri akıl sır ermiyor süresiz rapor veriyosun süresi vergi indirimi veriyosun sonra olmadı diyip tekrar kurula sokuyosun. ben 2018 de istihdam ve engelli kartı için %44 rapor aldım işe de başladım vergi indirimim de onaylandı süresiz. bu sene tertibatlı araç için başvurdum bir sürü hastalıgım olmasına ragmen sadece ortopediye baktırdılar %11 verdiler. geçen hafta vergi dairesine gittim bu durum vergi indirimini etkiler mi dedim yeni raporu bize vermediğin sürece sıkıntı yok dediler. aile ve sosyal güvenlik bakanlıgına gittim eski raporumla ekpss ye girebilir miyim dedim evet dediler. kafamızı çorba ettiler insanların psikolojisini sinlerini bozmaktan başka bişey yapmıyolar. eminim ki emekli olurken bu %11 lik raporu gözüme sokup hoooop emekli olamazsın kardeşim diyecekler.

ileride senide çağırırlarsa şaşırma çünkü bende aynı vergi indirimi sonrası ehliyet için heyete girdim ve sonra sgk dan tekrar kontrole çağrıldım.

Üst Alt