Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıldır emekliyim. SGK yeniden rapor istedi..?

Gsusa
valla şimdiye kadar o kadar çok saçmaldılar ki artık şaşırmıyorum.

Hazinedeki paralar yandaşlara yaptırılan geçmedigimiz köprüler , kullanmadıgımız havalimanları için garanti edilen rant ödemesi için kullanıldıgından dolayı hazinede para kalmadı ! Şuan ödemeleri nerde kısabiliriz diye raporları tekrarlıyorlar , para yetmiyor arabasında sigara içine ceza yazıyorlar , yetmiyor elektirge , benzine , dogalgaza sürekli zam yapıyorlar yinede yetmiyor ALLLAH sonumuzu hayretsin.

Söylediklerinize katılmakla birlikte, vergi indiriminden emekli olan kişilerin yeniden değerlendirmeye alınmasının nedeni usülsüz alınan raporlar ile emekli olan insanlar yüzünden bu tür yaptırımlar ile karşı karşıya kaldığımızı düşünüyorum .

neoplis

Gsusa

Tam rahatsızlıklarınızı kayda geçirin. Saçma sapan bi iş yapıp oranı düşürmeye çalışırlarsa çıtayı yüksek tutmuş olursunuz. Gittiğiniz doktorlara sağlık sorunlarınızın tümünü söyleyin

Rapor sonucu ne zaman belli olur.

Ssk isteği ile tekrar kocaeli üniversitesine kontrole gönderildim.Evraklarımı 15 kasımda teslim ettim.Hastane online sonuç bölümünden kontrol ettiğimde asistan doktorların tanısı yazılmış ancak oran kısımında oran sıfıR yazıyor.2-3 hafta içinde biz heyete çağıracağız demişlerdi.Rapor oranları heyet günümü belli olacak.aramızda kocaelide kontrol muayenesine giren arkadaşlar varmı yada bilgisi olan

Gsusa

Bütün hastalıklar inişi eklettinizmi yoksa sadece eski rapor hastalıklarının soylediniz

Sadece rapordaki rahatsızlıklardan girdim.

Saglık kurulu doktorları puanları bazen yazıyorlar...
Genellikle gögüs doktorları beyin cerrahisi rapora yazıyor....diğer doktorlar kurulda yazıyor...
hastaneye başvuranların çogu raporu sürekli olup sgk tarafından kontrola çagrılan hastalar idi..gerçekten engelliler için kötü bir durum...
Sgk artık raporun sürekli olmasına bakmıyor istediği zaman kontrola çagırıyor....en kötü olan raporun %40 altına düşmesi emekli olanların emeklilik iptaline gidebliyor.....dün hastanedeydim...çoğunluğu sürekli rapor olanlardı...

Gsusa

ben heyete girmeden %kaç olduğunu raporda görmüştüm 0 olmaz mutlaka vardır oran

@muhendis3232 kocaeli üni hastane bilgi sisteminden bakıyorum sadece araştırma görevlisi doktorların sisteme yazdığı tanı ve teşhisler yazıyor.Örneğin ortapedi yazmış transmetatarsal amputasyon ,ayak bileğinde dorseflexsiyon 5 dereceve plantar fonksiyon 10 derece yazmış.Ayrıca gabaset kullandığımı söylemiştim onu bile yazmış.Arkadaş marmara üniversitesi araştımada girmişti onda da rapor oranlarını doçentler vermiş.Acaba burada da heyet günü doçent görüp orada mı karar veriyor.?

Heyet doktorları sizi muayene eden doktorlardır....Heyete o doktorlar girer.şimdi sağlık kurulunda her doktorun karşısında bilğisayar var .sağlık kuruluna giren kişilere direk online puan veriliyor.imzaya gerek kalmıyor..onaylanan e rapor aynı gün içinde saglık kurulundan veriliyor.

Artık imza ve beklemede kalmadı online sistemde arıza olmadığı sürece raporlar e rapor olarak aynı gün veriliyor..

Beni çağırdılar kontrol muyenesine %45 raporum var 5 yıllık yaşı beklediğim için vergi indiriminden emekli oldum.şimdi engel oranlarında değişiklik olduğunu öğrendim.muhtemelki önceki oranları vermezler zaten kontrol muayenesine gelenlere hırsız gözüyle bakıyorlar. Raporum süreli ama vergi indiriminde süre yazmıyor,emekli maaşım kesilmesi söz konusu olurmu.konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim

Eğer rapor süresi sonunda kontrol muayenesinde yüzde 40 üzeri rapor alamazsan emekli maaşını kesiyorlar.Bende kocaeli üniversitesine doktorları gezip evrakları teslim ettim hala heyet günü için bekliyorum.çok stresli bir süreç bunca sıkıntı sonrası çok ağır oldu bununda üzerine gelmesi.Kocaeli üniversitesinde heyete giren varmı acaba doktorları gezdim ama oran yazmadılar nereden öğrenebilirim sonuçları.

Vergi indiriminden emekliyim kontrol muayenesinde sevk edildiğim hastaneden raporu sgk nın istediği sürede yetiştiremedim ve e-devletten baktığım zaman Aylık/Gelir durdurulmuştur yazıyor.Ayrıca eşim doktora gidiyor ve sigorta gözükmüyor.Bu süreç normal mi?maaşı anladıkta sağlık sigortası neden iptal olmuş.

Gsusa
Emekli aylıklarından ilaç katılım payları, tıbbı malzeme katılım payı, muayene katılım payı kesilir. Eğer emekli aylığının kesildiyse bu katılım paylarını odeyemeyeceginizden sağlıktan da yararlanamazsınız.
Durdurulan aylığının yeniden verilmeye başladığında sağlıktan da yararlanabilirsiniz.

SGK.nin sevki üzerine muayenelerde hekimler oran belirlemez, sadece var olan hastalik ve sikayetlerinizi rapor haline getirir ve bu raporu Sgk.ya gönderir. Is gücü kayıp oranınızı SGK.nin Sağlık Kurulu bu raporu inceleyerek tespit eder.

Hakem hastane de heyet..

Arkadaşlar ilk raporuma istinaden sgk kontrol muayenesinde rapor oranım astım (0) ortapedi 31 oran aldım.
itiraz ettim astım(0) ortapedi 46 aldım.
hakem hastane de ise bu gün işlemleri tamamladım astım (20) ortapedi 36.

görüldüğü gibi birbirini tutan bir tane görüş yok.
sorum şu hakem hastane heyet günü oranları düşürür mü?
çünkü eğer astım oranımı iptal ederlerse 36 da kalırım.öyle bir şey yaparlar mı? oldu ki astımı 0 yaptı diğer36 yı değerlendirmeyi heyetanında tekrar gözden geçirirler mi? çünkü ayağımdan bana göre çok az oran aldım. yüzde 40 ayaktan geçseydim şimdi buraya yazma ihtiyacım olmazdı.
iyice psikolojim bozuldu salı günü heyet var.

Hakem hastanesi sonuc ve sonrası

Herkese hayılı günler.Yaklaşık 4 sene önce vergi indiirimi ile emekli olmuştum.Kontrol muayenesi sonucunda emekliliğim yüzde 31 rapor sonucu ile durdurulmuştu.Yaptığım itiraz sonucu rapor oranım yüzde 46 ya yükselmiş ve hakem hastane sonucunda da dün elime ulaşan rapor yüzde 49.Hastane raporu 1 hafta içierisinde sgk kurumuna göndereceğini söylüyor.Ben kendim e-devletten çıktı olarak alsam götürsem maaş bağlanma sürecim hızlanırmı?Bu arada yaklaşık 7 aydır maaş alamıyorum.Ekonomik olarakda bu süreç beni epey yıprattı.

Gsusa

Çok geçmiş olsun. Mutlu son olmasına çok sevindim.
Elden evrak taşımanızın bir kıymeti yok. Resim işlemde kurumlar arası evrağa bakarlar... Sabır.

OturanBoğa çok teşekkür ederim.Epey bir deneyim sahibi oldum konu ile ilgili maaşım tekrar bağlanınca süreçte yaşadıklarımla ilgili bir paylaşım yapacağım.(Şu anda süreç devam ediyor ve beni daha ne bekliyor bilmiyorum.)

kontrol muayenesi,maaş durdurulması ve tekrar emeklilik devamı

Herkese iyi günler.
Beni yaşadıklarımla ilgili deneyimlerimi burada paylaşıyorum umarım birilerine yol gösterici bir katkı sağlarım.
2016 senesinde vergi indirimi ve sürekli raporum ile emekli olduktan sonra müfettiş denetlemesi sonucu 2019 senesi 9.ayında evime gelen evrak sonucu kontrol muayenesine tabi tutulacağım yazıyordu.Gelen evrakta durumumun şüpheli olduğu ve 3 ay içerisinde sgk kurumunun belirttiği hastanede sağlık kuruluna girmem gerektiği yazıyordu.
Gelen evrak üzere bağlı bulunduğum ilin sgk müdürlüğüne gittim.Kurumdan bana bu saatten sonra burada bir evrak verilmeyeceğini rapor istenen hastaneye müracaat etmem gerektiğini söylendi.Belirttikleri hastaneye giderek sağlık kurulu için randevularımı aldım ve heyete girdim.Çıkan rapor %yüzde 31 oldu ve bu rapor sonucunda emekliliğime dair sağlık ve maaş haklarım durduruldu.
Bir ay içerisinde (itiraz süresi 30 gün aman dikkat)bağlı bulunduğumun il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz dilekçesi verdim ve bunun sonucunda başka bir hastaneye yaklaşık 10 gün içerisinde sevkim yapıldı.Bu hastanede bana 5 gün sonraya sağlık kurulu doktorları için randevu verdi ve doktorları gezerek evraklarımı verdim bu bu kuruldan sonra çıkan %46 rapor üzerine sgk ya gitiim.

Daha sonra ise il sağlık müdürlüğü tarafından hakem hastane olarak belirlenen hastanede sağlık kuruluna girdim.Buradan çıkan raporum ise %49 du.

Bu son hakem hastane raporum hastane tarafından önce il sağlık müdürlüğüne gönderdi ve burasıda sgk kurumuna nihai kararı gönderdi.

Ve nihayet bu gün toplu paramı yaklaşık 7 aylık maaşımı sgk ödedi.Benim ve ailem için çok zor bir süreçti.Sürecin bu kadar uzamasının nedeni araya pandemi girmesi ve sgk ve kurumlar arasındaki yazışma süreleri.

Burada zaman zaman bilgi alışverişi yaptığım insanlara ve bu siteye emek veren değerli yöneticilere çok teşekkür ediyorum.

Gsusa

diğer hastanede aldığın rapor nasıl %46 oldu doktorlar ile görüştünmüki? veya 36 veren hastane neden 36 verdi işini doğru yapmadıkları içinmi ?

muhendis3232

Bu işlemlere başlamadan önce özel doktorlardan gittim ve görüş aldım.Bana sorduğun bu soruyu bende doktora sordum.Bana verdiği cevap;bu tür konular subjektif yani görüşe açıktır her doktor farklı bir görüş söyleyebilir dedi.Şu ana kadar girdiğim 5 heyet içinde ben aynı oranda hiç rapor almadım.Ancak sadece bir hastane sadece bacağımla ilgili tam olması gerekeni verdi.

Gsusa

anladım geçmiş olsun umarım bir daha böyle saçma uygulamalara maruz kalmayız. 4-5 yılda bir bunla uğraşmaktansa emekli olmamak daha iyi

Üst Alt