Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

300 bin TL’lik araç alırsak engelli maaşı ve evde bakım kesilir mi?

brkfrk66

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Şimdi arkadaşlar biraz ayrıntılı yazacağım,,
Benim kardeşim bizimle kalıyordu fakat artık işi gereği başka yerde kalacak ev adresini değiştirecek,
ayrıca benim raporumu kullanıp ötvli araç alacağız onun üstüne olacak
sorum şu bu annemin bakım maaşı ile benim engelli maaşımı etkiler mi..
şimdi benim kardeşim uzman asker oldu onun maaşı bizim maaşımızın kesilmesine sebep olur mu ayrıca alacağımız araç limiti sonuna kadar kullanmak istiyoruz 300 bin e kadar araç alımında ötv kullanabiliyormuşuz bunun bir limiti şartı var mı

yani biz şunu istiyoruz arabamızı alalım fakat maaşlarımız kesilme riski varmış, zaten kardeşim farklı eve çıkacak bu evden sayılmayacak etkileme durumu var mı

şimdiden teşekkür ederim

araç senin üzerine görüneceği için büyük ihtimal keserler diye düşünüyorum ben toki evi almıştım engelli olmadan öncre ona taksit ödediğim için gelirin varki ödüyorsun dediler gerisini sen düşün

aracı kardeşimin üzerine yapacağız, kardeşim ile bizimle birlikte kalmayacak

brkfrk66

kardeşinin üzerine olacaksa ötv siz normal bir araba alabilirsiniz senin raporun üzerine alınacaksa ruhsatta senin adın yazar kardeşin kullana bilir

%90 üstüne olsa altıda olsa rapor sahibi kimse onun adına ötv den araç alına bilir

onu anlamadım benim öğrenmek istediğim, alacağımız araç yüzünden maaşlarımız kesilebilir mi

Abinin ikametgahı sizden farklı ve ise kesilmez onun alacağı araba ev vs sizin haneyi ilgilendirmez fakat araba senin adına alınırsa o araba size yüzde bilmem kaç gelir olarak ilave edilir işler karışır yeniden hesaplarlar hane gelirini

brkfrk66

Araba senin adına olacağı için; Araba sahibi sen olacağınız için; Ruhsata sizin adınız yazılacak. Ve gelir hesabı değişecek.

Kardeşiniz gittiği için kişi başı gelir değişecek; üstüne araba aldığınız için bir daha değisecek...

Yanı Olumsuz etki 2 tane... Maaş bağlanmasına esas kural sınırı geçerseniz maaşınız kesilecek.

Arabayı kardeşinizin kullanması yine de kuralı değiştirmez.

ben doğruyu eğrisi ile ilgilenmiyorum bilgi almak için yazıyorum..

Biz evde 3 kişiyiz kardeşim gittiği zaman 2 kalıyoruz geçim kaynağımız ise annemin bakım maaşı birde benim engelli maaşım başka yok..

kardeşim işi geri uzman asker olduğu için artık bizimle kalmıyor... ikametkah değiştirecek.. fakat benim engelli raporum var %95 bunu kullanıp araba almamız benim maaşımı nasıl etkiliyor ben onu anlamıyorum alacağız ama alacak olan kardeşim ödeyecek olanda kardeşim kullanacak olanda kardeşim benim raporum benim adıma alınması onun üzerine yapacağız anlamı tasımaz mı ayrıca araba yüzünden neden maaşlarımız kesiliyor kardeşim sonuçta evden ayrılacak annem ile benim gelirim de sınırı geçmiyor

soruyu daha da basitleştirirsek kardeşim evden ayrıldı artık haneden sayılmıyor ama raporumu kullanarak araba almak istiyoruz, bu etkiler mi

brkfrk66
öncelıkle engellı maaşındna kasıt 2022 ise büyük ihtimal kesılır
2022 de araç hesabı aşagıdakı gibi edılıo
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
300 000 / 120 : 2500 tl
hane gelırı otomatıkmen 2500 tl artış gösterır
ebm için evde kaç kişisiniz ve geliriniz nedir bilmek lazım.geçen yıl sordugmda lüks pahalı bişi olmasın 200 binden fazla olamsın demıstı görevlı.
kısaca araç maaşlarınızı olumsuz etkıler.
araç sizn adınıza olacagı için kontrollerde sızde görunmeyıp başka il ilçede adrestekı bırnde görunmesı olumsuz etkı eder.heç bişi olmazsa gene bişi olur .ödemedıgınız aldıgnız ındırımı faızle sızden alırlar ebm kesılmese bile ki kesılmesıde kuvvetlı ıhtımal
maaşlardan olmak ıstemıosanız bence araç almayın ama tercıh sizin

Takıldığın nokta şu: Senin raporunla alinacak araba senin üstüne olur. Kim kullanırsa kullansın; kimin evinin önünde durursa dursun senin adına tecilli olmak zorunda yoksa OTV indirimi olmaz. O arabayı abinin üzerine yapamazsın.

Abin taşınırsa geliri hesaptan çıkar sadece. Bu sefer araba fiyatinin 120'de biri sizin geliriniz üstüne eklenir; ona gore gelir testi yapilir. Bu hesaba göre sınırın üstüne cikarsaniz maaşınız kesilir.

Ben bu devletin yerinde olsam senin ve senin gibilerin aualığnı keserim ve almış olduğun maaşı faziyile geri alırım 300.binliralık arabaya biniyorsun engelli aylığı ve bakım aylığını hak etmiyorsun demekdir o kadar gariban insanlar var bırak onlar alırsın hak yeme boş boşuna bu dünyanın elbet bir sonu var hesabı çok ağır olur

Halil377
nerden biliyorsun kardeşim hangi şartlarda nasıl alacağımızı gelmiş yarglıyorsun beni sebep sonuç ilişkisini bilmeden bi haddinizi bilin ya
aesacus
teşekkür ederim bilgi için

@Halil377 kardeşim adam gidip calmıyor gizli saklı işde yapmıyor arabayı alır almaz onun bileceği iş devlete gelince aylığa göre sınır koymuş kim bu sınırı gecerse keserim diyor hakkın yok bu arkadaşa yok hak etmiyorsun aylığını kessinler bir insana yakışmıyacak kelimeler hayırlı akşamlar

arabayı aldığın anda 2500lira daha eklenir gelirine 2kisiniz zaten iki maasta kesilir..

Son düzenleme:
Kesilmemesi için devleti kandırman gerek.

brkfrk66

Araba fiyatları çok uçtu hiçbir şekilde mümkün değil 2 maaş da gider karar senin.

Her türlü kesilecek,bir şey yapamazsın. Kısacası devlet o arabayı alıyorsan paran vardır der geçer gider. Bu kadar basit. Her şeyin kuralı var.Bir limit koymuş bunu geçersen keserim diyor. Geçecekte.

300 bin liralık araba almak isteyen biri, o arabayı hangi zor şartlarda alıyoruz diye cümleyi nasıl kuruyor çıkamadım işin içinden.
Şartları zor olan 300 bin liralık araba nasıl alır, ala bilir?
Alamaz ki?
Şartlar iyi (Allah daha çok versin) o zaman "çalışamayacak muhtaç engellilere" verilen maaş nasıl hakkedilmiş olur?

Diyorsan ki, abimin şartları başka benim başka...
O zaman durumu gayet iyi olan abin de vergi kaçırmak için muhtaç olan kardeşinin durumundan yararlanıyor.

Devlet kılı kırk yarıp bu tür "üzerinden" geçinenler ve hakkı olmadan kazanımlar alan engellilere sürekli rapor isteyip denetimi sıkılaştırınca gerçekten ihtiyaçlı engelliler bazen mağdur oluyor, çok sefer de devlete sövüyor.

Maaş kayıtsız şartsız tüm engelliler için değil, İHTİYACI olan ekonomik sıkıntılı, çalışamayan vs. engelliler için.

İlk defa alacaksanız kesilirde,
Eğer bakım maaşına bağlanınca keşke otomobil in olsaydı
Ohalde kesilmezdi.

Benim Toyota Corolla araba vardı 142 Bin TL ye sattım Jem bey
200 Bin TL ye woldvogen Alacağım bekliyoruz.
Bakım maaşım vardır.
Bağlanmadan önce bir otomobilim vardı
tabi.
Bende 2 kişiyim yeğenim ve ben.

Son düzenleme:
İlk defa alacaksanız kesilirde,
Eğer bakım maaşına bağlanınca keşke otomobiliniz olsaydı
Ohalde kesilmezdi.
evde 2 kişilermiş 2022 maaşı her türlü kesılırdi

sitede böyle bi açıklamda vardı araçla ilgili

araç için ödenen para harcamalarına dahil edilir. 2022 yönetmeliğine göre yıllık harcamaların aylık ortalaması hesaplanır. aylık harcamalar gelirden yüksekse aradaki fark gelire eklenir. bu durumda aylık gelirin yüksek çıkar. maaşından olursun. sakın başkasının kullanacağı araç için maaşını yakma.
ÖTV'siz alınan araçlarda vergiden düşülmüş tutarın 120'de biri hesaplanır ve hane gelirine eklenir doğrudan. Örneğin aracın vergiden düşülmüş tutarı 120 000 Tl olsun. BUnun 120'de biri 1000 TL'dir. 1000 TL hanenin gelirine dahil edilir. Hanenin diğer aylık gelirleri toplamı da 1000 TL olsun diyelim. hanenin toplam aylık geliri 2000 TL olur. 2000 TL de hanedeki kişi sayısına bölünür. sonuç sınırı geçmiyorsa gelir uygun demektir. de bunla bitmiyor bu iş. bu vatandaş 120 Bin tl'lik araç aldığına göre yıllık harcamalarının aylık ortalaması da hesaplanır. bu harcamalara araç için ödenen para da dahil edilir. ki böyle bir durum da hanenin aylık harcamaları gelirden yüksek çıkar ve aradaki fark hanenin aylık gelirine eklenir. boylece gelir yükselmiş olur. kişi başına düşen aylık gelir de sınırı geçerse aylık kesilir.

kesilmemesi için ne yapmamız lazım ne kadarlık alabiliriz mesela kabaca ortalama söylersen gerçekten çok sevinirim...
evde 2 kişisin.ebm 1545 tl
2022 içinde hane kişi gelir sınır 701 tl.zaten bu durmda bile araç al alma haneye herhangı başka bi gelir girmese bile 2020 kesılır.ikamet ettıgınız ev kıra ıse kırada ıkamet edıosanız o zaman emsal kıra bedelı gelrıden düşülecegı için 2022 kesılmez yoksa sizin 2022 bu durumda kesılır.yıllık kontrole gelıolar sızn dosya ıncelemeye sıze kontrole gelmeye zaman olamzsa 2021 asgarı ucret bellı olanan kadar maaşı albılırsınız aksı taktırda maaşı unutun belkıde eyluldekı 2022 yi bile almayabılırsınız

Jem

Madem merak ettin açıklayım, benim kardeşim yedek astsubay oldu yeni çok kritik bölgede göreve başladı suriye de, suriye de olduğu için de maaşı normal askerlere göre yüksek geliyor ama bu iş 12 aylık yani 12 ay sonunda soracaklar asker olarak kalmak istiyor musun istemiyor musun diye duruma göre kalıp kalmamaya karar verecek 300 bin liralık araba mevzusuna gelince baktım ötv limiti 303bin tl
kardeşim de yeni işe başladığı için büyük bir yükün altına girip limiti sonuna kadar zorlayıp ötv ile 190 bin cıvarı ediyor öyle bir araba almayı planlıyorduk kredi çekip, amacımız 5 yıl sonra bir ev almaya yatırım gibi 5 yıl sonra satabileceğiz çünkü o zamana kadar annemle ben kaldığım için evde bir sürü ihtiyacımız da oluyor hastane vesayre gitmek için ben kendim engelli ehliyeti alıp kullanacaktım %95 süresiz raporum var bu arada yani 300 bin tlyi biz aslında çok ağır borç altına girip alacaktık ama yorumları okuduğum kadarıyla alamıyormuşuz.. kardeşim asker olduğu için annemle sadece ben kalıyorum doğal olarak bizim bir ulaşım aracına ihtiyacımız var aslında kardeşim varkende vardı ama o zaman imkanlarımız yetersizdi şimdi dediğim gibi kardeşim maaşlı askerde personel olacağı için alma imkanımız doğacaktı bizde öyle bir plan yaptık almışkende hem iyisini alalım hemde ileriye dönük yatırım olsun diye hesap ettik ama hesap tutmuyor yani hiç bir türlü anladığım kadarıyla alamıyoruz.. sizin takıldığınız nokta su mütevazi araba almak varken neden 300 bin diye takıldınız onuda belirttiğim gibi ileriye dönük yatırım hemde ötv hakkımızı sonuna kadar kullanalım limiti zorlayalım istedik kredi çekip.. umarım açıklayıcı olmuştur

ama şöyle bir durumda var arkadaşlar şimdi siz diyorsunuz ki 2 alamazsınız ama annemle ben evde ikimiz yaşıyoruz ve bizim ulaşım sorunumuz hatsafhada hastaneye gidemiyoruz hiç bir yere gidemiyoruz, araba aslında zorunluluk bize ama almaya kalkarsak maaşınız kesilir diyorsunuz.. benim kardeşim yedek astsubay olarak maaşlı askerlik yapmaya başladı yani bunun mantığı nerde benim daha ehliyetim bile yok ehliyet alacağımda arabayı kendim kullanacam engelli ehliyeti yani ne yapalım şimdi arabaya ihtiyacımız var alsak maaş kesiliyor almasak bir türlü bunun mantığı nerde devlet bunu düşünemez mi

Raporun %90 üzeri ise,
hem MTV (motorlu taşıtlar vergisi) muafiyeti hemde ÖTV indirimli yararlanırsın
brkfrk66

Alacağım votvogen satış fiyatı 348 bin TL, ÖTV indirimli 215 bin TL
Malum dolar yükselince artıyor otomobil fiyatları.

Nasıl yani Zorro hiç bir bilgim yok bu konuda alacağımız araca nasıl bir etki yapar

Raporun % kaç?
Nasıl bilgin olmaz
Araba bayileri bilgi verir

Raporum %95 ben araba alma konusunda hiç bir fikrim yok hatta hangi arabayı alacağımı bile bilmiyorum ehliyet alacağım ilk iş ama anladığım kadarıyla arabayı alırsak maaşlar kesilecek

ayrıca ben 303 bin tlyi geçince ötv indiriminden yararlanamıyorsunuz diye biliyorum bu yıl rakamları

Senin hiçbir bilgin yok
Ama araba alân kardeşinin bilgisi var,
Ehliyet almana gerek yoktur.
Kardeşin kullanacak aracı.
Sen sadece ona vekalet vereceksin noterden.
Seňin üzerine olacak ruhsat.

Kardeşin iyilik yapmak istiyorsa size yapabilce en büyük iyilik senin üzerine araç almaması :) yanliş anlama kızıyor falan deyirim ama yani ötv indirimle alcanız arabada maaşınız kesilirse aylik 2300 tl gibi bi maaşdan olcaksınız ve sağlik icin sigorta cat cut parasida yatirmak zorunda kalcaksınız arabayi saten sizde kullanamayacaksınız yatirim amacli almak istiyorsanız bile yani bence değmez kardeşiniz ötvsiz araç almaması daha mantıklı gibi geliyo Vergiler Toplamı: 172.881 TL falan tutcak 60x2300 5 yillik maaşınız 138bin tl falan arabayi aldinizda sonra satiyim falan deseniz ayni fiyattan desek 300bin yapcaniz kar 128bin tl
engelli maaşı ile bişeyler yapmak daha mantikli geliyor:) burda kimse kimseyi yargılaması gerekiyor varsa imkanlar sonuna kadar kullanmak hakkıdır ((((Bu Dünyada Hep Zenginlermi Daha Zengin Olcak ?))))

Üst Alt