Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%36 raporum var. Ehliyet için 10.02 ve 102 kodları verildi..?

Ahmcet

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa
10.02 102 kodları verildi bana yüzde 36 oranım var sizce sıkıntı yaşarmıyım?

OturanBoğa
Maliyeden sıkıntı yaşıyanlar oluyomuş forumda okuduğum kadarı ile ondan sordum ötv ile ilgili

OturanBoğa
Sorun şu % 36 raporumda ötv indirimden faydalanır diye bi yazı yok :) burger 20 reyno 20 aldım sonra ortapediye gittim o dolum azlığı ve kas güçsüzlüğü sol ayakta dedi ve otomatik vites tavsiye edilir diye rapor verdi il sağlıktanda 10.02 102 kodları verildi engelli oran raporum 1 yıl süreli daha dolmasına 10 ay var.
Bide ehliyeti değiştirmek için kodları eklettirnek için emniyetten randevu mu almam lazım teşekkürler şimdiden.

Ahmcet

Engelli raporunun işe yarayıp yaramayacağını vergi dairesine sormanı öneririm. Tanı net olduğunda, ehliyet için de gerekli kodların yer aldığı rapor olduğunda iki rapor birbirini tamamlayıcı işlev görüyor ve araç alımında onay veriliyor. Mutlaka şansınızı deneyin.

Merhaba benim raporumdada ÖTV ile ilgili yazi yok sadece özel tertibatlı araç kullanır yazıyor bu şekilde başvurum onaylandı. Önemli olan özel tertibat kelimesi.sana verilen 10 02 otomatik vites. 102 de resmi araç ve ticari araç kullanamaz anlamına geliyor. Bu kodları işletmek için ilk önce randevu Alman gerekiyor vakifbanka 15 TL yatiriyorsun bide 2 adet biyometrik foto bukadar.

Maliye hala daha 40 oran istiyor bu hala faha geçerli mi 36 olduğu için araba almama izin verilmiyor?

Ahmcet

Oran ile araç alımının hiç bir ilgisi yok. Sürücü belgeniz varsa, manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak düzeyde bedensel engeliniz varsa, oran kaç olursa olsun ÖTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

Raporda özel tertibat yazıyor ama otomatik vites yazmıyorsa da kabul ediyor mu maliye.
CELALBAYRAKTAR

Engel oranı yazan kağıtta ötv muafiyeti işte kişinin neresinde ne olduğunun yazması gerekiyor dedi maliye 6 ayı geçen belgede kabul olmuyormuş yeni rapor için raporda yazan 1 yıl geçerlidir yazısını mı beklemem lazım yoksa 6 ayda bir alınabiliyo mu rapor?
OturanBoğa

Ahmcet engel oranı yazan kağıtta ötv muafiyeti yazması mı gerekiyormuş?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bertoned balıkesirdeki maliye bana öyle dedi benim raporum biraz baştan sağma gibi zaten neremde ne olduğu yazmıyo hastalık isimleri ve oranlar var bana bu biyerde geçmez dedi vergi dairesi

Üst Alt