Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 ek göstergeden engelli kamu personeli yararlanmalı

dün açıklanan emeklilere 3600 ek gösterge tüm engelli emeklillerini kapsıyor ben 4a işçi engelli erken emeklisiyim bana fayda varmı
yoksa memur emeklillerimi sadece ayrımcılıkmı var

😁😁kafamda deli sorular😁😁
(2 yıllık yükseköğretim bitiren her kamu görevlisimi 3600 ek gösterge alacaktır?)

Kesinkez mi ACABA?

C.Başkanı bu konuyu anlatıyor şu anda ak kara belli olur birazdan .

(2 yıllık yükseköğretim bitiren her kamu görevlisimi 3600 ek gösterge alacaktır?)

Ben 5434 SK Tabi "HİZMETLİ" olarak 3 yıldır çalışmaktayım.

(Gölge)

Bütün kamu personellerine var diye biliyorum ben. (EK GÖSTERGE ENAZ 600 OLACAK ŞEKİLDE)

Ben 2007 girişliyim (5434 SK) ve 2 yıllık önlisans mezunuyum. Ve 3 yıldır hizmetli olarak çalışmaktayım ben.

3600 olacaktı 600 yapıldı 6da 1imi yapıldı artışın
aslında tüm emeklilere yapılması hakkaniyetli olurdu herkezin faydalanması

soneman
Sadece memur ve memur emeklilerine var "SSK çalışanı" veya "SSK emeklilerine" alakası yok.

sanrım memuriyete giriş tarihi 2008 sonrası olanlar için pek birşey değişmeyecek. birde belirtilen sınıflardaki personeller 3600 alacak.

1 Ekim 2008 Sonrasında Atananlar Nasıl Etkilenecek?

İlk defa Ekim 2008 sonrasında 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin birici fıkrasının (c) bendi kapsamında kamu görevine atananların emeklilik hakları 5510 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Yeni sistemde emekli aylığı tutarının belirlenmesinde memuriyete başlama tarihinden emekli olana kadar geçen süreç içinde kesilen primler esas alınmakta, bu primler süreç içerisinde güncelleme katsayıları ile güncellenmekte, ortalama prime esas kazançlar hesaplanmakta, bu kazançlara aylık bağlama oranları uygulanarak emekli aylığı hesap edilmektedir. Bağlanacak emekli aylığı tutarı memuriyet hayatı boyunca ödenen primlere bağlıdır. Yani ne kadar ekmek, o kadar köfte. 2008 öncesi atananlar gibi en yüksek unvan/ek gösterge üzerinden emekli olma imkanı bulunmamaktadır. Yüksek ek göstergeli kadrolarda ne kadar uzun süre kalınırsa ortalama kazançlar ve buna bağlı olarak emekli aylıkları o kadar yüksek olacaktır.
Ek göstergelerdeki artış bu kesimde artış sonrası dönem için primlere yansıyacak, emekli aylıklarında 2008 öncesi gruba göre daha sınırlı bir etki oluşturacaktır.

Ben 2008 11 Eylülde memurluğa giriş yaptım seneye eylülde 15 yılım dolacak emekli olmayı düşünüyorum emekli olurken derece kademem 3/2 olacak Cumhurbaşkanı 1. derecede olanlar yararlanacak dedi ama ayrıca tüm emekli memurlar da faydalanacak dediler kafa karışıklığı oldu benim gibi 15 yılda emekli olan ve derecesi 1 olmayanlar için bir faydası olacakmı bilgisi olan varmı

3600 EK GÖSTERGE üzerine şuan "BİLGİ ÇÖPLÜĞÜ" vardır.

Nedense sana doğru söylüyorsun diyeceğim hiç aklıma gelmezdi hayret şaşkınım
zaten bu sitenin o dediğinden 3600 meselesi yani ne olacak şu Avrupanın durumu
bugün kaç başlık açtın veya kaç kişiye soru sordun benim yazımı kaldıran o yöneticilere söyle

Tüm memurların ek göstergesinde 600 puanlık artış yapılacak. Ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkartılanların emekli aylığı 1.391 TL artacak. Ancak bu artıştan yararlanmak için 15 Ocak 2023 tarihinden önce emekli olmamak gerekiyor.

3600 ek gösterge veterinerlik ön lisans a vurur mu?

tarım bakanlığında 11 yıllık engelli memurum. AÖF ön lisans işletme diplomam var. acaba tarım veya veteriner sağlık teknisyenliği bitirirsem 3600 ek göstergeden faydalanabilir miyim?

1. Dereceye inen tüm kamu personellerine 3.600 ek gösterge verileceği haberi doğrumu?

1. Dereceye inen tüm kamu personellerine 3.600 ek gösterge verildiği/verileceği haberi doğrumu?

Yakında patlayacam ben
Konuları silmekmi sizin işiniz

1.Derece iken 3.600 ek gösterge alan varmı aramızda hiç?
(BEN ŞUAN DERECE 7 KADEME 1 im)

Henüz yasalaşmadı. Yardımcı hizmetler sınıfı hariç diğer hizmet sınıfında görev yapan ve enaz önlisans mezunu olupta 1.dereceye gelene verilebilir.

Üst Alt