Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 gün asgari ücretten ödenen primlerle ne kadar emekli maaşı alınır?

mayruk

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
14 Şubat 2011 güncel:

865.72tl maaş almaya başladım

Serkan abi, Bağkur'dan emekli olacak olanlar en düşük olarak ne kadar emekli aylığı alır?

O konuda pek bilgim yok Nur hanım. Ama sanırım biraz daha fazla olması lazım. Bilen arkadaşlar yanıtlar biraz beklerseniz:)

serkan 630 tl maaşımmı olacaktı idi çalıştığım işyerimde maaşımdan çok düşük kalıyor.prim ödeme de aylık kazanç 950 tl dır bunu asgari ve taban danmı oluyor.yinemi 630 tl oluyor.peki 3600 prim dolduğunda yerine 4500primi günü doldurmasını beklersem fark ediyormu maaş dan.

5200gün primle 3600 günle emekli oldum aldığım ssk maaşı 603+22Tldir.%59 raporla

Hayır mayruk,950 tl prime esas kazanç asgari değil.
Asgari brüt ücret şu an 693 tl,sizinki asgari ücretten fazla.

Ufukalp;
ssk sitesinde hizmet dökümü de baktığımda aylık kazanç 950.o6 yazıyor.çalıştığım işyerimde vergi indirimi,asgari geçim indirimi dahil 842tl.yani asgari ücretden değil tavan dan yararlanıyorum doğrumu anlamışım öyleyse çok iyi olur.saygılar

Kardeş,tavan demedim asgari ücretten daha fazla dedim.
Bu arada tavan 4.500 tl :)

Merhaba, emekliğime 1 senem kaldı şu an. vergi indirimden yararlanıyorum. diyelim 3600 primi ödedim asgari ücretden tabandan. şu an maaşım ne kadar alırdım?
bunu merak ettim raporum yüzde65.Hem taban tavan farkı nedir bişe anlamadım.saygılar
Düzenle botu bulunmadığından yeniden düzeltmek istiyorum.
aslında emekliğime 1 senem kaldı.diyelim yüzde 68 2 derecede rapor ile 3600 prim 1990 5inci ayında ssk ya giriş.950tl aylık kazanç.geçim indirimi ve vergi indirimi dahil 840tl maaş almaktayım.primim asgariücretden değilmiş yanlış anlaşıldım aylık kazanç 950tl miş ssk sitesinde öyle yazıyor hizmet dökümünde.Bu halde ne kadar emekli maaş verirdi bunu merak ediyorum.emekli olurcam tekrar çalışabilirmiyim şirketimde.emekli olan çalışamaz diyorlar.saygılar

Evet şirketinle görüşüp emeklilikten sonra çalışmak istediğini söylersen yardımcı olacaklarına inanıyorum. Kanunen hiçbir sorun yok, engelli kadrosunda emekli olduktan sonra da çalışmaya devam edersin...

Emekli maaşı prim kadarmı veriyor

merhaba emeklğim aralıkda doluyor.
SSK SİGORTALI HİZMET DÖKÜMÜ baktığımda aylık kazanç 950.00 ödediği gördüm
sonuçta prim oluyor peki emekli olurcam kaç para oluyo
acaba yüzde 65 ve vergi indirimden yararlanıyorum..

merhaba emekliği başvurusu yapmışdım.e-devlet de 4a emekli aylık bilgisi baktığımda sevinçden uçmuşum demekki emekli resmen olmuşum ama emekliğim kaç olmuş yazmıyor yani aylık tutar da boşluk var sonra işleyecek galiba.aşağıdaki bilgiler yazıyor acaba maaş kaç oluyor..saygılar bu gece bekliyorum cevapı yoksa uyuyamam:)saygılar
Aylık Bağlama Oranı60.00Hisse Oranı1/1Göstergesi9475

Arkadaşlar bir bayan arkadaşım ekim 2010 tarihinde emekliliği hak etti % 40 engelli statüsünden 3626 gün 1983 giriş 70 doğumlu bağlanan maaşı ekimden bu yana 819,20
bu ay zamlı alacak ilave % 2.7 ile ilaveli oda yapar 840 küsür civarı

Subat ayındada ocak ayında yapılması gereken ancak torba yasa çıkmadığı için yapılamayan zam ilave gelecek olay bu aylık bağlama oranı 60-60-30 9475 gösterge 12-1. Dereceden, hayatı boyunca asgari ücretten çalışmış.

Bilginize

MUTLU34;

benimkine uyuyor galiba dimi yani 800tl üstünde alacam maaşı..saygılar

oturanboğa senden cevap alabilirmiyim.birde maaş hangi günü bağlanıyor..
saygılar

ödenilen prime göre değişiyor3600 pirimle16 yıl çalı geçşma şartıyla%59 raporla endüşük primle727tl elime geçiyor

18 yaşından önce sigorta girişi olması yanlızca prim de geçerli olur emeklilik için se 18 yaşından sonra kesilen primler de geçerli.
yani 1970 dogumlu bir kimse için 1988 yılı emeklilik için başlangıç demektir.

Arkadaşlar benimde bir sorum olucak.
Bu maaş hesabının minumum bir rakamı varmı ? Yani şu paradan az maaş bağlanamaz diye bir ibare varmı?
Ali Tezel in geçen sene yaptığı açıklamalarda çok korkunç tablolar mevcuttu. 300 tl aylıktan bahsediyordu!.:confused: Hatta 1800 tl den aşşağı kazananın kötü şartlarda emekli olacağından çok düşük ücretler alıcağından bahsediyordu.. Acaba ilerleyen senelerde emekli olacaklara böyle komik rakamlar mı ödenecek:(
Bilen bir arkadaş izah edebilirmi ?
Teşekkürler.

Sakatlıktan erken emekli olunacağında bir alt sınır var. İşte, 7200 günden azsa, onun üzerinden hesaplanır vs.

merhaba e- devlet bilgilerimde emekli ödeme bilgiler sayfasında aşağıda yazılar çıktı..

emekli başlangıç 01.12.2010 dır maaş kaç aylık anlayamadımda..

AdHASANSoyadBEKTAŞ
Doğum Tarihi1972----
Sicil No-------
Aylık Başlangıç Tarihi01.12.2010
Durum Kodu-
Aylık Bağlama Oranı60.00
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı759,61 TL
Birikmiş Aylık Tutarı1.893,51 TL
Ek Ödeme Tutarı106,11 TL
Kesinti Tutarı0,00 TL
Banka----
Banka Şube-----
Aylık Tutarı
yani aylık maaşım ne kadar acaba.bu 17 sinde bağlancak galiba..saygılar

merhaba bu sorunun cevapı..
aylık maaş:759.61 tl
ek ödeme :106.11
toplam :865.72 maaş alıyorsun.....Böylemi oluyor..

saygılar

Evet mayruk. 865 tl aylığın var. Hayırlı olsun :)

teşekkürler ama..dün maaş bağlanmış 2 ay 17 gün için hesabıma 2.760.00 yatırılmış..nasıl oluyor bu ..1.800.oo diye bekliyordum baktım sanki fazla yatmış,böylece aylık 920 tl denk geliyor dimi..

Bir defaya mahsus ödenen bir ek gelir vardır. Bir sonraki aylığının 865 TL olacağını düşünüyorum (tabii 2011 başı itibarı ile defaten yapılan 60 tl zamlar da eklenecektir).

Malesef arkadaşın maaşının 865 tl olduğu görüşüne katılamıyorum.
Belgede yazılan ek ödeme tutarı 106 tl bir aylık değil,en az iki aylık.
Bu durumdaarkadaşın maaşı 800 -810 tl civarında olacaktır.
Hesabına yatan 2.760 tl ise Şubat maaşı ile birlikte olup 3 buçuk aylık tutarıdır.

Ufukalp bilgi için sağol Emekli başlangıç tarihi 1 aralık ve maaş bağlanma 17 şubat da birikmiş aldığım 2.750tl dir yani 2 ay 17 gün değilmi..o zaman aylık 1.100tl denk geliyor..bu arada oturanboğa birdefa mahsus ilk maaşları farklıek ödeme yapılıyormuş..saygılar

Üst Alt