Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

arkadslar gözümüz aydın yasa bugun çıktı resmi gazetede yayınlandı 38 bin özürlü bende dahil kamuda iş sahibi olacak haydi hayırlısı inanmayan haber7.com ziyaret etsin

Hadi hayırlısı bakalım gözünüz aydın arkadaşlar..:)

arkadaslar neden hep bize hayırlı oluyor sizin ununuz tuzunuz kuru heralde hepimize hayırlı olsun

hepimize hayırlı olsun :)

bi memur olayım ilk sizlerle paylaşacağım:D:D:D

Hep memur mu olacak işçi olmayacakmı mesela ben lise 3.sınıf terk ettım 34 yasındayım bana göre nasıl bir iş olur bilgisi olan yazarsa sevinirim

Hayirli Olsun

[FONT=Arial]Özürlülerin heyecanla beklediği yasa bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kamuda ilk defa işe alınacak özürlülere yönelik istisnai düzenlemeye gidilirken yaklaşık 40 bin özürlü iş sahibi olacak.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial] 2010 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yapılan bir değişiklikle, kamuda ilk defa işe alınacak özürlülere yönelik istisnai düzenlemeye gidildi. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, kamudaki özürlü istihdamı, bundan böyle kadro sınırlamasının dışında kalacak. Böylece kanun gereği dolu kadrolarının yüzde 3'ü kadar özürlü çalıştırmak zorunda olan, ancak kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle bunu yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, bu yıl içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabilecekler.
[/FONT][FONT=Arial]
2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında, yapılan bir değişiklik ile kamuda ilk defa işe alınacak özürlülerle ilgili istisnai düzenlemeye gidilmişti. Kamudaki özürlü istihdamını, kadro sınırlamasının dışında bırakan ve 38 bin 192 özürlüye devlette ekmek kapısı sağlayan düzenleme bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
[/FONT]
Dün Resmi Gazete’de yayımlanan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu “Kadroların kullanımına ilişkin esaslar” başlıklı 22. maddesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının 2010 yılı içinde atama yapabileceği kadrolar belirlendi. Yasada 657 sayılı kanunun 53.maddesine göre yapılacak özürlü personel atamaları istisna kapsamında tutuldu. Böylece dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda bulunan, ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, 2010 yılı içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabilecekler.

ÖZÜRLÜLER ŞURASINDA KONUŞULMUŞTU
Dün yürürlüğe giren düzenlemenin temelleri ise, 16-20 Kasım 2009 tarihleri arasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın başkanlığında; bilim adamları, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla Ankara’da toplanan 4. Özürlüler Şurası’nda atılmıştı. Engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması; kendine yetebilen ve üretken bireyler olarak yaşamaları için çağdaş düzeyde eğitilmeleri, istihdama katılmaları ve bu yolla da refah düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen şurada alınan tavsiye kararlarından biri de böylece hayata geçmiş oldu.
KAVAF: “ÖZÜRLÜLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ADIM”
Özürlülere devlette ekmek kapısı açan yeni düzenlemenin hayırlı olmasını dileyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “Özürlülerimiz için istihdam hayati önem taşımaktadır. Bu bağlamda özürlü kardeşlerimizin toplumsal yaşamda üretken ve onurlu bireyler olarak yer almalarını sağlayacak en önemli süreçlerden biri olan istihdamın artırılması, sürdürülebilir ve verimli kılınmasına yönelik olarak yeni yöntem, politika ve düzenlemelere duyulan ihtiyaç üzerine Dördüncü Özürlüler Şurası’nı gerçekleştirdik. Şimdi şurada alınan kararlar meyvelerini vermeye başladı. Şura sonrası 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında yapılan bir değişiklik ile kamuda ilk defa işe alınacak özürlülerle ilgili istisnai düzenlemeye gidildi. Bugün yürürlüğe giren söz konusu düzenleme ile kamudaki özürlü istihdamı, kadro sınırlamasının dışında bırakıldı. Kanun gereğince dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda bulunan, ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, bu yıl özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabilecekler. Bu özürlü vatandaşlarımız için atılmış çok büyük bir adım. Heyecanla bu düzenlemenin yürürlüğe girmesini bekleyen özürlü kardeşlerimizin heyecanını ben de paylaşıyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Halen, Adalet Bakanlığı’nda 1.813, İçişleri Bakanlığı’nda 619, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 16.256, Sağlık Bakanlığı’nda 8.051, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda 780, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 1.638, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda 628, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 6.229, Orman Genel Müdürlüğü’nde 229, diğer kurum ve kuruluşlarda 1.949 açık özürlü kadrosu buluyor.

Bilindiği gibi, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 48 bin 549 özürlü kadrosundan 10 bin 357’si istihdam ediliyor. 38 bin 192’lik istihdam açığının yeni düzenlemeyle tamamen kapatılması bekleniyor.
HABER 7

----------

ayni haber memurlar.net çikmiş

ne tür bir iş verecekler önemli olan o . engellilerimizin de durumu belli kalifiye değil . ve engeli işini yapmasına uygun mu değil mi ? bunlar önemli . umarım daha uygun bir istihdam sistemi olur . devam ve mekan zorunluluğu olmadan iş yapıları oluşturulmalı bence.

bülent381 kardeşim. kpss sınavsız kamu işe alınacak mı? şimdiden teşekkür ederim.

günaydın arkadaşlar..
gözümüz aydın deyip bu alımlarda kpss olmayacak düşüncesindeyim. her kurum kendi uyguladığı sınavlarla alıcak. atıyroum meb kendisi sınav yapacak. adliye kendisi sınav yapacak v.s. yani anlayacağınız kpss olmayacak düşüncesindeyim..

Şimdi bu kurumlar memur alımı yaparken rapor isteyecek şimdi bir çok arkadaşımızın elinde bulunan raporlar eski yeni yönetmelige yeni rapor isterlerse ozman engelli kalmaz memlekette buna da dikkat etmek lazım..

birde alım tarihi hakkında bilgi edinebilsek herşey rayına oturacak

acaba türkiyede calışabilecek düzeyde olup işsiz engelli 50 bin varmıdır cok merak ediyorum:)

benimde merak ettiğim sınav felan yaparlar mı açıklık getirseler de ders çalışsak böyle boş beleş el kol bağlı beklemekle olmuyor

Kpss şartı aranacak mı ?

İlk genelge çıktı umarım herkes için hayırlısı olur geç kalınmış bir durum ancak geç olsun güç olmasın diyorum ben :)
En çok merak ettiğim husus alımlarda Kpss şartının nıp aranmayacağı ? Eğer bu durum söz konusu olur ise 2008 yılında Kpss sınavına girememiş olan kişiler için tamamen hüsran olacak ....

Bu konuda bilgisi olan var mı ?

Özürlüler İçin Gerekli Düzenlemelerin Gerçekleştimu Binaları, Kamuya Açık Alanlar ve Gerçekleştirilmesi
Sayı: B.02.0.PPG.0.12-010-06-9731
İlgi : 12/7/2006 tarihli ve 26226 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunan 2006/18 sayılı Genelge.
Kamu binaları, kamuya açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının özürlülerin kullanımına uygun duruma getirilmesi 5378 sayılı Kanun ile hükme bağlanmış ilgi Genelge ile de uygulamada dikkat edilecek hususlar belirtilmiştir.
Söz konusu kanun ile yapılı çevrede ulaşılabilirlik konusunda yerel yönetimlere ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yükümlülükler getirilmiş ve bunların gerçekleştirilmesi için 7 yıllık süre tanınmıştır. Ancak, gelinen noktada, kanunda belirtilen düzenlemelerin bir kısmının gerçekleştirildiği, yapılan düzenlemelerin ise mevzuatta belirtilen standartlara uygun olmadığı müşahede edilmektedir. Sonradan ilave harcama yapılmaması bakımından; konuyla ilgili mevzuat hükümlerine dikkat edilerek yeni yapılaşma alanlarında veya yeniden düzenleme yapılan alanlarda, kamu binalarının veya kamunun kullanımına tahsis edilmiş bulunan diğer yapıların, mevzuata uygun şekilde inşası sağlanacaktır.
Ülke gerçekleri ve tasarruf ilkelerine uygun hareket edilmesi, özürlülerle ilgili her türlü düzenlemenin standartlara uygun olarak, gecikmeksizin gerçekleştirilmesi, eylem planları çerçevesinde yapılan düzenlemelerin kamu kurum ve kuruluşlarınca bağlı veya ilgili bulundukları bakanlıklara , yerel yönetimlerce İçişleri Bakanlığına her yıl Ocak ayının sonuna kadar bildirilmesi ve ilgi genelge hükümlerine uygun hareket edilmesi konusunda kurum yöneticileri tarafından gereken önlemlerin alınması önemle rica ederim.

bence ÖSYM aynı tarih aynı saatte tüm illerde sınav yapar 38.192 kişi yani puanla alınır kpss olmaz gibime geliyor

umarım öyle olur ben rahatsızlığımdan dolayı kpss ye girememiştim 2008 de :( eğer kpss aranırsa benim için felaket olacak :( bir an önce bir açıklama gelse bu konuda of of :(

devlet söz verdi alınılıcak denildi şimdi bekle 12 ay boyunca 1 gün bana 1 ay geliyor sabredemiyorum :)

bguncicek;

banda sorarsanız 2008 de ki sınavla alsa iyi olur bende girmiş kazanmışım branj olarak 16 kişi var türkiyede benden yüksek puanı olan birdaha kim çalışacak kpss ye bıktım

acaba türkiyede calışabilecek düzeyde olup işsiz engelli 50 bin varmıdır cok merak ediyorum:)

kayaozesen ;

normal biri olmuş olsaydım ki normal derken vücut fonksiyonlarımın tam olması kastımdır :) kpss de neymiş derdim çalışır uğraşır bir şekilde başarırdım ancak ben zaten görme engelliyim bu bir kaçış değil kesinlikle farkındayım lakin kişisel düşüncelerimi dile getirdim önceki yazımda eminim ki benim durumumda olan yüzlerce kişi vardır 2008 kpss sınav tarih aralığında rahatsızlanmak elimde olan bir durum da değildi :)

umarım sizde umduğunuz yere yerleşirsiniz

bguncicek;

benim özrüm kollarımı kullanamıyorum dışardan bakıldığında engeli olamayn birisiyim ancak 2008 de girdiğim sınava tekerlekli sandalyede üstümde sadece bir şortla girdim bacağım alçıda idi 1 ay oncesinde kurşunlandım ve yataktan kalkamadığım için bol bol ders çalışıyordum şimdi o puanı almam için birdaha aynı duruma gelmem gerek :)

kayaozesen ;

Anlattığınız duruma göre yine de şanslıymışsınız :) En azından çalışmak için uygun bir pozisyon oluşmuş size :) Yazımın sebebini açıkladım zaten ben dedim diye de kpss aranmayacak diye bir durum da söz konusu değil içiniz rahat olsun umarım herkes için hayırlısı olur :):)

arkadaşlar resmi gazete de ki yazıyı bir türlü bulamıyorum. linki eklerseniz sevinirim..

bguncicek;
egoist düşünmüyorum ben nasıl daha faydalı olacaksa o şekilde olsun tüm arkdaşlara mesela kpss ye girmeyen çoksa kpss yapsınlar nihayetinde belli puan yine alırım temelim var o yüzden kaygım yok allah hayırlısı etsin

resmi gazetede 40 bin alınacak diye bi yazı yok Zaten D:

İlk genelge çıktı umarım herkes için hayırlısı olur geç kalınmış bir durum ancak geç olsun güç olmasın diyorum ben :)
En çok merak ettiğim husus alımlarda Kpss şartının nıp aranmayacağı ? Eğer bu durum söz konusu olur ise 2008 yılında Kpss sınavına girememiş olan kişiler için tamamen hüsran olacak ....

Bu konuda bilgisi olan var mı ?

Özürlüler İçin Gerekli Düzenlemelerin Gerçekleştimu Binaları, Kamuya Açık Alanlar ve Gerçekleştirilmesi
Sayı: B.02.0.PPG.0.12-010-06-9731
İlgi : 12/7/2006 tarihli ve 26226 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunan 2006/18 sayılı Genelge.
Kamu binaları, kamuya açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının özürlülerin kullanımına uygun duruma getirilmesi 5378 sayılı Kanun ile hükme bağlanmış ilgi Genelge ile de uygulamada dikkat edilecek hususlar belirtilmiştir.
Söz konusu kanun ile yapılı çevrede ulaşılabilirlik konusunda yerel yönetimlere ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yükümlülükler getirilmiş ve bunların gerçekleştirilmesi için 7 yıllık süre tanınmıştır. Ancak, gelinen noktada, kanunda belirtilen düzenlemelerin bir kısmının gerçekleştirildiği, yapılan düzenlemelerin ise mevzuatta belirtilen standartlara uygun olmadığı müşahede edilmektedir. Sonradan ilave harcama yapılmaması bakımından; konuyla ilgili mevzuat hükümlerine dikkat edilerek yeni yapılaşma alanlarında veya yeniden düzenleme yapılan alanlarda, kamu binalarının veya kamunun kullanımına tahsis edilmiş bulunan diğer yapıların, mevzuata uygun şekilde inşası sağlanacaktır.
Ülke gerçekleri ve tasarruf ilkelerine uygun hareket edilmesi, özürlülerle ilgili her türlü düzenlemenin standartlara uygun olarak, gecikmeksizin gerçekleştirilmesi, eylem planları çerçevesinde yapılan düzenlemelerin kamu kurum ve kuruluşlarınca bağlı veya ilgili bulundukları bakanlıklara , yerel yönetimlerce İçişleri Bakanlığına her yıl Ocak ayının sonuna kadar bildirilmesi ve ilgi genelge hükümlerine uygun hareket edilmesi konusunda kurum yöneticileri tarafından gereken önlemlerin alınması önemle rica ederim.

bu yazının linkinden bahsediyorum..

bence sadece iş değil . bazı haklarında verilmesi gerekir. mesela 1 ay içinde sebepsiz 5 gün ücretsiz işe gitmeme hakkı olmalı ya da bunun gibi . vücut sağlığımız hergün yüksek tempoyu kaldıramayabilir . fiziksel olarak çok iyi durumda değiliz . Ben böyle bir işe girsem her gün oraya nasıl ulaşırım veya o merdivenleri nasıl iner çıkarım bunlar sorun .

Üst Alt