Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 ay önce engelli statüsünde aldığım aracın engelliye satışı..?

avci2209

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Engelli şartlarına uygun ÖTV siz araç almıştım şimdi satıyorum daha 4 ay oldu.

Alacak arkadaş da engelli olduğu için ÖTV siz alacak.

Sorun şu ne yamam lazım satış işlemlerinde nasıl işliyor süreç lütfen açık yazarsanız
çok memnun olurum.

Bilgilendirmenizi rica ederim.

Engelliden engelliye ötv siz satabilirsiniz ancak 5 yıl geçmeden raporu olmayan birini satmak isterseniz ötv farkını ne yazık ki devlet alıyor.

%90 üzeri bir araçsa ve satışınızda %90 üzerine ise tescilden satılamaz şerhini kaldırıp noterden engelliden engelliye satış var ben öyle yaptım yeni alanın raporuyla beraber daha sonra tekrar tescile gidip şerh koydurdum ve maliyeye yeni raporu verdim eski sahibiyle aynı dosyaya koydular ama siz 5 yıl dolmadan sıfır araç alamazsınız h sınıfı şartlarına uygun araçsa tadilat sökülecek ve yeni alana göre dizay olacak yukarıdakiyle aynı sadece fark araç proje ve muayene

Peki önce nereye gidiyoruz satış işlemlerini başlamak için maliye mi noter mi? işte bu detayları tam olarak bilmiyorum.

birçok arkadaşı uyarmama ragmen bu tür olaylarla karşılaşıyoruz malesef ötv indiriminden dolayı cazip gibi görünüen yasaklı araç alımı paraya ihtiyaç duyulması sonucu sıkıntılı durumlara yol açıyor şahsen benim araba ihtiyacım %de% olmasa asla almam 15 20 binliralık bir araçla ihtiyacımı görür kalan paramı da farklı şekilde değerlendiririm

Deliyürek@ senin aklını fikrini sormuyor varsa bilgini soruyorlar ihtiyaçlar kişilere göre değişir milyonları olup dilencilik yapanda var, cebinde parası olmayıp dostuna gel çay ısmarlayım diyende var
Satanın ne amaçla sattığını bilmezken alanın hayalindeki araç olduğunuda bilmiyoruz sen sen ol her yerde fikrini beyan edip insanları yönlendirme kanunda yeri olduğuna göre bunu kullanma hakkı mübahdır .

avci2209

Notere gidip satış yapacaksınız. Sonra Maliye ve Emniyet.

Ama unutmayın, engelliye de satsanız yeniden ötv'siz ara çalmak için sanki hiç satmamışsınız gibi 5 yılın dolmasını beklemeniz gerek. Aynı şekilde, sizden aracı alacak kişi se sizden aldıktan sonra 5 yıl boyunca yeniden ötv'siz araç alamayacak

Üst Alt