Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 aydır bipolar tedavisi görüyorum. Askerlik durumum ne olur?

monteriple

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 4 aydır ilaç tedavisi görmekteyim, doktorlarım bipolar bozukluktan şüpheleniyor ama belli bir tanım yok, e devlette Duygudurum ve Duygulanım bozukluğu olarak yazıyor, son aşamada ilaçlarım Lityum, Gyrex, Ketya, Rixper. Bu şartlar altında bu hafta askerlik muayenesi için hastaneye gittim, odada 2 doktor vardı ve aralarında "Muafiyet mi versek, 1 yıl ertelesek mi?" diye konuştular fakat daha sonra bana dönüp tedavi gördüğün hastaneden epikriz isteyeceğiz dediler. Kafama çok taktım ve ne yapacağımı bilmiyorum, sizce sonuç nereye yakın?

Sağlık yönetmeliğe göre durumun A ve B dilimine uymuyor. Çünkü aktif tedavi altındasın, lityum ve antipsikotik ilaçlar kullanıyorsun ve tam remisyonda olduğun söylenemez. Net ve tek hecme geçirilmiş bir bipolar tanısı da henüz yok. D dilimi için ise birden fazla atak ya da kronikleşmiş, epikrizle netleşmiş bir tablo gerekir; şu an bu kesinlik yok. Bu nedenle mevcut hâlinle en çok C dilimine (tedavi, izlem ve nekahet halleri) uyuyor. Doktorların “muafiyet mi, 1 yıl erteleme mi?” diye konuşması da epikrize bakarak karar vereceklerini gösteriyor. Epikrizde tekrarlayan ataklar ve işlevsellik kaybı varsa muafiyet, yoksa 1 yıl erteleme daha olası.
image

Son düzenleme:
Belli bir tanı olmadan ilaç reçete edilemez,duygu durum,dugulanım bozukluk, bunlar tam olarak bipolar boz olmasa da bipolar bozukluk bulgularının var olduğunu gösteren tanılar.

Erteleme olsa bile askerliğe elverişli değildir diyeceklerdir..

@monteriple,

Üst Alt