Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4-c li olup 1800 günde emekli olanlar ne kadar maaş alırlar?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Göz ile ilgili.Tsk personeliydim bizde rapor derecesi farklı,biliyorsanız Tsk saÄ£lık yönetmeliÄ£inden 3 adet D dilimi mevcut raporumda,buna göre emekli edildim.

ahuse
Evet mayıs itibariyle ilişik kestim.Haziran itibariyle beklendiği gibi yanlış hesaplanmış şekilde ilk aylığımı aldım.Şuan Kdk'na başvurdum düzeltilmesi için sonuç bekliyorum.

Barbaros83 bende şu an 2008 sonrası memur olarak 1400tl civarında malulen emekli maaşı alıyorum.İtiraz ve yeniden hesaplanmasında izlemem gereken yol konusunda banada yardımcı olursan çok memnun olurum.

Birde şu an senin almış olduğun aylık tam olarak nedir?Arada az aldığın maaşlara ait farklar tarafına ödendimi bilgi verebilirmisin.

Hugo88

Öncelikle idari yola başvuracaksınız yani Sgk'ya itiraz dilekçesi vereceksiniz.Hatalı bağlandığü yeniden hesaplanmasını istediğinizi bildiren dilekçe yollayın.Büyük ihtimal yanlışlık yok diyecekler herkese dedikleri gibi.Idari yollar tükendikten sonra Kamu Denetleyiciliği Kurumu'na Sgk hakkinda şikayet basvurusu yapın.Bende şuan o safhadayım sonuç bekliyorum.Sonrası için ise Kdk hesaplamanın yanlış olduÄ£una kanaat getirirse Sgk'ya tavsiyede bulunacak düzeltilmesi içjn.Sgk tavsiyeye uymaz ise dr mahkemeye verilecek ama Kdk'dan olumlu çıkacak bir karar mahkeme yolunu kolaylaştırıyor zaten emsalleri var.Eksik yatanları da faiziyle beraber alıcaksınız karar lehinize olursa.

Yardımcı olabileceÄ£im başka birşey olursa da numaram 05539074235.Ücret falanda istemiyorum.Bedeve 😀

Moderatör tarafında düzenlendi:
Senin durumun banada örnek olacak KDK dan gelecek cevap ve mahkeme sürecin netleşince , bende hemen işlemlere başlayayım

Umarım olumlu haberlerini alırız.

Bizi bilgilendirmeye devam et.

4c 22 yıl 3 ay ve 7500 gün çalışmam var. ,%68 engelli raporu aldım akciğer kanseri tanısı ile. Malulen emekli olmak istiyorum. Fakat ne maaş alicam bilmiyorum. Bilgisi olan dönüş yapabilir mi

4C MEMURLUK BAŞLANGIÇ 25.03.2021
4c 1890 gün
HİZMETE BAŞLAMA TARİHİ 4A 26.04.2008
4a 6 gün

toplam primim 1896 gün

SİGORTALILIK SÜREM 18 yıl,2ay

malulen emekli olursam ne kadar maaş alırım?
En düşük emekli memur maaşı 31.571 TL mi
yoksa
en düşük Emekli maaşı 23.552 TL mi

En düşük emekli maaşı olduğu söyleniyor: 23.552 TL

Çünkü 2008 sonrası girişliler 5510 SK tabi olunuyor.

Son düzenleme:
@StandartQ

memuriyet başlangıcı 2008 sonrası olduğu için şu an ki en düşük emekli maaşı olarak 23.552 alırsın.
Muhtemeldir ki gerçek emekli maaşı daha düşük olarak çıkabilir. Bunun sonucunu daha sonraki yıllarda görürsün.

emekliliğin onaylanırsa 4C'li olarak yani memur olarak emekli olursun.

@StandartQ,
5434 SK 2008 EKİM öncesi memurlar girişliler.
Maaşları yüksektir: 31.571 TL
5510 SK 2008 EKİM sonrası memurlar girişliler.
Maaşları düşüktür.
FARKLI 2 kanun sigorta girişi olmaktadır.

Maalesef ülkeyi 25 yıldır yöneten pek düşünceli ve bir o kadar da vatandaşlarının iyiliğini isteyen yöneticilerimiz 2008'de bir yasa çıkardılar.

En düşük emekli memur maaşı 2008 öncesi memurlarda, çalışan memur maaşı ile orantılı bağlanırken
2008 sonrası memur olup emekli olanlarda ödediği prim üzerinden hesaplanacak şekilde düzenlediler.

Her şeyi bu güzel vatanın, güzel vatandaşları için yapıklarını iddia ediyorlar.

Kısaca 2008 öncesi memur olanlarda en düşük emekli memur maaşı kavramı hala var,
ama 2008 sonrası memur olanlar için ödenen primler kadar emekli memur maaşı bağlanıyor.

Sana "sen memur emeklisi olacaksın" diyip el bebek gül bebek seni göklere çıkarmayacak. Kimse sana aferin demeyecek.

En KRAL nı sorarsan eğer emekli olmamak.

Ben bile 5434 SK tabi olmama rağmen bile emeklilik tarihim üstünden 1 yıl geçmiş olmalı.

Üst Alt