Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4. evre akciğer kanseri tedavisi için ücret ödeyecek miyiz?

Konular
4
Reaksiyonlar
44
Herkese merhaba
Geçtiğimiz hafta annemin 4. evre akciğer kanseri oldugunu öğrendik ve hemen medicana hastanesinde tedavilere basladık.
Devlet kemoterapi, radyoterapiden ücret almıyormuş. internette amelyattanda ücret alınmayacağı yazıyor, fakat hastane amelyatların ücretli oldugunu söyledi.
bilgisi olan paylasabilir mi. Haklarımız nelerdir? Hangi uygulamalar ücretli? Devletten ek yardım vs alınabiliyor mu?
Allah rızası için bilenler yardımcı olabilirler mi.

@mese official, çok geçmiş olsun kardeşim benim bildiğim 3. ve 4. evrelerde ameliyat yapmıyorlar :(( aynı şeyi dayımda yaşadık çünki :(( 1. ve 2. evrelerde yapılıyor ameliyat bu devirde kimseye güvenilmez onlar para almak için amalıyat yapmaya kalkabilirler :(( metestas yapmışmı peki genelde akciğer kanserlerinde beyine metestas yapar çünkü :((

@mese official, + babamda 4. evre prostat kanseriydi (babamada amalıyat yapılmamıştı) ve o yıllarda kanser hastalarının bakımı ücretsizdi (2016 yada 2017) ilaç ve ameliyatlar vs. gerçi şuan durum nedir tam olarak bilemiyorum memlekette hergün birşeyler değiştiği için :(

Son düzenleme:
4.evre akciğer kanseri😏

Hastaya eziyet etmeyin bence,gittiniz hastane özel..boşuna paranızı oralara harcamayın, gereken her ne varsa ünv veya devlet hastanelerinde yapılıyor.. siz bilirsiniz ama bence hastayı tabucu edip devlet hastanesine götürün.

@mese official,

@OğuzHan112,

Malesef babamda aynı hastalikla çok çekti arkadaşlarında dediği gibi boşa harcamayın biz çok harcadık 4evrede kurtuluş yok yinede karar sizin kardesim

Yanlış anlaşılma olmasın!

Hastaneye götürmeyin tedavi ettirmeyin demedim demiyorum demem de.

Sadece özel hastanelerde sırf faturayı yüksek tutmak için gereksiz bir takım şeyler yapılıyor bunları az çok herkes biliyor, o yüzden hem hastaya hem kendinize eziyet etmeyin anlamında yazmıştım.

Kaçıncı evre olursa olsun hastanızı tabii ki tedavi ettirin, tedavi yollarını arayayın.. illaki özel hastane ise tabii ki özel hastanede tedavinizi olun.

Özel hastanede eğer gerçekten gerek duyuluyorsa yapılacak tedaviyi üniversite veya devlet hastanelerinde de yaptırabilirsiniz.. banu demek stemiştim.

Cok gecmis olsun , diger arkadaslara katiliyorum..yanlis anlamayin lutfen lakin bu soruyu sordugunuza gore maddi anlamda cok rahat degilsiniz..

Babam akciger kanserinden vefat etti, guncelde de annem temek borusu kanseri su an onun tedavi sureci ile ilgileniyoruz.

Bu hastalik maalesef lanet bir sey ve surecleri uzun olabiliyor..devlet, universite hastaneleri de onkoloji konusunda cok tecrubeliler, nihayetinde binlerce hasta ile ilgileniyorlar..

Paraniz varsa ozel hastane devam edin lakin butce kisitli ise sizleri cok yoracaksa olaya duygusal acidan vakip, varinizi yogunuzu ozel hqstanelerde tuketmeyin..Allah saglik versin ama hastaniz 4. evre ise reailst.olmak gerekiyor maalesef.. kendi icinizde vicdan yapmayin, hayat oyle de boyle de devam edecek...tekrar gecmis olsun

@mese official,

geçmiş olsun eğer ameliyat olursa LÜTFEN VE LÜTFEN SICAK KEMOTERAPİYİ KONUŞUN VE GEREKİYORSA PARA VERİP UYGULATIN .AÇIK AMELİYAT ESNASINDA OLUYOR .İÇ BATIN YA DA TÜMÖRLER TEMİZLENİRKEN SIVI KEMOTERAPİ UYGULANIYOR VE CERRAHİ İLE ALINMAYAN HÜCRE FORMLAR YOKEDİLİYOR SONRASI METASTAZLARI ENGELLİYOR.

bana bu söylenmedi böyle birşey olduğunu sonrasında doktor hastane değiştirince öğrenmiştim çok üzülmüştüm.

ben ve şahit olduğum çok fazla hasta 4.evre iken şifa buldu veya stabil devam ediyor.Moral bozulmasın .EN BÜYÜK ŞİFA MORAL.

öylede denmez biraz usturuplu ol. ben mi öğretecem bunu sana. annem hasta diyorum dediğine bak. Doktorlar bile bu kadar acık ve kaba söylemiyorlar. Ayıptır geliştir kendini

emrecan3842

yorum belirten fikir veren arkadaslara cok teşekkür ederim

@sungerbob,
evet bursa medicana

Son düzenleme:
Akciğer kanserlerinin bazı türlerinde küba aşısı çok etkili deniliyor.Doktorum sana ve senin kanserine uygun değil dediği halde ailemin zoru ile Küba sağlık bakanlığına raporlarımı patoloji vs medikal ingilizce olacak şekilde çeviri yaptırıp yollamıştım.2019 YILI GİBİ.bana sizin kanserinize uygun değil demişlerdi.
Şu an süreç nasıl ilerliyor küba ile bilmiyorum ama KÜBA AŞISINI da araştırın ama kanser soyguncuları çok fazla .
önce kanserin tipine göre olur aldıktan sonra ilerleyin.

BU SİTEDE ÇOK KENDİNİ BİLMEZ VAR ONLARI UMURSAMAYIN.BEN DE 4.EVRE SONRASINDA METASTAZ YAŞAYAN VE NİCE SORUNLARLA UĞRAŞAN BİR ANNEYİM.UMUT HEP VARDIR.BEN 11 YILDIR (KANSER ÖNCESİ SAĞLIK SORUNLARINI DA SAYARSAK 41 YILDIR ) HASTANE KORİDORLARINDAYIM.ÇOK FAZLA MUCİZEYE DE ŞAHİT OLDUM.

şifa diliyorum.

@mese official,
bursa medicanadaki doktorların bir kısmı uludağ ünv'de de çalısıyor. başarılı doktorlar var , biz medicanada muayene olup uludağ ünv'de ameliyat ettirdik aynı hocaya.

Allah cc şifalar versin
Babamda 4.evre akciğer kanseriydi
Yaş75 kemoterapi de Alzeymer oldu durdu dediler 6kez kemoterapi de kemiklerdede varmış brz Ameliyat ciğeri almadılar yayıldığı için
Takip başladı sonra
6ay sonra ilerlemiş tekrar yani kemoterapi bırakmak dr kararı ama doğru değil bence
Keşke o zaman haberim yoktu söylemediler Küba aşılarını çok faydalıymış Akciğer kanserinde
Sonra kemiklerede geçmiş
Akılı ilaca başladı ilk kemoterapi den 8ay sonra
Kemikler için radyasyon verdiler hastaneye giderken arabada çok kızardı canı acırdı Radyasyon bunu bitirdi ama yatağa düşürdü yürüyemez oldu iyice tüketti
1ay sonrada zatürre oldu ciğerin yarısı kanser yarısızatürre kalp cok zorlanıyor dediler1ay yoğun bakımda yattı kalp krizi vefat etti
İlaçlar daha cok tüketti
En zoru Alzeymer dı
Çok şükür canı çok yanmadı duymadık
Üniversite hastanesi hiç para ödemedik
Ağır hasta durumda sağlık bakanlığı yada belediye hastaneye taşıyor aracın yoksa
Küba aşısı gecen yıl 100bin tl idi tanesi şimdi 150 olmuştur 5kez olmak gerekiyormuş.
Herkes ömrünü yaşar uzamaz kısalmaz Kuranda açık net yazar
Babama en cok 10ay dediler en başta 15 ay yaşadı
Başka bi kanser hastasınada birkaç ay demişler 5yıl olmuş
Önemli olan acı cekmesin kimse
Ben hep ayetel kürsiyi okudum cok kızdığuında hastaneden gitmek istedğinde Alzeymer çok faydası oluyor
Alzeymer dan dolayı keşke kemoterapi almasaydık akıllı ilac istedim hep Sgk kemoterapi almadan iyileşemezse yada büyürse hastalık o zaman onay veriyor akıllı ilaca kemoterapi 5bin tl civari
Akıllı ilac 50bin tl bu yüzden
Ama alzeymer varken hastaneye götür çok zordu
Radyasyon sonrası yataya düşürdü yemek wc banyo son aylar dahada zorlaştı
İnsan kanseri unutuyor Alzeymer ve son zamanlarda

Son düzenleme:
@soneman,
Yukardaki aynı sorun babam da vardı yazdım yanlış anlamışlar babaminda kemiklerine sıçramış meret sırtını kasimaktan yorulduk çok çekti ensonunda acıya dayanamadilsr entube ettiler birhafta dagitti garibim arkadaşa sabırlar dilerim

Arkadaşlar lütfen bu konuyu kapatın! Arkadaş sorusunu sormuş gereken faydalı veya faydasız cevapları almış kendine göre bir yol çizmiştir.

Konu annesi,anne ne büyük nimet..elinde olsa bütün varını yoğunu satar kuru ekmek yer annesine bir nefes olmak ister,bunu herkes her evlat yapar diye düşünüyorum.

Hassas bir konu,O yüzden bu konu hakkında daha fazla yorum yapıp empati sınırlarını aşıp arkadaşı üzmeyin, kanser oldu ölecek diye beklerken yaşama tutunan hastasını tedavi eden hekimlerin vefatına çok kez şahit oldum.

O yüzden bu konuyu kapatın, niyet hayır agibet hayır olur inş.. ALLAH şifa verir sağlığına kavuşur, sonucu bilsekte hiç birzaman sonucu bilen biz olmayalım.

Son düzenleme:
Üst Alt