Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşındaki kızım skolyoz ameliyatı olacak. Sonrasında bizi neler bekliyor?

zelih@

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba belki daha önce yazdıklarımı okuyan olmustur kızım da 40 derce skolyoz var kuzucum 2 bucuk senedir korse kullanıyodu ve daha 4 yasını bile bitirmedi bugun son kontrole gittik ve doktorumuz 2 temmuza ameliyat için gun verdi cok kaygılıydım halada kaygılıyım aslında ama doktorumuz saolsun beni biraz rahatlattı ameliyatın en fazla 2saat sürecegini söylemesi bile beni biraz rahatlattı.ameliyat sonrası bizi neler bekliyo lütfen anlatırmısınız.aslında daha fazla kaygılanırım korkusuyla yazmıycaktım ama cok merak ediyorum ve en iyi yaşayan bilir diye sizlere soruyorum lütfen yazımı okuyan herkes yavrum için dua etsin teşekkürler şimdiden

allah acıl sıfalar versın ınsalah kucuk prenses ıyı olucak ve ınsalah saglılkı olucak

Arkadaşlar, tabii ki bu dileklerimiz çok güzel, ama sonrasına nelerin beklediği hakkında fikri olan arkadaşlarımız varsa, yardımcı olmak adına, deneyimlerinizi, bilgilerinizi bizimle paylaşabilir misiniz, lütfen?

Gecmiş olsun inşallah biranönce sağlıgına kavuşur.

Maalesef ben hayatımda hiç olmadım o yuzden hç bilgim yok anestezi bile olmadım=[
Ciddi lordozum var konu actım sanırım hep kolyoz vakasu çok oldugundan bilgisi olan yok.
Oysa ben bir riski göze alıp ameliyat olmak istiyorum.Lakin yapmadılar.

güzel dilekleriniz için teşekkürler tecrübelerinizi paylaşın lütfen

Zeliha hanımmm öncelikleee şuanda bunları yazarken bileee inanın gözlerim doldu.şuanda siziinnn ne kadar zor bir durumda oldugunuzuu tahmin etmeye çalışıyorum.amaaa herşeyin allahtannn oldugunu ve bizlersee bunaaa saygı duymaktan başka caremizinn olmadıgını düşünuyorum.bütün kalbimleeee öncelikleee o güzelll prensesinizeee dualarımııı sizlereeedeeee yüce rabbimdenn sabırlarrr diliyorum.allah yardımcıınızzz olsunn.dualarımız sizinleee..

kızım 4 temmuzda ameliyat oldu cok şükür büyük bir sıkıntıyı atlattık inşallah. 12 platin takıldı hastaned 3 gece yattık ilk günler özellikle hastanedeki günlerimiz sıkıntılı geçti normal olarak ama eve gelince kızım daha cabuk toparlandı küçük oldugundanda rahatsızlıgını bilipte dogru düzgün yatmadı bile.doktorumuz şevki erdem hocadanda cok memnun kaldıkpazarteside dikişleri alaınacak estetik dikiş Allahtan iz kalmayacak inşallah diger amaliyatlarıda başarılı geçer herkase acil şifalar

hiç endişelenmeyin inşallah rahat olacak. dokdorunuz iki saat demiş ameliyat için. doğrudur ama çocugunuzun amaeliyata hazırlanması amaeliat sonrası kendine gelmesi gibi nedenlerle bu süre uzayacaktır ama hiç endişelemeyin. ameliyat sonrası elbette biraz sıkıntı olacak ama inşalah bunlar tatlı sııı8ntılar olacak. amaliyatın ilk bir iki gecesi çocuğunuzun ağrısı olacak ki bu son derece normaldir. tabiki biraz sizde dikkat edeceksiniz çocuktur kendini koruyamaz ilk bir ay falan dikketli olun sonrasi allahın izniyle çok güzel olacak.

slm zeliha hanım.öncelikle geçmiş olsun. allah acil şifalar versin. öncelikle ameliyattan korkmayın. dokdorunuz ameliyatın iki saat süreceğini söylemiş dığrudur ama çocugunuzun ameliyata hazırlanması ve ameliyat sonrası ayılması gibi nedenlerle bu süre uzaycaktır bu durum sizi kesinlikle endişelendirmesin. ameliyat sonrası biraz sıkıntı olacak ama inanın tatlı sıkıntılar bunlar. bri iki gün sizde çocugunuzda birazcık sıkıntı çekeceksiniz ama inanın çok ağır değilk bu sıkıntılar. sııntı dediğimde çocugunuzun ameliyat yeri ağrıları. ağrılar gittikçe hafifleyecek. bir ay gibi biraz daha dikkateli olun cocuktur kandini koruyamz. inşalah allahın izniyle sonrası güzel olacak.

Merhaba zeliha hanım

Benimde 4 yasındakı oglum 30 derece skolyoz ve Şevki Erdem beye randevu aldık kısmetse oglumda ameliyat olacak.Bana yasadıgınız surecı yazarsanız kendimi daha hazırlıklı hissedicem sizde bilirsinizki bu dönem çok sancılı geciyor sürekli teoriler üretiyorum,yardımınız için şimdiden teşekkür edrim.

mrb arkafasim cok gec cevap yazmis olacagim kusura bakmayin ama msjinizi gorur gormez yaziyorum.oncelikle cok hecmis olsun sizi cok iyi anliyorum.en onemli olan doktordu sizde cok sukurki sevki hocayla irtibata gecmissiniz.biz 2009dan beri onun hastasiyiz.oglunuzun derecesi cok yuksek degilmis ne guzel.bizimki 40 dereceydi ilk duydugumuzda cok kaygilandik devamli arastirdik netten..oncelikle soyleyim cok kurcalayip kafanizi karistirmayin doktorunuza guvenin herseyi ondan ogrenin.. dereceniz bizden dusuk olgu icinbelki size gerekmez kizim 4 kere ameliyat oldu.15 tatilde yine olacak.Allah yardimciniz olsun uzun bir surec olabilir ama insallah guzel bir sekilde bitecek sevki beyle randevunuz nasil gecti.guzel haberlerinizi bekliyorum

güzel haberlerinizi almak bizleride mutlu etti zeliha hanım.

dilerim, dilek erdem kaya kardeşlerimizde bizlere mutlu haberler iletir. dualarımız sizlerle

merhaba zeliha hanım
öncelikle cevap yazabilmenize çoook sevindim dünyada en çok konuşmak istediğim kişi sizsiniz .Size sormak istediğim milyonlarca soru var sizin vaktinizi almak ve o zamanları size tekrar yaşatmak istemesem de adım adım bana ameliyat sürecini anlatırsanız minnettar kalırım.Şevki bey bu sene bitmeden muhtemelen kasım sonu gibi oğlumu ameliyat edecek ve ben çok tedirginim.Kendisi çok iyi biri ama kapıda bir sürü insan onu beklerken kafamdaki her soruyu soramıyorum.Kızınızın derecesi 40 aslında çok yüksek değil neden 4 ameliyat oldu merak ettim.Vida açma ameliyatlarımı bunlar acaba.İnşallah bu süreci iyi bir şekilde tamamlarsınız.

mrb sizi okadar iyi anliyorumki ilk ameliyatimiz oncesinde bende ayni sizingibiydim.evet dr 'a aklimizdaki her soruyu sorma imkanini malesef bulamiyoruz.ilk ameliyatindan once 7-8 yasina kadar ameliyatlarin surecegini soylemisti cocuklar buyume doneminde olduklari icin mudahale etmeleri gerekiyo ve sanirim riskli bir bolge oldugu icin azar azar mudahale yapiyorlar.ilk ameliyatinda oniki platin takildi onlara mudahale ediyorlar.kizim il 2011intemmuz ayinda oldu ondsn sonra alti ay ara ili 3 kez daha oldu en son gectigimiz sene subat ayinda ameliyattan sonra bu sefer bir yil sonra gelindemesi bile bizi cok. mutlu etti Allah izinverirse ocak subat ayi gibi yinne hastanede olacagiz.isin en zor kisimlarindan biride tekrar tekrar ameliyat olmayi kizimin kabulunmesi kuzum birseyde demiyo sessiz sessiz agliyo.illaki ameliyatin zorluklari oluyo ama emin olun cocuklar bizden daha guclu.ameliyattan sonra insallah sizde sasiracaksiniz nasil boyle cabuk toparlandigina.Rabbim dagina gore kar verir bize dusen sabirli olup elimizden geleni yapmak.ben ne desem bos basa gelene eyvallah diyip yasayarak ogrenecegiz.cocugumu ilk ameliyatinda kucagima aldim korkmasin diye gulerek goturdum bir anne icin cok zor ama evlatlarimizda bizi gucsuz gorurse onlar nasil guclu olacak.bol bol dua edelim insallah guzel haberleriniz gelir.Allaha emanet olun

merhaba
sizi ağlayarak okudum zeliha hn.,ben oğluma henüz ameliyat olacağını söylemedim şimdiden gerilmesin diye,nasıl anlatmalıyım bilmiyorum.ameliyat sonrası yoğun bakıma girebildiniz mi ve öncesinde ameliyathaneye götürmeden yatıştırıcı veriyorlar mı,yoğunbakım ve ameliyathane çalışanlarının kötü ve ilgisiz olduğunu duydum siz herhangi bir şey yaşadınız mı ,doktor 3 gün yatacağını söyledi,oğlumun eğriliği boyna yakın bölgede kızınızın rahatsızlığı hangi bölgede acaba sorularım umarım sizi sıkmamıştır, inşallah bu sizin son ameliyatınız olur sevgiler.

mrb dilek hanım kızımdaki egrilik asagı kısımda ilk ameliyatında 3 gun yatmıstık bızde kayserideki bir ozel hastanede olmustu.3 ve 4uncu ameliyatları haydarpasa numune hastanesinde oldu ve biz hiç kotu birseyle karsılasmadık ameliyathanedeki çalışsanlarda guler yuzlu ınsanlar anestezi uzmanı bır bey vardı cok ılgılı ve guler yuzlu yogunbakımı filan gormedık haydarpasa hastanesinde, ameliyattan cıktıgını soyluyolar ameliyathaneye gıdıp kapısından uyanık bır sekilde alıyorsunuz hastayı.ertesi gun yurutuyorsunuz bız bırgun yatıyoruz artık hastanede.tek sorunumuz ameliyat ıcın gıdıyoruz ama ıkısındede bır hafta ameliyat olmak ıcın hastanede bos bos bekledik.ameliyata girmeden herhangi bir ilac vermiyorlar.kızım ilk ameliyatını oldugunda daha 3 bucuk yasındaydı kucuk oldugundan bilmiyordu hastane oyunlarına filanda cok meraklıydı o yuzden hiç korkmadı ben sırtına krem surecekler diye soylemiştim ama artık herseyi biliyo ve ameliyatlar onu cok cabuk olgunlaştırıyor(malesefmi desem bilemedim.) 15 tatil donemi yine hastanede olacagız inşallah iyi seyler soyler doktorumuz.sizin (cok zor oldugunu biliyorum ama) cok guclu olmanız lazım.ben, yara ve benzeri şeylerden urperen korkan biriydim ama simdi ameliyatlarında sonra kızımın pansumanını ben yapıyorum cok uzulsemde. belki cok yazdım ama en son soyleyecegim elinizden geldigince kaygınızı azaltın cocugunuz ameliyat olacak bunu kım ne derse desin yasamadan ogremezsiniz sukredelimki caresi olan birşey

teşekkür ederim Zeliha hn benim sorularıma cevap verdiğiniz için,başta kabullenemesemde şimdi şükrediyorum Allah dermansız dert vermesin.Oğlum çok zayıf doğru düzgün yemek yemeyez ameliyat ağır bir ameliyat omurga bölgesinden olacak bu konuda beni kaygılandırıyor siz öyle bir sorun yaşadınızmı

merhabalar benim kızımda cok zayıftı ve yemegi hep sorunlu oldu ameliyattan sonraki donemde illaki agrılarından dolayı ıstahsızlıgı artabilir ama sonra onceki haline donecktir biz amliyatla ilgili bu konuyla ilgili bir sorun yasamadık normaldede iştahsızdı zaten

merhaba dilek hanım oğlunuz ameliyat oldu mu şevki hocaya biz de gidiyoruz 15 aylık oğlum da ameliyat olacak 2 veya 2 buçuk yaşında...merak ettim nasıl geçti...geçmiş olsun

dilek hanim merhabalar oglunuzu merak ettim Ameliyat oldumu gelismelerden haberdar edin lutfen Allah yardimciniz olsun

merhaba zeliha hanım salı günü ameliyat işlemlerine başlıyoruz kısmetse 1 hafta sonrası alacaklar o kadar gerginim ki normalde kan alırken bile oğlum hastaneyi ayağa kaldırır ne yapacağımı bilmiyorum sürekli dua edip kendimi telkin ediyorum hayırlısı artık kızınız ne kadar süre sonra normal yaşantısına döndü acaba sanıyorum okula gidiyor normalde ağrıları oluyor mu,bazılarının sürekli ağrıları oluyormuş siteden takip ettiğim kadarıyla

çok geçmiş olsun
bu kadar küçük yaşta ameliyat olacaklar çok üzülüyorum Allah şifa versin,henüz olmadık 2 hafta sonrası olacağız kısmetse sizi bilgilendiririm çünkü sizi çok iyi anlıyorum

mrb dilek hanım sıkıntılar bitecek inşallah bol bol sabır diliyorum inanın çocuklar daha çabuk toparlaniyo kızımin normal zamanlarda agri şikayeti olmuyordu ilk hafta normal olarak sıkıntılı geçecek ama enkisa zamanda toplanacak inşallah tekrar olacakmiymis birşey dedimi doktor guzelhaberlerinizi aliriz inşallah. Allaha emanet olun

merhaba zeliha hanım
dün ameliyat öncesi işlemleri yaptırdık ama oğlumun boğazı iltihaplanmıştı tesadüf 1 hafta ilaç tedavisi olacak,önümüzdeki salı düzelme olursa işlemler bitmiş olacak sanırım.Hayırlısı diyorum artık,oğlum korktuğum kadar zorluk çıkarmadı kan alınırken o kadar mutlu oldum ki ameliyata daha bir hazır hissettim ve sanırım dediğiniz gibi daha çabuk atlatır.Tekrar ameliyat olma konusunu doktorla konuşmuştum,ilk ameliyatın sonucuna bağlı sanırım birde uzatma ameliyatları olabilir sanırım ama net bir şey yok.Dün sizi andım hastanede siz Kayseri lerden gelip buralarda kızınız için uğraşıyorsunuz günlerce,kim bilir ne şartlarda, ben iki adımlık mesafedeyim hakkım var mı şikayet etmeye şükretmem gerekirken halime ,İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız kızınız sağlığına kavuşur.

dillek hanım sizinle yazısırken karsılıklı sohbet ediyomuş gibi hissediyorum ve birbirimiz cok iyi anladıgımızı dusunuyorum rabbim evlatlarımızın guzel gunlerini gostersin inşallah bu zamanları unutacagız.biz artık tekirdagdayız.birsene once tekirdaga tasındık tayin olduk herseyde birhayır vardır istanbula yakın oluruz dedik geldik.sehir dısından gelince gercekten hastane zor oluyo 10 gun esim kızım ben hastanede kaldık ama yide şukurki cok sıkıntı cekmedik mecbur herseye razı olmak zorundayız benim bide 3 yasında kzım var onu anneannesine bırakıp hastanrye gidiyorduk 15 tatilde yine aynı olacak.tek sonu iyi olsunda elimizden geleni yapacagız bu sene okula basladı kızım inşallah tatil doneminde ameliyatını olurda okulundan geri kalmaz diye dua ediyrum.guzel haberleriniz gelsin inşallah

merhaba zeliha hanım
güzel dileklerinize canı gönülden katılıyorum biz yolun başındayız ama inşallah ilerde bunlar acı tatlı hatıra olarak anılacak.Yarın hastaneye kontrole gidiyoruz gerçi oğlum henüz hastalığı tam atlatamadı ama bakalım ne olacak hayırlısı.Zeliha hanım ben platinlerin normal yaşantısında sıkıntı yapıp yapmadığını sormuştum aslında.Tekirdağ da olmanız iyi olmuş İstanbula yakın en azından ,ben çalışan anneyim tek çocukla zorlanıyorum siz iki çocukla bu durumun üstesinden geliyorsunuz ya ne mutlu.Ameliyat için geldiğinizde yardım edebileçegim bir şey olursa elimden geleni yaparım zeliha hanım,yarın gelişmeleri sizinle paylaşacağım iyi günler

dilek hanim ameliyattan sonra takilan platinler ve omirilik boyunca takili olan cubuk malesef hareketlerinde kisitlamalar yapiyor. kizimda oylecunku .oturup kalkerken merdiven cikarken zorlaniyor demeyimde agirlasti daha yavas.insallah ileriki zamanlarda bunlar cikarilirsa onlarda duzelir her defasinda o anki ameliyati sag salim atlatalim digerleride gececek insallah diyorum.Rabblm bugunumuzu aratmasin insallah.iyi haberletinizi almayi bekliyorum, ameliyat sonrasi pansumanlar icin cok kolay cikan bantlar var onceden onu alin elinizde bulunsun bence kenarlari seffaf ortasinda pansuman kagidi var insallah sizde olmazda kizim ameliyattan cok pansumani dert ediyor

zehra hanım iznin olursa bundan sonra sana zehra demek istiyorum sende dilek dersen sevinirim,oğlum hala hastalığını atlatamadı malesef beklemedeyiz,doktorla da konuştum tahlillerin tamamlanmasından sonra 1 aylık bekleme süremiz daha varmış,sırada bekleyen acil hastalar olduğu için süre uzuyormuş,hayırlısı diyoruz artık.Böyle giderse sizin operasyon bizden önce olacak şansa aynı dönem hastanede olabiliriz dediğim gibi hayırlısı,bandajın markasını biliyormusunuz,görüşmek üzere iyi günler

mrb dilek. herseyde bir hayir vardir gec olsunda guc olmasin dediginiz gibi ayni doneme denk gelebliriz tanismamiza vesile olur belki.hastane isi belli olmuyo helede istanbulda doktorla telefonda gorusuyordum hastaneye gitmeden gel defigi zaman gitmemize ragmen 10 gunden once olamiyorduk.dedigim bantin adini hatirlayamafim ilk ameliyatinda kullanmistik bu aralar bende eczaneleri arastirip bulacagim insallah.eger sizden once bulursam adini yazarim ama siz eczanelere sorun.onumuzdeki ay basi bende doktoru arayacagim insallah doktor kabul ederde 15 tatilden bir hafta once ameliyati olur.bir an once duzel7p okula devam etmesi isin.herseyin hayirlisi gorusmek uzere Allaha emanet olun

Üst Alt