Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yıldır çalıştığım iş yerinde mobbing uygulanıyor! Ne yapmalıyım?

hmyr88

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben 2 yıllık üniversite mezunuyum ve şuan özel bir bankada destek elemanı olarak çalışıyorum size en baştan anlatacağım, 4 yıl önce ilk mülakatta bana 1 yıl içinde yükselebilme şansın var dendi ben böyle heveslerle işe başlamıştım.engelli kadrasundaydım neyse 1 yıl geçti ben tabi beni işe alan kiişilere yazdım benim gişeye yada bireysel bölüme yada operasyon bölümüne geçme şansım yokmu diye o müdüre attı topu tabi müdürler istermi bir engellinin gişede yada bireysel vs de çalışmasını daha fazla kazanmasını? neyse dedim bunada şükür dedim devam ettim arkadaşlar ve ben bireysel 'kaprisli para manyagı paralıları yalayan' kişilerin yanında oturuyordum onların kahrını çekıyorum en baştan beri asla benim yaptığım işleri begenmemeler sürekli müdüre şikayet etmeler ( ki bu arada 2-3 kişi de değişti bireysel bölümde) herşeyime karışmalar vs vs mobbinge maruz kalıyorum benim iş giriş çıkış saatlarime bile laf yapan bile oldu tabi kesinlikle saatinden önce çıkma yada saatinden geç gelme durumu yok. işe ilk başladığımda 2 bireyselci vardı onlara yardım ediyordum şimdiki kadar üstüme gelemiyorlardı ama son 2 yıldır tek kişi kalınca resmen üstüme geliyor bu kişiler giden kişide aynıydı bu yeni gelende böyle mesela bir işi kendisinin yapması gerekirken bana yönlendiriyor ( benim ekran yetkim vs yok ) operasyona götür diyor resmen operasyon ve bireysel arasında 4 dönüyorum o orda otururken ve benim yaptığım bütün işlerden kendisi prim kazanıyor kesinlikle haram olsun! müdüre şikayet ettiklerindede müdür hep onları tutuyor gerçekten cok sıkıldım arkadaşlar benim biraz borcum var o olmasa kesinlikle vricem istifamı ama suan bunu yapacak güçte değilim ne yapmalıyım arkadaşlar şikayette bulunmak istiyorum ne kariyer planlaması var ne maaş artması ne de iyi bir çalışma ortamım var yardım bekliyorum sizden.. teşekkür ederim şimdiden...

Somut bir olay ve örnek vermemişsiniz, 2 birim arasında dört dönüyorum falan demişsiniz ama destek elemanının iş tanımı, birimler arasındaki iş akışını sağlamak vs. genelde.
Anlattıklarınızda mobbing uygulandığı sonucuna ulaşamıyorum malesef

mobbing olması için ne olması lazım?

hayır

Bimeri karistiripda adam isindenmi olacak.

Mobbing uygunu nedir anlat

Tatli sözle anlas.

zamanında memur,iken çok sıkıntılar çektim.hatta şef kadrosunda dahi sorun çıkartıldı.şimdi müdür kadrosundayım.emrim altında çalışanlara karşı ,herhangi bir sorun çıkarmıyorum.yaşadıklarımı da gözönüne alarak.

bravo size? hangi kurumdasınız benide işe alırmısınız :)

verebilceğim tavsiye durum konuşarak uzlaşılmıycak safhaya geldiyse.yeni iş arayın,içinize atmayın dişinizi gösterin:)Aynı iş yerinizdeki insanlarla paylaşın hem sizi rahatlatır hem sizin durumunuzla ilgili farkındalık yaratır.Elinizde somut kanıtlar varsa i bimer yada sendikaya şikayette alternatifler arasında ama bu işin geri dönüşünün kurumunuzun artık size daha duyarlı olabilceği gibi ters sonuçlarda doğurması imkan dahilinde.

Anladim tskkurler mudurbey.

Bende 2,5 senedir çalışıyorum özel bankada bende aynı durum söz konusu ama işin tanımı bu şekilde. Herhangi bir yakınmam yok şu an için. Tanıdığım bir kaç kız ark. var hepsi aynı sıkıntılaı yaşaı ve yaşıyor. Biri işten çıktı memur olmuş diğer hem söyleniyor hem de çalışıyor. Yıl başından beri işten çıkıp istifa edicem diyor ama hala devam ediyor.

Bankada engellilere verilen işler maalesef bu tarz getir götür işleri ancak bu sizin orada bir hiç olduğunuzu göstermez, şöyle bir düşünüldüğünde potansiyelinizin ne olduğunu anlamak için zaman ayırmaları gerek. Burdan verilebilecek "en etik gözüken" tavsiye işi kendilerinin yapmalarını sağlamaktır, bu da işe gitmeyerek olur, bu da 3 gün rapor 2 gün iş şeklinde kovuluncaya kadar yaklaşık 5 ay devam eder, kovarlarsa da tazminatınızı alırsınız. Özel sağlık sigortasının nimetleri mazlumlar için de işlemektedir ayrıca yıllık ücretli izin günlerinde alınan raporlarda yıllık izin durur rapor süresi bitince başlar, bilmem anlatabildim mi sakın ola ki kendiniz istifa edip tazminatınızı yakmayasınız, rapor konusuna gelince de tavsiyem tabi ki rapora ihtiyacınız var ise doktor uygun görüp de verir ise şeklindedir.

Özel sektör mobbing

Merhaba
Ben özel sektörde 6 yıl aynı firmada çalışan bir engelliyim depo personeli olarak başladım ise engelli raporumu 4 yılından sonra verdiler bundan sonra mobbing uygulamaya başladı yönetim .çalıştığım birimin dışında başka birime de yardımcı olmamı aksi takdirde yerleri süpürüp bütün gün durmadan çalıştırmakta tehdit ediyor nasıl bir yol izleyebilirim

İK ile görüşme sağlayabilirsiniz gerçi onlarda ne kadar duyarlı yaklaşıp sizi dineleyeceklerse oda mechul.yada başka iş bakmanızdır.

Bir iş yerine girdiğinizde 1 sene 2 sene beklediniz 3'cü senede ilerlemiyorsanız durmanızın bir anlamı yok arkadaaşlar başka iş arayışına giriniz sonra işin içinden çıkılmaz hale geliyorsunuz.Ben 12 buçuk yıl çalıştım muhasebe memuru olarak işe başladım uzman oldum sonra kıdemli uzmanlık bekletim vardı onun için kaldım baktım zaman yayıyorlar bende yapmam gerekeni yaptım.Ne yaptığımı da ilerleyen zamanlarda paylaşırım sizlerle :)

@Alman

Bu tip insanlara sinir oluyorum sürekli yakınıp işten şikayet ederler,senin motivasyonunu düşürüp gaz veriler ama hala işe devam ederler. deli oluyorum.

hmyr88

Óncelikle paylaştıklarınıza benzer hisleri farklı zamanlarda, farklı kurumlarda farklı konum ve profesyonel pozisyonlarda hissetmiş, üzülmüş, sıkılmış biri olarak; yardım.mahiyetinde olamasa bile; naçizane, fikir paylaşımı bağlamında aklımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.

Mobbing dediğimiz kavram sosyal bilimler literatüründe bir kişinin óznelliği sebebiyle psikolojik ve sistematik baskılar yoluyla o kişinin hak temelli olarak sahip olduğu ekonomik, sosyal bağımsızlığına kastederek óncelikle óznelliği ve óznelliğinin niteliğini işaret eden tutumlar üzerinden o'nu işten çıkmaya zorlayarak bir nevi o kişiyi oyun dışı bırakma edimi. olarak geçiyor ve bu durum suç teşkil ediyor.

Yani bireysel, ticari, operasyon birimlerindeki kadrolara şirket içi yada dışında yayınlanan ilanlara eğitiminiz, tecrübeniz, işin gerektirdiği sağlık koşulları uygun ise başvurabilirsiniz. Ama bu başvuruyu şirket diğer adaylarla eşit değerlendirmek zorunda olmakla birlikte; sizi tercih edebilir yada etmeyebilir.

Diyelim.ki siz górme engellisiniz ve yaptığınız iş destek hizmetlerle ilgili biri sizden bir dókümanın a noktasınıda kapsayan bir fotokopi çekmenizi istedi. Siz bunu gerekli değeri góstererek yaptığınız zaten góremediğiniz bir dókümanın a noktasının fotokopisini çekmeyi başaramadınız ve şikayet edildiniz. Bakın bu uygun işte çalıştırma zorunluluğu kapsamına mobbing'e girer.
4 yıldır çalıştığınız bir kurumda sizinle ilgili yóneticilerinizin bir fikri vardır bence. Talepleri şikayetleri kişiselleştirmeden hak temelli bir yaklaşım perspektifiyle ama aynı zamanda empati kurarak iletmek ve olaylara soğukkanlı bakmak sanırım herkes için en güzeli. Ben de yıllar boyu muhasebe ve operasyon işi yaptım meslek standardizasyonu AB uyum çalışmaları derken gelinen son noktada var olan górme yetimi yitirdim. Hastanelerde geçiyor günlerim.

Mobbing Türk vatandaşlığını doğum vsy. gibi yollarla kazanmış ve tam ücretli tam zamanlı işlerde çalışma hakkı olan, bu konuda eğitimli bir kişiye iş yerinde 'Sen Suriyelisin' diye baskı yapmaktır. Varın ózneyi ve imlemeyi siz değiştirin.

Eğer işyerinizde tüm paylaştığınız olumsuzlukları "Sen engellisin yada Siyasi, felsefi, inançsal, ırksal, cinsiyete dayalı, cinsiyet kimliğine dayalı ve hatta iş yeri dışında ózel hayatınızda sadece bireyi ilgilendiren cinsel yónelim başlıklarından biri ile sizi işaretleyerek sistematik olarak sizin hayatta kalma şansınızı (sosyo-ekonomik açıdan) elinizden alacak şekilde yapıyorlarsa bu mobbing'tir ve suçtur.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama 4 yıl az bir süre değil, 4 yıldır bu mobbinge katlanıyor ve işinizle ilgili bir değişiklik yapmıyorsanız sizde de suç var.

sgurkan

tazminatı almadan ayrıldım deme kalp krizi geçirim şuracıkta nalı dikerim:(

Ne tazminatmış ya icat eden nur içinde yatmasın 100 çalışanın kaçı alabiliyor, Konya da toplu çıkarmalar oluyor önce tazminatı az olanlar çıkarılıyor, işçi kaç yıldır çalışmıyorum tazminat yakmam diyor, işverenin tazminat deyince aklı gidiyor bir brüt bu kadarmı bela ya

Öncelikle iş tanımınızı bir okuyup bu işlerin dışında birşey yapmanız isteniyor mu, ona bakın. Mesela ben öğretmenim, sınıfta ayakta durmak zorunda kalıyorum diye şikayet edemem. Bu mobbing olmaz. Sistemli ve kasıtlı olarak size yapılan davranış var mı? Kanıtlayabilir misiniz? Sizinle aynı görevi olan kişilerden istenmeyen görev sizden mi isteniyor?

Eserin79
şimdi brüt 6bin tl alanda var asgari ücret üzerinden 2.555tl brüt alanda var yani 10 yılla çarpınca iyi para şimdi hükümet tazminatlara göz dikti zaten herkes ufak ufak tazminatları alıp ayrılıyor 10 yıl 3600 günden kaçan kaçana kimse tazminatını hükümete yedirmek istemiyor:(

Davlumbaz
memur ile özel sektörü karşılaştırırsak özel sektör bırak ayakta durmanı amuda kalkıp çalışmanı ister:(

Helsinki söylediğim sadece bir örnekti. Özel sektör çok fena. Gece gündüz çalıştırırlar ellerinden gelse. Mobbing de kanıtlanabilirse özel sektörde olmak daha avantajlı. Devlette kanıtlasan da şikayet etsen de sonuç bile öğrenilmiyor, o derece.

Helsinki, 10 yıl 3600 den tazminat alanlar çok az artık sonuçta Kasım 99 şartı var mobing işi de çok zor ya kolaymı şahit bulmak

Üst Alt