Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 altı ortopedik engelli raporlarında araç alımı mümkün müdür?

@Suret, aynen doğrudur ehliyet için alınan raporu engelli rapor ile karıştıran birçok arkadaş var malesef

Engelli emeklisi olmuş arkadaşlar eğer sonradan düşük oranlı herhangi bir maksatla rapor çıkartırsa ve daha önceki raporundan yeni çıkardığı rapor düşük olursa ileride SGK bunu fark ederse ister raporu süreli ister süresi olsun tekrardan kontrole çağırıp tekrardan rapor aldatıyor birçok arkadaşımızın engel oranı sınırdayken engelli araç alacağım deyip tekrardan rapor çıkarttıkları zaman bir çoğu %40'ın altında kaldı ve bazılarının maaşları emekli maaşları kesildi SGK bunları sonradan fark ediyor ve kontrole çağırıyor bunları da göz önünde bulundurun bu sitede Forum kısmında incelediğinizde bu konuda mağdur olmuş adli süreci hala devam eden emekli engelli arkadaşlarımız var maaşları kesilmiş olarak hala beklemektedirler araç için rapor alınacaksa Bir önceki raporun oranında olmalı Oran

Son düzenleme:
@mehmet-41,

Üstad işte bu ötv raporu risk örneğim 2 ay önce rapor aldım süresiz ve emekli oldum o sırada ehliyetim yoktu aynı anda ötv yide çıkartmak istedim aradan fakat heyet kalemi buna izin vermedi şimdi ehliyetimi aldım 4 ay sonra bu sefer tekrar ötv için gideceğim ve hastalığım kalıcı iyileşme durumu yok fakat insan ister istemez tırsıyor bir taraftan da düşünüyorum aynı hastane aynı emg aynı kol 6 ay önce 6 ay sonra oran değişmez diyorum ama hep AMA

@Suret,

sağ ayak 5 cm kısalık,ayak atrofi,ayak bileği anklioz,kas güçsüzlüğü

@mehmet-41,
teşekkür ederim detaylı cevabınız için. ama yukarıdaki cevapları incelediyseniz bir arkadaş da sgk'daki süreçleri alınan ötv muafiyetli raporun etkilemediği yazmış... bunu nasıl anlayabiliriz, ben emekli değilim ama kamuda engelli statüsünde çalışıyorum sonuçta bunu da etkileyebilir diye netleştirmeye çalışıyorum.

@turan1977,
teşekkür ediyorum, benim de aynı kısıtlılıklar sol ayağım için geçerli.

Sonradan alınan engelli raporu düşük olan emekli engelli kardeşlerimizin maaşları kesildi SGK tarafından bu sitede bununla ilgili mağdur olan bir çok kişi oldu bu siteden çok şahit oldum

@mehmet-41,
boyle yazıyorsun üstad inan tırsıyorum ehliyeti de yeni değiştirdim 2 ay önce rapor aldım 4 ay sonra tekrar başvuracağım sırf haraket ettirici aksamli araç kullanabilir açıklaması için

hadi inşallah raporum 23.07.2024 tarihki 2 aylık ayni oranı alayım bı şişe üzüm suyu göndericem kargo ile ;)

vegi dairesine sorduk ve ne yazık ki kabul etmediler. durum bildirir raporu istiyorlar. bu ne demek bilen var mıdır?

@turan1977,

Hocam benim 2019 öncesi raporum var, uzuv kaybı yok ama doku,kas kaybı + kısalık mevcut. Ancak tabi bu raporda net olarak belirtilmemiş. Dolayısıyla raporumu yenileyeceğim. 25 ekimde sağlık kuruluna randevu aldım. Bunun yanı sıra 2 yıl önce ehliyet aldım, kod olarak 47, 102 ve 103.03 kodu var. O zaman verdikleri raporda sadece otomatik vites olarak vermediler. Haliyle 78 ve 10.02 kodları yok. Ben raporu yeniledikten sonra ehliyetimi de yenilemem gerekecek mi ? Bu kodları ekletmem gerekir mi ? Eğer öyle ise kod ekletmek için nasıl bir yol izlemem lazım ?

@crzylvr, Kod eklenmesi sizin isteğinize bağlı bir şey değil ki. Örneğin ben debriyaja basamadığım için kendi imkanımla seneler önce otomatik vitesli araç aldım. Yani ciddi ciddi manuel araç kullanamıyorum. Ama bana o konuda oran ve kod vermeyeceklerini bildiğim için komisyon vs ile uğraşmadım bile. Bunun yanında istediğinde manuelide kullanırım diyen ama ehliyetinde kod bulunan kişilerde var. Yani hem sağlık kurulu, hem de komisyona girip deneyeceksiniz şansınızı. Kısalıkdan dolayı alabilende var alamayanda var. Kas, güç, hareket kaybıda yine değerlendirmeye tabi olan şeyler.

Anladım hocam teşekkür ederim peki sağlık kurulundan 25 ekime randevu aldım. O gün tüm bölümleri gezecek miyim, yoksa başka günlere tek tek randevu mu verilecek? Bu konuda bir bilginiz var mı ?

Rahatsızlıklarınızı belirttiğiniz her bölüme gidersiniz ve durumlarına bağlı olarak size gün verirler. müsait olan bölüm varsa girersiniz. Form doldururken ötv yi işaretlemeyi unutmayın yalnız. işaretlediğinizde para ödersiniz ama işaretlemezseniz de o konuda değerlendirmeye almazlar.

Peki elimde rahatsızlıklarıma dair rapor vs götürmem gerekir mi ? Tekrar kendileri mi değerlendirmeye alacak. Herşey artık e nabız sisteminde mevcut ama benim ameliyatım 2005 yılında yapılmıştı dolayısıyla bu e nabızda yer almıyor. O konuda muallakta kaldım.

Tekrar değerlendirmeye alınırsınız ama ameliyatınızla ilgili şeyleri götürürseniz sizin için daha iyi olur muhtemelen. Mesela ben de 89-90-91 de kulakdan ameliyat oldum ve son odyometri testini 25 yıl önce yaptırmıştım. Yani bırakın enabızı hastanelerde kulakla ilgili dijital bir kaydım bile yoktu. Dolayısı ile raporum 2 yıl süreli verildi. Belgeleri götürsem bir ihtimal süresiz olabilirdi. Düzelen bir durum değil çünkü.

Benim 2005 yılında kanser teşhisi vardı 2 sene kemoterapi ve radyoterapi aldım. Daha sonra ameliyat ile tümörü aldılar tabi tümörle birlikte bazı doku ve kasları da aldılar. Dolayısıyla sol diz kısmı çok zayıf ve güçsüz. Ancak bu ameliyatıma ait raporlar arşivde tutuluyor. 2012 yılında su basması sonucu dosyalar zayi olmuş. Yani eski ameliyat raporuma ulaşamıyorum. :( Raporumu yenileme sebeplerimden biri de önceden kanser rahatsızlığı geçirenlerin oranı zannedersen %20'den %40a çıkmış. Bununla ilgili de net bilgim yok ama burada okuduğum kadarı ile öyle deniyor.

Üst Alt