Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 altı ortopedik engelliler ÖTV'siz araba alabilecek mi?

@nikola_tesla, %40'tan aşağı engeli olup engelli b sınıfı kodları olan bir ehliyet varsa rapor oranına bakılmaz

@Polmiks,
Mahkeme eşitsizlik ilkesi var diyerekten bu Hakkı iade etti ortopedik engeli olup hastalığı dolayısıyla ehliyet alamayan çok ortopedik engelli birey vardı suistimal her alanda oluyor maalesef bu kişilerin vicdani ahlaki kuralları ile ilişkilidir araç alımı kısıtlamasında araçları kimlerin kullanabileceği zaten belli ve ayrıca 10 yıl kuralı da var ama yine de tabii ki suistimale acik yönetmelikte maddeler kurallar bellidir ancak bunun takibi denetlenmesi sıkı takip edilmelidir cezayı yaptırımları da ağır olmalı ve yerinde denetleme gerekir

Son düzenleme:
İskismar suhustimal var diyorlar di güya çözüm yerine yeni suhustimal lar çoğalacak ehliyeti elinden alınmış İPTAL edilmiş Ortapedi engellisi mağdur yapmışlar ardında telafi etmek için yasa yaptilar eee ehliyetsiz engelli Arabayı ne yapacak diyeceksiniz ki yakınları kullanacak beki Engelli vanda imamet edip Ankara'da oturan aracı kullanıyor diye siistimaller oluyor engeli aracı görmüyor bile neresinden bakarsaniz Engelli ye çözüm mü sorun mu bilemedim

@Polmiks, otropedık engelı olan kısllerın oranın en az % 40 oldugunu yazmıssın . O bilgi yanlıs . ortopedık engelde % aranmaz . arac kullanmaya engel ortopedık engel var ıse ozel tertıbat yazar % si onemı değildir.

Merhaba ortopedik engelli olan bir kişi ehliyet şartı olmadan araç alabilirim bilgi verirseniz sevinirim

@çotanaklı_28, Seçim yatırımı nedeni ile şimdilik en az %40 olacak, İl Sağlık kurulu sürücü olamaz kararı alırsa evet alabiilr. İl Sağlık kurulu sürücü olur raporu verirse önce ehliyet alacak sonra ÖTV siz araç alacak

@çotanaklı_28, polmıks yanlıs bılgıler verıyor mıllete gecen seferde uyardım arkadasın engelı zıhınsel belkıde bılemnıyorum. ARkadaım ortopedık engelllerde kendı ehlıyetın olması sart. sayet engelın % 90 ve uzerı ıse baskası da kullanabılır . ortopedık engelde % oranı yoktur . ıstersen % 15 ol. aracı haraket ettırıcı aksamlarında kol back gibi engelın varsa senın adına verlır arac ama ehlıyet olması sartıyla.

@egemmm, Hocam o kural şuanlık var evet Ortopedik engellinin kendi ehliyeti olması gerekiyor. şuan yen düzenleme geldi yayınlanmasını bekliyorlar. %40 Ortopedik Engelli sürücü olamaz raporu alırsa ehliyet almasına gerek olmadan ötv siz araç alabiliyor. Şuan için Tertibat gerekiyor bu arada yine %40 ortopedik olup da tertibat istenecek mi bilmiyoruz henüz yayınlannmadı.

Arkadaşlar yüzde 40 engelli raporum var ortopedik işaretli ötv siz araç alabilir miyim?

@alibykbs, %40 Ortopedik ve Tertibat varsa Engelli raporunda da özel tertiblı araç kullanması gerekir gibi bir ifade yazacak oda varsa alırsın.

Sadece ortopedik alanında tik var açıklamada bişey yazmıyor ama

@alibykbs, o rapor o zaman geçersiz oluyor. Benim belirttiğim ifade de olması lazım tekrar kurula girmeniz gerekkiyor. Yeni rapor çıkartılacak eğer tertibat gerekir yazmazsa şuan için alamıyorsunuz. İl Sağlık Kurulu tertibat vermiş olsa bile Engelli raporunda da o ifadeyi istiyorlardı enson değişti mi bilmiyorum Bayiler ile görüşebilirsiniz

Şuan Toyota konya bayisini aradım daha resmi gazete yayınlanmadı ama yüksek ihtimalle yüzde 40 altı engelli olan ortapedik engelliler tertibatlı araç kullanir ibaresi olsa dahi alamiyacak diyor ihtimal kesin bilgi değil durum bunu gösteriyor diyor

@nikola_tesla

benden duyduğunu kimseye söyleme ama eski durumdakiler için hiç bir değişiklik olmayacak çünkü
eski madde olduğu gibi kaldı devamına ek cümle eklediler.

Basitçe anlatayım, eski madde de (beyaz, mavi, sarı) renkler ötv indiriminden faydalanır yazıyordu ise,
güncel halinde (beyaz, mavi, sarı ve siyah) renkler ötv indiriminden faydalanır yazıldı.

%40 altında ortopedik engeli olup raporunda gerekli cümle ve ehliyetinde gerekli kodlar olan herkes eskiden olduğu gibi ÖTV indiriminden faydalanmaya devam edecek.
bu gruptakiler için hiç bir değişiklik olmadı.

Resmi gazetede ne zaman yayınlanacak acaba sizce

Üst Alt