Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engellilere %50 zam haberi!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

arce

Yasaklı Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Bugün bi haber sitesinde okuduguma gore bakan hanim müjdeyi yakin zamanda verecekmis! (Haber7)

arce ne zam mı ? engelli maaşı zammı mı ? yüzde 50 mi yapacaklar yok daha neler :)

Sosyal güvenlik uzmanı erhan naçar haber7 de yazdı bugün!

Bugünkü hükümetin 2008'de düzenlediği kanunla emekli maaş oranları düşürüldü ve emekli olma yaşı 60(Altmış) oldu. Şu anda düşük primle emekli olan insanlara 700-800 TL maaş bağlanıyor.

Bu durumda hala müjde bekleyenler daha çok bekler bence. Şartlar gittikçe daha kötü oluyor.

arce link verir misin göremedim öyle bir haber

nerede okudunuz merak ettim hiç bir haber sitesinde yazmıyor bulamadım

arce

Başlığınızdan ve içerikten net olarak anlayamadım. %50 zam nereye yapılacak? Çalışanlara mı, 2022 aylığı alanlara mı, evde bakım aylığı alanları mı? Neye yapılacak? Tavzih lütfen?

[SIZE=2][FONT=arial]Nacar, yüzde 40 engeli olan vatandaşlara yapılan ödemelerin de yüzde 50 artırılacağını söyleyerek, “Zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurlar ve diğer sendikalar çalışan kesim arasında bir zam ile ilgili bir çelişki vardı. İmza sırasında bu noktada engellilerle ilgili, yüzde 40 engelli olanların almış oldukları yardımların, maaşların yüzde 50 artmasını çok yakın zamanda sayın bakanımız açıklayacaktır” diye konuştu[/FONT][/SIZE]

yüzde 40 olanlaramı yapılıyor sadece yüzde 70 olanlara zam olmayacak mı mesela ? ne salak bir açıklama yapmışlar şaka gibi

Şuan ki yönetimde %50 zam ancak vatandaşın gider kalemlerinde yapılır. Tersi ise ancak bir mucize olur.
Rahmetli Erbakan nur içinde yatsın memurlardan çok dua almıştı.

arkadaşlar neye yorum yapıyorsunuz anlamadım:) arce sadece şunları yazmış: "Bugün bi haber sitesinde okuduguma gore bakan hanim müjdeyi yakin zamanda verecekmis! (Haber7)"

ne müjdesi bu? açıklama yok. haber kaynağını vermiş, ortada link yok.
bakan da sonra açıklayacakmış. ama ne açıklayacakmış bilen yok:) hozgul 'un sorduğu gibi bu zam haberi çalışanları mı, engelli maaşlarını mı ilgilendiriyor, hiçbir açıklama yok.

sadece müjde:)

içeriğini bilmediğimiz müjdeleri ne yapalım şimdi biz?:)

Haberde memurlara verilen çocuk yardımından bahsediyor..Engelli çocuğu olanlar(en az yuzde 40) bu yardımı yüzde 50 artırımlı alacak.Yani 0-6 yaş engelli çocuğu olan 50 civarı değilde 75 civarı yardım alacak her ay..

Bir de bu zam zaten açıklandı toplu sözleşmede..

arce yerine herkes müjdenin ne olduğu konusunda açıklama yapıyor:)

Kalem

Haber 7 demiş arkadaş ben de ordan okudum simdi.Dogrusu yukardaki iletimdedir.

durun ben de bir müjde vereyim:)

hayırdır inşallah:)

hayatımda bu kadar merak etmedim şimdi neye zam geliyor ! doğalgaza felan geliyor olmasın :)

Milyonlarca kişiye emeklilik müjdesi! - Ekonomi Haberleri - Ekotrent - Haber7

Ayrıntısı içinde bi zahmet sizde bakın belki yanlış okumuşum!sosyal güvenlik uzmanı erhan nacar in haberi.

[FONT=FreightText Pro Book]Nacar, yüzde 40 engeli olan vatandaşlara yapılan ödemelerin de yüzde 50 artırılacağını söyleyerek, “Zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurlar ve diğer sendikalar çalışan kesim arasında bir zam ile ilgili bir çelişki vardı. İmza sırasında bu noktada engellilerle ilgili, yüzde 40 engelli olanların almış oldukları yardımların, maaşların yüzde 50 artmasını çok yakın zamanda sayın bakanımız açıklayacaktır” diye konuştu.[/FONT]

Yani yanlismi yorumlamisim haberi?musty35

Yani arkadaşların alay ettikleri gibi yanlış yorumlamamisim haberi!!

Milyonlarca kişiye emeklilik müjdesi! - Ekonomi Haberleri şu şekilde link paylaşmayı öğrenirseniz seviniriz + bürokratların her dediğine inanmayın

yıllardır emeklilere bile on lira on lira zam yapıyorlar, devlet memuru alımlarında kısıtlamalara gidiyorlar ki gider fazla olmasın, bu kadar engelli varken bu kadar yüksek zam yapmazlar inanmayın
zam yapmaları gerekiyor tabi ama bu kadar zam yapacaklarına gerçekten inanıyor musunuz :)

+ dipnot eklemek isterim, bu hükümetin yaptıkları iyi şeyleri söyleyemem baya güzel işler yaptılar zamanında tabi özelikle engelli haklarında ama 2008 yılından önce engelli emeklisi olan biri normal emekli maaşı alırken malesef 2008 den sonra çıkarılan kanunla istediğiniz kadar priminiz olsun malesef ki en düşük emekli maaşı 1500 TL üstü olması gerekirken, şu anda devletin yapmış olduğu kanun yüzünden 700 TL 800 TL 600 TL gibi komik emekli maaşları alıyor millet

forumda yüzlerce örnek var bakabilirsiniz yani bu hükümet kısıtlama yapmak, tasarruf yapmak için bu kadar mücadele ederken tutup da binlerce bizim gibi kişiye yüzde 50 zam yapmaz
keşke yapsalar ama nerde !!!

@arce demişsin ki:"Yani arkadaşların alay ettikleri gibi yanlış yorumlamamisim haberi!!"
sen hiçbir şey yorumlamadın ki millet alay etsin.

ilk mesajın şöyle: "Bugün bi haber sitesinde okuduguma gore bakan hanim müjdeyi yakin zamanda verecekmis! (Haber7)

burada link yok. bir yorum yok. müjdenin ne olduğuna dair bir ipucu bile yok.
ikinci mesajın şöyle:"Sosyal güvenlik uzmanı erhan naçar haber7 de yazdı bugün!"

ne yazdı? açıklaman bile yok.

hepimiz merak edince son olarak okudugun haberin başlığını ve kaynagını tam olarak verdin ve şöyle dedin: "Milyonlarca kişiye emeklilik müjdesi! - Ekonomi Haberleri - Ekotrent - Haber7

Ayrıntısı içinde bi zahmet sizde bakın belki yanlış okumuşum!sosyal güvenlik uzmanı erhan nacar in haberi."

burada da bir açıklama yok. nereyi okudugunu bile söylemeden topu okuyuculara attın. ve okuduğun yeri MUsty tahmin etti ve yorumu da o yaptı.

sonra da diyorsun ki: "Yani arkadaşların alay ettikleri gibi yanlış yorumlamamisim haberi!!"

madem @arce 'nin anlatmak istediğini sen anladın @musty35 senle devam edelim:)

o paragraftan o yorumu nasıl çıkardın bakalım ablası? ne dayanak buldun da % 40-69 engellilere ödenen 2022 engelli aylıklarının % 70 ve üstü bakıma muhtaç engeleli aylığı seviyesine yükseltileceğini anladın?
Yüzde 40 engellilerden kasıt sence % 40-69 2022 engelli aylığı alanlar mı?
emin olma bence.

bakanın açıklamasını görmeden paçaları bence sıvama. bakan bakalım ne açıklayacakmış:) bekleyelim görelim.

o alıntıladığn paragrafta 2022 aylıkları ilgili hiçbir açıklama göremedim ben.

Kalem

Maas ve yardim .2022 maas degilmi yada sonradan yardim oldu.ben oyle anladim.yada oyle anlamk istedim algida secicilik.:)

@musty35 alakası bile yok. sosyal güvenlik uzmanı 2022 engelli aylıklarını bilmiyor mu sanıyorsun? bahsettiği konu 2022 aylıklarıyla ilgili değil. bu konuda hiçbir ipucu vermemiş ki. % 40 engeli olan vatandaşlar diyor. "Zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurlar ve diğer sendikalar çalışan kesim arasında bir zam ile ilgili bir çelişki vardı" diyor. ki bu cümlesi de baya bozuk olmuş. bahsettiği çelişkiyi yazmış. ama geçip de % 70 ve üstü aylık alanlar arasında bir çelişki var demiyor yani.

çelişki oldugundan bahsettiği kısmı dikkatli oku. orada % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç aylığı alanların daha faza aylık aldığına dair bir atıf var mı?

ayrıca engellilere yapılan tek yardım 2022 aylıkları değildir. yardım kelimesinden yola çıkarak 2022 aylığından bahsediyor diye kimse atlamasın.

bu kadar her şeye balıklama atlamayın ya. bekleyin görün.

yahu gerçekçi olun. kesin bir ifade görmeden kendi gönlünüzden geçtiği gibi yorum yapmayın. sırf bu yüzden kaybediyoruz zaten.

Dogru .bakan deyince a.s.p.b zannettim calisma bakaniymis.loginn yazisini gormeden yazdim.umutlar baska bir bahara kaldii:confused:

2-3 ay öncesi siyasilerin engelli koordinasyon merkezlerine yazı yazmıştım . Engelli olan biz vatandaşlar mevcut olan maaşla geçinememekte ve gelir getirici başka işler de çalışamadığımızdan ötürü mağduriyetler olmaktadır. Siz siyasi birimler ayağı olarak engelli ödemelerinde bu sıkıntıların giderilmesi için meclise önerge sunulması gerekir diye yazmıştım .
El cevap şu an bu sıkıntılar için çalışma ve incelemelerde bulunmaktayız daha iyi şartlar için uğraş verilmektedir .
Bu bahsi geçen yazı maaş arttırımı mümkün olabilir . Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali .

Kalem abla bende aynen öyle düşünmüştüm bürokratların her dediğine inanmıyorum a partisi b partisi alakası değil, bürokratlar Türkiye'de kendi çıkarları haricinde başkalarını mecbur kalmadıkça düşünmezler
o yüzden bu haberi kaileye bile almıyorum. memur olayım başka bir şey istemiyorum :)

ha 2022 engelli aylıklarının rapor oranlarına bakmadan eşitlenmesini istiyorsak boyle yarım agız ucu açık haberlere kalmadık.

%40-69 engelli aylıklarıyla % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıklarının aynı miktarda olmasını istiyorsanız- ki istiyoruz-, açarsınız bir başlık, gerçekler üzerinden mücadele ederiz. böyle ne iduğu belirsiz haberler üzerinden değil.

@dorli keşke yapılsa kim istemez ama yüzde 50 zammı bu hükümet yapmaz gözümle görsem de inanmam çünkü sürekli kısıtlama ve tasarrufa gidiyoruz diyerek alt tabakadan kesen bir yönetimi kast ediyoruz inanmıyorum yani

parti tutmuyorum yanlış anlaşılmasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt