Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engellilere %50 zam haberi!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben 2-3 sene once bi yazi yazmistim iste o gunler bugunler herkes hakketigini bulur .Zaten %50 her turlu cebte adam 700 lira maas aliyo bunlardsn iyisi yok diyo beter olsun. Bunlara Bahane hazir biz yapmadik k.k yapti gidin hesabini ona sorun .15 yildir ulkeyi k.k yonetiyo sanki.ena pahali markarna 1.5 lira bol bol makarna yesinler cok bile onlara.

Haberde memurlara verilen çocuk yardımından bahsediyor..Engelli çocuğu olanlar(en az yuzde 40) bu yardımı yüzde 50 artırımlı alacak.Yani 0-6 yaş engelli çocuğu olan 50 civarı değilde 75 civarı yardım alacak her ay..

Bir de bu zam zaten açıklandı toplu sözleşmede..

bir arkadaşımız böyle yazmış doğrusu bu galiba kaynağı nedir arkadaşım, bir şeye zam geliyor ama neye çözemedik :) login kaynak nedir arkadaşım doğrusu bu mu harbiden

musty35

Dogru .bakan deyince a.s.p.b zannettim calisma bakaniymis.loginn yazisini gormeden yazdim.umutlar baska bir bahara kaldii:confused:[/QU.....

Zam deyince gece vakti heyecan geldi :). Gel de uyu şimdi ne zammı kime verilecek nasıl olacak :)

@Skolyoz23 ablam ben de o kadar iyimser değilim. 2022 aylıklarının hesaplanmasında esas alınan gösterge sayısı bile 4 senedir aynı. bu sene değiştirseler keşke diye bekliyorum.

2022 aylık miktarları bütçe kanununda belirlenen gösterge sayısı ile memur katsayısının çarpımına göre hesaplanıyor.

% 40-69 2022 engelli aylığının gösterge sayısı ile % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığının gösterge sayısı farklıdır.

bu iki aylık arasındaki farkı da bu gösterge sayısı belirliyor.
65 yaş üstü yaşlı aylıkları o kadar düşüktü ki daha yakın zamanda yeni yükseltildi (yeni gösterge sayısı belirlendi). şu an 65 yaş üstü 2022 aylıkları 3 aylık olarak 754,45 TL'dir.

engelli yakını aylıkları da % 40-69 engelli aylığı miktarı üzerinden ödeniyor. engelli çocuğunun % 100 raporu olsa bile ebeveyni 3 ayda bir % 40-60 engelli aylığı miktarı kadar alıyor.
sadece %40-69 engelli aylığı ile % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı arasında fark yok yani.

Skolyoz23

Evet dogru..Kaynak haber 7 sitesi

ENGELLİYE % 50 ARTIRIMLI

Toplu sözleşmede ayrıca aile yardımıyla ilgili 2 önemli düzenleme yer aldı. Cocuklar için verilen aile yardımı ödeneği, en az 40 engelli olan çocuklar için yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek. Aile yardımından yararlanabilecek eş ve çocuk durumunda meydana gelen değişiklikleri daha sonraki tarihlerde bildiren personele de ödenekten geriye dönük yararlanma imkanı getirildi. Bu kapsamda memurlara, aile yardımı ödeneğinden yararlanabileceği tarihten önceki 3 aya kadar olan dönem için de aile yardımı ödenekleri verilecek.

musty35

Hayır sizin dediğiniz de dogru.Haberde bakan açıklayacak deniliyor..Sanki yeni bir zam gibi sunulmuş..Benim haber 28.08 19.54 sizinki 29.08 10:54 tarih ve saatli.Burda muamma var..Sizin dediğiniz de olabilir ama zayıf ihtimal..Çok yüksek ihtimal saptırma var..Zaten memur sen toplu sözleşme metnini açıkladı.Orda engellilerle ilgili yapılan mutabakatın hepsi açıklandı.Bunun dışında birşey imzalar atıldıktan sonra yapılmaz.Haber 7 nin yaptığı cok ayıp..

Arkadaşlar,

Bu haber içeriğinin net olmaması spekülasyona açık olmasına neden oluyor ve enerjimizi çekiyor. Gerçekten mesele ciddi olduğunda münazaraya devam ederiz. Ancak şu an pek de manası yok gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt