Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 fiziksel engellilik raporumla ÖTV'siz araba almanın yolu nedir?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
arkadaslar raporum %40 fızıkı engel raporumda otv ındırımınden faydalanır yazıyor fızıkı oldugu ıcın engel yeterlı oluyor % 40 sımdı benım en basta yapmam gerekenler ney

b sınıfı ehlıyetım var

ehlıyetı degıstrmem sartmı otv den faydalanmak ıcın neler yapmam lazım bunları otv sız arac alan bı arakadas yazabılrmı

Önceden H sınıfı olan şimdi B sınıfına dahil edilen engelli ehliyetini almalısınız. Bunun için rapor almanız gerekiyor.Önce bunu yapacaksınız. Ondan sonra ÖTV ödemeden araç alabilmek için bir rapor daha alacaksınız ve bayilere gidip kendinize uygun araç bakacaksınız.

Artı :
Alacağınız sağlık kurulu raporunda rahatsızlığınıza ait tanı açıkça belirtilmeli, ''otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır'' ibaresi ve oran bulunmalı.
Ayrıca yeni ehliyetinizde mutlaka otomatik vites ya da özell tertibat kodu bulunmalı.

bLaCkRaCe
ben de % 40 oran fızıksenl engel rapor var otv ındırmınden faydalanabılır karar lı

Ufukalp
saglık raporun aıle hekımı verıyormu

fasfor
Aile hekimi sadece sürücü olur raporunun başlangıç ayağıdır, sağlık kurulu raporu verilmez.
Sağlık kurulu raporun sadece rapor vermeye yetkili devlet, araştırma, ve üniversite hastaneleri tarafından verilir.

sonuc olarak aıle hekımınden de bı saglık raporu almam gerekıyor dımı

fasfor
Aile hekiminden alacaksınız demeyelim de, aile hekiminden başlayarak ''sürücü olur raporu'' alacaksınız ehliyeti değişmek için.

@fasfor Aile Hekimine git. O seni sevk edecek. Sen raporu hastaneden alacaksın. Aracınıza aparat takılacak mı ? Aparatsız kullanabiliyorsanız iş değişir. Herhangi bir aparat takılıp takılmayacağını yazın buraya.

fasfor buraya raporun isim gibi özel kısımlarını sansürleyip ekleyiniz yada daha detaylı açıklama yapınız. Yoksa doğru bilgi yazamayız.

Ufukalp

bracial pleksus yaralanması dıye gecıyor tıp da sagl kol kurek altından sınır ezılmesı hareket kabılıyetı azalması o kadar fazla degil guc kaybı yok

@fasfor
Sağ el için sadece otomatik vites ötv açısından oldukça sıkıntılı. Maliye bu şartlarda tertibatsız salt otomatik vites vermemek için elinden gelen her zorluğu çıkarıyor.

Bu zamana kadar bunun peşine düşüp de başaran pek bir örnek gördüm. Onun özelge ve raporunun linkini vereceğim belki işinize yarar.
Ancak o arkadaş sağ kol dirsek altı ampute.

Siz sinir ezilmesi ve güç kaybı falan yok diyorsunuz. Bu durumda normal araç kullanabilecekseniz doktor sadece otomatik vites kullanır raporunu neden versin size ? ÖTV muafiyeti için raporda bu ibare şart.
Ayrıca bir de ehliyet tarafı var işin. Ehliyetinizde de 78- Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir kodu şart oluyor bu durumda.

Ufukalp

bana gore yok ama guc kaybı tıpda belkı farklı durumları vardır hareket kabıleytım kısıtlı sag kolumu mesele kafamın ustune kaldıramıyorum ve tam acamıyorum

ben ılk olarak saglık ocagına gıdıcem dımı bu ıslere baslarken

fasfor
Ehliyet sağlık ocağından yani aile hekiminizden başlayacaksınız.
Ötv muafiyeti için doğrudan hastane, engelli sağlık kurulu raporu alacakssınız, raporda ilk mesajımda belirttiğim özellikler bulunacak.

ÖTV den yararlanabilmek

Arkadaşlar merhaba şuan b sınıfı ehliyetim var ÖTV indiriminden faydalanmak istedim bana engelli ehliyeti çıkarmam gerektiği söylendi uzun uğraşlar sonucu raporumu bugün aldım engelli ehliyeti için. Şimdi sormak istediğim ÖTV den yararlanmak için engelli ehliyeti şartımı birde Bursa’daki karar ve kodlar ile engelli ehliyetimi alıp ÖTV den yararlanabilir raporu cıkartabikirmiyim
https://hizliresim.com/uVexWM

Sadece ehliyet raporu yetmez, tam teşekküllü hastaneden sağlık kurulu raporu da almanız gerekiyor.

Sağlık kurulundan engelli raporum var zaten daha öncesinden. Tüm haklardan faydalanıyorum

Ehliyetinide çıkart bakalım hangi kodları verecekler... Engelliniz nedir?

cemocan33

Bracial plexsus rahatsızlığım kodları yazmışlar rapora zaten resimde mevcut 78 10.02 ve 01.06

@fasfor
Evet kodlara göre sadece otomatik vites kullanabilirsin ve gözlük, ötv için Gelir İdaresine özelge talep edersiniz, sol bacak engelliye sadece otomatik vites kullanabilirsin ve ötv hakkından da yararlanama söz konusu!

Ufukalp
Kardeşim merhaba konuda mevcut aldım raporu kodlarda yazılı bunlarla engelli ehliyetimi çıkarıcam daha sonra ÖTV için bi kere daha rapor cıkarıcam yaralanırım inş süreci yazacağım. Sakın vazgeçmeyin hakkınızı alın

fahru
Bu özelge ne için tam olarak ne anlama geliyor engelli ehliyet ve mevcut rapor ile ÖTV'den yararlanabilirmiyim

Cevap arkadaşlar süreci burdan yazıyorum herkes faydalansın ama benim rapora göre ÖTV sen faydalanmam neşir ne değildir bakarmısınız raporda kod larda yazılı 78 10.02 01.06

fasfor

E devlet Gelir İdaresi Özelge Taleb bölümü var , gerekçen sağlık rapor un ekle ,takip et oluştur gönder cevap bekle bun dan ibaret!Senin durumun sol bacaktan farklı, bilindiği üzere ötv , otomatik vites kullanabilirsin ama ÖTV muafiyeti sol bacak engelliye var!

fahru

Ben en güzeli ilk ehliyetimi çıkarıyım kod ları işlesinler daha sonra ÖTV için mevcut rapor ve engelli ehliyetimle bi galeri gidip birde vergi dairesine ögreneyim

Anlamadım bu işleri

https://hizliresim.com/uVexWM

Bu rapor ile ehliyetimi çıkaracağım kodları yazmış doktorlar sürücü olur da diyor bu raporla ehliyetimi çıkartıp daha sonda engel raporum ve kodları yazılmış ehliyetim ile ÖTV den faydalanabilirmiyim

bLaCkRaCe
Mevcut olan rapor geçerli 2007 ve öncesi alınan raporlar uslüne uygun olarak düzenlenmişse geçerlidir yazıyor mevzuatta, bazı vergi daireleri ve araç bayileri kanunu net bilmeden yeni rapor alman gerekiyor diyor.

Ufukalp
Tertibatlı yada otomatik vitesli araçlarda oran bulunmasına gerek yok.

ehliyetin ve raporunu bulunduğun ildeki vergi dairesine göster ehliyetin daha çıkmadıysa il sağlık kurulunun verdiği raporu göster söylerler
benim de brekial pleksus sağ kol ehliyet kodları 47 102 78 sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ve yeni tip raporumu maliyeye gösterdim ötv muaflı araç alabilirsiniz dediler.

fasfor

Bu rapor ile ehliyet yarım saatte çıkar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt