Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 fiziksel engellilik raporumla ÖTV'siz araba almanın yolu nedir?

fasfor
resimini yüklediğin rapor hastenede muayne olduğun bölüm bu evrağı il sağlığa götürüp kurul için gün alman lazım il sağlık kurulunda heyete girdin mi ? girmediysen şayet o kodlar geçerli değil
2. sayfada ( kendi resminin olduğu sayfa) asıl kodları il sağlık da ki heyet komisyon veriyor.ve o verdikleri raporu nufus müdürlüğüne gidip ehliyetine işletiyorsun

engelli sağlık raporun eski bi rapora benziyor ve ötv için hiç bir ibare yok maliye bunu büyük olasılıkla kabul etmez ama sen yinede bi danış maliyeye raporunda sadece hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı araç kullanması gerekir gibi bi ibare olması lazım

Son düzenleme:
aspan

Engel raporumu 2018 yılında aldı. Eski bi rapor değil kodların yazılı olduğu rapor da 1 hafta önce aldım kod lar yazılı gözlük el sürücü okur diyor ÖTV için kodların yazılı olması yeterli olması gerekmezmi sonumda 78 oto vites araç kullanabilir aynı anlam

Ehliyetini çıkardıktan sonra vergi dairesine danışın 20.02.2019 tarihinden sonra çıkan sağlık raporlarında "hareket ettirici akşamda tertibat..gerekir.". yazisi isteniyor sizden istenmeye bilir 2018 tarihli ise en net bilgi vergi dairesi...

fasfor
vergi dairesine bi danış 2 raparunu da al yanına ben öyle yaptım bana ötv den muaf olursun dediler.

Bu rapor özel tertibat veya otomatik vites gerekliliği ile ilgili bir ibare içermiyor. Vergi muafiyeti genel bir kavram her vergi için muafiyet gereklilikleri farklıdır. Aynı hastaneye başvurup özel tertibatlı araçla ilgili ibarenin de eklenmesini talep edin.

Vergi muafiyeti değil ama ÖTV istiyoruz sadece

Sorun da zaten ötv istisnası ile ilgili (tertibat veya otomatik vites) ibare olmaması. Onu rapora ekletmeniz veya o yönde kanaat ve ifade içeren yeni rapor almanız gerekli.

@Hüseyin İlik

Özellikle sordum onu ehliyet raporuna yazmıyorlarmış ehliyetine kodları yazdırdıktan sonra yeniden ÖTV değerlendirmesi için rapor çıkartıyormuşsun ona yazıyorlarmış

Yani mevcut engelli raporum. Sonra ehliyete kod yazdırmak için rapor ondan sonrada ÖTV içim ayrı bi rapor 3 rapor cıkarıyormusuz ne saçma

merhaba arkadaşlar 2016 tarihli sağlık raporum var bu raporun üstünde ötv arac aldım arabanın süresi 3 ay sonra doluyo raporumun acıklamasında SAKATLIĞI HAKKINDA+ÖTV yazıyo bu raporlan yeniden arac alabilirmiyim

@fasfor
3cü rapor derken mevcut olan sağlık raporuna ötv den yararlanmak için ibare yazılmıyormu artık ötvden yararlanmak için başka bir rapormu cıkarmamız gerek öyleyse ötv yaralanmak için yeni ötv raporunu nasıl alıcaz

asidadaş

Bana hastanenin dediği bu 3 rapor ÖTV den yararlanabilir yazısı için oluyor

Resim atabilirmisin

fasfor

Sadece ötv(tertibat için ) ayrı bir rapor verilmiyor yeniden engelli raporu alıyorsun açıklama kısmına yazıyorlar diye biliyorum ve alınan rapor da oran yazdığı için sadece ortapedi den kurula girip puanın düşerse eng rapor oranın düşmüş oluyor die bir muallak durum var o yüzden dikatli olunuz derim artık tertibata ilişkin sadede rapor yok eng raporu çıkıyor ve oran yazıyor üzerinde diye formlarda da yazıyor öyle okudum hep...

Vallahi çözemedim gitti bu işi engelli raporum var ÖTV siz araç içn başvurdum engelli ehliyeti dediler onu çıkardım şimdi ÖTV raporu dediker

Özelgeye cevap geldi bu şekilde net bi cevap veremiyoruz diyorlar

raporunun acıklama kısmında ötv hakkında bişe yazıyormu

BEN BU KADAR salak sacma ıslıyen bı sıstem gormedım esenler kaymakamlıgına gıttım ehlıyet ıcın suruc beşgesının orda kımlık resmının orda kase yok dıe yapmadı bahcelıevlere gıttım orasıda komısyona sevk etmemısler senı once komısyona gıdıceksın dıyor arkadas 7 tane orda heyet doktoru bak ımza atmıs ne komısyonu dedım yok anlamıyorlar bılmııyorlar sıkayet ettım cımerden bahcelıevlerı yarın esenlere ımza kase yaptırdıkdan sonra bırdaha gıdıcem bakalm

Resimin oraya imza kaşe yaptırdım şimdi gidicem bakalım ne diyecekler

Çok şükür evraklarımı verdim kod olmak 78 10.02 kodlu ehliyetimi bekliyorum o da gelince ÖTV için bi rapora başvuracağım ÖTV hakkım da geldimi tamamdır

Başvuru yaparken ötv,özel. Tetibat ekpss vergi indirimi gibi tüm haklara başvurun raporun açıklama kısmına "sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazdırmanız şart sadece otomatik araç kullanır kodlu ehliyeti aldıysanız raporda Da bu bilgi yazması gerekiyormuş vergi dairesi onay versin ehliyet raporunda zaten otomatik araç tertibattan sayilir gibi bir bilgi var...

Yeni ehliyetim geldi kod olarak 78 10.02 var bu kodlar ile yeniden ÖTV için rapor çıkarmam mı gerekir yoksa mevcut engel raporu ve H sınıfı ehliyet ile bsşvurabili rmiyim

Üst Alt