Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporlu biri 2024 senesinde ekpss ile atansa ne zaman emekli olabilir?

Albert454690

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar, merhaba.

Benim ilk sigorta girişim 2008 (ben 17 yaşındayken) senesinde, ama 2023 Mayıs ayının sonlarına doğru çalışmaya başladım (bu arada 2022 senesine 22-23 gün sigortam var,
2008 senesindeki ilk sigorta girişimle 2022 senesi arası sigortam yok - hiç çalışmadım bu sürede).
2023 Mayıs ve 2025 Mayıs başı arası 5 ay full-time - 18 ay part-time çalıştıktan sonra 2025 Mayıs'ta EKPSS ile atandım (34 yaşında). Şu an 35 yaşındayım. Sizce ben en erken ne zaman emekli olabilirim?

Bu arada, yüzde 40 engelli raporu kaç yılda emeklilik hakkı sağlıyor?

Bunu bu forumda bilen var mıdır, yoksa SGK'ya gidip oraya mı sorayım arkadaşlar?

günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre hastaneden alacağın tanının düzeyine göre emeklilik kriterlerin belirlenecek

Emeklilik için temel alınacak sigortalılık tarihin, 18 yaşından sonra TAM primle çalıştığın tarihtir

Mayıs 2023 +

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Yani 52 yaşında mı emekli olacağım?

Birkaç gün önce Chatgpt/Gemini gibi LLM'lere bu konuyu danıştım, bana şöyle bir şey dediler: İlk sigortam 2008 senesinde olduğu için yaş haddini 2026 senesinde doldurmuşum, ancak prim günlerin eksikmiş; prim günlerini doldurup 44 yaşında, yani 2035 senesinde emekli olabilir miyim? Ama verilen bilginin doğru olup olmadığını bilmediğim için buraya sormak istedim.

@Albert454690, ewet arkadasım 18 yıl 4200 prim. Ama yinede SGK ya git bi sor onlar sana söyler en doğrusunu. İçin rahat eder ona göre yol alır plan yaparsın..

@Prenses14

Teşekkür ederim. Ben aslında daha çok 18 yılın, ilk sigorta girişi üzerinden mi başladığını merak etmiştim. Benim ilk sigorta girişim 2008 senesinin Nisan ve Mayıs aylarında yani 17 yaşındayken, 2022 senesine kadar (bu senede yaklaşık 25 gün sigorta girişim var asıl çalışmaya başlamam 2023 senesinin Mayıs'ını buluyor), herhangi bir sigorta girişim yok.

Eğer 18 yıl benim ilk sigorta girişimden başlıyorsa bu ya da gelecek sene yaş haddim doluyor, geriye sadece prim gününü doldurmak kalıyor sanırım. Kısacası ben 44 yaşında emekli olup olmayacağımı merak etmiştim.

@Albert454690, işe ilk giriş yılın 2008 ise 18yıl ekleyin , yani 2026Nisan ayında dolmuş oluyor. Priminiz ne kadar? Toplam

@Albert454690, Bak benim de işe giriş yılım 2009 Mart ayı. Yani 2027 de Mart ayında emekliyim Allah nasip ederse inşallah.
Primim 4200 oldu, o tamam cepte. Anlayacagın, Yıl dolsun diye bekliyorum arkadasım. El mahkum bekliyorum şuan sadece!

Son düzenleme:
@Prenses14 Benim primim 533 gün. E-devlette SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Ünvan Listesi kısmında 533 yazıyor.

@Prenses14 Ben emekli olacağım yaşın EKPSS'ye girip memur olarak atandığım yaş üzerinden hesaplandığını sanıyordum. Ben 2024 EKPSS'ye girip 2025 Mayıs senesinde (34 yaşında) memurluğa başladım. 34+18 yani 52 yaşında emekli olacağımı sanıyordum. Ama yaş haddim ilk sigorta girişinden hesaplanıyor herhade ve geriye sadece prim günlerini doldurmam gerekiyor. Verilen tabloya baktığımda 18 yaş + 4100 prim yazıyor. Yani geriye 3567 gün kalıyor (533 prim günüm var). O zaman ben 45 yaşında emekli olabiliyorum herhalde, değil mi?

Bu arada bir memur çok erken emekli olsa da taban maaş uygulaması var değil mi arkadaşlar? Devlet benim emekli maaşımı en düşük emekli maaşına yükseltir?

@Albert454690, 45yaş yani, 11yıl iş gününüz var. O zamanın şartlarında memur emeklisi ne alırsa sizde onu alırsınız.. sürekli sistem değişiyor, 11yıl sonraki süreç nasıl olur bilemeyiz, yine de EN doğru karar SGK gidip sorun/bilgi alınız... size iyi çalışmalar..

Üst Alt