Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ve 4060 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

SEVVAL2003

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
27 Şubat 2012 Güncel:

Herkeze selamlar arkadaşlar bende emekli oldum ilk maaşımı aldım bile darısı tüm uğraşnların başına

10 Ocak 2011 Güncel:

bugün ankara maliye bakanlığını aradım ve rapor oranım E olarak aynı şekilde onaylanmış
şu anki mutluluğumu anlatamam
2004 den beri verdiğim mücadele sona erdi ve bu sene sonunda emekli olacağaım

benim sorum şu: 9 yaşından beri kronik ortopedik özürlüyüm ve % 40 raporum var. ama defalarca ankaradan raporum geri döndü. sonunda itiraz dilekcemle onların sevk ettikleri hastanedende % 40 rapor aldım ankaraya gönderildi sonuç değişmez diye umuyorum
15,5 yıldır ssk yım ama daha önce vergi indirimim yoktu
şimdi sonucum olumlu gelirse ne kadar sürede emekli olurum

1994/12 ayda işe girişim
4060 gun primim var

bana bilgi verirseniz sevinirim

şimdiden teşekkurler

Sevval hanım öncelikle % 40 ve üzeri vergi indirimi alırsanız erken emekli olursunuz.Raporunuz sınırda psikolojiye gitmeyi denedinizmi, gercekten raporları almak eskiye göre cok zor.Çalışma süresi 18 yıl, piriminiz de az kalmış .İnşanlah vergi indirimini alırsınız.

17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz.

Kısacası 17 yıl 3920 gune tabısınız 2011 aralık ayında emeklı olabılırsınız tabı vergı ındırımı 3. dereceden (%40 %60 arası) alabılırsenız

Teşekkürler

Bana 16 yıl dolunca diye bilgi verdiler acaba yanlış bilgimi verildi

1994 un 8. ayının 5 ınden once sıgortalı olsaydınız 16 yıl olacaktı ama sız maalesef 12. ayda sıgortalı olmussunuz uzgunum

Ve tabii, ilk sigortalı olduğunuz tarihte 18 yaşını tamamlamış ve tam primle sigortalı olmuş olmalısınız..

Hakem hastanenin verdiği rapor oranım düşürüldü. Ne yapabilirim?

Arkadaşlar ve özelikle bülent bey aldığım 4 raporun bozulmasından dolayı hakem hasteneye haydarpaşaya sevk edildim ordan aldığım %40 raporum bugun elime ulaştı kendimi çok kötü hissediyorum hakem hastanenin raporu bile bozulmuş %23 e düşürülmüş ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilemiyorum bana bilgi verirseniz bundan sonra ne yapabilirim

Hakem hastanesi %40 verdi ve maliye bunu mu bozdu? Böylyse, bir kez daha itiraz etmek yerine, sakatlık ornaı cetveli'Ne göre %40 ve üzerinde rapor verilemsi gerektiği konusundan eminseniz, bir avukat tutun ve maliyeyi dava edin.
Avukatınız aşağıdaki karara dayanarak dava açabilir:
"Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir."
4. DAİRE
E. 2000/3457
K. 2000/4508
T. 06.11.2000

avukatımla görüştüm bülent bey dava açıcaz bunun bir sonu olmalı diyor çünkü 4 ayrı hastana verilen rapor oranları farklı ve merkez sağlık kurulunun kendi sevk ettiği hastane ve gene sonuç olumsuz
son çaremi deneyeceğim

bilginize teşekkürler bizler gibi insanların yoluna ışık tuttuğunuz için tekrar tekrar teşekkürler

Çok iyi yaptınız. Lütfen olası gelişmeleri burada paylaşır mısınız...

Hakem hasteninde raporu oranın düşürüldükten sonra

Sayın bülent bey daha önce bu konuda yazışmıştık dava açacağımı söylemiştim

dilekçemi hazırladım fakat avukatım şöyle bir acıklama yaptı eğer davayı kaybedersem yani merkez sağlık kurulunun raporu geçerli sayılırsa bir daha asla vergi indirimine başvuramazmışım. yani 50 yaşına kadar çalışmam gerekicek
bu kanun değişse bile ben tekrar başvuruda bulunamaz mıyım bu hakkım tamamen
biter mi

bana bilgi verirseniz sevinirim

"Sakatlığım ilerledi" veya "yeni bir hastalık ortaya çıktı" gibi gerekçeler olursa, dilediğiniz gibi başvuru yapabilirsiniz ilerde.

Ama, öyle ya da böyle, zaten bu konuya açıklık getirmeniz gerek bi şekilde. Sürümcemede kalması size fayda sağlamaz...

bülent bey bende aynı şekilde düşünüyordum fakat bu sabah vergi dairesinden aradılar ben başbakanlığa mesaj atmıştım ona istinaden aradılar ve tekrar gitmemi tekrar yeni bir hastaneye sevk edilekmişim bu durum beni şaşırttı acemice de yanlış yapmak istemiyorum çünkü zaten hakem hastaneye sevk edilmiştim yeniden gitmem sonucu değiştirecekmi napayım siz bana bir yol gösterin
teşekkürler

Eğer hastaneden yeterli oranda rapor alabileceğinizi düşünüyorsanız, yeniden sevk alıp hastaneye gidin bence...

Anlamadığım değişen ne olucak zaten kendileri beni sevk etmek istiyorlar alırım çünkü elimde 5 ayrı hastane ve raporları var yeterli oranlarda gene alıcam fakat merkez sağlık kurulu gene düşürecek uğraş dur boşa zaman kaybı değilmi sizce yoksa bu alacağım rapor bozulmuyacakmı anlayamadım

bülent bey meraba gelişmeleri paylaşmak istedim vergi dairesi beni okmeydanına sevk etti bildiğiniz gibi okmeydanıda hakem hastane
3 gün uğraşım sonucunda ortopedi fizik ve psikolojiye girdim fizik %5 psikoloji %15 ortopedide %25 verdi toplam %45 raporum çıktı
bakalım sonuç bu sefer nolucak umarım bu sefer değişmez fakat gene gecen aldığım raporla arasında fark var %5 gibi sizce bundan sonra ne olur ve ben nasıl bir tedbir almalıyım

Hadi hayırlısı bakalım. İnşallah bu şekilde onanır...

Bülent bey merhaba yeni sevkin gene hakem hastane okmeydanına yapıkdı bu sefer hastane oranım %45 olarak aldım.
şimdi ankaraya ulaşmış ama sonuçlanmamış . heyecanla bekliyorum

yeni çıkan yasaya göre balthazar formülünden çözemedim benim hastalığımla ilgili oran değişikliği var mı
bu arada kronik osteomiyelit sağ üst femur bakalım sonuç ne gelicek haberdar etmek istedim 6.raporumuda göndermiş oldum

Sevgili bülent bey başta olmak üzere diğer tüm arkadaşlarıma;
bugün ankara maliye bakanlığını aradım ve rapor oranım %45 olarak aynı şekilde onaylanmış şu anki mutluluğumu anlatamam
2004 den beri verdiğim mücadele sona erdi ve bu sene sonunda emekli olacağaım inşallah allah hepinizin yardımcısı olsun ne denir
DARISI UĞRAŞANLARIN BAŞINA

sevval hanım hayırlı uğurlu olsun darısı bizlerin başına diyelim inşallah ama bu olayda 16 aralıkta değişen vergi yasasının büyük etkisi var gibi görünüyor yanı %45 rapor almanızda ve bunun değişmeden onaylanmasında.
özrünüzle ve aldığınız raporla ilgili bilgileri yeni vergi yasası ile ve sakatlık oranları ile ilgili açılan başlıklarda detaylı paylaşırsanız seviniriz.

snipper bu rapaorda sadece ortopediye girmedim bence fark ondan kaynaklandı psikolojininde önemi oldu %20 psikolojiden oran aldım kalanda zaten ortepedi sorunumun oranıydı bende hangisinden kaynaklandığını bilmiyorum emin değilim hem bu raporda psikolojide oran verdi hemde yasa değişti hangisi etken inanın bende bilmiyorum ama sonuç iyi

Gözünüz aydın Berrin hanım, psikoloji ne tanısı koydu merak ettim .Rapor tam elinize ulaştımı burayada aktarınki cünkü psikoloji oranları gercekten merak konusu.

Faruk bey %20 psikoloji yazmıştı tıbbı terimlerden anlamam henüz evrak elime ulaşmadı ulaşınca detayları paylaşırım

Gelişmeler omut verici umarım herkez adına hayırlı olur ben devlet memuruyum diz altı ampute vergi indirimim yok eğer bi %40 rapor alıp onaylatırsam hem vergi indirimi hem erken emeklilik birsürü hakka sahip olcam
hepinize baklava ismarlarım valla:)

Faruk bey bu arada hastaneye giderkenken sizin bana başta yazdığınız geldi aklıma psikoliyide denedinizmi diye bu çok etken oldu öncelikle teşekkür ederim böyle bir fikir verdiğiniz için daha önce hiç denememiştim psikolojiyi ama iyide oldu o olmasa gene olamıycaktım

Üst Alt