Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 ve üzeri raporu olanlar sevksiz Serbest Diş Hekimine gidebilir!

Oğlum 10 yaşında. Rapor oranı %87, yaklaşık bir ay önce Okmeydanındaki İst. Ağız ve Dis Sağlığı Merkezine götürdüm. (12 yaş altı engelliler için randevu almadan gidebiliyor bu hastaneye.) Muayene edildi bir dişinin çekilmesine, diğerlerininde temizlenmesine karar verildi. Genel anestezi ile dişi çekileceği için kalp,ciğer,kan, ve idrar tahlilleri istediler. Hepsini yaptırdım. Tahlilleri inceleyip "Biz sizi arayıp çağıracağızé deyip gönderdiler.

Evrak olarak; sağlık kurulu raporunu istediler. Tüm bu işlemleri 18 yaş altı GSS den yararlanarak ücretsiz yaptırdım. 3 haftada sıra geldi , 1 hafta önce operasyonumuzu yaptırdık. Aynı gün yaklaşık 10 kadar engelli hasta çağırmışlardı. Bunlardan biri Adapazarı'ndan gelen 50 yaşlarında bir beydi. Büyük ihtimalle sevkli gelip işlemlerini yaptırmıştır diye düşünüyorum.

Bu hastaneyi bulmam zaman aldı, keşke Marmara Üniversitesi diş fakültesi Nişantaşına gidip 1 sene sıra bekleyerek zamanımı heba etmeseydim.
İstanbul Okmeydanı'ndaki diş hastanesinin İnternette adresi telefon bilgileri var danışmayı arayarak merak ettiklerinizi sorup öğrenebilirsiniz, yardımcı olacaklardır.
İstanbul İl Özel İdaresi / Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi

Engellilerin diş tedavileri için özel muayenelerde de kolaylık sağlıyorlar mı?

Sanki daha önce bununla ilgili bir konu vardı forumda.aradım bulamadım.Engellilerin diş tedavileri için özel muayenelerde de kolaylık sağlıyorlar mı ? maddi anlamda ?

Merhaba Onur

İmplant tedavisini doktorlar neden yapalım diyor ? Kapsam dışında derken devlet ücretini karşılamıyor mu ? yoksa implant dedikleri tedavi daha mı kalitesiz ? uyarın için teşekkür ederiz

sgk ve bağkuru olan özürlülere tamamda yeşil kartlı özürlülere neden olmuyor :)

4a (SSK), 4b (Bağkur) ve 4c (Emekli Sandığı) çalışanı-emeklileri ve onların bakmakla yükümlü olduğu %40 ve üzeri raporu olan kişiler muayene, çekim, her türlü dolgu, kanal tedavisi, sabit protez, porselen kaplamalar, tam protez (dişsiz ağızlar için) ve hareketli protezler konusunda sağlık hizmeti alabilirler.
YeşilKartlıların bu hizmeti alma hakları maalesef yok.

Antalya için bu hizmeti sunan bir diş hekimi mesela: Diş Hek.Barış ÇETİN / (0242) 228 99 90 - 91

bende %92 ağır özürlüyüm ve yeşilkartlıyım yani özel dişçiye ücretsiz tedavi olamızmıyım

Sayin Oturanboga 4a,4b ve 4c konusunda yanlis bilgiye sahipsiniz.657 sayili devlet memurlari kanunun numaralaridir bunlar ve 4a,4b,4c nin yaninda bir de 4 d vardir.Yani hepsi devlet personelidir siz farkli sosyal guvenlik kurumlarina dagitmissiniz bole bir durum soz konusu degil. 4a Kadrolu Devlet Personeli (Memur vs..) 4b Sozlesmeli Devlet Personeli(Ssk ile calisir ) 4c Gecici isci 4d Kadrolu Isci Bagkur isyeri isleten esnaflarin sosyal guvenlik kurumu diye biliyorum ama emin degilim. Bilgilerinize rica ederim.

Yok Önder, verdiğim bilgi doğrudur. Hepsi yeni adıyla SGK'ya bağlıdır ve kamu çalışanı sadece 4c'dir.

bülent abi şimdi devlet hastanelerinde 90 gün içerisinde tedaviye başlanamazsa sevk veriyoruz diyorlardı! bu durumda sevk almadan özel klinik yada diş tedavi merkezlerinde tedavi olmuyordu! yani artık oluyormu? sevksiz gidebilirmiyiz her hangi bir dişçiye???

yakında özel hastanede yada özel diş hekimde ücretsiz diş çekimi yada dolgu yaptıran varmı
devam ediyormu uygulama halen

Sevk almak gerekiyor mu gerekmiyor mu?
Eski sürekli raporlar geçerli mi yeni rapor mu almak gerekiyor?

%40 raporluyum diş faturamı 3000 tl.. Nereye onaylatmam lazım?

Merhaba
ben dişlerimi yaptırdım ödeme planı ve faturayı aldım bu belgeleri nereye göndermem gerekiyor bana ödeme yapsınlar diye.sgk ankarayamı istanbul şubesinemi posta ile göndersem ödeme olurmu acaba

Ben yüzde 90 özürlü raporluyum ben istanbulda yaşıyorum dişlerimde sorun var ve hangi hastaneye gideceğimi bilmiyorum özürlü raporu için hangi hastaneye gitmem lazım.

Mrb . Okudum inceledim baştan sona fakat anlamadığım konu var . 80 oran ile protez yaptırılırsa katkı payından muafmıyız . diş protezınde katkı bedelı ıstenıyor yapılan diş tanesi kadar .

Aşağıdaki haberin tarihi 01.11.2016 Yani bilgi güncel;

Engelli hastaların diş tedavisi hizmetleri konusunda haklarından haberdar olmadıklarını ifade eden [FONT=Arial]Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı[/FONT], Engelli vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerini alabilecekleri kurumlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değil. Oysa Sosyal Güvenlik Kurumu yüzde 40 ve üzeri engelli olan vatandaşlarımızın diş tedavi hizmetlerinin asgari ücret tarifesi üzerinden tamamını karşılıyor dedi.

SAĞLIK RAPORU YÜZDE 40 OLACAK
Yüzde 40 ve üzerinde özürlü kişilerin, diş tedavisi için özürlülük durumunu belgelendirmek suretiyle, tüm sağlık kuruluşlarına veya serbest diş hekimliklerine doğrudan başvurabileceğini söyleyen Dernek Başkanı Canlı, Sosyal Güvenlik Kurumu, özürlüler mağdur olmasın diye sağlık tebliğindeki (Ek7) liste fiyatını uygulamıyor. Diş Hekimleri Odası`nın belirlediği asgari tutar üzerinden tedavi ödemelerini yapıyor. Engelli kardeşlerimizin tek yapacakları şey özür durumlarını gösteren, en az yüzde 40 sağlık kurulu raporunu ibraz etmek olacaktır. Bununla birlikte serbest diş hekimleri, tedavi ettiği özürlünün raporunun bir örneğini faturaya ekleyerek İl müdürlüğündeki Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi`ne götürüp Şahıs Ödemeleri kısmından masrafını tahsil edebilir, şeklinde konuştu.

loks

DİŞ TEDAVİSİNDE SERBEST BİR DİŞ HEKİMİ DİYELİM Kİ 6000 TL BİR FATURA KESTİ DOLGU KÖPRÜ İMPLANT KAPLAM VS. BUNU SGK ÖDEYEBİLECEK Mİ? YASAL BİR DAYANAK VARMI? VARSA BİLGİSİ OLANLAR PAYLAŞIRSA MEMNUN OLURUM.

loks resmi bir yazı ekleyebilir misiniz? bende şuan diş tedavisi yaptırıyorum özel bir muayenede, eğer böyle bir hakkım varsa kullanmak isterim.

EAGLE75 ozgurluk

Elimde herhangi bir belge yok maalesef, konuyla ilgili güncel bir haber denk gelince paylaşmak istedim.

@loks cevabınız için teşekkürler, sgk nın sitesinde şunu buldum. çalışanlar için geçerli mi onu anlayamadım tam olarak. sevk diyorlar birde burda. neyse ben normal devam edeyim, hastanelerde sıkıldım :(

Soru:
%40 ve üzeri özürlü kişilerin resmi sağlık hizmeti sunucularında sağlanmayan diş tedavileri özel sağlık hizmeti sunucularında sağlanıyor mu? Ve tedavi giderleri hangi ücret tarifesi üzerinden ödenmektedir?
Cevap:
%40 ve üzeri özürlü kişilerin Kurumumuzla sözleşmeli/protokollü resmi sağlık hizmeti sunucularında sağlanmayan diş tedavileri Sağlık Uygulama Tebliği eki Ek-7B doğrultusunda sevk edilmeleri halinde tedavileri Kurumumuz ile sözleşmesi olmayan özel sağlık hizmeti sunucularında sağlanmakta olup, yapılan işlemlerin SUT ek-7 listesinde yer almak şartıyla “Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücretleri Rehber Tarifesi’’nde yer alan fiyatlar tavan olmak kaydıyla, fatura tutarı üzerinden ödenir. Kişilerin kuruma müracaat etmeleri halinde bu işlemlere ait fatura bedelleri ödenmektedir.

soru:
Özürlülerin diş tedavilerini devlet karşılıyor mu?
cevap:
GSS'li olmak şartıyla kurumca diş tedavi bedelleri karşılanmaktadır.

Aşağıdaki excel dosyasını açtığınızda, diş tedavileri sekmesindeki 6 ve 7inci kısımda yukarıdaki kopyaladığım yazıyor.

http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/conne...d5efb4f67eb/saglik_hizmetleri.xls?MOD=AJPERES

Merhabalar

Bu konuyu okuduktan sonra Antalya da bir kaç diş tedavi merkezini aradım sordum böyle bir uygulamadan haberi olmadıklarını bildirdiler Diş hekimleri odasını aradım daha önce böyle bir uygulama olduğunu ama kaldırıldığını eğer devlet hastanesi özel bir dış tedavi merkezine sevk ederse tedaviden sonra ücretini ödeyeceğimi almış olduğum faturayıda ssk dan telep edebileceğimi bildirdi. Resmi gazatede nerde yazıyor bu uygulama yönetmelik tarihi nedir bilen var mı ? Diş tedavi merkezine gittiğimizde yok böyle bir uygulama derse ne yapmamız gerekiyor.

Merhabalar,

Konuyla ilgili BİMER aldığım cevab ;

%40 ve üzerinde özürlü kişilerin özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan diş tedavilerinin ödenebilmesi için, özürlülük durumu belgelendirilmelidir. Bu hastalar; Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversitelerin diş hekimliği fakültelerince üç diş hekimi tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenmesi halinde, özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerine başvurabilirler. Sağlık kurulu raporunda, yapılacak ağız ve diş sağlığına ilişkin tedaviler açıkça belirtilmelidir.Ağız ve Diş muayeneleri yapılamayan hastalarda bu durum sağlık kurulu raporunda belirtilmelidir.Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 10 iş günü (raporun alındığı gün dahil) içinde tedaviye başlanılması gerekmektedir

Merhaba %90 engelim mevcut dişlerime tel taktırsam devlet karsılar mı

Üst Alt