Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 raporumla vergi indirimim var. Çalıştığım işyerinin kapanması emekliliğime..?

Tolgaela28

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar

ben yüzde 41 raporum evisten çıktı dereceye girdiniz yazıyor fakat benim sigortalı olduğum şirket kapandığından dolayı kağıdıma ulaşamıyorum ulaşamadığımdan dolayı emeklilik talebinde bulunamıyorum emekliliğimi vermek için bu kağıda ulaşmamı gerekiyor yada ulaşamasam nasıl bir yol izlemem lazım

ayrıca vergi dairesinin verdiği raporu düşürürmü ankara emeklilik talebinde bulununca birde sigorta başlanğıcım 1992 çalışma sürem 1941 gün sonrasında analık borçlanması yaptım 860 gün analık borçlanması 1363 günde bakurum var emekli olursam ne kadar maaş alırım yazarsanız sevinirim

şimdiden iyi akşamlar

Son 1261 gün ssk'dan ise, vergi indirimi ile doğrudan emekli edilirsiniz 16 yıl 3760 gün ile. Eğer vergi indirimini henüz almamışsanız elinizde raporunuz yoksa, aldığınız hastaneden tarihine göre talep edip vergi dairesine verebilirsiniz. Sorun çıkarsa yeniden Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden almalısınız.
Eğer vergi dairesine gidip geldi de, bunu bulamıyorsanız önemli değil sgk'da erken emeklilik talebiyle başvuru yaptığınızda vergi indiriminizin olduğunu söylerseniz yeterli olur.
Vergi indiriminiz olduğunda yeniden raporla ilgilenilmez, düşürme olmaz dolayısıyla.

Son 1261 gün bağkur'dan ise,4680 güne tamamladığınız zaman emekli edilirsiniz, rapor ve vergi indirimi olup olmaması önemli değil, zaten kurum sevkiyle yeni rapor almanız şart bağkur'dan erken emekli olmak için.

Kısmet hanım iyi akşamlar ben vergi indirimimi aldım dereceye girdiniz yazıyo fakat emeklilik talebinde bulunmam lazım evrak yok gelmedi ben heyete girdim emeklilik için everakım gelirse emekliliğimi verecem

Tolgaela28;

Vergi dairesine git onlarda örneği vardır şirketin kapandığını vergi indiriminin eline ulaşmadığını söylersen sağlık raporu ve vergi indirimi fotokopilerini verirler.
Vergi indirimi almak için başvurduğundan dolayı vergi dairesinin seni sevk ettiği hastane sağlık raporu fotokopisi veya aslı gibidir vermiyor ben kaç defa denedim.Vergi dairesinden mutlaka fotokopi alman lazım.Sonra bu fotokopileri 5 tane çoğalt rapor aldığın hastanede bunlara ASLI GİBİDİR kaşesi vuruyorlar.
Vergi dairesine durumu izah edersen yardımcı oluyorlar
Kelebek Hn dediği gibi SGK ya gitsende hallederler vergi indirimin çıktıysa sıkıntı yok

Teşekkürler sağolun polat bey biraz karmaşık

Polat bey onların 5 tane fotokopisi var elimde pardon birtanesini başbakanlık kartı için verdim 4 tanesi duruyor aslı gibidir yazıyo ben bütün işlemimi tamamladım 4 ayı bitti 5 aya giriyor sadece vergi indirimi kağıdım elime geçmedi o yüzden emeklilik talebinde bulunamıyorum talepte bulununcada raporu düşürüyorlarmı eviste evrağınız işyerinize gönderildi diyor vergi dairesini aradım bize geri döner dönmesi bir buçuk ayı bulur diyorlar sikortam devam etmediği için gss borç yığılıyor

Vergi indirim hakkı için maliye ye müracaat ettiniz. Şimdi tekrar müracaat ettiğiniz yere gidin ve şirketin kapandığını söyleyin vergi indirim belgesinin bir nüshasını isteyin Maliye size onaylı bir belge verecektir. Belgeyi aldıktan sonra ssk ya emekli olmak için müracaat edin.

Bağkurum fazla çıktı

Arkadaşlar ya sizden bir ricam var bana bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa çok acil sevinirim bugün vergi indirimimi aldım unkapanına emeklilik müracatında bulunmaya gittim sistemde bakurum ssk dan 3 ay fazla çıktı sistemde son 7 yılı bakurum daha çok çıktı 3/5 yıl daha sigortalı olmam söylendi yani 3 aydan kaybettim dava açsam nasıl olur bakuru geriye çekme şansım olurmu bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazın zor durumdayım çalışamam ödemede çok zorlanıyorum davam nasıl sonuçlanır herkese iyi akşamlar çok vaktim yok

En son hangi kuruma ödeme yapılmış ve kaç gün yapılmış?
Bugünden geriye doğru gider isek ssk ödemeniz ne kadar. Şirkette çalıştım demiştiniz şirket kapandı demiştiniz.

16/6 /1992 31/8/1998 e kadar1941gün 31/6/1998analık borclanması120 gün 11/6/2009 ikinci cocuk analık borclanması 721 gün 24/11 2010 -8/2014 gününe kadar isteğe bağlı 1357 gün 10/8/2014-30/10/2014 ssk80 gün bağkur ve ssk nın toplamı 4219 gün

Arkadaşlar bakur sigorta arasında aylık farkı varmı emeklilikte

Ssk'dan emekli olanların maaşı daha yüksek, ama bağkur işin içinde olunca yine de düşük olur. Ssk primleri ne kadar yüksekten yatarsa maaşta o kadar yüksek olur.

Teşekkür ederim kısmet hanım az yatırıyorsun sorun çok yatırıyorsun sorun nasıl davranacağımızı şaşırdık

Birşey soracam gısmet hanım ben çalışamıyorum rahatsızım daha önce yazdığım gibi 2.5 ay bakuru gecirmişim emeklilik talebi için gittim unkapanı na üç buçuk yıl daha öde dediler ben ödyemicem biryerde çalışarak çünki çalışamıyorum yarın sarıyere bakura baş vurucam arada ciddi fark yoksa olabiliyorsam bakurdan olmaya çalışacam olmasada üç ay yüzünden üçbuçuk yıl daha ödeyecegim birde sizden bir ricam var yüzde 41 raporum var düşürürlermi onu bilmiyorum akşamdan yazarsanız sevinirim çünki yarın bakura gidecem şimdiden iyi akşamlar

Bağkur'dan emekli olacak olursanız elinizdeki raporu kabul etmezler zaten, emeklilik başvurusu yaptığınızda yeniden kurum sevkiyle rapor almanız şart, şu tabloya göre emeklilik şartlarınız belirlenir.:
bagkur.PNG

Bugün bakura gittim olmadı benim başlangıcım 1992 sigorta günüm 2sekiz yüz gün bakurumda 3 sene 8 ay sonrada 3 ay bakuru kapattım sigorta başladım sigortayıda kapattım emeklilik talebi için başvyrduğumda bu sorunla karşılaştım sonuç malum bakurum üç ay fazla ödemişim benim toplamda bakur sikorta 4257 günüm var birde kısmet hanım birşey soracam dava açsam nasıl olur

Dava açsınızda kaybedersiniz kanun açık ve bariz şekilde son 7 yılın yarısından 1 fazlasına bakıyor siz 10/8/2014 tarihinden sonra ödemiş olduğunuz 80 gün ssk primini 1261 güne tamamlar iseniz ssk dan emekli olabilirsiniz.
10.08.2014+3,5 : 11.01.2018 tarihinde ssk dan emekli olabilirsiniz. Ama ne gerek var bağ-kurdan emekli olup emekli maaşı almak var iken hiç uğraşmayın hemen bağ-kurdan emekli olmaya bakın

Officer kardeş bakurdanda olamıyormuşum bugün bakura gittim 5 bin beşyüz gün istiyor olamasın dediler

% 40 ve üzeri raporu olan kişiler 5510 saylı yasanın 28. maddesine göre aşağıdaki tabloya tabi olarak erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilirler. Size bilgi veren memur yanlış anlamış ya da yanlış biliyor olmalı...

bagkur.PNG

Bülent bey yani oturan boğa kardeş ben çok anlamıyorum banamı yazdın bilmiyorum ama ben iki sefer gittim unkapanına yapmıyorlar bakurumun iki ay 24 gün fazla yatırmışım unkapanı olmaz diyo ne yapacam bilmiyorum

Aygül, bir hata olmalı. Gerekçesi neymiş ki?

Bülent bey iyi akşamlar şöyle

ben 1992 yılında işe girdim 1941 gün ssk lı olarak çalıştım
sonra doğum borçlanması yaptım toplam 2 sekizyüz gün toplamda sigortam var
sonra isteğe bağlı bakur yatırdım 3 sene 8 ay
bakuru kapatıp tekrar ssk yaptırdım
2 ay sonra hastahaneden heyet raporu çıktı yüzde 41 şvergi dairesinden geldi unkapanına emeklilik vermeye gittim olamasın bakur bakurumu 2 ay 24 gün fazla ödemişim
sonra yanlışmı deyip tekrar gittim yine aynı söylediler son üç buçuk yılda bakur ssk yı geçmiş etmiyorlar unkapanında memur diyoki bu kağıdı eline alan emekli olacam diye geliyor kim veriyor bunları size diyor
eksik yatırsam üzülmeyecem fazla yatırdım diye etmiyorlar ona üzülüyorum

Toplamda 4680 gün priminiz varsa, bırakın o bilgisiz memuru ve müdürüne çıkın. % 40 ve üzeri rapor alabilen kişiler 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanır. Bu çok nettir. Aksini söyleyen ve size mani olan çıkarsa haklarında şikayette bulunun.

Teşekkür ederim bülent bey yine gitsem aynısını söyleyecekler ali tezele gidip danışayımmı diye düşündüm artık nasıl bir izleyeceğimi bilemedim yoruldum 8 aydan beri bakurunu geçirmişsin diyo başka birşey demiyo 3 buçuk yıl daha çalış diyo çalışabilsem zaten onlara sormayacam denge problemim var ayakta zor duruyorum

Yahu olmaz öyle şey. Şefine çıkın, pas geçin o memuru...

İyi akşamlar benim toplamda 4270 günüm var bülent bey sıkışıp kaldım

Sizden ricam bana özelden tel yazsan konuşsak

Yukarıda da yazdım: Toplamda 4680 gün priminiz varsa, bırakın o bilgisiz memuru ve müdürüne çıkın. % 40 ve üzeri rapor alabilen kişiler 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanır. Bu çok nettir. Aksini söyleyen ve size mani olan çıkarsa haklarında şikayette bulunun.

Gerekirse başka bir sgk müdürlüğüne gidin.

İyi akşamlar siz bakurdan ol diyorsunuz benim o kadar günüm yok benim 4270 günüm var toplam bakur ve sgk dan başka nereye gidiliyor bilmiyorum olo 170 aradığımda onlarda sizin gibi söyledi beşiktaş ssk ya gidin diye orasıda un kapanıymış bilmiyorum elim kolum bağlı oturuyorum buğün ali tezelin taksimdeki birosunu aradım rendevu alıp gideyim diye oradaki kızda aynısını söyledi 3 buçuk yıl ödeyeceksin bu şartlarda yapılacak bir şey yok diyo

Birde benim sgk başlangıcım 1992 sigortası bu tarihte olanlardan daha az günle etmiyorlarmı

Peşin ödeme gibi bir şansım varmı öyle birşey okudum sanki

Çok sordum galiba şimdiden teşekürler

Merhaba Aygül Belki benim söyleyeceklerim sana yardımcı olur
Babam için bağkur prim affı olduğundan beri mücadele ediyoruz emekli olsun diye
Bugün evraklar bağkura gelmiş banka yapılandırmasıyla emekli olacak
babam 1974 te ssk ya başlamış 500 gün yurt dışı 510 gün yurt içi ssk var 1987 ile 1992 arası bağkur yatırmış .5 yıl görünüyor ama babamdaki kağıtta 7 yıl bağkuru var.Yaklaşık 1 ay oldu sanırım bağkur yapılandırmasına başvurduk.Bugün memur baktı emekli olabilirsin amca demiş. Toplam 19.000 tl borç çıkarmışlar.Babam 12. basamaktan bağkurluymuş.Memura sordum 900-1000 tl arası maaş alır dedi .Biz bunu 36 ay taksitlendirme yaptıracaz halkbankasına.Babam ayda 400 tl gibi bir para alacak.3 sene sonra borcu bitince bankaya tam maaş almaya başlayacak.
Babamda engelli X raporu var bi çıkış yolu bulamamıştık şimdi memur oldu işiniz dedi.Bende evrak takipten baktım bugün takip tahsis servisine gönderilmiş evrakları.Bakalım 10 gün sonra arayacaklar dedi.Sadece bankaya yapılandırma işi kalıyor emekli olabilirsin dedikten sonra.
Senin prim günün fazla sana istersen yapılandırma yap.
Henüz başvurular bitmedi sanırım bir bağkura sor.

Polat bey iyi akşamlar babanız emekli oldumu ne kadar maaş bağladılar

Son 2520 primin fazlası 4b bağkur ise, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğşnden yararlanırsınız. Konu bu kadar açık ve net.

bakurumu fazla yatırdığım için olamamıştım emekli kanun çıkacak birleşecek bakur sgk emekli olunacak gibi şeyler söylüyorlar bilginiz varmı çıkacakmı ben o zaman ancak olabiliyorum şimdiden sağolun

Aygül,
Ötv ile ilgili sıkıntını bilemem arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ama emeklilik için yardımcı olmaya çalışayım daha öncede konu açmışsınız detaylı yazışmalar olmuş şimdi sizden şu sorularıma cevap istiyorum. Buradan son kez sorununuzu çözmeye çalışalım..
1-Doğum tarihiniz.
2-İlk prim ödeme tarihi
3-Toplam prim ödeme tutarı
4-Farklı kurumlara ödeme var ise hepsini giriş çıkış tarihleri
5-Doğum borçlanması/askerlik borçlanması var ise ödeme ve doğum yapılan tarihler..
6-Vergi indirim hakkınız var mı?
Bu soruların hepsini Gün/ay ve yıl olarak lütfen tane tane maddeler halinde yazın

Üst Alt