Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 raporumla vergi indirimim var. Çalıştığım işyerinin kapanması emekliliğime..?

İyi akşamlar officer kardeş şimdi hepsini yazıyorum ilk işe giriş tarihim 8.5.1992.çalışmışım 1941 . Gün sgklı olarak çalıştım 98 de işten ayrıldım isteğe bağlı başlangıç tarihi 24.11.2010. Bitiş 17.8.2014.3 yıl sekiz ay 24 bakur ödedim analık borçlanması 1995. Birinci çocukta148. Gün 2007. Den ikinci çocuktan 721. Gün .2014.8.18 sgk 2014.10.31.sgk çıkış sgk genel toplam 2.884 gün vergi indirim hakkım yüzde.41. Sürekli doğum tarihim 18.12.1969. Doğum borçlanmasını yatırdım isteğe bağlı sgk toplamda 4125 gün var hepsi şimdiden teşekürler

Aygül,
Son primlerinizin çoğu bağ-kur olduğu için bağkur dan emeklilik hesabı yapacağız. sonra diğer seçenekler düşünülebilir...
Bağ-kurdan emekli olmak için prim ödemenizi 4680 güne tamamlamanız gerekli yukarıda verdiğiniz bilgiler göre 4236 gün prim ödemeniz var 4680-4236 : 444 gün daha prim ödemesi yapar iseniz bağkurdan 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olabilirsiniz. Bağ-kurdan emekli olurken vergi indirim hakkının hiç bir önemi yoktur kurum sizi yeniden hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanızı talep der.

İkince seçenek ise,
18.08.2018 tarihinden sonra ssk prim ödemesi yapmışsınız ve devam eder o tarihin iseniz 1261 gün (3,5 yıl) prim ödemesi yapar iseniz ssk şartlarına bağlı olarak emekli olursunuz. 1261 gün prim şartını yerine getirmeden ssk dan emekli olamazsınız....

Sizin için en erken emeklilik bağkurdan olur 444 gün daha prim ödeyip bağkurdan emekli olun derim.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kanun çıkacak bakur sgkya aktarılacak diyorlar önümüzdeki ay o kanun çıkarsa inşallah o zaman olurum diye düşündüm ama doğruluk payı ne kadar bilmiyorum

Öyle bir şeyin olması imkansız bağ-kur ödemesi ssk ya sayılamaz sayılmaz... Nasıl aktarılacak zaten siz isterseniz kuruma dilekçe ile müracaat eder tüm prim ödemelerinizi BAĞ-KUR da toplaya bilirsiniz. Siz bağ-kur dan emekli olacağınız için bağkura dilekçe verin ssk günlerimin bağkura aktarılmasını talep edin 444 gün daha prim ödeyin ve emekli olun.

Üst Alt