Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 oranlı raporla malulen mi yoksa yaşlılık emeklisi mi olurum?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1993 yılından beri SSK lıyım 7300 gün pirimim var. benim hesaplamaya göre yüzde 41 işitme kaybım çıkıyor. ben 42 yaşındayım emekli olabilirmiyim bu roporla olursam nasıl bir emekli normal bir emeklimi? malülen emeklimi? zahten yaşı beklemekteyim 52 yaşı . nasıl bir yol izlemeliyim sizce.

sa abim yüzde 42 raporun varsa engelli emeklisi olursun yüzde 60 ve üstü raporun olsaydı malulen emekli olurdun sgk ya baş vurunu yap bence

vergi indirimi alip yas sartini kaldiricaksiniz...konu sitede bol miktarda basliklarda var..

Arkadaşlar tşk Murat kardeş işitmede forumda okuduğum kadarı en fazla yüzde 52 oluyormuş ropor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mühendisbey

%40 ve üzeri raporla defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Peki birşey daha soracağım bu erken yaşlılık emekliliği dediğiniz normal yaş zamanı dolup emekli olunan gibi değilmi.

1993 ten bugüne 7300 gün ödemem 570.931.25 tl pirim ödemem var yani aylık bürüt 6000 ile 7000 tl civarı geliyor ortalama ben bu yıl içi emeklilik için başvuru yapsam emekli olsam. sizce nekadar emekli maaşı alabilirim . normal emekli olma yaşıma 13 yıl var ben prim dolu yaşı beklemekteyim.

Engelli emeklisimi Normal yaş emeklisimi?

Arkadaşlar size akıl danışayım ben şuan başvuru yaparsam yüzde 41 işitme engelli emeklisi olabiliyorum 7300 iş günümle . kafama takılan soru benim normal emekli olmama 10 yıl var primim tamam fakat yaşı beklemekteyim . benim engelli emeklisi olmamda maaş konusunda bir kaybım olacakmı . yoksa 10 yılımı beklemek daha avantajlı. bana bu engelli emeklisinin Eksisi sonraki günlerde olsa olacakmı. ne yapmamı tavsiye edersiniz. çalışmama engel bir durum yok.

mühendisbey,ben olsam emekli olur,çalışmaya devam ederdim,Zira aylık en kötü binlira emekli maaşı alsan,bu sana senede oniki bin,on senede 120 bin eder,Bu parayı hak ediyorsam niye almayayımki değilmi.Bence öyle yap,emekli ol çalıbmaya devam et,engelli emeklinin tekrar çalışma hakkı var.

mühendisbey

10 yıl erkenden maaş almaya başlamaktan daha kazançlı hiç bir şey olamaz. Emeklilik şartları tamamlandığı gün emekli olmak gerek.

Merhaba arkadaşlar

Ben kurumumun sözde bilenlerinin aksine %40 raporla malulen emekli olamam yaşlılık aylığı almam gerekir diye çırpınmamın neticesinde @turbo arkadaşımın sözunü dinleyip Ankara Kamu Emeklileri Daire Başkanlığı`na yazdığım dilekçenin cevabı geldi emeklilik kağıtlarımla birlikte Veee istesem de - ki istemiyorum - malulen olamazmışım sonradan sakatlanan memur olsam dahi :) Darısı tüm emekliliğini bekleyenlerin başına

Ben sadece işitmeden %42 aldım ankaradan eksik evrak diye geri geldi salı günü vergi dairesine gideceğim hangi evrak eksikmiş onu öğreneceğim

Arkadaşlar vergi dairesine gittim eksik evrak dedikleri işitme testini yapan görevli formu yanlış doldurmuş tekrar form düzenlenmesini istediler yani 500-1000-2000-4000 alanları boş bırakmış . onun hatası 3 ay çektim .3 ay daha beklenecek öyle görünüyor

KKELEBEKK hanım benim %42 raporum var işitmeden süresiz kendim gittim aldım sevkle değil, primim doldu yaşı beklemekteyim fakat forumda okuduğum kadar kurum sevki olmadan rapor alındığında emeklilik için geçerli değil diye okudum. vergi indiriminide süresiz aldım şimdi ben sgk gitsem emeklilik için benden tekrar rapormu ister. sigortam 1993 başlıyor primim 7300 . ben ağustos ayında emekli başvurumu yapmayı düşünüyorumda.

mühendisbey siz ssk'dan emekli olacağınız için vergi indirimi yeterli olur. Sizden istenmez rapor.

mühendisbey şimdi hangi durumlarda rapor istendiğini yazıp kafanızı karıştırmayayım ama şu kadarını söyleyeyim 1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olup, ssk (4a)'dan emekli olacakların vergi indirimi alması zorunlu ve tekrar hastaneye sevk edilmezler.

@KKELEBEKK hanım beni rahatlattın . Kafama takıldıydı. inşallah ağustos 27 itibariyle iş yerimden ayrılıp 1 eylül itibari işime devam edeceğim.

@mühendisbey

Yukarıda @KKELEBEKK,Kısmet hanımın tavsiyelerine ek olarak mutlaka yapmanız gereken bir konuda,
Madem şuan çalışıyorsunuz ve Ağustosta emekli başvurusu yapacaksınız.

Müracatınızda,Kısmet hanımın sözünü ettiği gibi sizden vergi indirim belgenizide isteyecekler.
Siz şimdiden vergi indiri başvurusunda bulunun ki,o tarihe kadar belgeniz tarafınıza ulaşmış olsun.
Ki' emeklilik başvurunuzda gereksiz zaman kaybı yaşayıp,
Gözleriniz posta idaresinden gelecek zarf yolunu boşu boşuna beklemesin.

Son düzenleme:
mühendisbey

niye agustos ayını bekliyorsun? Vergi indirimi emeklisi çalışmana engel değil. Tekrar rapor istemez vergi indirim belgen yeterli vergi indirimi emeklisi daha yüksek maaş alır .

zekiş

tşk kendimi bu şekilde şartlandırdım .allaha şükür işim var .nasipse çalışmaya devam edeceğim .

31.07.2018 emeklilik dilekçemi verdim.

Arkadaşlar 31..07.2018 itibariyle emeklilik dilekçemi vermiş bulunmaktayım .

1-sabah SGK. Gittim ora çalıştığım işyerinden çıkış yapmamı söyledi .
2- iş yeri çıkışımı yaptırdım telefonla sistemde görüldü 30 dk. sonra
3-sonra emeklilik işlemleri bölümüne geçtim form doldurdum. tekrar geri verdim 5dk.

yapılan işlemler bunlar arkadaşlar .şimdi günümü beklemekteyim 1 ay sonra sistemde görünür dedi memur .

konuyu takip etmediğimden soruyorum. engelli olarak mı başvuru yaptınız. hayırlı olsun efendim darısı başımıza

mühendisbey...öncelikle hayırlı olsun darısı başımıza inş..sormak istediklerim..1.vergi indirim sonucunuz ankara dan kaç ayda geldi?..2.emeklilik için istenilenler iş çıkış belgesi birde vergi indirim belgesi ve orda doldurduğunuz form..hepsi bu kadar değilmi..?..teşekkürler..

evet %42 işitme engellisi tşk.

deathless
vergi indirimi ankaradan 1.5 ayda geldi belgeler doğrudur iş çıkış belgesi istemediler sadece çıkış yaptığımı sistemde gördüler okadar. tşk

Üst Alt