Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4200 SSK primim varken memur oldum. Emeklilik şartlarım ne oldu?
06/01/1977 doğum tarihim
%60 ergi indirimi almış raporum
01/04/1996 tarihli sigorta başlangıcım 4200 gün pirimim var
ssk dan 16 yıl 4 ay şartıyla emekliliği hak ediyordum
ama şu anda kamuda kadrolu olarak (emekli sandığı)çalışmaya başladım şimdiki emeklilik şartlarımda bir değişiklik oldumu bazı arkadaşlar 5400 gün diyor emekli sandığı için bu doğrumu
ayrıyetten bi sorumda yine engelli olarak çalışan bi arkadaşımın sorusu 1988 de kamuda işe girdi daha sonra 2005 yılında trafik kazası geçirdi %40 rapor aldı bu arkadaşımıza 15 yıl şartı için emekiliği için 2005 te rapor aldığı için özürlü olarak mekli olabilmek için başlangıç 2005 olur denmiş 2020 tarihinde emeki olabilisin demiler bu doğrumudur
Emeklilik zamanınız geldiğinde yeni rapor alacaksınız ve emeklilik zamanınızı o belirleyecek (5510 / 28. madde):
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.
Sigortalılık süreniz de prim gününüz de gayet iyi. Emekli sandığı (yani 4c) statüsünde emekli olabilmek için 1261 gün ve üzeri primi 4c'li olarak yatırmış olmanız yeterli. Sonra ister emekli olursunuz, ister çalışmaya devam edersiniz...
Evet, vergi indirimi almanızın emekliliğinize bir etkisi yok.
Sonradan sakatlanan memur arkadaşımız ise toplam hizmet süresi 6480 olduğunda (ki, bu hizmet süresi de fazla fazla dolmuş zaten) 5510 sayılı yasanın Geçici 4. maddesinin ilgili fıkrası uyarınca emekli olabilir. Bunun tek şartı, emeklilik talebiyle kurumuna başvuru yaptığında sevk edileceği hastaneden %40 ve üzeri rapor alabilmektir.
Ayrıca emekli maaşı da 9000 gün hizmet süresi varmış gibi hesap edilir (emeklilik ikramiyesi ise hizmet süresine göre hesaplanır).
doğum tarihim 06/01/1977
işe başlama tarihi 01/04/1996
toplam ssk prim 4502
2. derecede vergi indirimim var %60
emekli sandığı giriş tarihim 15/10/2011 ve halen devam ediyor
toplam da 4800 günüm var
eğer ssk olrak devam etseydim normalde 01/08/2012 tarihinde ( 16 yıl 4 ay ) şartıyla emelilliğim doluyordu
bu gün işyerimin emekli bürosuna gittim şu anda emekli olmazsın daha 2 senen var dediler ben emekli sandığında emekli olmak istemiyorum ssk dan emekli olmak istiyorum dedim öyle olmaz denildi bu doğrumudur acaba teşekkürler
Emekli sandığı'ndan istifa edip, ssk statüsünde emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. İstifa etmeden kurumunuz işlem yapamaz diye biliyorum. Ama bunu sigorta müdürlüğüne sormanız daha doğru sanırım
Ben 01/04/1996 tarihinde ssk lı olarak işe başladım 17/04/2000 tarihinde bir kamu kuruluşunda geçici olarak işe girdim. 2007 tarihinde 4/b kadrosuna gecrildik. 2011 yılında 632 nolu karaname ile 4/a kadrosuna gecirildik.
06/01/1977 doğum tarihim
` özürlü raporum
5000 gün pirim
şimdi ben ssk şartlarına göre emekliliğimi hak ediyorum ama emekli sandığına tabi çalıştığımdan kurumum en az 2 yıl daha çalışman gerekiyor deniyor.Ben çalışmaya devam etmek istemiyorum emekli sandığına tabi olarak çalışırken ssk dan emekli olma hakkım yokmudur. mecburmuyum 2 yıl daha beklemeye
istifa etsem 13 yıllık tazminatım gidecek
[FONT=sans-serif]benim 01/04/1996 ssk başlangıcım var ssk toplam 4502 günüm var 15/08/2011 tarihinde memeur oldum toplam 1300 gün de buradan pirimim oldu emeklilik için emekli sandıgına başvurdum 950 tl maas bağlamışlar ben yanlışlık oldugunu düşünüyorum ama yanlışmıyım acaba en düşük emekli maası 1350 değilmiydi ya sinirden deliye döndüm aylık bağlama servisine gittim yanlışlık yok diyor bu maas gercekten doğrumu arkadaslar[/FONT]
Formda yazan editör ve form uzmanları sürekli farklı şeyler yazıyor.Ama bende iddea ettim.2008 den sonra memur olanlar ne kadar ssk pirimi olursa olsun 5510 sayılı kanuna tabidir.yani ssk primleri 2008 öncesine götürüp eski memur statüsüne tabi olmuyor.Sadece emekli ulurkan ssk günlerini yükseltiyor.Emekliliğine yardımcı oluyor.Form da yazan arkadaşlar iyi araştırarak yazsınlar.Şimdi sen herkeze örnek oldun.Eğer 2008 den önceki tarihe gitseydin ki ssk primin yüksek, en az 1350 tl emekli maaşı bağlanırdı.yani kısacası 5510 sayılı kanuna tabisin.
ekim 2008 öncesi memur olanların,emekli olmaları halinde en düşük emekli aylığı şu an 1.350,92 tl dir.2008 ekimden sonra memur olanlar ssk lı gibi emekli aylığı hesaplanır.
Normalde ssk dan emekli olsaydın emekli-maası.com 1275 tl maaş doğru bağlanacaktı.Demekki emekli sandığına geçişte düşük maaş bağlanıyor.Zaten normal memurlarında emekli maaşları düşük
sayın oturan bğa kardeşim .yukarda bır kardeşim 4200 gunum var ve şimdı memur oldum.emeklılık şartım ne dıye sormuş ama siz 5510 yasayatabı saymışsınız.benım durumumu sormuştum sıze 5500 gun ve yenı memurıyet .yanı 5500 gun gerıye gıdeceyımıziçin emeklılıkte yenıden rapor almamalıyız ve eskı yasaya göre emeklı olacagımız söylemiştınız.bir çelışkı oldu açıklarmısınız...
şimdi 2008 önce mumur lar emekli olduğunda 1350 tl emekli maaşı bağlanıyor.Biz 2008 den sonra memur olduğumuz için yasalar değişik.Ali TEZELin bir yazısını okumuştum.2008 den sonra memur olanların emekli maaşları 650 tl kadar düşecek diyor.Yani durum vahi.
Bende 1996 ssk girişliyim.2015 de memur atamam oldu.Ama memuriyete geçmeyi düşünmüyorum.Sen bize örnek oldun.
bende emekli oldum diye sevinmeye başlamıstım 2 gündür sinir hastası oldum resmen ya 2000 tl maas alan birine 950 tl maas bağlamak bumu adalet bumu hak hiç yüzleride kızarmaz cıkar en düşük emekliye 1350 tl veriyoruz diye hava atarlar ellerim kırılaydıda senelerdir bunlara oy vermeseydim