Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

45 bin kira getirisi ile çalışmadan yaşayabilir miyim?

dermansiz

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
43
Merhabalar,
şu an çalışıyorum evet üretmek çalışmak güzel ama hastalıktan olsa gerek yatasım geliyor hep e bir dükkan bir ev var bir de kardeşim var kiraların toplamı 90 100 bin ediyor 2 ye bölünecek tabi 45 falan denk gelir mantıken kirada olanlardan, ailem olmadığı zaman mecbur kalırsam çalışmadan bu para ile örneğin 10 bini bağkur ödesem isteğe bağlı emeklilik yatırsam geri kalanı da gıda ve temel ihtiyaçlar için harcasam ve her yıl enflasyon oranına göre zam yaptığımızı da düşünürsek kendi oturduğum ev de bizim kira değil sadece temel giderlerim olacak çok fazla araştırma yapıyorum yapay zeka yaşarsın vs diyor da ne kadar gerçekçi bir şey canımız istediğinde muhtemelen almamam gerekicek sadece temel şeyler ve pc için harcama yapabilirim

çok düşündüm de muhtemelen annem babam vefat ederse allah korusun tek kalırsam hiçbir şeyde çalışmayıp kira getirisi ile devam ederim yaşantıma muhtemelen..

Sizce geçinilebilinir mi bu para yeterli olur mu 1 kişi için kira vs yok sadece temel ihtiyaç internet dijital platform üyelikleri yeme içme vs.

-10. bin her ay zaten isteğe bağlı emeklilik ödemesi kalacak diyelim 30 bin bir asgeri ücret ile de yaşayabilmem gerekli ama kiracı çıkar eder sorun yaşarım diye düşünüyorum bes mi yaptırsam ekstra acaba bilgisi olan var mı

Son düzenleme:
@dermansiz, Kiraya verdiğin dükkanın parasını düzenli alman lazım.Yaşlandığında güçten düşüceksin o yüzden kendini koruman gerekebilir...Benim doktor çalışmadan babadan kalan maaşın yarısını alır evde kendinin yaşar zihniyetinde.Trsm de kira ve yetin aylığı alan 30 lu yaşlarda bir hasta vardı.

Harcama ve geliri hesaplıyorsun ama evlenmeye kalksan sorun yaşayabilirsin.Sözleşme imzalayarak evlen kandırıp mala ortak olmasın veya senin tek kira gelirinle geçinememe olabilir.Çalışan biriyse çok bağımsız davranabilir çoluk çocuk çok daha bilinmez ortaya çıkarabilir.

Ptt den sigorta geri ödemesini almaya gittim.Yaşlı bir kadınla iki genç vardı.Kız arkamda duruyordu.Erkek kaşımı çekti.Daha önce konuşmalarını duymuştum.Durduramadıklarından haber vermek için soruyorlar bunlarda anlatıyordu.Ptt den muhtaç aylığı çekmeye gittiğimi sandılar.Maaşa iş koyacaklar.Bu düzgün bir çocuk kaşını çekeriz kavga çıkar diye yaşlı kadını alıp gelmişler.Babamın yanında bunlar oldu.Maaş çekmiyordum bir tel tüy önemli değildi ama yanlarına tanık olsun diye yaşlı kadın bile almışlar.Demek istediğim şerefsiz çok parayı kira anlamında vesaire koruman lazım.

@NewDay, Evlenmeyi kafamdan sildim ya yakışıklı olduğumu söylerlerdi ama lafta yani sadece şimdi kilo da aldım hiçbir kız zaten o gözle bakmaz artık umursamıyorum da herkes seçtiği ihtimallerde mutlu olsun dediğiniz çok doğru kira da bir ay aksama demek beni de aksatır demek o yüzden ince eleyip sıkı dokumak kenarda 500 bin 1 milyon tl gibi bir para en azından tutmak lazım faizde ki kira aksarsa faizden tampon yapabileyim

@dermansiz, Kız mevzusunda bana söyledikleri tam tersi para lazım tip değil diyorlar.Yaşlılarla evlenenleri örnek veriyorlar...Böyle 300 adama denk geliyorum yüzüm yara bere içinde.Bunun böyle olacağı belliydi.Parayla kız bulur dediler ama o zamanlar kısmen legaldi bunlar şimdi imkan yok.Planladıkları gibi olmadı.
Bir ay önden masrafları ödeyebilirsiniz ama bu kira durumları çok uzun sürebiliyor.

@NewDay, Valla bilmiyorum bizim ülkede erkeklere hep bir mesafeli yaklaşıyorlar biraz da haklılar ölümler kalımlar koruma amaçlı ama ne bileyim benim talihsizliğim biraz da arkadaş grubunda görüyorum 30 yaşındaymış hiç ilişkisi olmamış antalyaya gittim diyor rus bir bayanla çıkıyor hayatı değişiyor yani bizde dediğim gibi şans uyuşmuyor biraz da zaten evlensen çoluk çocuk dedin mi bir de ömür boyu çalışma ihtiyacı doğacak bu sefer bu paralar yeterli gelmez çocuğun masrafı falan en temizi tek tabanca takılmak

dediğiniz doğru masrafları hep bir ay önceden ödeyip mümkünse 12 aylık ihtiyaç parası kenarda durup ek olarak da faizde bir miktar para olursa daha mantıklı olur gibi.

@dermansiz, yazdıklarını okuyunca ben mi yazdım sandım. Aynı durum ve kafadayız, tek fark ben malulen emekliliğe ayrılmak istiyorum yani sgk ya sen gibi ödeme yapmıycam, sgk dan ben maaş alıcam.
İnternette uğraşarak para kazanma planım var

@StandartQ, inanılmaz aynı kafadayız harbiden ben de öyle düşünüyorum yapay zeka ile ek gelir yaratmak kolay zaten e çat pat da geçinirim diye düşünüyorum

malulen emeklilik ama olmaz gibi bende ben engelli raporu falan almadım %0 dedi doktor yani sana vermezler dedi ben de üstüne varmadım

Son düzenleme:
Üst Alt