Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 ile sigortalı oldum ama hastalığım ilerledi. Malulen emekli olabilir miyim?

SCALA80

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2005 yılı ilaç da çalışabilir raporu ile işe girdim hastalığım ilerledi malülen emekli olma şansım var mı �şe giriş yaparım yüzde 45 10 yıldır Doktor gözetiminde tedavi görüyorum

Hastalığım atipik psikoz f29

SCALA80

Şu anda durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde ise, 1800 priminiz de varsa, evet, malulen emekli olabilirsiniz

Teşekkür ederim fakat televizyonlarda çıkan bir uzmana sordum mağlubiyetini işe girişten önce olduğu için malülen emeklilik söz konusu değil dedi bana SSK'ya müracaat ettim 5510 sayılı kanun 95 maddesinden hastaneye sevk ettiler

Maluliyet tespit oranı ayrı özürlü tespit oranı ayrı değil mi

SCALA80

Siz onu umursamayın. SGK'daki memurlar da aynı şeyi söyleyebilirler, onları da umursamayın. Siz yeterki yukarıda söylediğim şartları sağlayın. Mahkemeyle de olsa hakkınızı alırsınız

Teşekkür ederim oturan boğa bu konuda herkes çok Bildik davranıyor Kavram kargaşası ne yol açıyor bilgi kirliliği had safhada

Malulen emeklilik için başvurdum 5510 sayılı kanunun 95 İnci maddesinden sevk ettiler 95 İnci Madde ne demek Neden 95 İnci madde

Kamuda çalışan SGK işçileri ayrı muamele mi yapılıyor maluliyet hususunda

Neden 90 5. Madde

SCALA80

Sevk maddesi önemli değil. Sevk yazısında maluliyetin tespiti ye da iş gücü kaybını tespiti gibi alanlar vardır. Sizde hangisi işaretli?

İş gücü kaybı tespiti var

Ben hiç umutlu değilim Sonuçta SGK kendi kearını düşündükten sonra

Sayın hocam sevk kuruluna girdim karar olarak Ankara SGK karar versin dediler Sizce bi umut var mıdır

Ayrıca bana verilen raporda bir puan ve Oran belirtilmemiştir

Bu aşamadan sonra süreç nasıl işler teşekkür ederim

Işe giriş tarihi 2005 gün sayım 4300 Cevap yazarsanız sevinirim

Biz atipik psikoz hastalarına nasıl değerlendiriyorlar maluliyet süreci içerisinde bilgisi olan yazarsa sevinirim.... Şimdiden teşekkürler.
Sizce bir şans var mı????

Hastane raporu emeklilik servisinden çıkıp bölge sağlık kurulu verilmiş sonraki süreç nasıl işler cevap verirsen sevinirim Saygılar

Normal malülen emeklilik işlemleri kaç ay sürmesi gerekir ??evet el cevap.....

SCALA80

Malulen emeklilik başvurularında herkes aynı prosedüre tabii olur. Eğer raporda sorun yoksa 2 ayda tamamlanır süreç

SGK sağlık kurulu malülen emeklilik işlemi reddetti yüksek Sağlık kuruluna başvurusam olurmu sebeb olarak yüzde 60 yok dediler

Son düzenleme:
SCALA80

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız elbette yüksek sağlık kurulunca yeniden incelenmesi için karara itiraz edin

SGK beni 5510 sayılı kanun 95 İnci maddesinin 5. Fıkrasına göre malulen emeklilik için hastane sevk etti hastane benim dilekçeme paralel olarak örtüşen epikriz raporuna rağmen SGK raporunu gönderdi SGK 25. Maddeye istinaden maluliyet talebimi reddetti bende YSK ya itirazda bulunduğum bundan sonrası için ne yapmam gerekir teşekkürler....

SCALA80

İtiraz da olumsuz sonuçlanırsa ve siz maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde olduğunuzu düşünüyorsanız, olumsuz sonuca karşı dava açmanız gerek.

Sgk YSK karar veririrken nasıl davranır,diğer kuruldan farkı nedır?

Yeni başvuru

Ben geçen sene malulen emeklilik için başvurdum reddedildi lk İşe giriş tarihim 2005 20 Sene çalışmam gerektiği söylendi fakat hastalığım ilerliyor atipik psikoz da başlayan hastalığım beni her geçen gün yıpratıyor bir an önce sağlığıma kavuşmak için kendime zaman ayıramıyorum emeklilik için bir kez daha başvursam ne gibi bir sonuca alırım cevaplarsanız sevinirim

SCALA80

yüksek sağlık kurulu'na yaptığınız başvurunuz da mı reddedilmişti?

Doktorunuz "tedaviye rağmen düzelmeyen xxx" olarak teşhis koyuyor mu? Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız varsa, bir kere daha şansınızı deneyebilirisiniz tabii ki. Ama genelde 1 yıl sonra yeniden denenmesi daha doğru olur.

İki yíl aradan sonra başvurdum.ba na tedaviile işlevslliği kısmen düzelen teşhisi kondu snuç ne olur..

SCALA80

"kısmen düzelen" ifadesi malulen emeklilik için yeterli olmaz maalesef

Engelli emeklilik

2005 yılından beri çalışanım sürekli 5200 günüm var %45 engelliyim malulen emekli olabilir miyim engelin psikiyatrik hangi şartlara tabiyim ve bu konularda düzenleme var mı?

SCALA80

Rapora karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı kazanmış olmak şartı ile (gün/ay/2005 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekliliği hak edeceksiniz. Yani 2025 yılında emeklisiniz.

2008_oncesi.PNG

Hocam bu süre uzun degilmi ileride bir düzenleme olur mu? Zaten ağır ilaçlar kullanmaktayım.Sartlar sizce de ağır değil mi?

Ben tekrar başvuruda bulundum SGK ya Uludağ Üniversite sinde heyete girdim organik olmayan psikotik bozukluk tanısı kondu (f28) tedavi ile düzelmeyen ibaresi yazdı "raporda" bu malulen emeklilik için bir süreç mi?(2020 yılında) Bursa.

____
Bu arada ara bir karar çıkmış SGK bölge sağlık kurulundan beni daha önce ki seneler tedavi ile işlevselliği düzelir yazan raporu hazırlayan hastane ye sevk ettiler.Bu kararı nasıl yorumlamalı ne yapmalıyım.

Bu arada halen aynı iş yerinde çalışanım.5400 günüm var...yardımcı olursanız sevinirim....cevap yazarak...

Kolay gelsin bende bipolar hastasıyım raporum yüzde 40 devlet memuruyum sizdemi öylesiniz emekli olabilecekmisiniz bilgi alabilirmiyim bende yüzde 40 yülseltip malulen olmak istiyorum

SCALA80

Sevk kararının kendisi bir şey ifade etmez. Hastanedeki süreç öneli. Orada doktor "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen" ifadesini yazmasa değerlendirmesine, malulen emeklilik mümkün olamaz.

İlk sevkte o ibare var bu ikinci hastane ye sevk

@gulsah33
SGK ya başvurun onlar yardımcı olur.

@OturanBoğa

Bana verilen bu ilk sevk teki rapor bir şey ifade etmez mi .
2020 de ki ilk sevk uludağ üniversitesi orada tedavi ile işlevselliği duzelemeyen organik olmayan psikoz ibaresi var.ikinci sevk edilen hastane bir şehir hastanesi ilki üniversite.

Üçüncü kez başvuruda bulundum bu iş bu kadar zormu hayret ediyordum.

İkinci hastane de tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen ibaresi var bu nedemek

Üst Alt