Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

47 kodlu iki tekerlekli araç kullanamaz ibaresi ağır motosiklet kullanamaz ibaresine dönüştürülebilir mi?

Nazar_ber_kadem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar

47 koduyla ilgili biraz araştırma yaptım anladığıma göre gözlemlerime göre bu kodun ortopedik engelliler için kalkması kolay değil hatta hiçte kaldırmayabilirler torpilli değilsen, hasılı; sağ koldan %40 engelliyim parmaklarım tam kapanmıyor ama gaz kolunu kavrıyorum gaz verip motor kullanabiliyorum hamdolsun,
B ehliyet ile kullanılabilen moped tarzı 50 cc motorum var geçtiğimiz yazın sonlarında yani 2024 te beni trafik çevirdi (her zaman çeviriyorda bu sefer başka biriydi yeni atanmış ve tecrübeli biriydi daha önce çevirenler devam et diyor diyordu gönderiyordu) nerdeyse 10 dk yı aşkın bekletti telefonla görüştü ve yanıma geldi direk şunu dedi; "kardeşim sen iki tekerlekli kullanamazsın sürücü raporunda bu kod olduğu müddetçe kullanamazsın bu ibareyi heyette ağır motorsiklet yahut her neyse onunla değiştir" deyince hocam B yetiyor bunlara dedim, o da: "hayır bunlar M ve A gurubu B ehliyette arkasında moped ve motosiklet resimlerinin karşısında kodlar olması gerekiyor senin ehliyetinde B Engelli Ehliyet olduğu için arkasındaki motor resimlerinden birine bunu kullanabilir kodu ekleyecekler, dua et yasa yok cezayı yazardım yasası olsa affetmem , ama şunu bil kaza yaparsan ki Allah korusun ehliyetin elinden alınır o da yetersiz ehliyet kullanarak trafiğe çıkmaktan işlem yapılır "

şimdi ben heyete çıkarsam ne diyeyim ne yapabilirim teşekkürler ?

Merhaba
Öncelikle sürücü belgenizi ne zaman aldınız.Komisyon rapor tarihiniz nedir.
Mevcut sürücü belgenizde hangi kısıt kodları var.
B sınıfı sürücü belgelerinde (normal insanlar için) Motosikletin yanında tarih ler var.Sizin sürücü belgenizde yoktur.
Yeniden komisyona da girseniz 2 tekerlekleri araç için onay vermeyecektirler.Bunun için Raporu mahkemeye vermeniz gerekecek mahkeme bilirkişi isteyecek Bilirkişi araç üzerinde görmek ister ise ve siz de sürüşleri geçerseniz 47 kodu kalkabilir.Fakat ciddi süreç ve zaman ister.
Fakat Yeniden komisyona girmek isterseniz Rapor tarihnden en az 2 yıl geçmesi gerekmektedir.
Ayrıca Mevcut Kısıt Kodlarınız nedir bilmiyorum ama çok daha farklı kodlar (tertibatlar yazabilirler)Bilginiz olsun.
Bir atasözü var Pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilirsiniz.

@saimakdeniz, valla çok doğru dedin abi hiç bu yönden düşünmemiştim. 2021 deydi en son heyetim araç için bir kod istemişti bir bayii aydına gitmiştim Aydın heyeti de boşuna geldin adamlar sana araba satmak istememiş başka yerden baksaydın yada mahkemeye verseydin falan dedi geçti sanki bende daha evvel bu kodlar yoktu aydın eklemiş gibi hissettim, sadece o gün o trafik memuru dedi işte burda kodlar olacak kullanacaksan falan ama ben bu durumda Allah korusun bu ehliyetten de olmayayım demesinler "hııı sen engellisin nasıl engellisin kullanıyorsun normale çevirelim hadi güle güle" falan ondan da olmayalım… ya ben isterdim ki güzellikle söyleyip otomotik vites motorsiklet kullanabilir falan demeleri bilmiyorum kafam çok karışık Saim abi.

hocam ben işitme olup ortopedik olmadığım halde banada 2022 yılında 47 nolu kodu yapıştırdılar ve halen uğraşmaktayım, neticede öğrendiğim heyet 47 no verdiyse ne yaparsan yap hangi cc olursa olsun ruhsatta motorsiklet yazıyorsa çevirmede direk kağıdı eline tutuştururlar, bunun yan sıra yönetmeliğe gelince ortopedik sınıflarda iyi yada kötü ne durumda olursa olsun 47 numara şart düşülüyor geçmiş olsun bunun yanı sıra hareket ettiricide herhangi kısıtlama zorlama varsa ÖTV'siz araç alma yolu daha iyidir ;)

@16Caner16, abi ciddi söylüyorum kaç kez çevirme yedim hiçbirinde dediğin şey olmadı hem vallahi hem billahi… sadece böyle tereddütte kalıyorlardı dikkat et çıkma trafiğe diyorlardı bunu 10 kişi çevirdiyse 2 si demiştir diğerleri geç dedi halbuki trafik polisi bu bilirim acımaz yapıştırır cezayı ve dediki kazaya karışırsan ehliyetin elinden gider dikkat et dedi ve ilk kez gördüm yani normalde çoğunu simaen biliyorum ve o öyle söylüyince bıraktım motoru elektrikli almayı düşünüyorum ama motorsuzda olmuyor sepeti selesi var daha hızlı şarjlı pıt pıt pıt pıt pıt biyere kadar

vallaha çevirmelerde baya şansın varmış, elektrikli almayı düşünüyorsan bisiklet tarzı ruhsatsız olanlardan bak derim diğer türlü yine aynı mevzuya girer ;)

O izin veren polisler insiyatfini kullanmış ama ileride ceza yazarlarsa niye yazdı demeyin sakın. 47 kodu bellidir karşılığı ister elektirkli ister motorlu 2 teker araç kullanamaz anlamına geliyor. Araba ehliyeti olanlarda A kodu olmaz M olur b1 olur. A sınıfı her tür motoru kullanır demek. Motorların da kendi arlarında kodları var.

M, A1, A2 ve A Sınıfı Ehliyetler Arasındaki Farklar
  • M Sınıfı Ehliyet: Kapsamı: Motorlu bisikletler ve elektrikli scooter'lar. ...
  • A1 Sınıfı Ehliyet: Kapsamı: 125 cc'ye kadar olan motosikletler. ...
  • A2 Sınıfı Ehliyet: Kapsamı: Orta güçlü motosikletler. ...
  • A Sınıfı Ehliyet: Kapsamı: Tüm motosiklet sınıflarını kapsayan sınırsız ehliyet.
Bende ortopedik engelliyim aksıyor ayağım ama 2010 da almıştım ehliyetimi o zamanlar engelli değildim. 2018 de engelli iken ehliyeti yenilemiştim. Durumumu da belirttim. Vitesli kullanamıyorum. maxi scooter kullanıyorum diye. Heyet başkanı ok verdi. Hepsini yazdılar. Şu an 650 lik max scooter kullanıyorum. A sınıfı kullanıyor. Polisin motorlar hakkında bilgisi de yok ise farketmemiş olabilir.

torpilini bulursan alırsın . Youtube da bununla ilgili bir video var 47 kodunu sildirmiş ehliyetınden 250 cc vitesli motor kullanıyor . Ulke de hersey allak bullak adamını bulursan hersey oluyor

@Alman,güzel abim alamancı abim yakışıklı abim… bu trafik polislerin çok özür dileyerek söylüyorum yanlışa mahal olmasın af buyrun hepsi de mi salak aptal insiyatifli olur vizem TAMM 1 gün geçmiş aynı kişi çevirdi yapıştırdı yalvardım adama abi yapma etme bak bi bildiri gelmedi "BANANO KARDOŞOM SEN TAKOP ETCON" eee bu adam bana yetersiz ehliyette diyebilirdi ve zamanında onu diyende dayıyabilirdi cezayı; hasılı yasası yok kanunu yok cezası yok sadece KULLANAMAZ o kadar 😂 kime göre neye göre , bigün çevirdi yine simaen tanıdıklar yanlarında yabancı vardı amirim bu kullanamaz 2 tekerlekli dedi yanındakine geldi baktı olum sen kullanazsın 2 tekerlekli dedi, e abi kullanıyom dedim hepsi bi güldü len yürü git şurdan işine dedi , yani adam gerçekten bi kanunu olsa yasası olsa inan yapıştırır çünkü inan en sertine bile rastladım hatta tanıyorumda çok dua ettim ona 😂 ters yöne girmiştim (kendisine avcı derler, avını bekler köşede çıkar kapar) e adı üstünde ters yön başında bekliyor beni de bi kaptı önden arkadan sağdan soldan rumana ve hümana her türlü foto çekti çok şiddetli tatlı sertlikte Ressmii konuştu ama bana hiç kullanamazsın in motoru çekiyoruz veya git ehliyeti yeterli birini çağır demedi. Yani gerçekten insiyatiflikse 10 kişi de mi insiyatifti neden vizede kaskta sigortada insiyatif yapmıyorlar. Ben o sert rastladığım kişiye bile denk geldiğimde öyle korktum ki bana adam her şeyi tam uygulamış yani diyebilirdi bu hem ters yöne girmiş hem ehliyeti yetersiz falan 🙂

@egemmm, hehh bak on numara yorum , gerçekten adamı olsa halletcem şu işi 😂😂

Belli ki küçük şehirde yaşıyorsun. İst. gibi bir yerde bu tür işler olmaz. Ben uyarayım ileride sıkıntı yaşarsan şaşırma diye.

@Alman, yok be usta büyük yer ama çokta değil fakat inan ki Trafiği ve park sorunu Türkiyede ilk sıralarda ilçeleriyle büyük ama merkez olarak küçük bir yer 🙂

Nerede yaşıyorsun ? büyük ama merkez küçük yeri merak ettim. Bana kalsa yine küçük bir yerdir orası. :)

Edit: Manisaymış istanbuldaki trafiği görünce diğer trafikler boş gibi, hava civa geliyor. :)

@Alman,
, abi tek attın bee 😂 bak inan istanbul’un trafiği insanını artık alıştırmıştır bunalttıra bunalttıra ama Manisa hem ufak hem çok sıkışık yani gerçekten çok aşırı sinir bozucu 😤, bugün bir konu açıldı dedi ki bi adam; e sende 3 tekerlekli al 2 teker yasaksa, bende nasıl dedim önde 2 teker arkası 1 teker olan Yamahalar var. Onlar oluyor mu be Alman abi 🤔

merhabalar. ben 19 yaşındayım ve sürücü ehliyeti için sağlık raporu almak istediğimde aile hekimim tam raporu verirken elinde herhangi bir problemin var mı dediğinde doğuştan orta eklem eksikliğini söylediğim için heyete gönderildim.
sağlık kurulu 1.grup sürücü olabilir dedi ama 47 ve 102 nolu kodları ekledi.
gerekçe olarak direksiyonu kavrayabileceğim ama motor gaz kolunu kavrayamayacağım söylendi. ben bu yaşıma kadar defalarca kez motorsiklet sürdüm, hayatımın hiçbir zamanında engel yaşamadım ama şuanda bilinçsiz hekimler motorsiklet hayalimi elimden aldılar.
bunun yanlış olduğunu düşündüğümüz için itiraz ettik ve kırıkkaleye çağrıldık. 1 hafta sonra heyete gideceğim.

sormak istediğim, itiraz sonrası diğer kurulda onay alıp kararı değişen bir emsal var mıdır? orada onları ikna etmek için ne yapmam gerekir? yardımcı olursanız sevinirim. iyi forumlar.

@sadecebiri, valla torpil diyorlar bazıları , birde biraz çene yapmak gerekir ikna gabiliyeti önemli rol oynuyor bu konuda , şunu diyebilirsin biraz yalana kaçmaz ama yinede denemede fayda var: sayın hocalarım küçük moped 50 cc otomatik motorlar kullanabiliyorum küçüklüğümden beri dikkatli kullanıyorum sizden istirhamım 47 kodumun ağır motorsikletleri kullanamaza çevrilmesi gibi…

@Nazar_ber_kadem, evet öyle sanırım. ben bu kurul nasıl olsa sorun çıkarmaz prosedür diye düşündüğüm için hiç hazırlık yapmadan gittim. bakalım ikna etmeye çalışacağım. ankaradan gidiyorum eğer kırıkkaledeki heyet kullanabilir onayı verirse bir de samsuna göndereceklermiş orada tam karar çıkacakmış. umarım uğraştığıma değer çünkü hiçbir engelim yok.

Valla sana bişey diyim mi ? daha geçen gün bende başvuru yaptım ve aile hekimi ortopediye yönlendirdi bende çok anlattım dil döktüm izah ettim doktora inan sana gerçek diyom doktor heyete yönlendirdiği sevkettiği rapora motor kullanımı uygundur dedi o kadar sevindim ki inşâAllah devamı gelir Allahın izniyle, formu okumuşsundur tüm yazıları hepsini ve bu olayları illa ki araştırmışsındır

@Nazar_ber_kadem, sizin adınıza sevindim inşallah istediğiniz gibi olur. ben ilk kez ehliyet alıyorum aslında ben aile hekiminde hata yaptım. elini uzat dedi uzattım, biraz garip bişi mi oldu diyince bende öylesine soruyor herhalde diye eklem eksikliğim olduğunu söyledim öyle söylemesem beni ortopediye sevk etmeyecekti sanırım. ilginçtir ki sağlık kurulu da bilimden tamamen uzak bir biçimde elime pet şişe verip öyle test ettiler kavrama kabiliyetimi. direksiyonu kavrarsın da motoru kavrayamazsın galiba ya falan diyip 47 kodunu yazdılar. bu kadar bilimden uzak varsayımlar ile böyle kararlar olması çok üzücü. inşallah bende kırıkkaledeki heyeti ikna ederim sonuç istediğim gibi olur. sizin içinde hayırlısı olur umarım.

@sadecebiri, inşâAllah bakalım ya olmazsada al bi tane cup 50 lik çevir 90 lığa çık trafiğe bişey derse de B ehliyeti geçerli 50 liklere dersin yüksek motor kullanamıyorum dersin hayır yani inan ki yasası da yok olsa 10 kez çevrildim illa ceza yerdim bunu da buradakilere anlatamıyorum diyorlar ki insiyatifmiş e adam ilkte çevirdi vize geçmiş 1 gün hemen yapıştırdı cezayı; demedi bana aaaa sen engellimişsin in bakalım motordan sen kullanamazsın bu motoru, he daha önce çevirip diyenlere de ben çene yaptım azcık konuşcan biraz üste çıkcaksın kullanıyom amirim işte gördüğün gibi ve B istiyo 50 lik zaten vs bisikletten farkı yok vs vs sallıcan eğer öyle bilen eden çıkarsa sadıcım Allah yardımcın olsun.

@Nazar_ber_kadem, vallahi dediğiniz gibi yapıcaz yolu olmazsa. ben üni öğrencisiyim motorumu alır yaz aylarında kuryelik falan da yapar para biriktiririm diyordum o iş iptal bide tabi ama. hayırlısı.

Üst Alt