Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

47 kodu ile iki tekerlekli araç kullanamaz denildi!?

@zubizaretta
Mopete yan sepet takıp bunu tuhsata işletsem üç tekerli araç olarak kabul edilirmi? Engelli B ehliyetimle kullanabilirmiyim?

@Emrah0101,

motor ehliyeri alamadım. otomatık vıtes oto ehliyeti alabildim. diğer forum uyeleri yardımcı olabilirler

@Kasırga124,

Hayır engeline göre veriyorlar. Bende 2010 dan beri A,A1,A2 ehliyetler var. Kullandığım motorda A sınıfı motor.

Merhaba,Bende ehliyeti yenileceğim motor sürmemde bir kısıt olmaz inşallah cevabınız için teşkkür ederim

Merhaba, Ağustos ayında heyete girdim. Engelli B ehliyetim zaten var. Amacın A sınıfı motorsiklet ehliyeti almaktı. Sağ bacak poliosekeli. heyetin karşısına çıktım, genel bir muayene yaptı ilgili doktor, tek ayak üstünde dengede falan durdurduktan sonra iki teker kullanabilirsin dedi. Zaten raporumda olan kodlar bir tanesi hariç aynen kaldı. (47 kodunu (ikiteker kullanamaz) çıkardılar.) Ancak ehliyet sınıfını "Engelli AB" yazdılar.
Sevinerek sürücü kursuna gittim A sınıfı ehliyat almak istediğimi söyledim. Kurs belgeleri aldı. ilçe milli eğitime gönderdi. İlçe milli eğitim A sınıfı engelli ehliyeti olamaz dedi. Kalktım gittim İlçe milli eğitime derdimi anlattım. ilgilendi bir şef , Müdüre sormam gerekir beni aşıyor dedi. dönüş yapacağım dedi 2 haftadır dönmedi.
İl sağlık müdürlüğüne gittim , " senin ehliyet sınıfın artık "engelli B" değil, bu saatten sonra "engelli AB" dedi. ve bu ehliyeti veren bir sürücü kursu bulacaksın dedi. Ama sürücü kurslarının böyle bir sınıftan haberi yok.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Üst Alt