Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 olan raporum %35' düştü. Ne yapmalıyım?

alidemir52

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba ben iş kazası sonucu sağ gözümü tamamıyla kaybettım sağ protez sol da ise 3.75 astıgmat gözluk kullanıyorum % 40 işkur uzerınden işe gırdım daha sonra işyerı benı vergı ındırımı için tekrar rapor almamı ıstedı göz ıle olan problem için % 35 verıldı % 20 de solunum için verıldı neyse % 48 le hastaneden cıktık bunu malıye uzerınden gonderdık gerı gelen sonuç % 35 işyerındende herhangı bır nedenle işten cıkarıldım emeklı de olamıyorum vergı ındırımı yuzunden anlayacağınız ortada kaldık bana konu hakkında bılgı sahibi olan arkadaslar yol gosterırse sevınırım tesekkurler

alidemir bey
aynı sizin gibi durumdaki bir arkadaşım var onunda sağ gözü tamamiyle görmüyor+pisikoloji ile %60 ile erken emekli 1 yıldır tekrar heyete girin ve pisikojidende oran alın

ergun bey bu gelen yuzde 35 once ıtırazmı etmelıyımmm yoksa ne yapmalıyım

Alidemir bey tek göze verilen oran zaten bu itirazınız sonucu değiştirmeyecektir pisikolojiyi katarak yeni rapor alın

merhaba ben iş kazası sonucu sağ gözümü tamamıyla kaybettım sağ protez sol da ise 3.75 astıgmat gözluk kullanıyorum % 40 işkur uzerınden işe gırdım daha sonra işyerı benı vergı ındırımı için tekrar rapor almamı ıstedı göz ıle olan problem için % 35 verıldı % 20 de solunum için verıldı neyse % 48 le hastaneden cıktık bunu malıye uzerınden gonderdık gerı gelen sonuç % 35 işyerındende herhangı bır nedenle işten cıkarıldım emeklı de olamıyorum vergı ındırımı yuzunden anlayacağınız ortada kaldık bana konu hakkında bılgı sahibi olan arkadaslar yol gosterırse sevınırım tesekkurler

ayrıca malıye bakanlığına ıtıraz ettım bana dönüş olmadı henuz bu dılekcemı nasıl takıp edeceğimi bilmıyorum bılgısı olan arkadaslar yardım lutfen

bu maliye doktorları hastalıktan anlamıyormı sanıyorlar?

bende gönderdım itiraz dılekçemı beklıyorummm

mutlu engelli hattı telefonunu yazarmısınız

yanı anlasalar onay verırler acaba sonuç kac gunde döner?

bacı bey tesekkürler

solunum testi sonuçlarınız kaçtıki sayılmamışki sft degerin neydi

maliye yuzde 35 gerı gönderdı şimdi hangı yolu ızlemem gerekıyo yardımcı olursanız sevınırım

Bir gözün tümden görmemesi halinde verilen oran % 32. Bu durumda itiraz etseniz de bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Sakatlık oranı cetveli'Ne göre oran sağlayacak başka bir durum varsa, ancak o zaman toplamda % 40 olması mükün.

benim bir gözüm %95 görmüyo genede % 13 verdiler.ulen bu devlet varya ne desek acaba

Vergi indirimi olmadan emekliliğe başvurulabilir mi?

Vergi indırımı almadan emekliliğe başvurulurmu.

Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den önceyse ve 4a(ssk)'dan emekli olacaksanız başvuramazsınız. Şartlarınız bunun dışındaysa başvuru yapabilirsiniz.

sanırım arkadas yenı rapor aldı yada raporu vardı bunu dırek vergı ındırımı almadan ssk,ya basvurup emeklı olabılırmıyım dıye soruyor ve basvurmak zorunda dıye bılıyorum.

vergi indirimi olmadan emekli olamazsın kardeşim. vergi indirimi olması demek sgk da seni engelli olduğunu göstermesi demektir. dolayısı ise vergi indirimin yok ise ankara bakanlık seni engelsiz görüyor ve emeklilik sürecini 50 yaşa gösteriyor. ya vergi indirimi kaydını yaptırıp engelli olarak emekli olursun yada yaptırmayıp belli oranda prim ödeyerek ve 50 yaşı doldurdunmu emekli olursun...

Merhaba. Vergi indirimi için tek şart sigorta girişi yani. Ekim 2008 öncesi girişi olsa ama çalışmasa şimdi çalışmaya başlasa bile engelli emekliliği için vergi indirimi almak zorunda yani. Yanlış mi anladım!?

Vergi indirimi mesbur arkadaslar kim diyo yok diye.daha iki gun once ben ssk.ya sordurdum

ilim;

aynen kardeşim vergi indirimi almak zorundasın almazsan maliye sisteminde engelli listesine girmiyorsun...

memur isen vergi indirimi almadan da emekli olabilirsin.

Sedat gedik,
çok teşekkürlerim. Bi an önce halletmek lazım o zaman...

ben 1988 ssk girişim var ve raporum süreklı yüzde 48 hükümetın engellılerle ılgılı vergı ındırımı almadan sadece raporunla emeklılık çalısması vardı bu konuda bılgısı olan varmı..

Emeklilikte vergi indirim belgesi şart mı?

işten ayrılalı 2 yıl oldu bır sefer vergi ındımıne gıttım yuzde 48 olan rapor malıyeden yuzde35 le gerı dondu şimdi tekrar emeklılığe gıtmek ıstıyorum nasıl bır yol ızlemem gerekıyo yardımcı olursanız sevınırım.

merhaba ben iş kazası sonucu sağ gözümü tamamıyla kaybettım sağ protez sol da ise 3.75 astıgmat gözluk kullanıyorum % 40 işkur uzerınden işe gırdım daha sonra işyerı benı vergı ındırımı için tekrar rapor almamı ıstedı göz ıle olan problem için % 35 verıldı % 20 de solunum için verıldı neyse % 48 le hastaneden cıktık bunu malıye uzerınden gonderdık gerı gelen sonuç % 35 işyerındende herhangı bır nedenle işten cıkarıldım emeklı de olamıyorum vergı ındırımı yuzunden anlayacağınız ortada kaldık şimdi tekrar vergı ındırımıne gıtmek için ssk girişimmi olmalı ne kadar olmalı bana konu hakkında bılgı sahibi olan arkadaslar yol gosterırse sevınırım tesekkurler

Vergi indırımi için aldığım rapor

Vergi indırımi için aldığım raporu bana ne oranını nede kendısını gosterdıler arkadaslar dun rapora vergı daıresı uzerınden gırdım oranını oğrenemedım neymış efendım sıze bılgı veremeyız posta yoluyla vergı daıresıne gondecez dıyorlar bende raporumu öğrenmek ıstıyorum bunun bir yolu varmı nereden öğrenebilirım tesekkurler

maalesef raporun ankaradan gelmesini bekleyeceksin, ne hastane, nede vergi dairesi / maliye, kuruldan geçmeden raporla ilgili gıdım bilgi vermiyor. Devlet sırrı çünkü.

Üst Alt