Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

48 sakat örgütü ilk defa biraraya geldi ve seslerini yükseltti! [Tartışma]

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
943
Hükümet, sakatların istihdamı ile ilgili çok kritik bir konuda yüzbinlercemizi mağdur etmek istiyor! O kadar ki ilk defa sakatlıkla ilgili 4 Federasyon ve 44 sivil toplum örgütü biraraya geldi* [Ocak 2011 Güncel: Destek sayısı 74 STK. Platformlar ve federasyların temsil ettiği dernekleri de sayarsak 200'ü geçiyor]

Hükümetin bu konuda emekçilerin değil işverenin baskılarına boyun eğmesi ve tasarıyı o halde meclise getirmesi bile yeteri kadar anlamlıdır.

Hem bunun altını çizmek, hem de 48 sivil toplum örgütünün umut vadeden biraraya gelişindeki heyecanı görünür kılmak istedik... Sakat hakları ancak bu şekilde elde edilir. Ancak böylesi birlikteliklerle iktidar karşısında güçlü olunabilir.

48 örgüt Taksim'i eylem alanı olarak belirlerse, Engelliler.Biz Platformu olarak tüm gücümüzle bu girişimin içinde olmaktan gurur duyarız...

* İşitme Engelliler Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu, Türkiye Körler Federasyonu, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Altı Nokta Körler Derneği (Genel Merkez), Altı Nokta Spor Kulübü, Buca Engelliler Derneği (Genel Merkez), Çağdaş Görme Engelliler Derneği, Çağdaş Görmeyenler Derneği, Dünya Şizofreni Derneği, Engelli İnsan Hakları Derneği, Engelli İnsan Hakları Derneği, Engelsiz Erişim Grubu, Engelsiz Hayat Derneği, Engel-Siz Yaşam Derneği (Genel Merkez), Eskişehir Dolunay Yetişkin Engelliler Derneği, Eskişehir Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Evrensel Görme Özürlüler Derneği, Görme Özürlüler Derneği (Genel Merkez), HE Engelli Hakları Atölyesi, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü, İşitme Engelliler Eğitimine Katkı ve Yardımlaşma Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Körlere Eğitim ve Destek Derneği, Lösemilileri Yaşatma Derneği (Genel Merkez), Mersin Engelliler Platformu, Mersin Fiziksel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, MPS LH Derneği, Ortopedik Özürlüler Rehabilitasyon Derneği (Genel Merkez), Ortopedik Özürlüler Rehabilitasyon Spor Kulübü Derneği, Özürlüler Vakfı, Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği, Spina Bifida Derneği (Genel Merkez), Şizofreni Dayanışma Derneği (Genel Merkez), Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği, Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği (Genel Merkez), Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (Genel Merkez), Türkiye Sakatlar Derneği (Genel Merkez), Uygar Görme Engelliler Derneği, Van Bedensel Engelliler Derneği, Van Engelliler Meclisi, Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Yeditepe Engelliler Spor Kulübü, Yeni Oluşum Bedensel Engelliler Derneği (Genel Merkez)

Artık bir şeyler yapmanın zamanı gelmişti sonuna kadar destekliyorum yapacağımız bir şey varsa toplu olarak yapılmalı bence

Ülkemizde belkide hak alınamayışının en büyük nedeni herkesin toplu olarak değilde bireysel hareketlerinden kaynaklanmakta. Küçük bir derenin sesini sadece en yakınındaki kişi duyar oysa bu küçük dereler bir araya gelipte devasa bir ırmak oldumu ne önünde duran olabilir nede sesini gücünü bastırabilen.

Bizim memlekette derler ki "sıçan çişinin deniz suyuna faydası vardır" üzerimize ne düşüyorsa mutlaka yapalım arkadaşlar.

Hak verilmez alınır felsefesiyle herkese saygı ve sevgilerimle...

bir yasa çıkarınca neden özürlülere danışmıyorlar bildiklerini okumaya devam ediyorlar engellileri kızdırıyorlar ...!!!!!!!!!

Hiç kimse öyle umut etmesin bence değil 48 örgüt 48 bin örgüt bi araya gelse yinede hiçbişeyi değiştir(t)emez . .

“Özürlülere pozitif ayrımcılık, Özürlü hakları, Özürlüler ve hakları herşeyden önce gelir.” diye naralar atan Başabakanın, Başbakanlık müşaviri bir kişi, yanında yardımcısı olmadığı için uçağa binemedi. Bunun üzerine daha söylenecek söz edilecek umut varmıdır acaba . .

Bay_Cin katılmamak elde değil. 45 Gün tekel işçilerini süründürdüler hiç bir sonuç yok. diktatörlükle yönetildiğimizin farkında bile değiliz.

Canımız yandığında değil , her zaman birlik olmalıyız, hatta canımız yanmadan birlik olup www.engelliler.biz gücünü kullanmalıyız.

günün birinde danıştayın özürlü sınavına katılmak için ankaraya gitmiştik türkiyenin dört bir etrafından insanlar gelmişti velakin sınavın başka bir tarihe ertelendiğini söyleyip bizleri tekrar evimize göndermek istediler orada bulunan engelli arkadaşlarımızla yürüyüp bu uygulamamyı protesto etmek istedik inanın arkadaşlar yarım saat geçmeden çevik kuvvt polisleri etrafımızı çevirdi.yani biraz daha yürüseydik ellerindeki joplarla neler yapacaklarını hissetmiştik yani demem oki dikkat edelim bizlerde o joplardan nasibimizi almayalım....

kaç bin adet daha polis alinacakmiş.ne için alinacak? işde her kesime ters düşmeye başlayınca yollarda oluşacxak gösterileri engellemek için, surekli eli coplu ve biber gazlı bekleyen polisler olsun diye !!!!!!!!

Az bile bu millete bu topluma daha beter olun kurunun yanında yaşta böyle yanar işte evet evet diye yırtınanlar nerde hani sesleri niye çıkmıyor ?
Her taraf tarikat oldu çıktı neler biliyorum biliyorumda elimden birşşey gelmiyor ne yapayım ?
Adam uzman doktor hastaneye Başhekim oluyor daha dün pansuman yapıyordu şimdi nasıl oldu başhekim oldu tarikat mensubu Ülkeyi Ülkemi ellerine aldılar istedikleri gibi yasa kanun çıkartıyorlar istediklerini yapıyorlar kimseyi kimseye şikayet edemiyorsun haksız çıkartılıyorsun askeride ele aldılar ohhh daha beter olun dinsizin hakkından imansız gelir...

Ben de merak ediyorum referandumda evet diyenler referandum ertesi bu torba kanunun çıkacağını hiç düşünmediler mi?
HSYK mevzuuna hiç girmiyorum. Anlayan anlamıştır nasılsa.
Her kesimden insan, kendiyle ilgilendiği konuda yürüyecek artık yapacak birşey yok.
3. köprü için eylem yaptık. Sıra bunda. Sonra kadınlarda, doktorlarda, öğretmenlerde.
Vergi dilimi adaletsizliği, keyfi kadrolaşma, ücret adaletsizlikleri için de yürürüz ne var.
2011 bol eylemli, yine adaletsiz ama yürümekten adeleli olsun bari. :)

Ben de şunu merak ediyorum:)

yayınlanan bildiride şöyle denmiş:

"Anayasa’nın 10. maddesinde yapılan değişiklik ile, engellilerin eşit bireyler olarak toplumda yer almasını sağlanmasının hedeflendiği, referandum sürecinde hükümet tarafından kamuoyuna ilan edilmiştir. Engelliler Anayasa’daki yeni düzenleme çerçevesinde yasalarda pozitif ayrımcılık düzenlemeleri yapılmasını beklerken Torba Yasa ile İş Kanunu’nda yapılmak istenilen değişiklik engellilerin istihdam alanında yaşadığı ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştirecek niteliktedir. "

"Anayasa'daki yapılan yeni değişiklikle pozitif ayrımcılık düzenlemeleri beklerken torba tasarıdaki 63. maddeyle istihdamda ayrımcılık körükleniyor" diye düşünenler, gücünü yine aynı yasa değişikliğinden alıyor nedense:)
Torba tasarıdaki yapılacak yasal dğişikliğin eşitliği bozacagını ve ayrımcılığı körükleyeceğini düşünüyor arkadaşlar. O yüzden İş kanunu 30. maddedeki değişikliğe karşı çıkıyorlar. Gördüğün gibi referandumda "evet" denmesi ayrımcı düzenlemelere karşı çıkılmasına engel olmuyor. Ayrımcılıgı körükleyen eşitliği bozan bir yasal düznleme olursa anında itiraz edilebiliyor gördüğün gibi.
Peki torba tasarıdak 63. madde hemen geri çekilsin mi?
ben biraz kıvrandırmaktan yanayım nedense. bunca engelli örgütünü bir araya getiren bir uygulama bana şimdilik baya sempatik geldi bu yönuyle:) Hele de ucunda eylem varsa. Bu şekilde mucadele ruhu dogabilir engelliler arasında.
Eylem guzeldir.
Biraz eşeği kaybeder, sonra buluruz nasılsa. Bu çok kolay:) Önemli olan istihdamda pozitif ayrımcılıga yonelik nasıl düzenlemeler yaparız?
Bizi o kısmı ilgilendiriyor artık:)
yoksa 63. maddenin geri çekilmesinde ne var ki:)

Şimdi bişe yazacam ama sileceksiniz, o yüzden yazmıyorum.

Bari organizasyonu kimin yaptığını belirtinizde bizde dernek olarak katılalım, hem bildiriye hem eyleme.

katılımı güçlendirmeliyiz. tr de böyle bir birliktelik ilk defa oluyor. belliki engelli sivil toplum örgütlerimiz torbayla gelen yasaları kesin red kararı alıp, mevcut yasaları kalıcı olarak korumaya çalışıyor. sivil toplum örgütlerimiz torbada olan engelli yasaları için masayada oturup pazarlık yapmak istemiyor. torba yasaları için, öneri yasa teklifleride olmayacak sanırım. umarım körler federesyonunun sorumluluğunda gelişir eylem.

slm arkadaslar ben bu kanunların bıze karsı olumsuz etkıler olacagını anlamadım bırı bu konuda yazarmı bıze faydası ve zararını ?

aferits;

bu konuda katılıyorum
engelliler.biz olarak birşey yapmalıyız.

ya bırakın arkadaş bazılarınız ak düşmanlığı veya sağçı düşmanlıgı yapıyor şimdiye kadar hangi parti engelliler yararına ne yapmiş az şekerle herkezi kandırmışlar

bunlar diktatörlük yapıyor diye sivil toplum ve de engelli dernekleri bir araya gelmesin mi? daha iyi ya işte arayıp bulamadığımız olmuş. seçim yakın. birşeyleri kabul ettirmenin tam zamanı.:)

yörükoglu;

bunun düşmanlıkla ne alakası var
körükörüne parti tutulmaz arkadaş

YÖRÜKOGLU;

Zorunamı gitti AKP nin engellilere zırnık değer vermediğinin ortaya çıkması?

Takke düştü kel göründü....

alanya;
senin zoruna gidiyor. adam gb yaz ben akp degilim yiyorsa gidecek sin başbakanın karşına konuşacaksın burda atmakla bişe geçmez elineee

BARIŞ ÖZCAN;
dosttum ben parti tutmam ama kimsenin arkasından konuşma taraftarı degilim

YÖRÜKOGLU;
Başbakanı ve onun şakşakçılarını üniversitelerde kimler porotesto ediyor sanıyorsun.
Hem sanamı soracaz recep beyi nerede protesto edeceğimizi, maskesini nerede düşüreceğimizi...
Belliki zoruna gitmişkik savunmaya geçmişsin...

kahrolsun kapitalizm

kapitalist devletlerde çalışmayanlar devlet için zararlı birer varlıktan başka birşey değildir...demokrasi ve cumhuriyet var olduğu müddetçe biz engelliler hep mağdur olmaya devam edeceğiz referandum öncesi engellilere birsürü yeni hak var diye naralar atan abd uşağı hükumet şimdi bir sürü hakkı geri aldı ve dahada alıcak . akp öncesindeki ingiliz uşağı hukumet daha insaflı idi...Allah bu hain uşakları kahr edip yerine izzetli şerefli islami bir devlet nasip etsin

bursa;
Öncelikle talebin anayasaya aykırı bir suç olsada, ben yorumlarımı silen forum yönetiminden daha demokrat birisi olduğum için senin yasadışı görüşünü bile o hor gördüğün cumhuriyetin demokrat bir vatandaşı olarak saygıyla karşılıyorum.

Seni mağdur eden cumhuriyet ve demokrasi değil, aksine insanların dini duygularını sömürerek iktidara gelen sözde müslümanlardır.

AKP öncesi hiç bir iktidar döneminde engelliler bu kadar mağdur olmamış, istihdam sorunu bu kadar hasır altı edilmemiştir. (Hükümetin itirafı: bkz. DPB sitesi istihdam raporu sayıları)

Dünyada gelişmiş ve engellilerin hakkını tam olarak veren bir tane bile islami rejim bulunmadığından tezin otomatikmen çürümüş oluyor. Hatta aksine gelişmiş hristiyan devletlerde ise engellilerin haklarının tam olarak aldıkları görülmekte, senin mantığınla gidersek hristiyanlık müslümanlıktan çok daha üstün bir din, ancak hepimiz biliyoruz ki böyle bir durum söz konusu değil.

Öyleyse islami din devleti ile sorunların çözülmeyeceği gayet açık, peki nasıl çözülecek; işte o hor gördüğün cumhuriyetin nimetlerinden faydalanarak, siyasal iktidarı değiştirerek çözülecek...

yörükoglu;

kimsenin arkasından atıp tutmuyoruz
gerçekleri söylüyoruz
siyasal düşüncenin ak partiye yakın olduğda bir gerçek
sonuçta istediğimiz gibi kanunların çıkması bizim yararımıza

Engelliler olarak haklarımızın alınmasına karşı sessiz kalmamalıyız.Demokrasi varsa oyunu kurallarına göre oynayacağız.Eylemse eylem ne gerekiyorsa yapacağız.Gerekiyorsa siyasi partilerden ayrı bağımsız engelli bir aday çıkarıp onu meclise göndereceğiz kendi haklarımızı kendimiz koruyacağız.Bizi küçümseyenlere minnet etmekten bıktık usandık artık.sayısal gücümüzü kullanmamız gerekmiyor mu artık ?

Ben ısrarla bu biraraya gelişin bir eylemle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Spesifik olarak bu olayı nasıl etkileyeceği bir yana, böylesi bir ortak eylemin ileriki zamanlar için önemli bir tecrübe ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bir başlangıçtır...

Not: Herkesin ortaklaştığı bu olayda dahi işin AKP yandaşlığı-karşıtlığı sığlığına çekilmesi, bi de üstüne bu konunun anayasa değişikliklerine bağlanması bence çok trajik! Bu şekilde bağnazca saflaşıldığında kayda değer bir gücün ortaya çıkması da mümkün değil. Herkes kendi kendine çalar-dinler. Yazık. Oysa sakatlar için doğru olanın ne olduğu üzerinde tartışmak, sonra herşeyden bağımsız olarak o hedef için biraraya gelip hak armak çok etkili olabilir...

Ben hiçde etkili olacağına inanmıyorum nasıl olsa oyları aldı iş bitdi istediğimi yaparım diyor adam yapıyorda,gördük günlerce tekel işçilerini ne haldelerdi ne oldu ? ne değişti ? sonuç ?
Böyle toplum oldukça bu böyle devam eder adam koskocaman askere baş kaldırıyor,meclisde askerin önünde kendi evlatlarınızı yollasanıza dağa diyor askerde dinliyor sen kimsin ne hakla bana bunu diyebiliyorsun demiyor,kendi evlatlarını yolluyorlarmı o dağlara Amerika'dan gelmiyorlarki dağa göndersinler.
Ülkeyi,yasaları,kanunları,tüzükleri,devlet kamu kurum kuruluşlarını şirket ihalelerini belediyeleri herşeyleri eline aldı kimi kime şikayet edersen şikayet etdiğin kişi senle dalga geçer gibi cevap yazıyor.
Ben diyorumki kurunun yanında yaş yandı yanmayada devam edecek hiç birşeyde etkili olmayacak !..

Bu gün tv de haberlerde bakan açıklama yapıyor
bakanın birinin kardesi de engelliymişte bakan kızmışmışta bakan isterse yasa geri çekebilirlermişte falan

allahtan bakanlar içinde engelliler var yoksa
bunların allahı peygamberi dini falan ne olurdu bilmem

akıl ve vicdan kısmına hic girmiyorum...

Olanlar konuşulur ya ondan )))

Üst Alt