Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

48 sakat örgütü ilk defa biraraya geldi ve seslerini yükseltti! [Tartışma]

alanya;
bak yine diyorum zoruna gidenin diye bir laf var gerisini ben sölemiyecem çıkacaksın recep tayip erdoğanın karşısında ötecen bana degil benden sana fayda yokk anladınmı cicimmm

BARIŞ ÖZCAN;
ben mhp bilmeden konuşma bu adam kaç kere iktira geldi kötüdemi geldi bu milletin akılları sizmisiniz adamı olumlu bulmuş bu millet iktidara getirmiş siyaset benim işim degill ama yapılanlar ortada 8 sene ımf den ses varmı ımf yalvarıyor tr kredi kullan diye

Engelliler maddesi Torba tasarıdan çıkarılacak

Torba Yasa tasarısındaki engelliller maddesi paketten çıkarılacak. Talimatı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Lokman Ayva, düzenlemenin engelliler aleyhine olduğunu belirterek, paketten çıkarılmasını istemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer bu talebi kabul etmeyince de Lokman Ayva, Dinçer'in partiden ihraç edilmesi için başvuruda bulunmuştu.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun pazartesi günü yapılan toplantısında, Ayva'nın engellilerin ayrı işyerlerinde çalıştırılmalarını öngören düzenlemeye tepkisi de gündeme geldi.

Ayva'nın, Bakan Ömer Dinçer için söylediği "Bu düzenleme nedeniyle partiden ihraç edilmeli" sözleri tartışıldı. Ayva'nın üslubu eleştirildi.

Ama Başbakan Erdoğan, engellilere ayrımcılık getirdiği öne sürülen düzenlemenin paketten çıkarılması için talimat verdi.

Başbakan toplantıda, kot kumlama işçilerinin malulen emekli edilmelerine ilişkin maddenin Torba Kanuna dahil edilmesini de istedi.

CNN Türk

ne adamlarsınız yahu.
hemen ortaya yetmez ama evetçileri, anayasa referandum sonuçlarını, a veya b partisi adına karalamaya kalkışıyorsunuz... üstelik engelli hakkınızı kullanarak ve bu hakkı suistimal ederek bu işi yapıyorsunuz...UTANMALISINIZ...
KURUMLARI ELEŞTİRMEK YERİNE birşeylerin arkasına sığınıp bunu yapıyorsunuz...

arkadaş yok bu millete iyilik yaramaz...

merhaba

Arkadaslar dedıgınıze sonuna kadar katılıyorum ancak bunun engenlılere cok buyuk bır yarar yada olumlu bır sonuc getırecegıne ınanmıyorum.Tekel işçilerinin direnisi buna örnek teskıl eder.bu konuyu en guzel sekılde egıtımle verılırkı gelecek nesıller bız ve bız gıbılerin haklarına mudalede bulunulmamalı.tavsıye edebılecegım bır nokta olsa kabalık mı etmıs olurum bılmıyorum.ama bunu tepkıye degılde mıllı egıtıme ve adalete toplu dılekcelerle ıtırazlarda bulunsak mıllı egıtımın bu konuda öncu olmaını ıfade etsek cok daha mantıklı bır yol olmus olmaz mı

Haftasonu olursa katılırım, engellilere kaşıkla verdiklerini kepçeyle alıyorlar, yazıklar olsun...

Söylenenlerin hepsinde haklılık payı var katılıyorum... Yanlız direniş her yerde afişinde kullanılan taş atan çocuk resmini anlamakta güçlük çekiyorum.... Hak arayış ile bu resmin bağlantısını kuramadım, kuran bir anlatırsa sevinirim...
Saygı ve sevgilerimle...

sss;

Utanması gereken bizmiyiz ?
Hangi kurumu kime eleştireceksin ? Hangi kurumu kime şikayet edeceksin ?
Ne biliyorsunda eleştireceksin ?
Önemli olan a partisi b partisi değil hepside aynı menfat peşinde hepside kendi kesesini düşündü,yiğidi öldür hakkını yeme eğri otururum doğru konuşurum yaptı yapmadı demiyorum diğer bir üyeninde dediği gibi kaşıkla verdi kepçeyle aldı diğerleri ülkesini dilini bayrağını satmadı,otobanlarını,telekomunu,bankasını saymakla bitmez yakında bizleride satacaklar,
Göstermelik bişey yapıyor hemen milletde şak şak çıkıyor bişey diyor oooo şak şak göstermediği ört bas ediliyor hangi hükümetde böyle yolsuzluk,böyle kadrolaşma,böyle tutumculuk,böyle haksızlık oldu ?
Ben burda siyaset yapmıyorum parti hiç önemli değil kürt olsun,alevi olsun,solcu olsun,sağcı olsun hiç farketmez önemli olan VATAN'ına Halkına Ülkesine Topraklarına sahip çıksın kellemi vermezsem ş....im.

ulaştırma bakanımız ö zürlüler için çok ugraşıyor sözü gecerse tt nett endirim olacakmış

eylem yürüyüş yapalım tüm engelli dernekleriyle birlikte. artık benimde sabrım taşmış durumda kafalarına göre iş yapıyorlar taksimde sesimizi duyuralım. artık birlik beraberlik zamanı arkadaşlar

bu hükümet böyle giderse özürlülerin oylarınıda kaybedicek gerçi vicdanlarını kaybedenler oyları kaybetse ne olacak ben diyorumki hepimiz bir olalım avrupa birliğine türkiyedeki özürlülere yapılan yanlışları yazalım belki ozaman sonuç alırız çünkü yüzde 40 ın altında kalan o kadar mağdur özürlü varki artık sesimizi duyuralım arkadaşlar..

Yahu Allah rızası için 8 senelik iktidarları döneminde engelliler lehine yaptıkları tek bir uygulama gösterin.Bazı şeyleri anayasaya koymak yetmez.Önce kafalarda olması lazım.Şu anda mevcut anayasaya uygun mu yapılıyor herşey.Yada anayasa da yazmasa da engelliler,kadınlar yada çocuklar için olumlu bir şey yapılsa millet,hayır yapamazmısınız diyecekti.O sözde pozitif ayrımcılık hikayeleri sadece zehirin dışında ki ambalaj malzemelerinden biri idi.İnşallah önümüzdeki seçimlerde halkımız uyanır,yoksa ülkece yaşayacağımız şeyleri hiç kimsenin tahmin edebileceğini yada etmek isteyeceğini sanmıyorum.Madem ki biz engelliler olarak nüfusun yaklaşık %10 yuz.O milyonlarca oyumuzlada bir şeyleri değiştirebiliriz.

gturk;

hangi partiye oy verek engelliler adına fayda yaratacak parti hangisi???

selamün aleykum selam verdik diye hemen siyasi bir kimlik yapıştırmayın selam ALLAH IN selamı neyse GÖNÜL YARASI arkadaş profil resminde milliyetçilik haykırıyon da söylemde kominizim bağırıyon yazıları okuyom tipik kominist karşısındaki insanları hiç birşey bilmeyen cahil bilinçsiz olarak hitap etmektesin buda senin nekadar ön yargılı ve bilinçsizliğinin izlenimini veriyor.acaba bu eleştirileri yapan arkadaşlar kaç tanemiz bu yasayı araştırıp okuduk tamam eleştirilerde tutarlılık var ama birçok arkadaş görüyorumki başkalarının söylem ve fikirleriyle yorum yapmaya çalışıyor ve sizden ricam birbirinizin inanç ve görüşlerine saygılı olalım.özellikle müslüman dindar kardeşlerimin sesi çıkmıyor ama habire karşıt inanç ve fikirli arkadaşlar habire saldırıyor.bence sizsiz olun durgun sudan korkun.kalın sağlıcakla

vallaha hiç birşey olmaz.hükümetin dediği dedik çaldığı düdüktür.onun için fazla birşeyin değişeceğini sanmıyorum.hakkını aramak için sokağa çıkan vatandaşlara ne olduğunu tüm tv lerden izledik bizimde başımıza gelmesin.

bizde varız neden bizi görmemezlikten geliyolar yada işlerine ölemi geliyo artık bilemem ama bu organizasyonda bede varım

Bu başlığı yeni görüyorum.

Aslında gerçekten de bir ilk oldu. Bu konu hakkında yazdığımız yazıyı buraya koplalıyorum. Destek sayısı 74 STK. Platformlar ve federasyların temsil ettiği dernekleri de sayarsak 200'ü geçiyor...

[FONT=Verdana]Değerli Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri,[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Hükümet tarafından TBMM Başkanlığına, tahsili güçleşen kamu alacaklarının affını düzenleyen bir yasa tasarısı verileceği uzun süre dile getirildi.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ancak kamuoyunda yaratılan beklentiden yararlanılarak, TBMM’ye sunulan tasarının özellikle istihdam alanında çok sayıda hak kaybını da beraberinde getiren düzenlemenin de yasalaştırılmak istendiği anlaşıldı.[/FONT]
[FONT=Verdana]Grubumuz tarafından tasarının birçok bölümü incelemeye alındı. Yapılan değerlendirmede, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. Maddesinde yer alan engellilerin istihdamı için kota uygulamasında değişikliğin öncelikli ve acil bir sorun olduğu saptandı.[/FONT]
[FONT=Verdana]Getirilen öneri ile önce kota uygulamasının genişletildiği ardından da mevcut durumdan daha da geri bir noktaya doğru uygulamanın daraltılmasına olanak sağlandığı belirlendi.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ayrıca geçmişte engellilerin mesleki rehabilitasyonu ve eğitimi için engelli derneklerine sağlanan kaynağın da kesildiği görüldü.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bunun üzerine grubumuz tarafından, çeşitli engelli örgütlerinin de görüşleri alınarak, tasarıdaki İş Kanunu’nun 30. Maddesini değiştirmeyi öngören maddeye yönelik eleştirilerimizi ve taleplerimizi ele alan bir bildiri hazırlandı.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bildirimiz tüm engelli örgütlerinin ve kamuoyunun desteğine sunuldu. Kısa bir süre içinde çığ gibi bir etki yaratarak; federasyon, dernek ve vakıflardan oluşan 74 engelli örgütü tarafından imzalanan bir deklarasyona dönüştü.[/FONT]
[FONT=Verdana]Sonuçta yapılan tüm yanıltmaya dönük çabalara karşın görüşlerimizin ve taleplerimizin geniş bir kesim tarafından kabul gördü. Bakanlık tasarıdaki maddeyi geri çekti.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bu hiç şüphesiz, tüm engelliler açısından önemli dersler içeren büyük bir başarıdır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Uzun yıllardır, engelli örgütleri, böylesine anlamlı ve kararlı bir birliktelik sağlayamamış, haklarımızı savunmak üzere çaba gösteren milletvekillerimiz başta olmak üzere gönüllülerimizle dayanışma içinde olamamıştır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Engelli Hakları Çalışma Grubu üyeleri olarak bizlerin endişeyle ama kararlılıkla attığımız ilk adımın, engelli örgütlerinin ortak bir mücadelesine dönüşmesi hepimiz adına sevindirici bir gelişmedir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Engellilerin haklarının savunulması ve birlikte mücadele anlayışının yaratılması noktasında kazanılan bu tarihsel başarıda, emeği geçen her kesin önemli ve değeri ölçülemez katkısının olduğu açıktır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Engelli Hakları Çalışma Grubu olarak imzalarıyla, katkılarıyla, kararlılıklarıyla destek veren tüm dostlarımıza, federasyonlarımızın, derneklerimiz, spor kulüplerimizin, vakıflarımızın yönetim kurullarına teşekkür ediyoruz.[/FONT]
[FONT=Verdana]Engellilerin olarak herkes kadar eşit yaşayabilmek, haklarımızdan eksiksiz yararlanabilmek için önümüzdeki dönemde daha güzel çalışmalarda buluşmayı umut ediyoruz.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Saygılarımızla,[/FONT]
[FONT=Verdana]Engelli Hakları Çalışma Grubu [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]

refeandumda evet dedim ve çıkaraılan her kanunun arkasındayım arkadaşlar

bugüne kadarki en güzela adımlar atılıyor ve hiç bir dönemde olmadığı kadar çok engelli istihdamı sağlandı bu dönemde

partizanca ve taraflı bakışları bir tarafa bırakırsak başarıları ve bize yapılan poziitif ayrımcılıkları rahatlıkla görebiliriz

engelli hakları için yapılacak olan her adımda destekçiyim hükümetler ve yöneticilerde insandır ve tabiki hata yapabilirler hatalı oldukları zamanda verdiğimiz desteği geri çekmesini biliriz

Keske geçmiş hükümetler engellilerin varlığını hissetselerdi şuan ş. urfada tüm kaldırımlar değişiyor merdivenler değişiyor ve heryerde nasıldır bilmem ama ş. urfada herşey engellilerin pozitif yönde desteklenmesi şeklinde değişiyor

Ahmet hoca,
Her gasbın, her haksızlığın arkasındasın demek:confused:
Ref. değişen engelli namına bir madde yok malesef! İşte bilmeden gittiniz sandığa.. O madde zaten anayasa da yazan bir madde idi tekrardan reklam yaparak sanki yeni bir madde ekleniyormuş gibi bizim üzerimizden reklam yapıldı!.
Burada dile getirdim.. Kendi hukuk prof. Kuzu itiraf etti bir programda.. İşte biz böyle bir toplumuz malesef..:(
Emin ol biri birilerinin adına bir şeyler yapıyorsa bunu görür ve yazardım!
Bunlar AB ile anlaşma imzaladılar. Yani hukuksal olarak seve seve engelliye uygun hale getirmek zorundalar bütün mimariyi..
AB hırant dinkle uğraşıcağına 8,5 milyonu ilgilendiren gerçek gündemle ilgilensin!!!

ahmet hoca sen acaba ENGELLİNİN SAYFASINDAKİ - AHMET HOCAMISIN- MERAK ETTİM

REF. ARK. DURUN BENCE ÖNÜNDEN GİTMEYİN...HOŞ NERESİNDEN GİDERSENİZ GİDİN BU ZİHNİYETİN BEDELİ - VATANA MİLLETE ÇOOK GÜZEL OLUYOR..'(!)

ben referandumun arkasındayım ve bu ülkenin en çok ezilen noktalarında görevler yaptım şuan için sadece egelli oalrak düşünsek bile kendi bulunduğum yerde pek çok şey değişti kuzud emişki kanun zaten vardı doğrudur zaten vardı ve uygulanmıyordu ama artık uygulanıyor engelli insanların maaşları evlerine geliyor kaldırımlar merdivenler binalar değişmeye başladı ülke de hiç olmadığı kadar güzel bir şekilde ilerliyor bunu tüm dünya kabul ediyor artık

evet nimsa ben engellinin sayfasındaki ahmet hocayım ama ben seni tanımayadım kusura bakma nick değiştirmiş olabilirmisin ?

Nimsa yı tersten okursan bulursun ve cok iyi tanırsın beni ahmet hoca(!) yada sen yorulma ben yazayım _ nimsa=asmin_

ülkeler ( bazılarını hic istemesemde) uluslararası anlaşmalar vs yapar ve uymak zorunda kalırlar.
Savunduğun zihniyet neler yaptı bir bakalım

ab ye iyi görünme adına türkiyede rapor almayı o kadar zorlaştırdı ki -kimse rapor alamasın verilere eng yansımasın bizde dışa karsı ne kadddar mordern bir ülkeyiz imajı-- öyle bir halee geldi ki raporu olup bir iş icin tekrar rapor cıkartmaya gidenler oranlarının düstüğünü hatta iki dk sapasaglam adam olduğunu '(!) gördüler

savundugun zihniyet bir zamanlar
engellilere maaş deyip yuvarlak laflarla herkese maas verip sonrada -gemicikler vs alabilmek icin- milletin evindeki eşyaları sattırmak faiz ödemek zorunda bıraktırdı.

Savunduğun zihniyet
engelliler ayak altında dolaşmasın evde otursun iki kurus göstermelik maas verelim topluma kavuşmasın dedi

savunduğun zihniyet
eng işe girmesi zorlaşsın hatta evden cıkmasınlar diye kpss catısı altına sıkıstırılmaya çalıştı

biri -allah - diyorsa - müslüman - olmaz
argo konuşurkende küfür ederken de bir çok kelime kullanılır ( inanmassan sokaga cıkar bir kulak kabartırsın )

vs vs

Üst Alt