Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4800 gün primim var. Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

mihayum

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Ufukalp

hocam benimde bir sorum olacak cevaplarsanız veya bilginiz varsa minnettar olurum

hocam benımde kalp kapakçığım değişti hipertansiyonda var 4800 gun prim de yattı şimdiye kdr acaba ilk iş olarak hastaneden sağlık kurulundan engellı raporumu alsam veya nasıl bir yol izlesem

teşekkürler şimdiden

Ufukalp

doğum tarihim 1982 pirim için baktım 4850 gün pirim yatırmışım hocam

mihayum
Diğer başlıkta da sordum, bu üçüncü soruşum, tamam prim gün sayınızı gördüm de sigorta başlangıç tarihinizi soruyorum.

Neyse artık, emeklilik şartlarınızı da o bilgiyi verdiğiniz zaman belirleriz.
Önce bireysel başvuru ile yetkili bir hastaneden engelli sağlık kurulu raporu alın.
%40 ve üzerinde bir rapor alınca çalıştığınız işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ile birlikte ilimizdeki vergi dairesine vergi indirimi başvurusu yapın.
Emeklilik şartlarınız alacağınız vergi indirimi derecesi ile sigorta başlangıç tarihinize göre değişiklik gösterir.

mihayum
Erken emeklilik için gerekli prim şartınız oluşmuş durumda.
3.derece vergi indirimi alırsanız 19 yıl
2.derece vergi indirimi alırsanız 17 yıl 8 ay sigorta süresi şartına tabi olursunuz.

Teşekkür ederim ilginiz için hocam

Bu söylediğiniz süre sonrasındamı emekli olacağım tam anlayamadım

Birde sağlık kuruluna direk mi başvurayım en kolay sağlık raporunu nasıl alabilirim

Hayırlı akşamlar

mihayum
Evet vergi indirimi almanız şartıyla vergi indirimi derecesine göre belirttiğim süre sonunda emekliliği hak edersiniz.
Evet direkt hastanenin sağlık kuruluna başvurun.
Sonra rapor ve çalıştığınız işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ile birlikte vergi dairesine vergi indirimi başvurusu yapın.

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MURATPAŞA SGM 2.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ (EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4B)) (1.KARAR)

ara beni kardesim yardımcı olayım sana
5333129737

OturanBoğa

hocam merhabalar

Raporum %49 şuan bağkurda pirim yatırıyorum

İşe Giriş Tarihi : 27.09.2001

4A Tescil Bilgileri Uzun Vade Gün Sayısı : 1361
4B Tescil BilgileriToplam Gün Sayısı : 3610

TOPLAM : 4971

bugün verdi dairesine gittim vergi indiriminden faydalanıp emekli olmak için bağkurlu olduğumdan bana vergi indirimi olmayacağını söylediler

sgk gönderdiler orda da gönderecekleri hastaneden %60 iş göremez raporum olursa emekli olabileceğimi söylediler şaşırdım kaldım

oysa b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, göre emekli olabilmem lazım bu noktada ne yapmam lazım lütfen yardım rica ediyorum

mihayum

Son 2520 primin fazlası 4b (bağkur) ise, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan yeterli orana sahip rapor alırsanız emekliliğiniz onaylanacak.

Bağkur anlamsız bir şekilde önce malulen emeklilik için işlem yapabilir. Süreç sonunda "malul durumda değilsiniz" derler, bunun üzerine siz de Allah belanızı versin, biliyorum, o zaman 5510 28'den Yaşlılık emekliliği kapsamında işlem yapın" dersiniz, o şekilde işlem yapar ve emekli ederler.

bagkur.PNG

Çok teşekkürler hocam

Hocam iş göremez raporuda %60 almam lazım mış sevk edildiğim yerden bunuda zor verirler sanki

mihayum

Hayır, %40 üzeri almanız yeterlidir Bağkur'dan Yaşlılık emekliliği için. 5510 sayılı yasanın 28. maddesi çok açıktır. Dediğim gibi, bağkur önce maluliyet bağlamında işlem yapar, ama sonra sizin talebinizle Yaşlılık emekliliğine döner...

OturanBoğa

Anladım şimdi hocam saygılar

hocam sizi rahatsız ediyorum ama şöyle bir sorum olacak bağkur pirim günlerini ssk ya devretsek vergi indirimine başvurup emekli olma daha kolay olmaz mı acaba Saygılar

mihayum

Hayır, devretmek diye bir şey yok. Önemli olan son 2520 primin fazlasının hangi statüde olduğu

hocam 27.09.2001 sigorta başlangıcım olduğundan git 2 ay sonra gel dediler 27,09,2019 da sürem doluyormuş :(

yaşlılık aylığı maaşı

merhaba arkadaşlar

Raporum %49 şuan bağkurda pirim yatırıyorum

İşe Giriş Tarihi : 27.09.2001

4A Tescil Bilgileri Uzun Vade Gün Sayısı : 1361
4B Tescil BilgileriToplam Gün Sayısı : 3610

TOPLAM : 4971

bu şartlara göre yaşlılık aylığı maşım ne kadar olur bilne arkadaşımız var mı

saygılar

mihayum
Bu bilgilerle ne maaş hesabı ne de tahmini mümkün değil.
Emekli maaşı hesaplama sitelerine tüm hizmet dökümünüzü girerek hesaplatmaya çalışın.

Ufukalp

EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız 1.569,59 Ek Ödeme 62,78
Toplam 1.632,37

hocam yukarıdaki bilgiler çıkıyor umarım doğrudur

yaşlılık aylığı olarak emekli ederler ise 200-300 tl maaş alınıyormuş :(

mihayum
Genelde doğruya çok yakın sonuçlar çıkıyor.
Son cümlenizi anlamadım, yaşlılık aylığı emekli maaşı demektir zaten.

Ufukalp

teşekkür ederim hocam

netten yaşlılık aylığı araması yaptım 200-300 tl çıktı umarım bu maaş 65 yaş üzeri olan içindir

e-devlette hizmet dökümü sorgulaması yaptığımda Durumu #07-Yaşlılık Ayl.Talebi diye ayrıntıda bilgi çıkıyor

mihayum
200-300 liralık bir aylık söz konusu değil.
Şu an 65 yaş aylığı bile 600 küsur.
Normalde yaşlılık aylığından kasıt emekli aylığıdır, halk arasında dediğiniz gibi 65 yaş aylığı ile karıştırılıyor.

Ufukalp

eyw hocam çok teşekkürler o zaman muhtemelen ben en az 1000 lira falan alırım dımı hocam

saygılar

Ufukalp

hocam elhamdulillah emekli oldum bugün ilk maaşımıda çektim

mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim

tüm bilgiler ve yardımlarınız için teşekkür ederim Saygılar

mihayum
Hayırlı olsun.
Allah sağlıklı güzel günlerde harcamak nasip etsin inşaallah.

Ufukalp

Amin hocam teşekkür ederim

hocam bir sorum olacak hali hazırda işyerim var çalışıyrum tek başıma bağkurdan emekli olmamın zarar varmıdır veya maaşımdan kesinti olur mu 970 tl maaş verdiler

mihayum
Herhangi bir zararı yoktur.
Emekli olarak kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlerin emekli aylığından kesilen SGDP uygulaması 2016 yılında tamamen kaldırıldı.
Maaşınızdan hiç bir kesinti yapılmayacak.

Üst Alt