Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4800 gün primim var. Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ufukalp

hocam kusura bakmayın soru üstüne soru soruyorum

aylık başlangıç tarihi : 01.11.2019 diyor ben dün çektim maaşımı
ödeme tarihide 28.12.2019 diyor acaba bir sonraki maaşım ay başında mı sonundamı yatar ona göre bankaya gideyim isme geldiğinden sıra vs beklemek uzun sürer dükkanda da yanlızım

teşekkürler

mihayum
Çektiğiniz tutar maaş mı, birikmiş mi, ikisi birden mı bilmiyorum.
Her ayın 28 inde maaş alırsınız. Sonrakiler isme değil hesaba gelir ve kart çıkartırlar.
Kaç defa para çektiniz, çektiğiniz tutar ne kadardı, bu ödeme konusunda size SMS geldi mi, geldiyse tam olarak ne yazıyordu, bunları cevaplarsanız net olarak yardımcı olmaya çalışayım.

hocam ziraate gittim adıma para gelmiş mi dedim evet 970 tl gelmiş nerden dedim sgk 4/b ödeme dediler çektim parayı ilk defa gelmiş oldu bana sms vs hiçbirşey gelmedi e-devlette aşağıdaki bilgileri görünce gelmiş olabilir mi diye gittim ziraate

e-devlette baktığımda brüt aylık tutarı : 1.062.62 + ek tutar : 51,33 diyor

rapor tarihi : 10/10/2019
aylık talep tarihi : 10/10/2019
aylık başlangıç tarihi : 01/11/2019

aylık türü : yaşlılık aylığı

not : çocuk sayısının bu maaşa etkisi vs varmıdır hocam

bilgiler bunlar hocam

mihayum
Benim hesabıma göre ek ödeme dahil emekli aylığınız 1.078 TL.
Maaş gününüz 28 ve adınıza gelen 970 TL 27 günlük birikmiş tutarınız.
(1.078÷30)x27= 970 TL.
Daha 28 Aralık maaşınızdan önce 1 tam maaş alacağınız var kurumdan.
Çünkü emekli maaşları peşin ödenir.
Aldığınız 970 TL, maaş gününüze kadar 1-28 Kasım arasına ait 27 günlük birikmiş tutarınız.
Ondan sonra 28 Kasım'da bir tam maaş almanız gerekiyor.
İlk maaş ödemesi 28 Aralık yazdığına göre Kasım maaşı da adınıza gönderilmiş olabilir, ya da önümüzdeki hafta içi gönderilir.
Pazartesi geçsin, salı günü 170 i arayıp sorun.

Ufukalp

tamam inş çok teşekkürler hocam Allah ne muradınız varsa versin böyle yardımseverliğinizden ötürü

Ufukalp kolay gelsin özellikle seni etiketledim ama sorumun cevabını başka arkadaşlarda biliyorsa tabikide cevaplayabilirler.

sorum şu:
Eniştem 2020 ocak 17 de emekliliğe hak kazanıyor emekliliğini 17 sindemi versin yoksa şubat 1 demi versin ? tam zam zamanıya aklımız karıştı. kimi ocak 17 sinde versin diyor zamdan yayarlanır kimi şubatta versin diyor. siz nedersiniz acaba?

Mehmetyilmaz
Zamlı maaş yönünden 17 Ocak ile 1 Şubat arasında fark yoktur, ikisinde de maaş 2019 güncelleme katsayıları baz alınır, zamlı hesaplanır yani.
Ayrıca 4A sigortalılarının ayın hemen başında ya da ortasında emeklilik başvurusunda bulunmalarını tavsiye etmiyorum.
Çünkü 4A da emekli maaşı, başvuruyu izleyen ayın ilk günü itibariyle bağlanır.
Yani siz 17 Ocak'ta da başvursanız, 31 Ocak'ta da başvursanız emekli aylığınız 1 Şubat itibariyle bağlanacak.
Bu durumda Ocak sonuna kadar çalışıp o ayın maaşını alıp hemen bir iki gün sonra emekli maaşına geçiş yapmak çok daha avantajlı olacaktır.
17 sinde başvuru yapıldığı takdirde 1 Şubat'a kadar 14 aylıksız boşluk olacaktır.

Mehmetyilmaz
Yukarıda o kadar yazdım ama bunu mu anladınız, bence tekrar okuyun.
1 Şubat'ta başvurması yapılacak en büyük hatalardan olur ve bir ay maaşsız kalır.
Lütfen tekrar okuyun, takıldığınız nokta olursa sorun.

Ufukalp sevgili ufuk hakkaten ben yanlış anlamışım aceleyle okuyup enişteme haber vereyim dedim [FONT=sans-serif]17 Ocak'ta da başvursanız, 31 Ocak'ta da başvursanız [/FONT][FONT=sans-serif]demenizi ben 31 ocağı dikkate aldım sadece ve demekki 31ine kadar beklesin 1 şubatta başvursada olur gibi algıladım :) şimdi tekrar okuyunca 17 ile 31 i arasında başvursun dediğini anladım 1 şubatta başvurursa boşuna 1 ay bekler demişsin.
ozaman 17 si ile 31 i arasında başvurması gerekiyor şimdi doğru anladım değilmi :) :) [/FONT]

Mehmetyilmaz
Evet.
Ben olsam Ocak ayının 30 una kadar çalışır, Ocak maaşımı ziyan etmem.
30 unda çıkışımı yaptırır gider başvururum. 31 değil de 30 dememdeki sebep de belki herhangi bir sorun olur da başvuru işlemi tamamlanamazsa bir gün yedekte dursun düşüncesi.
30 una kadar çalışıp, Ocak maaşını alıp hemen 1 Şubat'ta da emekli maaşına bağlanmak hiç ara vermeden, maaşsız kalmadan en güzel çözümdür.

Ufukalp

Hocam e-devlette şahıs ödemelerini sorgulamaya baktım ptt ye sanırım 9. Ve 10. Aya ait maaşlarımı göndermişler başvuruyu 27 eylül (9. Ay) yaptığımdan girmesem e-devlete göremeyecektim ptt ye sormak aklıma bile gelmeZdi😊😊

Diğer kesintili pirim ödemesi tc ye : 2142.32 tl

mihayum
Farkındaysanız her mesajda birbirini tutmayan çelişkili bilgiler veriyorsunuz.
Bir mesajınızda 10.10.2019 başvuru, 01.11.2019 aylık başlangıç tarihi diyorsunuz, sonraki mesajınızda 27.09.2019 başvuru diyorsunuz, 9 ve 10. ayın maaşını göndermişler diyorsunuz vs.
Hoş 9.ay içinde başvursanız da 9.ayın maaşını alamazsınız ya neyse.
Ayrı ayrı bankalara, ptt'ye sormanıza gerek yoktur, önceki mesajımda dediğim gibi 170 SGK hattını arayıp nereye kaç TL ödeme yapılmış adınıza öğrenebilirdiniz.

Ufukalp

Hocam niye çelişkili yazayım ben 27.09 da başvurdum onlar başlangıcı 10.10 yapmışlar aylık başlangıcı 01.11 yapmışlar benim başvuru tarihim başka onların sisteme girip hakediş belirledikleri tarih başka bu durumda ben farklı birşey yazamıyorum ki size yukarda verdiğim tarihler direk e-devletten gördüklerim

Neyse çelişkili ifade yazsam elime ne geçecek ki sizi kandırsam ne elime geçecek

Teşekkürler

mihayum
Hayırdır ne bu şiddet bu celal..!
Ben kasıtlı olarak çelişkili bilgiler verdiğinizi, kandırdığınızı falan mı söyledim ?
Aslında ben durumu çözdüm.
Siz Bağkur'dan emekli olduğunuz için 9.ayda başvurdunuz ama onlar sizi rapor için hastaneye sevk ettiler.
Raporunuz 10.10.2019 tarihinde çıktığı için de başvuru tarihiniz olarak rapor tarihi esas alındı.
Dolayısıyla da aylık başlangıç tarihiniz 01.11.2019
Neyse bunlar kolay şeyler de, birden parlayıp sanki ben size yalan söylüyorsun, kandırıyorsun demişim gibi tavır takınmanız üzdü beni.
Neyse hayırlı olsun, tanısaydınız öyle düşünmezdiniz.

Ufukalp

Yok hocam ne şddeti :( siz defalarca bana yanıt verdiniz bir kazancınız olmamasına rağmen herşey için teşekkürler çelişkili deyince şok oldum kendimden şüphe ettim ben asla yalan yanlış yazmam konuşmam (sizi kırdıysam hakkınızı helal edin)

Beni anlamışsınız dediğiniz gibi bağkurdan emekli olduğumdan dolayı benim başvuru tarihim onların başlangıç belirledikleri tarih maaşı hakediş tarihi hepsi farklı

Sizi tanımasamda yardımseverliğiniz kalitenizi ortaya çıalrtıyor teşekkürler hayırlı geceler

Not: 170 i aradım emekli değilsiniz dedi :))) maaş çektim dedim o zaman sisteme düşmemiş olabilir dediler tüm çelişkiler beni bulmuş Saygılar

Ufukalp

ufuk hocam dediğiniz gibi oldu bir maaş daha geldi son maaşıda çektim çok teşekkürler

hayırlı günler dilerim

mihayum
Rica ederim, sağlıklı güzel günlerde harcamanız dileğiyle, hayırlı günler.

Ufukalp

hocam ara ara başını ağrıtıyorum kahrımı çekıyorsun hakkını helal et

ben 27 eylülde emeklilik için başvurdum sonrasında eylül ve ekim bağkur primlerimi yatırdım maaş olarak da eylülden itibaren 4 maaş çektim bu primler iade edilir mi yoksa zaten maaşın içerisindemiydi?

saygılar

mihayum
Siz her ne kadar Eylül'de başvurmuş olsanız da kurumun kabul ettiği başvuru tarihi, rapor tarihi olan 10 Ekim 2019.
Aylık başlangıcını, 01.11.2019
Eğer Ekimin tamamını yatırdı iseniz 2 ay değil ancak 20 günlük bir fazla ödemeniz var.

4A SGK'lı kişi çalıştığı ilden farklı bir yerden emeklilik için başvurabilir mi?

Merhabalar

Abim izmirde sgklı olarak çalışıyor farklı bir ilden emeklilik için (vergi indirimi) başvurabilir mi yoksa hangi ilde çalışıyorsa ordan mı başvurmalı

Raporu %48

Pirim yılı ve günü dolmak üzere

Teşekkürler şimdiden

Merde çalışıyorsanız o ilde bir hastahaneye sevk ediyorlar, ben İstanbulda çalışıyordum, Antalyaya sevk edilmesini istedim, yapmadılar, ama girmek istediğin yerde en az 3 gün SGK lı çalışırsan olur

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı günler dostlar

Geçen yıl yaşlılık emekliliği ile emekli oldum bağkurlu olduğundan maaşım 1148 tl dükkanı kapatmayı düşünüyorum müraacaat edeceğim işyerine bağkur pirim ödetmeyeceğim için onlar için avantaj veya dezavantajım varmı birde maaşımdan kesinti olur mu sigortalı olmam benim için ne faydalar sağlar

Teşekkürler Saygılar

hocam sorum çözüldü ilginiz için teşekkürler

Nasıl çözüldüğünü yazarsan biz de öğreniriz :)

hocam sorum şu idi hali hazırda bir işyerim var ilerin yavaşlığından sebeb bir fabrikada işe girmeyi düşündüm acaba yaşlılık emeklisi olmamın çalışacağım işyeri için vergi sigorta ödemesi vs açısından avantajı varmı veya benim için herhangi olumlu olumsuz durumu varmı idi

şuan farklı bir yerde çalışıyorum emekli maaşımda kesinti olmadı fabrikadan da maaşımı alıyorum sadece işgöremezlik ödeneğim emekli olduğumdan bana ödenmiyor kısacası benim için olumsuz pek bir durum yok :) :) durum bundan ibarettir ilginiz için teşekkür ederim

Üst Alt