Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

(*)4a ifadesindeki parantez içindeki yıldız neyi temsil ediyor?

456

Emektar Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
112
Arkadaşlar ; Bizim iş yerinde çalışan çoğu arkadaşta 7. aydan sonra 4 a'nın yanında * böyle bir işaret var. Sigorta dökümüne bakınca her ay 30 gün yatırılmış olarak gözüküyor ama * bu işareti anlayamadık. Bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba 🤔

@456,

Merhaba,SGK hizmet dökümünde ilgili ayda (*)4a şeklinde bir ibare var ise o ayın içerisinde çalışan kişinin istirahat raporu aldığını ve çalıştığı kurumun bunu bilgi olarak sistem üzerinden SGK servisine ilettiğini göstermektedir.

Saygılar.

@samedo99, Umarım öyledir ama bir sıkıntı var gibi duruyor o yüzden bilgi almak istedim..

@Bilgi Hazinedir, Bunu bende araştırdım ama bir rapor alma söz konusu değil ve nedense 7. aydan sonra ful olarak yapılmış hem sadece bana değil diğer arkadaşlarımda da aynı ibare var...

Nette böyle bir bilgi ile karşılaştım;
Bu kısım işaretlendiğinde o dönem için verilen hizmetlerin yanında (*) işareti yer alır. İşverenler genelde çalışmadığına dair bildirim yapılmadı diye ceza uygulanmasın diye rapor almayan çalışanlar için de bu kutucuğu işaretleyebilmekte.

yinede tespiti icin gerekçesini SGK dan öğrenmeleri yararına olur gerekçeleri değişebilir işverenlerin

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
@456,

Merhaba,@Mai57, arkadaşımızın söylediği bilgi doğrudur.

İstirahat raporu,ücretsiz izin veya iş gününde herhangi bir sebeple 1 ay içinde en az 1 gün çalışılmadığında ilgili ayın prim dökümüne (*) işareti konulmaktadır.

İlgili işaret çalışan personelin işe gelmeyerek belirli bir mazeret sebebiyle çalışmadığını SGK servisine sistemsel bildirimidir.SGK hizmet dökümünün yatay zemininde sondan bir önceki kutucuk "Eksik Gün Nedeni" başlığını içerir.İşveren buraya kod bildirimi yaparak çalışanın neden eksik gün bildirimi yapıldığını belirtebilir.

Ancak işverenler genel olarak eksik günü (*) işareti bildirmekte fakat Eksik Gün Nedenini paylaşmamaktadır.

Saygılar.

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
peki emekli olup çalışmaya devam edenler için sigorta statüsü ne olmalıdır ? Bende APHB yazıyor ama bunun SGDP olarak yazılması gerekmez miydi? Yine mi yanlış yapmış işyerim?
benim de * işareti var ve işgöremezlik raporu da almadım yıllık izin de kullanmadım.Bu nerden çıktı?

@hanifeaydin,

Merhaba,SGK hizmet dökümünde yatay sütunlardan biriside Belge Kd/Bsmk/Drc Kd bölümü olup bu bölümde 1 yazması "Çalışan" 2 yazması "Emekli" anlamına gelir.

Sigorta statüsü bölümünde çalışan her işçide APHB yazmaktadır."Ayık prim ve hizmet belgesi "anlamına gelmektedir.Hiçbir emeklide SGK yatırılan SGDP primi adı SGK tüm hizmet dökümünde yazılı olarak belirtilmez.

Bununla beraber işe gelemediğiniz(Raporlu,ücretsiz izin,İşveren özel izni v.b.) aylık bazda 1 gün dahi olsa ilgili işaret (*) SGK kurumuna durumun bildirildiğini aylık prim tablosunda bu şekilde gösterilir.

Saygılar.

Son düzenleme:
@Bilgi Hazinedir,
Hiçbiri yok bende ve işaretleme yapılmış ....Maaş 30 gün onda sorun yok bordroda ama neden yapmışlar.....işçi çıkarımı yapacaklar yakında bunun için zemin mi hazırlıyorlar diye düşünüyorum açıkçası edevlette yada bordro da detay görmedim nedenle ilgili

@hanifeaydin,
E devlette, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi sayfasının en altında yazıyor.

(*)4a ile belirtilen kayıtlarda sigortalı istirahat süresinde çalışmamıştır.

@hanifeaydin,

@MstfOztrk84, arkadaşımızın da belirtiği üzere 1 gün dahi olsa işe gelememeniz durumunda bu işaret ilgili yere konur ve gelememe durumu olan ayın hizmet priminde ilgili işaret olur.Yani gelemediğiniz ayın kendisine bulunur.

İşveren kendi isteğiyle priminizi eksiksiz 30 gün tam gösterebilir,bu yasal bir durumdur.

Saygılar.

Arkadaşlar herkese çok TEŞEKKÜR ederim bilgi ve yardımlarınız için..

@Bilgi Hazinedir,
işte 1 gü bile olmadan nasıl kafasına göre koyar ? bunun itirazını kime yapacağım? İK a sordum cevap dönmeleri 15 gün sürer devlet dairesinden beterler

@hanifeaydin,

Sizinde belirtiğiniz gibi İnsan Kaynakları muhasebe birimi bu işe yanıt verebilir.İşaretin konulması SGK kurumuna bildirim yapıldığını gösteriyor.Bildirim yapan birim cevap verebilir.

Saygılar.

@Bilgi Hazinedir,

zatürre olmuştum bir de ameliyat geçirdim sadece 2 ay işaretleme gerekir...gidip 7 aya gereksiz yere koymuşlar....ne saçma bir işaret inanın bu site olmasa işyerim neler çeviriyor anlamayacağım

HR döndü , şirkette artık herkese işaret konuyormuş hastalık izni olsun olmasın olur da atlanırsa cezası büyükmüş....bana bir zararı yokmuş

Merhabalar,
13 ay boyunca evden çalışma oldu ama yeni gördüm ki sgk hizmet dökümü de 13 ay boyunca (*) 4a ifade gördüm acaba bu konu da iyi mi kötü mü yani ileriye zamanda başıma bi iş gelir mi? uzman arkadaşlardan destek istiyorum acilen.

@virus1,

Hizmet dökümünde uzun vade çalışma günü toplamına bakın ve bu * işaretli yerlerin eksik mi yoksa tam olarakmı yazılmış onu kontrol edin,zira sgk bu * işaretli günleri raporlu gün sayarak uzun vade toplamına yanı emekli olacağınız zamanki gün toplamına eklemiyor.

@Mehmet005,

Prim ödemesi brüt gibi tam yazıldı sorun yok herşey normal gözüküyor ama neden * verildi onu anlamadım rapor dahil almadım.

@virus1, Ben araştırmadım konuyu, ekstra bir durum yok, rahat olabilirsiniz :)

Üst Alt