Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4c'li olup Eylül 2021 sonrası eski raporuyla emekli olan var mı?

Sn @OturanBoğa ya bu sayfada 2 defa fikrini sordum.Cevap vermedi :) ama haklı.SGK nın ne yapacağını kimse bilemez.Bu ülkede EYT lilerin kanun önünde saklı olan hakları alındı.Çok uzun uğraşılar sonunda nihayet geri alabildiler.

2021 yönetmeliğinden önce görüş yazısı alanlar herhangi bir süre olmadan ellerindeki resmi yazıya istinaden emekli olabilirler diye düşünüyorum ben de.Ancak 5510 Sayılı Kanunun 28.Maddesi değişirse o zaman bu mümkün olmayabilir.

login

Bense her şeyi çok net yazdığımı sanıyorum :)

Yeni yönetmelik eldeki raporu yok sayıyor ve ille de kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almayı gerektiriyor. Bunu bugünden yapmanın bir anlamı var mı, bu mümkün mü, bilmiyorum.

OturanBoğa

Sgk hastalik listesine göre rapor alirim şimdi

Eskiler oluyorda şimdi neden olmuyor eminmisiniz olmuyormu yukaridada bilmiyorum diyorsunuz

OturanBoğa
Ya anlatamadım ya da hatlar karıştı sanırım:)) Aynen söylediğiniz gibi durum.

Yalnız ben 2021 öncesi elinde emekli olur yazısı olanların emekliliğinden bahsediyorum.Siz de ben de şu an için sorun yok diyoruz ki kurumumda öyle diyor ama ben ilerde yeni bir sürpriz (yönetmelik vb.) olabilir mi diyorum.Sorum sadece bu.Teşekkür ederim.

OturanBoğa

Bülent Bey, yeni rapor almak için 4/C memurlarda kurum sevki gerekiyor mu biz önceki raporu bireysel başvuru ile almıştık. Geçen hafta 4/A li bir arkadaş sevk almaksızın bireysel olarak başvuru yapıp rapor aldı. Emekliliğe başvuru için alınacak raporda kurum sevki şart mıdır. Sevksiz alınan yeni raporlar ile emekliliğe başvurulamaz mı?

Bir de diyelim ki onkolojiden %60 süreli rapor alındı fakat remisyon sonrası bu oran %40 a düşecek ve sürekli rapor olacak. İlk alınan %60 lik raporla emekliliğe basvurulsa kabul edilme ihtimali var mıdır. Diyelim ki kabul edildi ve emekli olundu. Remisyon sonrası rapor %40 a düştüğünde SGK senin artık çalışma gücü kaybın ağır değil deyip emekliliği iptal eder mi.

isah

Mantık olarak sevk olmalı çünkü hastane heyeti sadece emeklilik bağlamında SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirme yapıyor ve raporu kurumlar arası yazışma ile sevk eden kuruma gönderiyor. Ama bireysel başvuruda hastane SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirir ve raporu elden verir mi, hiç bilemiyorum.

Emekliliğe temel olan rapordan sonra düşük oranlı rapor almak emeklilik açısından SGK'nın radarına girmek demek. Kontrol mekanizmasını tetikler...

Emekli olduktan sonra %40'ın altına düşmediği sürece emeklilik devam eder

OturanBoğa
bülent abi bilmiyorum diyorsunuz yukarıda bir mesajınızdada olmaz dediniz görüş için
ben görüş soracagım sizin cevabınıza göre kesin bişey söylermisiniz bilmiyormusunuz olmazmı

Doktorum verebiliriz dedi kurum kayitlarina geçirirsem şimdiden iyi olur görüş sorarsam
Sonradan diyorum ugraşmayayim doktorumun tayini çikabilir gelen doktorun verip vermeyecegide mechul izlenimimi yapan şimdiki doktorum
OturanBoğa
Tekrar bi cevap verirmisiniz anlamadim

Sorunuzu tecrübemle yanıtlayayım.

Ben de hemotoloji lenf kansri tedavisinden 3 yıl sonra 2019 da çıkan erişkinler için engellilik çizelgesi cetveline göre %60 (yıl 2020) 2 yıl süreli rapor aldım. 2019 da çıkan erişkinler için engellilik cetveline göre tedaviden 5 yıl sonra remisyonda %40 süresize dönüyordu raporum (nitekim 2021 de %40 raporuda aldım süresiz) .
Sgk ya da kurumum aracılığıyla (yıl 2020) %60 süreli raporumu geçici madde 4 kapsamında ne zaman emekli olurum diye dilkçe ile gönderdim. Sgk raporu 2020 yılında %40 olarak onayladı. Yani %60 süreli göndermeme rağmen %40 olan oranda onayladı ve 6480 gün pirimi varsa emekli olabilir diye cevap yazdı 2008 öncesi memur olduğum için.
11 ocak 2023 te sgk dan gelen cevabıda koyarak emeklilik dilekçesi verdim. emeklilik durumumun kurumum tarafında son aşamada (msb onay).

Ayrıca şunuda belirteyim yıpranma verilen meslek gurubunda çalıştığım için sgk dan 2020 de cevap geldiğinde yıpranmayla 7000 günden fazla pirimim vardı. Yıpranmasız 6480 güne yetmiyordu. Ama yıpranma sayıldığı için o gün emekliliğide hak ediyorumdum diye tahmin ediyorum.

gelişmeleri paylaşırım.

onur20uz

Onur Bey cevabınız için teşekkür ederim. Sizin bir farkınız var o da yeni yönetmelik çıkmadan önce 2020 de görüş almışsınız. Şimdi sadece onkolojiden %40 sürekli raporla emekli ederler mi emin değilim. Tuhaf bir şekilde diğer hastalıklarda tek başına %40 kabul ediliyorken ( hafif düzey) onkolojide tek başına %60 isteniyor.

onur20uz

Onur bey öncelikle hayırlı olsun 16 sında ilişik keseceğinizi yazmıştınız, rica etsek e devlet “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” menüsündeki aşamaları yazabilirmisiniz 1-2 güne tamamlanır gibi işlemleriniz, benzer durumdaki arkadaşlar için aydınlatıcı olur.

engellimevzuatı

Merhabalar bende 4c'liyim, ayin 16.01.2023 tarihinde engelli emeklilik dilekcemi kurumuma verdim.Bugun 4c evrak takipte 1-aylık bağlama servisine sevk edildi.2-Acik kalan evrak/varide kapatma islemi.3-dosyanin işlemi tamamlandi.arsive iade edildi.4-kurumuna cevap verildi yazıyor.
Sonucu olumlu gibi anladım.Onur Bey'de cevap verirse daha netlesir

nurhannnn

Onur bey sanırım online değil, emeklilik için herhangi bir onay alındımı size, onay alındıktan sonramı sgk evrak işlemleri takibe açıldı yoksa onay alınıp size tebliğ edilmeden mi? gelişmeleri siz bildirebilirmisiniz,

emir2011

Merhaba,ben ilk defa emeklilik için( tüm tetkiklerim, raporum,vergi indirimim) kendi kurumuma dilekce ile müracaat ettim.Ankara'ya onay almak için gönderildi.Ayin 30unda gitmis dilekcem Ankara'ya, Şubat'ın 14'unde sisteme bunu düşmüş Ankara SGK.Yeni hastalık listesine göre engelim.

nurhannnn

1 AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ 2 EVRAK MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ 3 SAĞLIK KURULUNA YAZI YAZILDI bende bunlarda 2020 yılında iş gücü kaybı tespitinde

1-AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ
2- DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ
gene 2020 yılında sonrasında bunlar yazdı
16 şubatta ilişik kestim. Ancak evraklarım daha SGK ya gitmemiştir. E devlette yeni bir gelişme yok.

Onur Bey artık doğrudan hitap sistemi üzerinden gönderiliyor belgeler bildiğim kadarıyla çok uzamaz, 21 şubat öğlen yada 22 şubatta o menüde 3. Kısım açılmış olur hayırlısıyla, HATTA YİNE E DEVLETTE “Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip” menüsünden ilgili uygulamaya geçip yıl kısmında 2023 seçerseniz evrak akışını görebilirsiniz MUHTEMELEN . 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” menüsündeki kadar detay görülmese de işlem akışının durumu görülebilir

nurhannnn sizinki anladığım kadarıyla ilk tespit olduğu için SGK kurumunuza durumu bildirmiş, , onur bey 2020 de tespit yaptırıp şu anda emeklilik işlemi yapıyor, sizde bahsettiğim diğer menüden bir kontrol sağlayabilirsiniz , o menüde görülen varide no ile SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı (0 312 458 70 00 ) NDAKİ aylık bağlama şube müdürlüklerinden birinden bilgi alabilirsiniz , durumu hızlıca öğrenebilirsiniz . Taşrada olduğunuzu belirtirseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

21.02.23 saat 13.45 itibari ile halen DYS üzerinden yaptığım kontrolde 2023 yılı için kayıt bulunamadı diyor. 2020 yılı sorgulayınca eski kayıtlar çıkıyor.

hsyin ... bu arkadaş böyle bi şeyden bahsetmiş
2000 girişli memurum, 2019 yılında 2 yıl süreli %46 engelli raporu alarak, kurumum üzerinden sgk ya dilekçe ile görüş sordum ve olumlu cevap geldi.Çalıştığım kurum tarafından hitap a işlendi. Bu sene raporumun süresi bitmeye yakın rapor yeniledim %43 sürekli oldu. Buna istinaden sgk ya tekrardan dilekçeyle başvurup, eski raporum, gelen cevap, yeni raporum hepsinide ekleyerek tekrardan görüş sordum. İlerde kontrol muayenesine takılmamak için.Yeni raporumun tarihi, yazdığım dilekçenin sgk ya ulaşması hepsi, yeni yönetmelik öncesi. Fakat bana gelen cevap yeni yönetmeliğe göre ve olumsuz yazmışlar. Sizlerin görüşünüde almak istedim. Nasıl bir yol izlenmeli. Herkese iyi günler.

BEN 2 ,. ALDIĞIN RAPORU SGK YA HİÇ GÖNDERMEDİM SORUN YAŞARMIYIM Kİ?

Siz olabilecek en doğru şekilde süreci yürütmüşsünüz onur bey sonucu bekleyin ,
Bahsettiğiniz arkadaşımız hseyin2907 ydi sanırım alıntınız hatalı olabilir, çok önemli bir konuydu onun ki .mahkemede de kaybettiğini bildirmişti sonrasında, mahkeme sürecine dair detaylı bilgi verirse konunun forumdakilerce değerlendirilebileceğini iletmiştim ancak sürece dair tekrar yazdı mı bilmiyorum O konu ve dava önemli .Orda birçok farklı sorun var yeni raporla tekrar başvuru, bu yeni başvurununda Yönetmelik ten önce olması , süreli raporla emeklilik vb. mahkeme kararı yazıldığı kadarıyla ilginçti, ilk başvurusunda Sağlık Kurulu , Çalışma Gücü KAYBI TESPİTİ YAPMIŞMIYDI YOKSA ilk başvurusu tespit yapılmadan farklı bir işlememi tabi tutulmuştu, çünkü mahkeme kararında “görüş sorulmuş” şeklinde bir hüküm verildiğini belirtmişti , umarım itiraz etmiştir o karara. Daha önce belirttiğim gibi görmek lazım o kararı ve detayları .

BENİM TAKILDIĞIM NOKTA ŞU. BENDE 2020 YILINDA SÜRELİ %60 RAPORLA İŞ GÜCÜ KAYBIMI TESPİT ETTİRDİM. ANCAK SGK %60 OLAN ORANI, 2013 TE YAYINLANAN MALÜYET TESPİT YÖNETMELİĞİ 13. MADDESİ GEREĞİNCE %40 OLARAK TESPİT ETTİ. SÖZ KONUSU 13 MADDEYİ İNCELEDİĞİMDE "(1) Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen çalışma gücü kaybı tespitinde, (Mülga ibare:RG-18/3/2015-29299) (…) Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esas alınır."
YAZIYOR SADECE. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikte İSE HODKİNG LENFOMA REMİSYONDA İLK BEŞ YIL %60 BEŞ YIL SONRASINDA %40 YAZIYOR. BENDE O DÖNEMDE KARARA İTİRAZ ETMEDİM. 2021 NİSAN AYINDA HASTANEDEN SÜRESİZ %40 RAPORUMUDA ALDIM Bİ ŞEY YAPMADIM. ŞİMDİDE ELİMDEKİ KARARLA BAŞVURU YAPTIM KURUMUM ONAYLADI İLİŞKİM KESİLDİ. AMA BU BEYFENDİNİN YAZDIKLARI KAFAMI ALLAK BULAK ETTİ

@engellimevzuatı Bilgilendirme icin cok teşekkür ederim.DYS Evrak takipten baktim, aylik baglama servisinde islem gormus ve giden evrak kayidi diye son bulmuş.4c evrak takiple aynı.Verdiginiz iletisim numarasini aradim,ulaşmak ne mümkün!Meşgul yada açılmadan kapaniyor.Yeni bir gelişme olursa paylaşırım sizlerle.

OturanBoğa
Bülent Bey merhaba,süreli olmasına rağmen son 6 aya ait rapor istiyolar Evragim su an Ankara'da telefonla öğrendim.Evrak gelmeden doktoruma konusup başvurdum olurmu şimdiden.
Yoksa itiraz mi etmeliyim?

@engellimevzuatı
Bugun telefonla ulaştım, son 6 aylik yeni rapor istiyorlarmış cevap olarak.Tekrar sil bastan.2012 de almistim süresiz raporumu.Emekli olmadan 6 ay önce başvurmak lazım çok uzun sürüyor işlemler

Nurhannnn daha önce ÇALIŞMA GÜCÜ KAYIP ORAN TESPİTİ YAPILMADIĞINDAN VE GÖNDERİLEN Rapor 2019 Özürlü Ölçütleri yönetmeliğinden de önce alındığından anladığım kadarıyla yeni Rapor talep ediyorlar şu aşamada itiraz düşünmeden önce yazıyı bir görün derim itirazda olabilir ama çok derin bir hukuk süreç başlar , yorar, eski Rapor, sistemde veriler teşhise dayanak tetkikler yok vb. gerekçelerle zannedersem genel uygulamaları bu yönde, şayet tıbbi olarak Yeni yönetmelik ekli hastalık listesi uyarınca açık ve net alabiliyorsanız yeterli düzeyi ki zaten sağlıkçı olduğunuz için tüm doktorlarınızla değerlendirirsiniz, itiraz işine girmeyin derim , sonuç alırsınız ama uzun sürebilir . yorar hukuki detaylar. Ayrıca 1996 ssk girişiniz 2001 memuriyetiniz olduğundan bugün yarın çıkacak EYT kapsamındasınız tahminimce yani hizmet birleşmesi yapınca 7200 pirim günü geçiyor diye düşünüyorum bence onu da bekleyin o olursa bu işlerle uğraşıp canınızı sıkmayın , normal emekli olun derim.
EYT olmuyorsa, kuruma gönderilen yazıyı bekleyin bence , görün, yeni raporu hangi formatta istediklerine bakın, 2019 Yönetmeliğine göre mi istiyorlar kendi hastalık listeli 2021 yönetmeliğine göre mi istiyorlar , tekrar tekrar uğraşmassınız, sizin zaten 2021 Hastalık Listesinde rahatsızlıklarınız mevcut olduğundan problem olmaz gibi Bir tur daha yapılacak aynı işlem aldığınız Rapor SGK ya gidecek , tamam derse talebi halinde ayrılış belgelerini gönderin şeklinde yazı gönderecek sonrasında emeklilik işlemi olacak , bir tek şunu ekleyebilirim ilçe sağlık valilik sizin o aşama çok uzun sürdüğü için istedikleri formatta Rapor aldıktan sonra doğrudan SGK ya kendiniz dilekçe ekinde gönderip emekli olup olamayacağımın kurumuma ve tarafıma bildirilmesi şeklinde talepte bulunabilirsiniz Forumda geçmişte böyle yapanlar olmuştu.Çok tercih edilmiyor belki teamüllere göre çok sıcak bakmayabilirler ama izah edilirse sorun olmaz. Dilekçe hakkı kapsamında normaldir bu Kurumunuzun zaten haberdar edildiği ortada ilk yazışmalarda, Raporun durumuna göre bu dediğim kısmı hızlandırırsanız daha iyi olur süre açısından
Acele etmeyin rapor işinde sağlık personelisiniz zaten yeni hastalık listesinde doktorlarda yeni yeni işlem yaptıkları için en makul şekilde durum bildirir raporlara yakın detaylı girişler avantaj olur , birden fazla rahatsızlık ta önem arz ettiği için yeni durumda örnek veriyorum kardiyolog ve nefroloğun birlikte değerlendireceği veya detaylı ayrı ayrı giriş yapacakları durum açıklaması sürecin uzamaması adına iyi olabilir . özetle en net çözüm alacağınız şekilde raporu alın 2019 Yönetmeliği rapor formatında açıklama kısımları dar, kısa yazılıyor tetkikler vb. belki yeni oransız format doktorlarınızın da gireceği detaylarla daha net olabilir bildiğim kadarıyla “emir2011” arkadaşımız yeni formatta almıştı Raporunu.o daha detay bilgi verebilir. Ama dediğim gibi öncelikle EYT normal emeklilik düşünün.

Onur Bey,
2021 yönetmeliği öncesi için konuşursak, SGK SAĞLIK KURULU, tıpkı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu nun vergi indiriminde yaptığı gibi, engellilik oranını gösteren raporunuzu kendi “çalışma gücü kaybı(çgk) tespitinde” dayanak daha doğrusu tıbbi veri olarak ele alıyordu. özetle şunu diyordu senin engellilik oranının bu ancak çalışma gücü kaybın daha düşük veya aynı vb.bu işlemleri yürütürken yani çalışma gücü kaybı oran tespiti işlemlerinde kendi yönetmeliğine göre hareket ediyordu . siz çalışma gücü kaybı tespiti için başvurduğunuzda daha doğrusu kurum aracılığıyla emekli olabilirmiyim diye sorduğunuzda SGK nın iç işleyişi için 2013 tarihli maluliyet tespiti işlemleri yönetmeliği yürürlükteydi. Sizin de alıntıladığınız 13. maddesi uyarınca eski yeni tüm memurları bu madde kapsamında değerlendirip önce 2013 tarihli özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik bu kalkınca da 2019 tarihli son yönetmeliği tıbbi veri olarak dikkate alıp kendisi bir ÇGKO tespit ediyordu . 2021 sonrası ise ben kendi yönetmeliğime maluliyet dışı durumlar içinde hastalık listesi düzenlemesi yapıyorum kendi çgko tespitimde kendi listemi kullanacağım dedi. ya bu yönetmeliğe göre alınmış oransız yeni raporlara göre yada eski oranlı raporlara göre kararımı kendi listeme göre veririm dedi . bundaki hukuki sıkıntıları çok kişi yazdı tekrara gerek yok.
sgk dışı süreci değerlendirsek 2019 yönetmeliğinde kanser ilk olarak süreli %60 sonradan süresiz % 40 alıyor . nitekim sizinde sgk dışı süreciniz böyle olmuş. şahsi yorumum sgk siz başvurduğunuzda süreli %60 raporunuzu süresiz % 40 çgk haline getirerek sizin emekli olmanız için gereken kararı almış.ÖRNEĞİN FORUMDA 5510 geçici 4. maddeden emeklilikte yeniden rapor istenir mi BAŞLIĞINDA YAZDIĞI KADARIYLA cinarxx İSİMLİ KULLANICININ RAPORU 43, SGK Sağlık Kurulundan ÇGK 37 ÇIKIYOR, SGK YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA İTİRAZ EDİNCE 43 OLARAK TESPİT EDİLİYOR.Yine zengin15 adlı kullanıcı da benzer bir düşürme oluyor, ecvet isimli kullanıcı “”Kardeşim aynı durumdayım memurken verdiğim raporu emeklilik işlemlerinde yetersizdir deyip beni eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler bu defa bu hastaneden %65 aldım verdim onlara bu raporuda %37 düşürülerek emekli olamasın dediler. Kendi sevk ettikleri hastanenin raporunu kabul etmediler.” Şeklinde yazmış mesela, SGK rapor oranımı düşürdü! Buna yetkisi var mıbaşlığında da örnekler var. Bunlar olası ve olan şeyler özetle .

burada sgk son derece doğru bir uygulamayla 2021 yönetmeliği öncesi çgk tespiti olan ve yönetmelik çıktığında veya sonrasında çalışan memurlar için daha önce vermiş olduğu bu kararları 2021 yönetmelik sonrası emeklilik taleplerinde esas aldı .2021 yönetmeliğinin geçici maddeside açık zaten . forumda örneğin ”drarter” arkadaşımız bu şekilde emekli oldu, anladığım kadarıyla emeklilik ten sonra tekrar atanıp memuriyete dönmüş hattta 5510 28'e göre erken yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak başlığında bülent beye sormuş yeniden emeklilik istersem ne olur diye , (yeniden emeklilik isterse sgk yeni yönetmeliğe göre rapor ve tespit isteyebilir )

SGK sadece bu yönetmelikteki geçici madde uyarınca değil daha önceki uygulamalarında bu şekilde İŞLEM YAPIYORDU mesela forumda 2013 özürlülük ölçütüne göre aldığı raporlar ile sgk ya çgk tespiti yaptıranlar 2019 erişkin yönetmeliği çıktıktan sonra eski tespitleriyle emekli oldular bakınız örnek forum kullanıcısı “ogorken”
niye bu zaten doğru ve gerekli 2 sebebi var. birincisi SGKnın hem 2013 maluliyet tespit yönetmeliği hem 2021 yönetmeliği nin.amaç maddelerinden anlaşılacağı üzere bu yönetmeliklerdeki düzenleme amacı maluliyet, çalışma gücü kaybının tespiti sürecini belirlemektir. bu tespit yapıldıktan sonraki süreçler için bu yönetmelikler(kontrol durumu hariç) kullanılmaz. yani kurumu veya bazı durumlarda memurun kendisi raporu(m) ektedir emekli olabilirmi (yim) diye sorduğunda SGK aylık bağlama şubesi bunu sağlık kuruluna gönderir sağlık kurulu tespiti yapar geri aylık bağlamaya gönderir aylık bağlamada çgk oranı bu kadardır günü yetiyorsa yada yetince talepte ederse emekli olabilir der. dolayısıyla bu yönetmelikler çgk tespit edildikten sonrası için sadece kontrol söz konusu olursa oradaki yine çgk tespiti için hüküm doğurur. yani kontrol harici ki oda ilk tespittte bu yönde karar varsa , çgk tespitli kişi için her yönetmelik değiştiğinde tekrar tespiti yapılsın şeklindeki bir uygulama ne SGK uygulamalarında nede mevzuat hükümlerinde görülmüyor.
Bu arada belirteyim sizin ilk yazının malullere aylık bağlama şubesine gidip sonradan aylık bağlama şubesi ile devam etmesi rapordaki oranın %60 olmasından kaynaklanmış diye düşünüyorum .
ikincisi kazanılmış hak ve süreklilik kurallarıdır. memurun emeklilik işlemi SGK nın bu tespiti ve yazısına istinaden yapılır, kurumla ilişik kesilip memurluk statüsü sonlandırılır. dolayısıyla kurumlara gönderilen cevabi yazılar çok önemlidir ve esas teşkil eder.
buna göre bir problem olmadan emeklilik işleminiz yapılır diye düşünüyorum zaten yukarıdaki örneklerdede SGK nın gayet doğru şekilde bunu yaptığını görüyoruz.
hseyin2907 arkadaşın durumu bu sebeple önemli ve farklı . o aldığı yeni raporu yani 2. Raporuda SGK YA göndermiş anladığım kadarıyla YENİ RAPOR almış olmasını SGK farklı mı değerlendirdi, eski rapor için ÇGKO tespiti mi yapılmamıştı bilmiyorum , yanlış görmediysem kurumunuz da aynı, detay bilgileri özel alanları saklayarak verirse görürüz durumu ancak .
Sizde sürecin tamamlanmasını bekleyin bence.

engellimevzuatı

Raporumla alakalı kısaca bahsetmek gerekirse; ben öncelikli olarak hastaneye sevk etmeleri için sgk ya gitmiştim onlarda 4/c li olduğum için çalıştığım kurumun sevk yapması gerektiğini söylediler, bende kurum aracılığıyla hastaneye düzenlenecek sağlık kurulu raporunun gönderilmesi şeklinde yazı yazmıştık, o yazıylada hastaneye gitmiştim, hastalığımla ilgili bölüme göründüğümde oran yazılmaması gerektiğinden bahsettim doktorda oran yazmadan teşhisi ve durumu belirtmişti, sonra heyete girmiştim heyet bunu sgk sağlık kurulu belirleyecekmiş diyerek beni gönderdiler, sonra rapor kurumuma geldi kurum aracılığı ilede sgk dan emekli olup olamayıcağımı sormuştum, sgk da sgk sağlık kurulu kararı uyarınca 2021 yönetmeliğine göre hafif düzeyde çalışma gücü kaybı nedeniyle 6480 gün çalışması halinde emekli olabilir yazısını göndermişti.
Daha sonrası 3600 ek gösterge muhabettleri nedeniyle emekliliği ertelemiştim, 13 şubat itirabariylede emeklilik dilekçemi verdim, bakanlık atamalı personel olduğumdan emeklilik işlemleri taşradan değil bakanlıktan yapılıyor o yüzden emekli olmak istediğime ilişkin dilekçenin bu hafta bakanlıkta olmasını bekliyorum. Sonraki gelişmeleri yazarım şuan için durum bundan ibaret, bu sgk nın ne yapacağınıda kestirmek zor belki yeniden rapor isterler bilemiyeceğim ama hastalığın tedavisi olmadığından isteselerde aynı raporu tekrar alırım sadece sureci uzatmış olurlar.

engellimevzuatı

cevabınız için çok teşekkür ederim. Içime su serptiniz. Bu gün kurumlada görüştüm taranmış evraklar. çalıştığım bursa dan ankara ya gönderilmiş ama arada çok fazla birim olduğu için en son emeklilik şubesine düşmemiş. Bu gün düşülmesini sağldım yarın sgk ya göndereceklerini ilettiler. Süreci bekleyeceğim.

emir2011 sizin bir sıkıntınız olmaz, sanıyorum şubat maaşları erken yattığı için 16 sını beklemeden verdiniz dilekçeyi , “yeni yönetmelik ,yeni rapor ,yeni çgko tespiti” şeklinde sizin durumunuz siz emekli olamazsanız zaten kimse emekli olamaz , probleminiz olmaz Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip ekranında “şahıs/kurum mektubu “girişi gördüğünüz anda işleminiz tamamlanmış olur. Sürecin uzaması sıksa da biraz sizi en azından bu dönem gösterge, tazminat oran yükselmeleri vb. dikkate alındığında bir yıl öncesine göre gayet yüksek oranlı ikramiye tutarı ve emekli maaşı artışı oldu, şimdiden hayırlı olsun emekliliğiniz.

@engellimevzuatı @emir2011
Bilgilendirme cok guzel olmus teşekkürler. Moralim bozuktu tekrar rapor,tetkikler,(sintigrafi)radyasyon,tekrar yüzde mi verilecek Ankara'da bekleyecek.Bir sürü bilgi eksikligi Eyt yi bekleyeyim dedim bende bugun.Memur olanların EYT durumları muallak emekli sandigi kanunu 5434/205.madde 4a sigorta girisimizi kabul etmiyor gibi bilgiler dolaştığı için engelli emeklilik deneyeyim dedim.Soylediginiz gibi yapicam, EYT çıkmazsa gelen cevaba göre yol alicam.Bu bilgiler çok iyi oldu çok ama çok teşekkür ederim

nurhannnn

https://www.memurlar.net/haber/1055...olan-memur-eyt-den-yararlanayamayacak-mi.html

şöyle bir bilgi verilmiş (ağırlıklı Geçici Madde 205 üzerinden) genelde makul yorumlar yapılır burada , kaldı ki memurların yararlanmaması sonucu doğuracak bir düzenleme yapmazlar diye düşünüyorum , eyt sorununa yol açan maddelerin mülga edilmesi şeklinde yapılacağı söylenen düzenleme böyle sonuç doğurursa ilave düzenleme yaparlar mutlaka zira memurların prim günü çok daha fazlayken emekli olamamaları gibi bir sonuç istemezler.

24 şubat tarihinde kurumum hitaptan belgeleri sgk ya gönderdi. Bu hafta belli olacak sonuç sanırım

Arkadaşlar, eski tarihli ve sürekli ibareli engelli raporları emeklilik için geçersiz. Biz denemek için kurum aracılığı ile emekliliğe başvurduk SGK cevaben 2018/38 sayılı genelgeye göre talep tarihinden önceki 6 ay içerisinde alınmış raporla başvuru yapılabileceği yönünde cevap yazısı gönderdi. Biz de süreli yeni rapor almak zorunda kaldık. %60 onkoloji ve diğer kronik bazı hastalıklarla birlikte % 69 oldu. Raporda hem süreğen hem de süreli hastalık olduğunda rapor süreli çıkıyor. Bu arada eski raporda bulunan astım %20 yi doktor yok saydı vermedi. Biz şimdi yeni raporu kullanarak kuruma dilekçe verdik. Bu rapora istinaden 5510 geçici madde 4 6. Fıkraya göre süresiz emeklilik hakkı olup olmadığının tespiti için. Çünkü malulen istesek remisyon sonrası rapor oranı %60 altına düşeceği için SGK maluliyeti sona erdi dirip aylığı kesme durumu olabilirdi. Bakalım hayırlisi, gelişmeleri yazacağım.

Dys evrak takipte27 .02.2023 ilgili birim: Emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü kamu görevl
leri emelilik daire başkanlığı evrak tipi:gelen evrak dosyasına kaldırılmış işlem tarihi 27.02.2023 pm 2:34

4c emeklilik evrak takipte geldiği yer: Hitap varide tarihi:27.02.2023 evrak türü: Tahsis açıklama :evrak karda alınmış işlem sırasını beklemekte detay tıkladığımda çıkmıyor.

onur20uz
Onur bey şu aşamada 4c emeklilik evrak takip daha sağlıklı olur dys ye göre , detay yarın açılır tahminim , orda görülür işlem akışı. Şu an için olumsuzluk yok gibi.

Üst Alt