Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4c’liyim. Raporumla emeklilik başvurum reddedildi, ne yapabilirim?

Mrb arkadaşlar 4 ay önce yaptığım emeklilik başvurusu ret gelmisti. Hastaligim hastalik listesinde vardi herkes şaşırmıştu bende cok üzülmüştüm gerçekten. Daha sonra sgk yuksek kuruluna itiraz etttim sonuç olumlu geldi. Hafif derecede calisma gücü kaybi ve kontrole gerek kalmadan. 18 yıl dolması sartiyla emeklilige sevkiniz uydundur diye. Bnmde hesaplarıma göre 16.5 yıl fiili hizmetim var. Yani 1.5 senem var. Simdi sizlere soruyorum acaba bu karar 1.5 sene sonrada geçerli olur mu. Artık verilmis bir karardir diye düşünüyorum.hizmeti tamamlayınca yani emekliyim degilmi lütfen bilenler deneyimi olanlar görüş bildirebilirlermi

@ferfer, bende 4c kamu personeliyim %64 malulen olarak basvurdum red geldi. Ysk ya basvurdum yine red geldi.. siz engelli emekliliginden mi yoksa malulen mi oldunuz?

@ferfer, tek bir hastaliktan mi %40 aldiniz yoksa toplam mi?

@ferfer,

Normalde geçerli olması gerekir. Ama burası Türkiye. Ne olacağını da bilemezsin. Bence geçerli olur. Enseyi karartma...

Bir sorum olacak %40 engelli raporunu memurluğa başlamadan önce mi aldınız yoksa başladıktan sonra mı

Insallah geçerli olur @gannicus memuriyete başladıktan sonra yeni almistim ekim ayında şansımı denemek için kanu gorevlileri emeklilik dairebaskanligina yazdık..

@ferfer,
Siz o zaman engelli erken emeklilikten faydalanabiliyorsunuz ben memuriyetten önce aldığım için faydalanamıyorum

@paladin87,
Evet engelli erken emekliligi oluyor.bnmde 18 yıla 1.5 yilim var verilen bu karar geçerli olur diye düşünüyorum. İsteğiniz doğrultusunda emekliye sevk ederiz yaziyo yazida

@samedo99,

Son 6 ayda alınmış rapor geçerli. SGK sağlık kurulu o rapor üzerinden değerlendirme yapabilir.

@ferfer,

Eğer o hastalığınız iş yapmaniza engel olarak gorulmez ise emekli etmezler. Emeklilikte işgücü kaybı önemli.

@ferfer,
5434 sayılı kanundada aynı 5510 sayılı kanundada aynı.Rapor memuriyete girişten sonra alındığı için engelli emeklilikten (vergi indirimi emeklilik) yararlanabilir.

@paladin87,
Yalnız bu durum sadece emekli sandığı memurlar için geçerli 4a'lı ssk'lıları bağlamıyor

@ucuncubahar,
O zaman o kadın bana yanlış bilgi verdi. Ben memuriyete girerken%40 engelli olarak girdim o zaman ben erken emekli olabiliyorum

@ferfer,
Hastalıklarım,
%40 KOAH %10 uyku apnesi
%10 kalp
%10 hipertansiyon
%10 kas bathazar dan sonra
Süresiz %60 engelli raporum var.

İki defa SGK bizzat kendisi araştırma hastanesine sevk etti sonuç reddedildi,

%60 engelli raporum olmasına ragmen emekli olamıyorum hastaliklarim iş çalışma gücü kaybına girmiyor muş 2 kez
Sağlıklı günler dilerim.

@aybar52,
Sgk yuksek kuruluna itiraz ettiniz mi . Birde tam hastalığınız hastalik listesinde yazıyor mu.orda karşılığı olmasi .gerekiyor

Üst Alt